IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Да, така е, но глупоста е че кръчмари, пияници, таксиметрови шофьори и портиери на бариери дават акъл как да се управлява тази държава. Ако всяка жаба си знаеше гьола и се подчиняваше на мерките, наложени от по-умни от нея хора, специалисти в професията си, нямаше да се стигне до тука.

    Основният проблем е, че жабите не си знаят гьола, и това ще доведе до невиждани беди за всички ......
    Мангъров е специалист в професията си и му вярвам безрезервно. Другите от щаба не са вирусолози.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
      този живот е за смелите

      Отава, Канада
      Колега, ако си Жоро си Жоро и толкова, що да си Георг.... Що се срамиш да се наричаш с това хубаво българско име ?!

      И какво общо има че не си успял да продадеш на някой Солари, макар и вероятно да си прав, с корона вируса, който обсъждаме тук и сега ?!

      Не е учтиво да се домъкнеш на маса на която се говори за футбол и да врякаш за кленов сироп, от който и грам не влиза в бюджета на РБ за борба с вируса

      Коментар


      • този живот е за смелите

        Начало Скандално Разследвания Мишена Интервю Репортер Позиция Нова схема за източване на средства от Европейските фондове

        За кандидатстване по Мерки 311 и 312 за изграждане на електрически централи от възобновяеми енергоизточници едно от изискванията е да се

        представят минимум 3 оферти на РАЗЛИЧНИ фирми ако стойността на оборудването е по-голяма от 15000 Евро.

        При подготовката на документите за кандидатстване по мерки 311 и 312 от Ос 3 на ПРСР(Програмата за развитие на селските райони ПРСР). една от "най-големите" и "най-компетентни" "соларни" фирми в България – СТС Солар АД Габрово – предлага и изготвя на кандидатите освен оферта от свое име, оферти и от "конкурентни" фирми, за което кандидатът заплаща солидната такса от 7ооо Евро.

        Това предложение е лично от Управителя на СТС Солар Ад инж. Росимир Матеев и е публикувано във форума на фирмата в Интернет на адрес:

        http://solar.sts.bg/forum/

        http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....F4%E5%F0%F2%E8

        http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....F4%E5%F0%F2%E8

        http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....F4%E5%F0%F2%E8

        http://solar.sts.bg/forum/viewtopic....F2%E8&start=90

        Освен заобикалянето на условието за минимум три конкурентни оферти СТС Солар АД предлага и схемата със завишените стойности на оборудването

        (към настоящият момент цените на фотоволтаичните модули, инвертори и др. об орудване са паднали с около 30% спрямо месец април-май 2009 година, но това не е отразено в офертите на СТС Солар АД), т.е.ако изграждането "до ключ" на една фотоволтаична електрическа централа РЕАЛНО струва 100 000 Евро, от които 70% ще са субсидия по ПРСР и 30% самоучастие или банко в кредит СТС Солар АД изготвя оферта за 200 000 Евро (плюс още две "подходящи" "конкурентни" оферти с по-високи стойности), от които кандидатът ще получи 70%, т.е. 140 000 Евро и със 100 000 Евро ще изгради централата (ще я изгради СТС Солар АД), а разликата от 40 000 евро ще бъде разделена между кандидатът и СТС Солар АД.

        Обръщаме внимание на служителите и специалистите от Държавен фонд Земеделие и Разплащателната агенция, които проверяват документите на кандидати за подкрепа по Мерки 311 и 312 от ПРСР за изграждане на електрически централи от ВЕИ и по специално фотоволтаични централи да бъдат особено внимателни при проверка на офертите, представени от СТС Солар Ад Габрово и офертите на "конкурентните" фирми.



        Георг Иванов

        Отава, Канада

        Коментар


        • Малко от малко разбирам от статистика и според мен днешните резултати показват че в момента един на всеки на 10 човека в големите градове е с вирус и може да те зарази или допреди няколко дни е бил приносител. Тоест пак опряхме до тезата на Мангъров, че под една или друга форма всички ще минем през него. Щеше да е по-добре голяма част да е през лятото, а не в комбинация с "посредствените" и нерекламирани грипове и пневмонии характерни за този сезон, ама и няма как да ти хрумне да се заразиш нарочно в правилния момент, че по-добри са шансовете ако си от каръците с усложнения.

          Предвид възможностите на здравната система да обслужва тези с лош късмет и суматохата в същата, породена от страхуване и съчетана със законови регулации приети набързо, е най-добре да избягваме да се заразяваме следващите няколко седмици. Дори и изборите в САЩ да са отминали, пак е добре да не ни трябва здравна помощ до 2021

          Имам 5 познати с положителен тест за тази половин година, нищо интересно/драматично не споделят, но няма спор че вируса има добър продуцент и пиар

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
            Добре, че е нямало ТВ, нет и социални мрежи по време на испанския грип. Щяха да измрат не 50 млн. човека, а 150 млн. поне. 100те милиона - от страх.

