IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Политическите тролове в тази тема имат една основна цел - макар че и те не я знаят. Да се заразят максимален брой хора, да се получи значителна смъртност, да стане огромен хаос и така България след това да залитне в новото търсене на спасител, който да е близък до Русия. При голям страх и хаос хората не гласуват рационално, а емоционално. за всеки който им обещава да ги спаси от страха и да махне хаоса от съзнанието им. А даващите подобни обещания са все популисти, голяма част от тях с доста слаби морални задръжки, съответно лесно да бъдат купени.

    Тъй като хората имат слабо въображение е трудно да възприемат как така както няма нищо, ако не се прави нищо след два месеца ще се случи трагедия. Това стана и в Италия и в Испания и в САЩ и в Бразилия. Навсякъде където хората не са се сблъсквали с широко разпостранение на въздушно преносим смъртоносен вирус. В Югоизточна Азия това не става. Защото там вече са виждали последствията от САРС

    България сега е поредната държава където когнитивния недостиг на населението ще му натресе ненадейно трагедия. Иначе всеки без въображение си мисли, ама какво толкова - 0.6% смъртност. Със срината здравна система да стигне 3%. Това е нищо, няма точно на мен да се случи. Ами да, ако човек е в трудоспособна възраст най-вероятно точно той няма да пострада. Но на 200 човека под 50 години 1 ще отнесе късата клечка.

    А това не е толкова малък шанс. Вероятността от смърт на мотоциклетист е 72 на 100 000. Или 0.07%. Вероятността от смърт от ковид е 10 пъти по-висока за човек под 50. Вероятността от смърт при изкачване на Еверест е 1.2% или само два пъти по-висока от тази на корона. Скачането с парашут има вероятен смъртен случаи при 0.0007% или ковид е 1000 пъти по опасно от това да скачаш с парашут. При инфаркт вероятността за смърт в случай на инфаркт е 12%. което е съизмеримо със смъртността от ковид на възрастни хора.





    Коментар


    • Първоначално изпратено от Артудиту Разгледай мнение
      Абе знаете ли какво става с болната папая в Танзания?
      Излекуваха ли я или пандемията сред плод зеленчука се развихря?
      За всеки случай не яжте плодове от Танзания.
      Мда, сериозна работа е това с гъшата хуйня - удря ни с невиждана ярост и не пита. Така удари главния генералгоджи, че се покри вдън земята чак, та остави само Гелето на Куна да плещи глупости и да разтяга локуми. Вчера и някаква си дИва Христова се изказала, че се умирало ОТ ковид, видиш ли, а не С ковид - тая е за нобелова награда по медицина, честно, особено ако успее и да го докаже.

      Ся, най-комплексирана и посрана нация в Европа (споко, не сме ние, за дойчовете иде реч) се вдигнаха на бунт против идиотите в правителството им и карантиите за щяло и не щяло, та така стреснаха сороспиите, че чак козина и перушина се разхвърча от скубане под мишниците. Даже дойче зеле се включи като рупор. Ма не мрат тия хора бе, не мрат и това си е с тая невиждана ярост.

      Ех, поради что ги ручахме карантиите, ех - ясно де, сега математика, ако не дава дежурства в клоаката "политика", ще ни обясни за застраховките и т.н. , само дето лекичко пропуска, че цената на тази застраховка вече стана в пъти по-висока от застрахованата "вещ". Та така...
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Абе знаете ли какво става с болната папая в Танзания?
        Излекуваха ли я или пандемията сред плод зеленчука се развихря?
        За всеки случай не яжте плодове от Танзания.

        Коментар


        • Подарявам идея.
          В играта Monopoly да се включи опция Коронавирус с две възможности. Едната е минусова и важи за всички играчи като забавя движението три пъти. Другата е печеливша и важи за този който седем пъти подред е хвърлил шестица или този, който е купил или получил с връзки от продавача на играта фалшивото зарче със шест шестици на него. Той ще печели от забавянето на останалите играчи, но ще трябва да снася на продавача някаква сума всяка седмица.

          Може да се включи такава опция с подобни условия и в машинните игри.

