IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
    Според мен 6-8К починали преди края на годината е абсолютния максимум, ако продължим тотално да се самосаботираме. Всичко над тези цифри ще е категорична диагноза за пълния упадък в българското общество. Около 2К нови смъртни случаи е разумна щета предвид мърлящините, които правим от едно известно време. След това, надявам се, ще започнем да се пазим.
    Все си мисля, че дори едно известно име да е... ще подейства отрезвяващо.

    Някоя чалга-певица ако се гътне -> тия дето се веселяха с костюма на дезинфектатор у Блгд... бая ще им се дръпне фъшкията.

    Даже ми се струва, че ще станат най-ревностните поддръжници на мерките.

    Ще обърнат плочата: https://btvnovinite.bg/bulgaria/i-po...skotekite.html

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение
      един задължителен чип на челото с вградената информация за теста (и много друга лична информация )
      Варианта разработван от няколко години в MTI със спонсорство на фондацията Бил Гейтс и други световни инфлуенсъри е татуировка с наночастици със специални мастила, които при обикновенна светлина са безцветни, но под ултравиолет светят в три цвята.
      Могат да ти изкарат Джокондата на челото с висока резолюция.
      Записа може да се презаписва и трие при специални условия.

      Коментар


      • Ексмен, 50К починали до март 2021 ми се вижда доста сериозна цифра. На какво се базира, какви изходни данни и методология използваш?

        Ако към тези 50К прибавим и хората с различна степен на инвалидност, тези с психически проблеми в следствие на заболяването или занижена когнитивна функция, се получава доста неприятна картинка.

        Според мен 6-8К починали преди края на годината е абсолютния максимум, ако продължим тотално да се самосаботираме. Всичко над тези цифри ще е категорична диагноза за пълния упадък в българското общество. Около 2К нови смъртни случаи е разумна щета предвид мърлящините, които правим от едно известно време. След това, надявам се, ще започнем да се пазим.

        Коментар


        • Xman, те до сега търсиха огнища. Примерно намират един заразен в редакцията на 24 часа и тестват целия персонал. Правят 100 теста и стоте са негативни и така имаме маса негативни тестове. Скоро като стане ясно, че сме преминали на дифузионно разпространие и тази практика ще спре
          Last edited by Money; 13.07.2020, 15:04.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
            Изискването влизащите болни да си правят тест е следствие на малоумната политика по принцип и с цел да правим оборот на определени лаборатории.
            И особено на фармите които произвеждат тестовете, те не са много.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение

              И този тест да се прави на всеки 72 часа
              Плюс това все повече хора ще са положителни за коронавирус без да са болни. Те ще са здрави. И това е нормално.

              Но идеята работи за другия тест този с антигените, имуноглобулините. Той казва, че вече си се срещал с вируса и имаш защитна имунна реакция срещу него.
              Колко му е, един задължителен чип на челото с вградената информация за теста (и много друга лична информация ) и една термокамера на входа... и Матеев ще е спокоен в киното или бункера си.
              Last edited by Мачу Пикчър; 13.07.2020, 15:04.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                Според мен причината е точно в отслабването на вируса, което всъщност се дължи точно на мутацията му.

                През 2004 или 2005 пак имаше някакъв респираторен грип, отново дар от Поднебесната, който мутира в посока отслабване и за около година или дори по-малко, успяха да го овладеят.
                Това ще го разберем от октомври.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

                  Майната им на баровете, ще си пием в тесен кръг. Кажи какво правим с децата и училищата? Не съзнавате ли, че е пагубно за тях това онлайн обучение. Трябва им социализация. А какво правим с цялата култура, театри, кина, концерти, а спорта?

                  Запомни поста, ще говорим пак след 2 месеца.

                  В момента вирусоносителите в София, които знаят , че са такива са 100 пъти повече от официалните бройки. Дано станат и хиляди пъти повече, защото е явно, че натоварването в болниците не е голямо. Седи в рамките на няколко бройки.

                  Спасението ни е в лятото и жегите, дано стане пак 40 градуса.

