IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Аутопсиите няма какво да покажат, човека е умрел от задушане или пневмония или инфарт, не от Ковид, нищо, че е бил със Ковид.
    Ковида намаля имунитета да кажем на един диабетик или астмаджия,
    чийто имунитет преди това е перманентно намален със тези болести.
    И после, при странична една лека пневмония или грип е много трудно.
    Като СПИН-а е, действа подмолно, деструктивно, без симптоми, компрометира имунната система.

    И какво излезе, днес или утре, 7% ще са заразени от Ковид и
    трябва много да внимават за НОВИ странични болести, понеже имунитета няма да отвърне със пълен замах.
    Ама той вече е отслабен със евентуални съпътстващи заболявания.
    Какъв е извода и решението за намалянето на персоналните рискове всеки сам ще си вземе,
    поне докато не отмине силата на вируса .

    Коментар


    • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

      Добрата новина е, че истинската статистка е за 0.20-0.90 % смърт при зараза със Ковид.
      Как го правят това изчисление.
      Научно доказано е, че във всяка държава ДНЕС има поне 7% ЗАРАЗЕНИ (не болни) от Ковид
      Да, вземем Италия, 7% х 60 мил = 3.2 мил души заразени
      34 000 умрели / 3 200 000 заразени = 0.01 % тука даже е по-малко
      [ATTACH=CONFIG]n3612129[/ATTACH]
      Цялата тази статистика (пардон СТЪКМИСТИКА) се базира на цялото население на дадена страна, без да отчита факта, че огнищата на зараза са били само в една малка част от страната. Ако обаче се направи статистика на самото огнище, то числата ще са много по-големи. Виж например статистиката на Ухан, Милано, Бергамо, Ню-Йорк и т.н.

      Така че нека да не се бъркат различните статистики, защото те се отнасят за различни множества от хора. Цитираната от мене статистика се отнася само и единствено за хората, които вече имат положителна проба, и тази статистика за съжаление е УЖАСЯВАЩО ВЯРНА - умират 5.6% от хората с положителна проба.

      Докато човек няма положителна проба, може да се кефи на статистиката с малките проценти (под 1%), но в момента в който лепне вируса и това се докаже с PCR, вероятноста му за смърт нараства на 5.6%. А ако влезе в болницата, вероятноста му за смърт нараства на около 30%. А ако го сложат на интубиране, вероятноста му за смърт нараства на 80%.

      Тоест статистики има много, и те не си противоречат една с друга. Просто човек трябва да споменава кое е множеството, за което се отнася дадена статистика, и така всичко ще е наред с твърденията, изказвани във форума.
      Last edited by Mateev; 11.06.2020, 12:14.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

        Лично още не съм видял или чул за болен или носител на вируса в първата и втората област на непосредствените ми контакти.
        Щях много да се учудя ако си чул

        При 3000 официално заразени на 6 милиона. То си е като 5-ца от тотото.

        3000 / 6 000 000 = 0.05%

        Което ще рече 5 заразени на 10 000 или 1 на 2000. Случайно да имаш 2 000 познати?


        Аз имам починал колега от бивша фирма, за която съм работил и все още се чувам с някои от колегите там само че не българска, а в една друга доста по-заразена държава от нашата. 40 и малко годишен, уж без съпътстващи заболявания, 2 седмици на интубация. След тоя инцидент както може да се сетиш всичките бивши колеги от фирмата не си подават носа навън. Ако случайно имат излизане се обличат като нашите доктори дето ги дават по репортажите.

        Коментар


        • Как реално откриват болните, новите болни най-ероятно ги откриват когато някой се появи със сериозна пневмония в болница. Появява се този човек изследват го виждат че е заразен и започват да му издирват контактите. Изследват част от тях - предполагам тези които имат симптоми, и ако няколко се окажат заразени вече имаме огнище. Останалите контакти ги слагат под карантина и ако някой от тях развие симптоми това са тези единични случаи които се появяват тук и там. Проблемът е в откриването на първия в дадено огнище - реално от момента на заразяване до момента в който се окаже в болница и го открият минават поне десетина дена. А за този период вече си се получава огнище от заразени. Реално тепърва ще откриват огнища от падането на повечето мерки през юни.

          Казват че смъртността в България е по-ниска от други години, но това е вярно само за България като цяло. Ако се гледа смъртност по области и нещата не изглеждат съвсем така. Например в момента има завишена смъртност във Видин и Ямбол, където си има корона огнища, но също и в Силистра, Кюстендил, Добрич и Варна. Където поне до сега не са открили огнища. А като гледам данните от НСИ в Силистра поне изглеждат много близо до Ямбол и Видин поне като разлика на смъртност сега спрямо миналата година

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Може и да си прав, но допусна огромна грешка да се хвалиш, че си кореняк софианец, и по-лошото - да наричаш всички останали СЕЛЯНДУРИ. Така събра негативното отношение на целия форум, и сега си сърбаш супата на последиците.
            Не се хваля със софиянството си, навирам ви в носа селяндурията ви.
            Селската ви злоба можеше да се види в изтритите ви постове в другата тема.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Абсолютно невярно твърдение, изказано от човек, който няма с какво друго интелектуално да се похвали, освен с това, че е кореняк софианец.