          Може и в онлайн игрите стратегия, където ще има опция да си създадеш корумпирани медии и лекарско съсловие и да доиш и стрижеш максимум от работната сила на империята си без риск от социални безредици.
          Last edited by Артудиту; 04.08.2020, 09:36.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            barovec, на Ваше място бих се извинил, вместо да продължавам да словоблудствам.
            на кого да се извиня?
            не теб, на централата или на другите три ника?
            всъщност, важното в случая е, че си пишем и комуникураме с централа.
            все пак говорим за нещо което буди страхове у хората; аз също Не безсмъртен, както повечето хора си имам някакви страхове
            имам си някакво лично мнение по въпроса с ковид ,но ми е крайно интересно да науча и чужди, противоположни мнения именно от тук-инвестирския форум. най вероятно и аз бъркам някъде
            не смятам за нужно, нето необходимо, даже го смятам за вредно, да черпя информация и мнения , точно тук от централата ; имаме пре-много такава информация , която ни залива всекидневно

            смятам за абсолютно необходимо мненията на многониковите политически тролове в темата за коронавайръса просто да се ингорират

            благодаря за вниманието, нямам какво да Ви кажа повече!

            Коментар


            • barovec, на Ваше място бих се извинил, вместо да продължавам да словоблудствам.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                А Вие бяхте...? Не че е важно, но не виждам основание да ме клеветите.
                Ако сте сигурен в твърдението си, нека се хванем на (какъвто пожелаете) бас, че имам само един ник в този форум. В случай, че не ви стиска, е много вероятно самия Вие да се окажете многоников трол. Сигурен съм, че това са обстоятелства, които лесно могат да бъдат установени от администрацията на форума.
                да ,наистина ама въобще не е важно
                аз в тоя форум имам двеста мнения за дванайсе години,така че ако бях на Вашата длъжност щях да съм умрел от глад
                наистина не ми се влизаше в тоя словоред, но някои неща си ги пише
                хубавото на форума е , че думите не остават във въздуха, всичко си е написано; на който му се чете- да чете
                последно, наистина:
                неразбрах какви са новите задачи?
                ясно, че всемогъщия НОЩ ни спаси от апокалипсиса , ясно че карантиниите бяха оправдани и свършиха работа,от тук накъде?
                и последно за басовете:
                макар, че не желая да се меся в делата Му, но приемам облог, че 2020 ще завърши с по-ниска смъртност 2019


                Коментар


                • Немски лекари организират Извънпарламентарен комитет за проучване на COVID-19.
                  Проучването им представлява по-скоро разследване и изобличаване на чудовищната манипулация „Пандемия от COVID-19“.
                  https://www.otizvora.com/2020/08/122...Lr7oZBqo86XGAE

                  Д-р Хайко Шьонинг:
                  Уважаеми съграждани, приветствам ви в „Извънпарламентарната комисия за проучване на COVID-19“ (ACU). Щом парламентът не прави проучване, ние, гражданите, сме призовани да го направим сами. Като Извънпарламентарна комисия за проучване на COVID-19, ще проучим защо тези ограничителни мерки бяха наложени срещу нас в нашата страна като част от COVID-19, защо хората страдат сега и дали има пропорционалност на мерките, свързани с това заболяване, причинено от вируса SARS-CoV-2. Имаме сериозни съмнения, че тези мерки са пропорционални. Това трябва да се проучи и тъй като партиите — както опозиционните, така и управляващите — не свикват комисия и това дори не е планирано, крайно време е да вземем нещата в свои ръце.
                  ​​

                  Д-р Бодо Шифман: „Ние си имаме работа с липсата на пропорционалност. Правителствата трябва да вземат решения, а в извънредни ситуации — както по време на пандемия — те трябва и да предприемат мерки, които за момент могат да ограничат основните права. Но те също така са длъжни непрекъснато да обосновават тези мерки и да ги отменят възможно най-бързо, за да предотвратят допълнителните щети — както спомена колегата ми д-р Шьонинг. Вместо това ние получаваме числа извън контекста, числа, които са способни само да подклаждат страх, като просто добавят случаите на заболелите и не показват, че има несъответствие между броя на тестваните хора и този на действително заразените.

                  Съществуващите, добре функциониращи структури, като Закона за защита от инфекции, просто са спрени и заменени с нещо ново, далеч по-драстично. И единственото, което чуваме от правителството, е постоянният призив за ваксинация срещу заболяване, за което сега знаем много добре — благодарение на множество международни проучвания, — че е много сравнимо с грипните заболявания, че смъртността не е по-висока, отколкото по време на силните грипни вълни, и че мерките не могат да бъдат оправдани. Ужасяващо невежество е, когато признати международни изследвания и експерти от всички области — вирусолози, бактериолози, епидемиолози или икономисти — не са изслушвани или просто биват игнорирани.