                  Да това с децата е проблем, затова трябваше да се борим с вируса и да не му даваме възможност да се разпространява. Трябваше да сме абсолютно единни в спазването на мерките. Трябваше изобщо да забравим за туристическия сезон тази година. Да се затворят големите хотели и да се оставят само малки хотели и къщи за гости с фанатично спазване на мерките. Да се гасят огнищата, да се правят тестове. Трябваше да тръгнем на "война с вируса" образно казано. Истината е че щаба трябваше да нарежда на правителството какво да прави, както беше в началото, в началото всичко беше абсолютно правилно направено, но хората много бързо започнаха да недоволстват и да се бунтуват. Нямаше кой да обясни на Бойко Борисов какво ще се случи в дългосрочен план, ако оставим вируса да вилнее.


                  Реално си унищожаваме бъдещето в момента с отпускане на мерките и тези глупави протести.


                  Иначе аз тук използвам един модел, който го направих още някъде средата на февруари и го донастройвам с данни всеки път когато се появят нови случаи... и нещата не са добре, изобщо не са добре, правим прекалено малко тестове, от което у хората остава фалшивото убеждение, че нещата не са чак толкова зле, а те са.... поне няколко пъти повече са реално заразените всеки ден.... т.е. в момента се заразяват поне по 1000 човека на ден.

                  Подлъгващото за хората е, че те чакат утре след протестите, да има "ефект", а той ефекта от протестите ще е средата на август.

                  Смъртността в момента е по-ниска заради времето, лятото е напълно нормално имунитета на хората да е по-силен, което прави вируса да изглежда някак по-лек.

                  Ако влезем наесен с 10 000 заразени, ще се заразят 70% от населението и модела показва 50 000 смъртни случая до март месец 2021, дано не се окаже истина и модела да е грешен или да въведем някакви мерки междувременно. Да речем дори само да направят мачовете без публика, това ще намали заболяаемоста.
                  Общо взето едно нещо е сигурно, с колкото повече активни заразени навлезем в зимния сезон, толкова повече ще са смъртните случаи.

                  Има и нещо доста притеснително, тъй като минахме директно на 300 случая от 100 и сякаш прескочихме 200, модела показваше по-плавно преминаване от 100 до 300, този рязък скок показва наличието на скрити огнища.

                  Лошата новина е, че заради протестите, ще имаме повече от 10 000 активни случая в началото на есента, което означава, че нивото на заболяемост ще се покачи много бързо... т.е. ще достигнем до 50 000 смъртни случая някъде през януари, вместо през март. След това ще започне презаразяване на първите оздравели... т.е. тия които в момента са изкарали вируса ще започнат отново да се заразяват през януари, вместо през март, заради високия вирусен товар.... т.е. техния крехък имунитет придобит в момента няма да издържи до края на зимата.

                  Имаше много хора които казаха в началото на юни че вируса ще изчезне през лятото... те не се оказаха прави. Аз нито за момент не съм се съмнявал че тези хора грешат. Не знам кое "научно светило" убеди Бойко че "лятото младите трябва да го изкарат, за да имат имунитет зимата". При висок вирусен товар няма имунитет срещу този вирус, в това съм абсолютно убеден. В момента само ниския вирусен товар ни спасява. А ниския вирусен товар е заради това, че лятото вируса не оцелява толкова дълго във въздуха, заради температурата и УВ лъчите, това води до по-нисък вирусен товар, съответно по-малко смъртни случаи, което е абсолютно видно, въпреки повишените бройки заразени по-малко хора умират.


                  Трябва да направим всичко възможно да влезем в есента и зимата с минимален брой заразени... иначе ще стане мазало. Те "мангъровците" са много убедени, че правилния път е всички да се разболяваме, но това са си просто техни приказки и разсъждения, те не използват математика, а просто си приказват.


                  Някой ще каже, но защо няма апокалипсис... защото взехме мерки навреме (макар и половинчати бяха навреме), а после дойде лятото. Освен това няма да има "апокалипсис" заради 50 000 починали, но ще се срути здравната система през зимата, ако изобщо издържи до зимата, то дори в момента здравната система е под сериозен натиск, въпреки топлото време.

                  Мисля че леглата в болниците може да се изчепят и преди септември, ако продължава безотговорноста на хората.


                  Last edited by Xman1; 13.07.2020, 14:42.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Имам едно предложение, което се надявам тайните агенти във форума да го прочетат, и да го докладват на шефовете си. Предложението е следното:

                    Нека Ананиев да издаде една заповед, че на всички масови мероприятия се ходи само ако човек притежава документ, че е отрицателен за коронавирус, като теста да е направен не повече от 72 часа назад във времето.