              Иначе аз нямам зор да споря с тебе. Мисли си каквото си искаш, това е твое право, но не се излагай във форума да повтаряш като папагал едно също грешно твърдение. Вече го каза 100 пъти и няма нужда да го казваш пак и пак. Всички ти разбраха нивото и си създадоха мнение за тебе, така че не се напъвай повече, защото това няма няма как да подобри ситуацията с твоята излагация.

              Безсиптомни болести има, при това много на брой. Точка по въпроса. Сиптомите се появяват чак в един много късен етап, когато в повечето случаи е почти невъзможно да се направи успешно лечение. Затова и в някои държави има профилактични програми за ранно откриване на някои от важните безсиптомни заболявания.

              Всъщност ако медицината и властимащите наистина искат да увеличат средната продължителност на живота, трябва да се гласуват бюджети и да започнат масово да се правят профилактични прегледи, изследвания на кръвта или дори ренген/скенер. Така много от безсиптомните заболявания ще се откриват на един ранен етап, при който лечението все още е възможно.

              Една пневмония или рак на белите дробове могат да се открият още докато са с размери колкото на грахово зърно. Чакаме ли обаче сиптомите, пневмонията или рака вече ще са станали с размерите на яйце или дори на ябълка. Това по действителни случаи с моето семейство. На жена ми рака го откриха чак в трети стадий, с размери 5.5 сантиметра. Моята безсиптомна пневмония миналата година пък я откриха случайно, когато вече беше превзела по 1/3 и от двата дроба.
              Всъщност всеки един осигурен български гражданин има право на един годишен безплатен профилактичен преглед.Липсва култура на здравеопазване и повечето хора ходят на лекар, когато нещо вече ги боли нетърпимо и Нурофени, Кетонали и други обезболяващи не помагат.
              http://www.mh.government.bg/bg/infor...ichen-pregled/
              Тук е описано и какво включва безплатния профилактичен преглед.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

                Не върви нещо логиката ти.

                Какво влияние има това, че родителите ми на младини са се заселили в София, с това, какъв е кръгът на непосредствените ми и опосредствени контакти?

                Мисля, че бройката на контактите ми на работа, в квартала и в общо в градската среда е по-голяма от средното.
                Тези от непосредственото ми обкръжение също са активни и с немалък брой техни контакти.
                Може и да си прав, но допусна огромна грешка да се хвалиш, че си кореняк софианец, и по-лошото - да наричаш всички останали СЕЛЯНДУРИ. Така събра негативното отношение на целия форум, и сега си сърбаш супата на последиците.

                Коментар


                • Всичко, което написах за безсиптомните болести, важи и за коронавируса. Той също има дълъг инкубационен период, и когато медицината намери някакво лекарство, тогава ранното му откриване с PCR тест ще се окаже животоспасяващо. Ще се изписват някакви хапчета, които ще прекратяват болеста в зародиш, а не когато се увредят целите дробове и човек вече да не може да диша.

                  То същото е и с грипа, въпреки че при него болеста се развива много бързо. Ако обаче при най-лекия сиптом човек започне да приема Тамифлу, то тогава грипа отшумява за по-малко от 24 часа. Това го знам от личен опит през последните 7-8 години, през които аз нито веднъж не допуснах да се разболея от грип. Може би с това дори съм си спасил живота предвид статистиката колко много хора умират от грип.

                  Факт е и че се сдобих с безсиптомна пневмония миналата година, която не знам откъде дойде. И нейното случайно откриване на един сравнително ранен етап може би пак ми спаси живота. Ако не беше тази случайност, щях да се усетя чак когато започна да не мога да дишам, а резултата вече го знаете - интубиране и 80% вероятност за смърт.

                  Така че според мене профилактиката е много важна, особено за възрастните хора, защото само с профилактика може да се направи ранно откриване на животозастрашаващи безсиптомни заболявания, към които възрастните хора са предразположении.
                  Last edited by Mateev; 11.06.2020, 12:02.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                    Забеляза ли, че напоследък и пневмонията е съпътстващо заболяване? За това казвам, че има ебаси информационната манипулация.

                    R1a1, как да познаваш такива хора, след като си 1-во поколение софиянец и тук не познаваш никой И pcr-а не е съмнителен, съмнително е взимането на проби - там откъдето ги взимат, само заразните дават положителен резултат.