                  Още по-лошото е, че ги наричат лъжци, шарлатани или „конспиративни теоретици“ — което вероятно е най-обидната дума за 2020 г. Вместо това правителството насърчава ваксинация, която може да бъде изключително опасна, ваксинация без медицинска необходимост поради липса на доказателства.
                  Почерненото във втория цитат се случи и у нас. Вместо да се действа по отдавна приетия подробен план за пандемна ситуация, създаден и проверен с годините от множество медици, юристи и администратори, направиха един волунтаристичен НОЩ смешници, неясно от какви принципи ръководещ се и вземащ решения, и неясно от кого ръководен и чии решения наистина претворява.
                  Last edited by Артудиту; 04.08.2020, 01:25.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                    та той е просто един многоников политически трол
                    просто не му обръщай внимание
                    следя темата от февруари. и за да се проследи темата за ковид, би следвало да се проследи и гадната тема политика
                    А Вие бяхте...? Не че е важно, но не виждам основание да ме клеветите.
                    Ако сте сигурен в твърдението си, нека се хванем на (какъвто пожелаете) бас, че имам само един ник в този форум. В случай, че не ви стиска, е много вероятно самия Вие да се окажете многоников трол. Сигурен съм, че това са обстоятелства, които лесно могат да бъдат установени от администрацията на форума.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

                      Еnder, ти и няколко други образа тука, само подмятате нещо тъпо, без стойност.
                      Ами кажете нещо с поне две-три изречения, стойностно, изразете някакво мнение, дайте някоя информация, бъдете полезни.
                      Ти не беше ли при политиката, не оцапвайте и тази тема с тролски дрязги.
                      та той е просто един многоников политически трол
                      просто не му обръщай внимание
                      следя темата от февруари. и за да се проследи темата за ковид, би следвало да се проследи и гадната тема политика

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                        Спри да говориш, че се излагаш.
                        Може лесно да се проследят мненията ми, колко са и в кои теми.
                        Предполагам, че и СЗО могат да го направят, но някак са те пропуснали. Олигофрени...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                          А ти какво доказваш? Цитираш новини от днес, а говориш за 6 месеца.
                          Определено, шамани не ни управляват.
                          Спри да говориш, че се излагаш.
                          Може лесно да се проследят мненията ми, колко са и в кои теми.
                          Да се снишим, белким ни развалят и без това лошата кочинка, ясен си ми.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                            СЗО призова правителствата да не въвеждат отново карантина срещу коронавируса. От СЗО се опасяват за социалното и икономическо въздействие на подобни мерки.
                            Директорът на отдела за извънредни болести Мария ван Керхов коментира пред „Телеграф”, че карантината трябва да бъде заменена с „локализирани стратегии”.


                            Смятай, какви олигофрени ни управляват, чак след 6 месеца вдянаха.
                            Това го говорим от март.
                            А ти какво доказваш? Цитираш новини от днес, а говориш за 6 месеца.
                            Определено, шамани не ни управляват.

                            Коментар


                            • СЗО призова правителствата да не въвеждат отново карантина срещу коронавируса. От СЗО се опасяват за социалното и икономическо въздействие на подобни мерки.
                              Директорът на отдела за извънредни болести Мария ван Керхов коментира пред „Телеграф”, че карантината трябва да бъде заменена с „локализирани стратегии”.


                              Смятай, какви олигофрени ни управляват, чак след 6 месеца вдянаха.
                              Това го говорим от март.

                              П.П. Общо всето, като се види в кои страни как се справят със Ковид проблема, може да стане ясно що за държава е.
                              Най-зле са САЩ, Бразилия, Испания, УК, Русия, Индия, Турция, Иран ...
                              Last edited by hazard; 03.08.2020, 23:38.

                              Коментар


                              • И не говоря празни приказки.

                                Преди четири пет години за да докажа на дъщеря ми че мита за "вредното" слънце е стократно преувеличена лъжа, най-вероятно пак на биг фарма/козметикс десет дена висях на плажа от сутрин до вечер без сянка под слънцето. Още от първия ден на пристигане. На втория или третия не ходих на пек щото беше дъждовно.
                                И нищо не ми стана, дами и господа. Беше доказана лъжата. Не изгарям лесно, но не съм и мургав или негър. Десет дена по цял ден под августовското слънце.

                                Декларирам че ако някой ми намери връзка/ки за кандидатстване за доброволец за тестване на пикливите им ваксини за келявото им вирусче, с готовност и интерес ще се включа в изследванията.

                                Коментар

                                Working...
                                X