IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    Би следвало този Мангъров да млъкне. Всяко нещо си има граници. В друга държава прокуратирата би се самосезирала.
    За казване на истината?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Стотици лекари искат наказание за доц. Мангъров

      https://btvnovinite.bg/bulgaria/stot...-mangarov.html
      https://bnr.bg/varna/post/101307389/...chnata-komisia

      Над 200 медици са се подписали с искане Мангъров да бъде санкциониран, защото заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болеста. Освен това открито призовава обществото да не спазва законите и правилата.
      Лекарската мафия драпа за власт и пари, а Мангъров ин ги разваля мурафетя.

      Истината с гласуване ли се определя?

      ПП. От коментарите под статията, които всичките са за Мангъров.
      expert-o · преди 3 дни
      Д-р Сибила Маринова, не може да преследвате човека, за това, че е изразил професионално мнение. Ако се чувствате комепетента изразете вашето. Ако не сте компетентна имайте малко достойнство.
      Last edited by Мачу Пикчър; 13.07.2020, 17:28.

      Коментар


      • Дори според щаба над 35к са го изкарали, най-консервативни прогнози и пак има 268 починали. Под 1%, най-консервативна, да не говорим за прогонози на база антитела и т.н.
        Наистина апокалиптиците не сте добре.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


          Да това с децата е проблем, затова трябваше да се борим с вируса и да не му даваме възможност да се разпространява. Трябваше да сме абсолютно единни в спазването на мерките. Трябваше изобщо да забравим за туристическия сезон тази година. Да се затворят големите хотели и да се оставят само малки хотели и къщи за гости с фанатично спазване на мерките. Да се гасят огнищата, да се правят тестове. Трябваше да тръгнем на "война с вируса" образно казано. Истината е че щаба трябваше да нарежда на правителството какво да прави, както беше в началото, в началото всичко беше абсолютно правилно направено, но хората много бързо започнаха да недоволстват и да се бунтуват. Нямаше кой да обясни на Бойко Борисов какво ще се случи в дългосрочен план, ако оставим вируса да вилнее.


          Реално си унищожаваме бъдещето в момента с отпускане на мерките и тези глупави протести.


          Иначе аз тук използвам един модел, който го направих още някъде средата на февруари и го донастройвам с данни всеки път когато се появят нови случаи... и нещата не са добре, изобщо не са добре, правим прекалено малко тестове, от което у хората остава фалшивото убеждение, че нещата не са чак толкова зле, а те са.... поне няколко пъти повече са реално заразените всеки ден.... т.е. в момента се заразяват поне по 1000 човека на ден.

          Подлъгващото за хората е, че те чакат утре след протестите, да има "ефект", а той ефекта от протестите ще е средата на август.

          Смъртността в момента е по-ниска заради времето, лятото е напълно нормално имунитета на хората да е по-силен, което прави вируса да изглежда някак по-лек.

          Ако влезем наесен с 10 000 заразени, ще се заразят 70% от населението и модела показва 50 000 смъртни случая до март месец 2021, дано не се окаже истина и модела да е грешен или да въведем някакви мерки междувременно. Да речем дори само да направят мачовете без публика, това ще намали заболяаемоста.
          Общо взето едно нещо е сигурно, с колкото повече активни заразени навлезем в зимния сезон, толкова повече ще са смъртните случаи.

          Има и нещо доста притеснително, тъй като минахме директно на 300 случая от 100 и сякаш прескочихме 200, модела показваше по-плавно преминаване от 100 до 300, този рязък скок показва наличието на скрити огнища.

          Лошата новина е, че заради протестите, ще имаме повече от 10 000 активни случая в началото на есента, което означава, че нивото на заболяемост ще се покачи много бързо... т.е. ще достигнем до 50 000 смъртни случая някъде през януари, вместо през март. След това ще започне презаразяване на първите оздравели... т.е. тия които в момента са изкарали вируса ще започнат отново да се заразяват през януари, вместо през март, заради високия вирусен товар.... т.е. техния крехък имунитет придобит в момента няма да издържи до края на зимата.

          Имаше много хора които казаха в началото на юни че вируса ще изчезне през лятото... те не се оказаха прави. Аз нито за момент не съм се съмнявал че тези хора грешат. Не знам кое "научно светило" убеди Бойко че "лятото младите трябва да го изкарат, за да имат имунитет зимата". При висок вирусен товар няма имунитет срещу този вирус, в това съм абсолютно убеден. В момента само ниския вирусен товар ни спасява. А ниския вирусен товар е заради това, че лятото вируса не оцелява толкова дълго във въздуха, заради температурата и УВ лъчите, това води до по-нисък вирусен товар, съответно по-малко смъртни случаи, което е абсолютно видно, въпреки повишените бройки заразени по-малко хора умират.