                    Матеев, не благодарение на боко, а въпреки боко се справихме добре. А сега ще сме в г*за, благодарение на боко и мангърича (и още един-двама ревльовци тука).
                    Не върви нещо логиката ти.

                    Какво влияние има това, че родителите ми на младини са се заселили в София, с това, какъв е кръгът на непосредствените ми и опосредствени контакти?

                    Мисля, че бройката на контактите ми на работа, в квартала и в общо в градската среда е по-голяма от средното.
                    Тези от непосредственото ми обкръжение също са активни и с немалък брой техни контакти.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Иска ти се е да е така (да няма жертви), но това с днешния ден са само флуктуации на случайноста. Истината обаче е в статистиката, която с ужасяваща безпристрастност ни казва, че от днешните 104 човека с положителни проби ще умрат 5 или 6 човека.
                      Добрата новина е, че истинската статистка е за 0.20-0.90 % смърт при зараза със Ковид.
                      Как го правят това изчисление.
                      Научно доказано е, че във всяка държава ДНЕС има поне 7% ЗАРАЗЕНИ (не болни) от Ковид
                      Да, вземем Италия, 7% х 60 мил = 3.2 мил души заразени
                      34 000 умрели / 3 200 000 заразени = 0.01 % тука даже е по-малко
                      Click image for larger version

Name:	444.jpg
Views:	1
Size:	57.7 КБ
ID:	3612129

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                        Е, тук таме по някой си отива, но не от корона, а със корона.
                        Забеляза ли, че напоследък и пневмонията е съпътстващо заболяване? За това казвам, че има ебаси информационната манипулация.

                        R1a1, как да познаваш такива хора, след като си 1-во поколение софиянец и тук не познаваш никой И pcr-а не е съмнителен, съмнително е взимането на проби - там откъдето ги взимат, само заразните дават положителен резултат.

                        Матеев, не благодарение на боко, а въпреки боко се справихме добре. А сега ще сме в г*за, благодарение на боко и мангърича (и още един-двама ревльовци тука).

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Абсолютно невярно твърдение, изказано от човек, който няма с какво друго интелектуално да се похвали, освен с това, че е кореняк софианец.

                          Иначе аз нямам зор да споря с тебе. Мисли си каквото си искаш, това е твое право, но не се излагай във форума да повтаряш като папагал едно също грешно твърдение. Вече го каза 100 пъти и няма нужда да го казваш пак и пак. Всички ти разбраха нивото и си създадоха мнение за тебе, така че не се напъвай повече, защото това няма няма как да подобри ситуацията с твоята излагация.

                          Безсиптомни болести има, при това много на брой. Точка по въпроса. Сиптомите се появяват чак в един много късен етап, когато в повечето случаи е почти невъзможно да се направи успешно лечение. Затова и в някои държави има профилактични програми за ранно откриване на някои от важните безсиптомни заболявания.

                          Всъщност ако медицината и властимащите наистина искат да увеличат средната продължителност на живота, трябва да се гласуват бюджети и да започнат масово да се правят профилактични прегледи, изследвания на кръвта или дори ренген/скенер. Така много от безсиптомните заболявания ще се откриват на един ранен етап, при който лечението все още е възможно.

                          Една пневмония или рак на белите дробове могат да се открият още докато са с размери колкото на грахово зърно. Чакаме ли обаче сиптомите, пневмонията или рака вече ще са станали с размерите на яйце или дори на ябълка. Това по действителни случаи с моето семейство.
                          Независимо от приведените източници на знание, щом Матеев е казал, значи това е и точка по въпроса.

                          Момче, имаш голяма перспектива при журналята и в политиката, не я изпускай!


                          ПП. Ако професионалният медик тук, bulgarian lev, има смелостта, нека ни освети по въпроса какво казва медицината за термина "безсимптомно протичане на болестта"?
                          Last edited by R1a1; 11.06.2020, 11:32.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                            ......Навсякъде определението за болест на първо място включва нейни характерни симтоми, а определението за симптом пряко и строго е свързано с болест.
                            Абсолютно невярно твърдение, изказано от човек, който няма с какво друго интелектуално да се похвали, освен с това, че е кореняк софианец.

                            Иначе аз нямам зор да споря с тебе. Мисли си каквото си искаш, това е твое право, но не се излагай във форума да повтаряш като папагал едно също грешно твърдение. Вече го каза 100 пъти и няма нужда да го казваш пак и пак. Всички ти разбраха нивото и си създадоха мнение за тебе, така че не се напъвай повече, защото това няма няма как да подобри ситуацията с твоята излагация.

                            Безсиптомни болести има, при това много на брой. Точка по въпроса. Сиптомите се появяват чак в един много късен етап, когато в повечето случаи е почти невъзможно да се направи успешно лечение. Затова и в някои държави има профилактични програми за ранно откриване на някои от важните безсиптомни заболявания.