                    Тази мярка според мене е необходимо и достатъчно условие силно да се ограничи разпространението на коронавируса в България. Като има малоумници, нека да ходят по масови мероприятия, но поне да е малко от малко сигурно, че не са заразени. Проверките за спазването на тази заповед трябва да са масови, а глобите жестоки, като глоба се налага не само на дадения човек, но и в десеторен размер на организатора на масовото мероприятие.

                    Колкото до протестите - те трябва да се обявяват поне 5 дена предварително, за да могат всички желаещи да участват да си направят тестове за коронавирус. След това полицаите не трябва да допускат хора, които нямат съответния документ за отрицателен тест.
                    И този тест да се прави на всеки 72 часа, че матейко да е спокоен. матейко, чавка ти е изпила мозък на теб. В призивите си за различни по вид ограничения си толкова отчаян вече, спри просто, не чети форума няколко дни.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Имам едно предложение, което се надявам тайните агенти във форума да го прочетат, и да го докладват на шефовете си. Предложението е следното:

                      [COLOR=#FF0000][B]Нека Ананиев да издаде една заповед,.
                      Ананиев, заедно със шефа си, трябва да е пътник до неделя.
                      Как така Герб е избран със 52% от гласовете, ама докарваме хора от Бургас ??
                      Социалогическите проучвания са манипулативни, не само у БГ.
                      НОЩ ще бъде разформирован.
                      Новия щаб бе бъде от вирусолози, пулмолози и епидемиолози.
                      Относно Гърция, тя разчита на засилен туризъм, затова е преценила, че някои страни имат по-голяма зараза.
                      Изискването влизащите болни да си правят тест е следствие на малоумната политика по принцип и с цел да правим оборот на определени лаборатории.
                      Защо влизащите в банките и общинските служби не изискват такъв код ??
                      Матеев, какъв Мутафчийски за Президент те гони ???
                      Такива времена със калинки, няма да се върне, вие сте пътници, всяко нещо има край.
                      И Новите управляващи, ако имат такива залитания и за тях ще има протести.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Имам едно предложение, което се надявам тайните агенти във форума да го прочетат, и да го докладват на шефовете си. Предложението е следното:

                        Нека Ананиев да издаде една заповед, че на всички масови мероприятия се ходи само ако човек притежава документ, че е отрицателен за коронавирус, като теста да е направен не повече от 72 часа назад във времето.
                        Първата крачка към задължително чипиране!

                        Тук я направи Матеев.

                        По собствено желание на някои, а ще бъде натресено и на нежелаещите, сред които съм и аз, заради безпочвения страх на първите.
                        А на правителствата само това им дай.
                        В Китай вече го правят в голяма степен през задължително инсталиране на приложение на личния телефон, в Синцзян-Уйгурския автономен окръг се използва за контрол и следене на местните мюсулмани.
                        Last edited by Мачу Пикчър; 13.07.2020, 14:23.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                          Това не съм го измислил аз. Примера е взет от Гръцкото правителство, което въобще не допуска някой да влезе в страната без такъв документ. Ние по-назад ли сме? Според мене идеята е много добра, и трябва да се въведе и от нашата страна. Първо никой да не влиза без такъв документ, и второ масовите мероприятия (мачове, концерти, протести, дискотеки) също да изискват такъв документ.

                          На жена ми за да влезе в болницата също искаха такъв документ. Та какъв е проблемът тази практика да се разшири и да обхване всички рискови мероприятия?

                          Ще ти кажа какъв е проблема - така демонстрантите вместо да получават пари, ще трябва да дават (за тестове). Това обаче е добра новина, защото ще отсее платените провокатори и ще останат само свестните хора. Вярно е, че на протеста ще има 10 пъти по-малко хора, но поне мероприятието ще е безопасно за всички.
                          ха ха - това е разходка по улиците. КАКЪВ ТЕСТ?
                          За влизащите чужденци съм съгласен - всеки с отрицателен тест, иначе да се маха където иска.
                          За Българите връщащи се - държавата да поема ако не всичко поне голяма част
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                            Две статии по темата.