          Трябва да направим всичко възможно да влезем в есента и зимата с минимален брой заразени... иначе ще стане мазало. Те "мангъровците" са много убедени, че правилния път е всички да се разболяваме, но това са си просто техни приказки и разсъждения, те не използват математика, а просто си приказват.


          Някой ще каже, но защо няма апокалипсис... защото взехме мерки навреме (макар и половинчати бяха навреме), а после дойде лятото. Освен това няма да има "апокалипсис" заради 50 000 починали, но ще се срути здравната система през зимата, ако изобщо издържи до зимата, то дори в момента здравната система е под сериозен натиск, въпреки топлото време.

          Мисля че леглата в болниците може да се изчепят и преди септември, ако продължава безотговорноста на хората.

          Тука чудовищно си противоречиш, въртиш, сучеш и пак идваш на моята теза.

          Хем има според тебе по 1000 новозаразени на ден, хем било със слабо натоварване и затова си отивали по 2-3ма, което си е точно статистиката на грипа.

          Само да ти кажа, че няма сериозно стъди, което да показва повторно заразяване, освен някакви измисшльотини от Китай, всички други казват, че не са открили повторно заразен. Та да спрем да я въртим тази плоча.

          Дори щаба твърди, че открива 2 от 11, при 300 на ден, значи имаме поне 1500, според мене са поне 10к на ден в момента.

          Аз също съм от мангъровците, не защото искам всички да се разболяват, просто няма опазване и предпочитам обществото да го изкара лятото.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Аз просто цитирам линкове от медиите. Хайде и ти дай някой линк, на който на Мангъров някой да му ръкопляска, но май няма такива. Вече на всички им стана ясно, че Мангъров (пък и мангъровците в страната) допуснаха ОГРОМНА И НЕПРОСТИМА ГРЕШКА.
            Има достатъчно много , но не са на хранилка на герп. Само 'официози' на БХ твърдят това ,което пишеш ти срещу заплащане , няколко продажни доктора и още няколко тебеподобни Омиращи ковидиота.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

              Би следвало този Мангъров да млъкне. Всяко нещо си има граници. В друга държава прокуратирата би се самосезирала.
              Нали искахте демокрация!? Ама като не ви изнася искате да затваряте усти! Всеки може да говори каквото иска. Като не ви харесва не го слушате и тва е!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Стотици лекари искат наказание за доц. Мангъров

                https://btvnovinite.bg/bulgaria/stot...-mangarov.html

                Над 200 медици са се подписали с искане Мангъров да бъде санкциониран, защото заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болеста. Освен това открито призовава обществото да не спазва законите и правилата.
                Би следвало този Мангъров да млъкне. Всяко нещо си има граници. В друга държава прокуратурата би се самосезирала.
                Last edited by Selena; 13.07.2020, 18:04.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

                  Я се усвести бе .На заплата ли си що ли ...Маски ли продаваш .Няма какво да правиш ли...КЪДЕ ВИ Е ПАНДЕМИЯТА ,ЧАКАХМЕ Я АМА Я НЯМА .ХОРАТА УМИРАТ ОТ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ОТ ТОВА
                  Аз просто цитирам линкове от медиите. Хайде и ти дай някой линк, на който на Мангъров някой да му ръкопляска, но май няма такива. Вече на всички им стана ясно, че Мангъров (пък и мангъровците в страната) допуснаха ОГРОМНА И НЕПРОСТИМА ГРЕШКА.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                    По света, наградите и негативите първо се присъждат на управлението.
                    В тях са контрола и решенията на медицинския проблем, просто и ясно.

                    Съгласен, но опозицията бяха подготвили бунт и щяха да привлекат към тоя бунт всички недоволни от мерките срещу Короната. Борисов реално нямаше избор в този случай. Той се опита да върне част от мерките, но в момента в който Радев на практика призова народа към бунт, просто Бойко нямаше какво да направи. Всеки на негово място щеше да отпусне мерките. Всичките тия пияндета от кръчмите щяха да ходят сега за да се бият с полицията. Тях не ги интересува протеста, но като са им затворени кръчмите просто няма къде да ходят и щяха да ходят на площада, да се наливат с алкохол и да се бият.