                            Всъщност ако медицината и властимащите наистина искат да увеличат средната продължителност на живота, трябва да се гласуват бюджети и да започнат масово да се правят профилактични прегледи, изследвания на кръвта или дори ренген/скенер. Така много от безсиптомните заболявания ще се откриват на един ранен етап, при който лечението все още е възможно.

                            Една пневмония или рак на белите дробове могат да се открият още докато са с размери колкото на грахово зърно. Чакаме ли обаче сиптомите, пневмонията или рака вече ще са станали с размерите на яйце или дори на ябълка. Това по действителни случаи с моето семейство. На жена ми рака го откриха чак в трети стадий, с размери 5.5 сантиметра. Моята безсиптомна пневмония миналата година пък я откриха случайно, когато вече беше превзела по 1/3 и от двата дроба.
                            Last edited by Mateev; 11.06.2020, 11:30.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Много болести в началния си стадий протичат безсиптомно, и голяма част от тях са животозастрашаващи. Например всички видове ракове, без тези в костите, протичат безсиптомно. И ако случайно се открият на ранен етап, живота на дадения човек може да бъде спасен. Ако се открият в късен етап, когато се появят сиптомите, в повечето случаи вече е късно да се помогне.

                              Хипертонията протича безсиптомно в началните стадии и ако не се открие навреме, води до инфарт или инсулт.
                              Диабета протича безсиптомно в началните стадии.
                              Радиационните болести протичат безсиптомно в началните стадии.
                              Заболяванията на щитовидната жлеза протичат безсиптомно.
                              Сигурно има и една камара други такива безсиптомни болести, но не съм медик, за да ги знам всичките.

                              Самият аз имах безсиптомна животозастрашаваща болест. Едно камъче от бъбрека ми се беше спряло в тръбичката, и беше станало голямо колкото костилка на маслина, запушвайки така 100% от урината на този бъбрек. И това сигурно е траело година-две, в която аз съм бил само с 1 бъбрек без абсолютно никакви сиптоми. Сам разбираш, че през това време в запушения бъбрек са настъпили проблеми и изменения в структурата му, които никога след това няма да се оправят.

                              Това запушване го открихме съвсем случайно - счупих си ръката в лакътя, и на скенера на лакътя на 10 сантиметра отстрани се видя камъка на запушения бъбрек. Ако не си бях счупил ръката, единия ми бъбрек щеше да се повреди безвъзвратно.

                              Така че престанете с тази глупост, която досега поне 100 пъти сте написали, че няма ли сиптоми, няма и болест. Това е много смешно и силно некомпетентно изказване.
                              Матеев, не се прави на бита мечка.
                              Нарочно заместваш понятието "симптом" с понятието "не съм усетил" или "латентен период".

                              Навсякъде определението за болест на първо място включва нейни характерни симтоми, а определението за симптом пряко и строго е свързано с болест.

                              Болест.
                              Симптом.
                              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B5%D1%81%D1%82
                              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...82%D0%BE%D0%BC


                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                                Докторя, журналя, един кюп лъжци.
                                Само им чуй измислицата на докторята "безсимптомно протичане на болестта"...
                                Много болести в началния си стадий протичат безсиптомно, и голяма част от тях са животозастрашаващи. Например всички видове ракове, без тези в костите, протичат безсиптомно. И ако случайно се открият на ранен етап, живота на дадения човек може да бъде спасен. Ако се открият в късен етап, когато се появят сиптомите, в повечето случаи вече е късно да се помогне.

                                Хипертонията протича безсиптомно в началните стадии и ако не се открие навреме, води до инфарт или инсулт.
                                Диабета протича безсиптомно в началните стадии.
                                Радиационните болести протичат безсиптомно в началните стадии.
                                Заболяванията на щитовидната жлеза протичат безсиптомно.
                                Сигурно има и една камара други такива безсиптомни болести, но не съм медик, за да ги знам всичките.

                                Самият аз имах безсиптомна животозастрашаваща болест. Едно камъче от бъбрека ми се беше спряло в тръбичката, и беше станало голямо колкото костилка на маслина, запушвайки така 100% от урината на този бъбрек. И това сигурно е траело година-две, в която аз съм бил само с 1 бъбрек без абсолютно никакви сиптоми. Сам разбираш, че през това време в запушения бъбрек са настъпили проблеми и изменения в структурата му, които никога след това няма да се оправят.

                                Това запушване го открихме съвсем случайно - счупих си ръката в лакътя, и на скенера на лакътя на 10 сантиметра отстрани се видя камъка на запушения бъбрек. Ако не си бях счупил ръката, единия ми бъбрек щеше да се повреди безвъзвратно.

                                Така че престанете с тази глупост, която досега поне 100 пъти сте написали, че няма ли сиптоми, няма и болест. Това е много смешно и силно некомпетентно изказване.






                                Коментар

                                Working...
                                X