                            Първата критикува методологията на събиране на информация - заразен, излекуван, починал. И не казва нищо за страничните ефекти. А както се оказва има странични ефекти при преболедувалите от корона вирус. И без ясна картина за тях е трудно да се правят разни прогнози и да се дават насоки. Ама изкарайте го, тя смъртността не е голяма. Кел файда ако след това белия ти дроб е увреден и дишаш като Дарт Вейдър.

                            https://elemental.medium.com/officia...l-155e1e153a2f


                            Втората статия е оптимистична (отнася се за Швейцария), но картинката е подобна и на други места (включително и у нас). Т.е. това че броя на заразените се увеличава, но малко от тях стигат до болница, повечето го карат доста леко. Т.е. има нещо което променя картината спрямо това, което беше през зимата/пролетта. Имунната система на човек реагира доста по-добре отколкото в началото преди 4-5 месеца. Сега като дойде зимата дали пак ще го караме толкова леко не е ясно. А дано.

                            https://medium.com/@vernunftundricht...g-fce6db5ba809

                            Относно това аз съм по-скоро песимист. Вирусът не е мутирал. Причината за по-лекото преболедуване може да се дължи на повече Слънце, по-малка концентрация на вируса и пр. Т.е. на външни фактори, които са различни зимата и лятото, а не на самия вирус, че отслабвал. По-скоро имунната система ни е по-силна през лятото.
                            Според мен причината е точно в отслабването на вируса, което всъщност се дължи точно на мутацията му.

                            През 2004 или 2005 пак имаше някакъв респираторен грип, отново дар от Поднебесната, който мутира в посока отслабване и за около година или дори по-малко, успяха да го овладеят.
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                              За да се достигне стаден имунитет за тази зима, поне 70% от населението трябва да се разболеят, това означава около 50 000 жертви. Мислиш ли че това е "добра стратегия".... и ако нямаме ваксина до следващата зима.... пак ще трябва да дадем 50 000 жертви... и така всяка година до намирането на ваксина.

                              Мисля че ще е много по-добре икономиката да се пренастрои за борба с вируса, а не за масово заразяване.... т.е. тия с "баровете и вечерните заведения" да им се намери друго препитание, за да не фалират сами.

                              Те ще фалират и сами, ако хората масово започнат да се заразяват... мислиш ли че човек на който някой близък или познат е починал от Короната ще отиде на бар или на заведение?!

                              Тези с ресторантите да се преориентират към Интернет доставки, а не да налагат натиск на правителството.

                              А фирмите с офиси, да се пренастроят да работят хоумофис, най-добре за постоянно.
                              Майната им на баровете, ще си пием в тесен кръг. Кажи какво правим с децата и училищата? Не съзнавате ли, че е пагубно за тях това онлайн обучение. Трябва им социализация. А какво правим с цялата култура, театри, кина, концерти, а спорта?

                              Запомни поста, ще говорим пак след 2 месеца.

                              В момента вирусоносителите в София, които знаят , че са такива са 100 пъти повече от официалните бройки. Дано станат и хиляди пъти повече, защото е явно, че натоварването в болниците не е голямо. Седи в рамките на няколко бройки.

                              Спасението ни е в лятото и жегите, дано стане пак 40 градуса.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

                                А ако имаме тест за антитела ще ни пускат ли?
                                Това не съм го измислил аз. Примера е взет от Гръцкото правителство, което въобще не допуска някой да влезе в страната без такъв документ. Ние по-назад ли сме? Според мене идеята е много добра, и трябва да се въведе и от нашата страна. Първо никой да не влиза без такъв документ, и второ масовите мероприятия (мачове, концерти, протести, дискотеки) също да изискват такъв документ.

                                На жена ми за да влезе в болницата също искаха такъв документ. Та какъв е проблемът тази практика да се разшири и да обхване всички рискови мероприятия?

                                Ще ти кажа какъв е проблема - така демонстрантите вместо да получават пари, ще трябва да дават (за тестове). Това обаче е добра новина, защото ще отсее платените провокатори и ще останат само свестните хора. Вярно е, че на протеста ще има 10 пъти по-малко хора, но поне мероприятието ще е безопасно за всички.
                                Last edited by Mateev; 13.07.2020, 13:43.

                                Коментар

                                Working...
                                X