                    Тия бутилки с алкохол дето летяха към полицията бяха точно от такива лумпеняци и пияндета, а не от някакви бедни и гладни хорица или борещи се за справедливост.
                    Last edited by Xman1; 13.07.2020, 16:47.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Мангъров след сгрешената прогноза: Aкo трябвa, щe cи cкъcaм диплoмaтa

                      https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...plomata-982958
                      https://www.24chasa.bg/novini/article/8802708

                      Мангъров обеща да си скъса дипломата, но не я скъса .....
                      В днешно изказване отново обещава да си скъса дипломата, но защо ли вече не му вярвам?

                      Мангъров е най-големия смъртожаден, който излъга (измами) целия български народ. Продължава да се извърта като фурнаджийска лопата и да го мами и до ден днешен. А истината е, че на неговата съвест до момента лежат поне 100 жертви, и за в бъдеще ще лежат още хиляди. Ето срещу кого трябва да протестира българския народ, защото изроди като него нанесоха невиждани щети на обществото и на народа като цяло.
                      Я се усвести бе .На заплата ли си що ли ...Маски ли продаваш .Няма какво да правиш ли...КЪДЕ ВИ Е ПАНДЕМИЯТА ,ЧАКАХМЕ Я АМА Я НЯМА .ХОРАТА УМИРАТ ОТ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ОТ ТОВА

                      Коментар


                      • Стотици лекари искат наказание за доц. Мангъров

                        https://btvnovinite.bg/bulgaria/stot...-mangarov.html
                        https://bnr.bg/varna/post/101307389/...chnata-komisia

                        Над 200 медици са се подписали с искане Мангъров да бъде санкциониран, защото заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болеста. Освен това открито призовава обществото да не спазва законите и правилата.
                        Last edited by Mateev; 13.07.2020, 17:07.

                        Коментар


                        • Мангъров след сгрешената прогноза: Aкo трябвa, щe cи cкъcaм диплoмaтa

                          https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...plomata-982958
                          https://www.24chasa.bg/novini/article/8802708

                          Мангъров обеща да си скъса дипломата, но не я скъса .....
                          В днешно изказване отново обещава да си скъса дипломата, но защо ли вече не му вярвам?

                          Мангъров е най-големия смъртожаден, който излъга (измами) целия български народ. Продължава да се извърта като фурнаджийска лопата и да го мами и до ден днешен. А истината е, че на неговата съвест до момента лежат поне 100 жертви, и за в бъдеще ще лежат още хиляди. Ето срещу кого трябва да протестира българския народ, защото изроди като него нанесоха невиждани щети на обществото и на народа като цяло.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            [SIZE=18px][B]
                            Хайде честито на всички. От отличници се превърнахме в двойкаджии.
                            По света, наградите и негативите първо се присъждат на управлението.
                            В тях са контрола и решенията на медицинския проблем, просто и ясно.

                            Коментар


                            • Редица държави налагат карантина и ограничения за българите

                              https://nova.bg/news/view/2020/07/13...8%D1%82%D0%B5/

                              Хайде честито на всички. От отличници се превърнахме в двойкаджии. Предполагам сега смъртожадните вече са доволни, че стана на тяхната. А те всички смъртожадни се оказа, че са били и червени отрепки. Забиха един нож в сърцето на България, но им се видя малко, и затова сега са наточили големия ятаган.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                                Ексмен, 50К починали до март 2021 ми се вижда доста сериозна цифра. На какво се базира, какви изходни данни и методология използваш?

                                Ако към тези 50К прибавим и хората с различна степен на инвалидност, тези с психически проблеми в следствие на заболяването или занижена когнитивна функция, се получава доста неприятна картинка.

                                Според мен 6-8К починали преди края на годината е абсолютния максимум, ако продължим тотално да се самосаботираме. Всичко над тези цифри ще е категорична диагноза за пълния упадък в българското общество. Около 2К нови смъртни случаи е разумна щета предвид мърлящините, които правим от едно известно време. След това, надявам се, ще започнем да се пазим.

                                Тези 50 хиляди починали няма да се достигнат ако се вземат мерки, това е възможно ако се остави сегашното положение и се заразят 5 милиона Българи, т.е. това ще стане, ако влезем септември с 10 000 "официално" активни случая (които реално ще са 30 - 40 хиляди). А мерки ще се вземат, освен ако не настане пълен властови хаос и няма кой да взема решения или Борисов започне да упорства, но според мен той много бързо ще вземе мерки, след като се напълнят болниците, а те ще се напълнят още средата (най-късно края) на август.

                                Коментар

                                Working...
                                X