            Това са пълни глупости, точно смелчаците като теб ще измрете от страх и ще се скриете, ако нещата станат сериозни, първо ще се скриете от форума, а после ще си умрете от страх и без да ви повали вируса.

            Сега сте много смели, защото опасноста е далече и не ви се струва реалистично да дойде при вас, но дълбоко в душицата си умирате от ужас. То такова неприемане на релноста, аз с друго не мога да си го обясня. До скоро както и да е, но в момента е абсолютно очевидно, че има вирус койо е много по-тежък от грип. Точно ти беше дал Китай за пример, аз Китайците ги следя от много отдавна... ти как си обясняваш липсата на вирус при тях... мислиш си че е просто пропаганда ли... и вируса си вилнее... това ли си мислиш?!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

              Добре, че е нямало нет и социални мрежи по време на испанския грип. Щяха да измрат не 50 млн. човека, а 150 млн. поне. 100те милиона - от страх.
              Страхът ще се докопа до всички, но някои от тях ще го почувстват чак когато им нахлупят каската на интубатора. Дотогава обаче те ще се мислят за "герои", а в действителност ще умрат от собствената си глупост.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                България открити общо случаи преди 20 дена - сега починалите са от тогава - 22306 общо случаи сега 1136 смъртни случаи общо смъртност 5%. При теоретична смъртност от 0.5% това означава че се открива 1 на 10 случаи. Или общо позитивните случаи преди 20 дена са били 223 000.

                Словакия случаи от преди 20 дена 14689 смъртни случаи сега 165 смъртност от 1.1% или откриват всеки втори заразен. Или случайте преди 20 дена са били общо 29 хиляди.

                Реално в България РЗИ тата мисся че правят по около 1000 теста на ден. Предполагам една солиднна част от тях на хора он НСО и други подобни които си общуват с политици. Те просто не изследват всички контактни. По този начин не се откриват голяма частт от най-вероятно заразените. Огромната част от тестовете се правят на частно. Което до скоро означаваше по-слаба вероятност за откриване на позитивни случаи. Дори и в момента за 80% от населението е непосилно да дадат по 100 лева за всеки член от домакинството да се тестват. така че много от случаите се тестват чак когато се стигне до болница.
                Тоя отговор не ме задоволява за отговор на основния ми въпрос - как така CFR при нас е 2.77%, а в Словакия 0.37 ?
                Всъщност намекваш че те са 5-6 пъти по ефективни от нас в хващането на заразените. Или че в Словакия заразените са всъщност пъти по малко от при нас ? А и какво от това ако ги хващат навреме, етиологично лечение няма, пак се пита защо смъртността е толкова пъти по различна.
                Айде да ги оставим нашите умници, знаем си ги. Ама словаците и спрямо Германия изглеждат >6 пъти по ефективни, Франция над 8 пъти, щатите 7пъти, ЮК >13 пъти, Италия >18 пъти
                Възможно ли е това ? Силно ме съмнява.

                Между другото най близо до тях изглеждат съседите им чехи, само 2.4 пъти по зле, както и Израел, 2.1пъти, знаем какво е нивото на медицината в последните.

                И всички гореизброени правят доста повече, в пъти дори тестове на глава от Словакия, чиито са малко само над нашето ниво.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Да, така е, но глупоста е че кръчмари, пияници, таксиметрови шофьори и портиери на бариери дават акъл как да се управлява тази държава. Ако всяка жаба си знаеше гьола и се подчиняваше на мерките, наложени от по-умни от нея хора, специалисти в професията си, нямаше да се стигне до тука.
                  Добре, че е нямало ТВ, нет и социални мрежи по време на испанския грип. Щяха да измрат не 50 млн. човека, а 150 млн. поне. 100те милиона - от страх.
                  Last edited by Kildirim_Bei; 27.10.2020, 17:20.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                    Много мъка има по тоя свят и много глупост......
                    Да, така е, но глупоста е че кръчмари, пияници, таксиметрови шофьори и портиери на бариери дават акъл как да се управлява тази държава. Ако всяка жаба си знаеше гьола и се подчиняваше на мерките, наложени от по-умни от нея хора, специалисти в професията си, нямаше да се стигне до тука.

                    Основният проблем е, че жабите не си знаят гьола, и това ще доведе до невиждани беди за всички ......
                    Last edited by Mateev; 27.10.2020, 17:19.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                      ...
                      Минаваме го всички, ако може леко и да се свършва.
                      Ей те това е проблемът - ще го минем всички, но няма да се свърши .....

                      Нима грипът се е свършил, след като всяка година го минаваме всички?

                      С короната ще е още по-зле - ще го минаваме всички пак и пак и пак, и то не веднъж в годината, а по 4 пъти в годината по един месец в тежки агонии. И възрастните над 50 години ще мрат, докато се свършат, а покрай тях и 20-30% от младите. И половината от хората ще станат инвалиди на млади години, а средната продължителност на живота ще намалее на 45 години.

                      Лекарите ще са се свършили, а здравната система ще се е разпаднала. Хората ще мрат от всяка една по-дребна инфекция или недай си боже автомобилна катастрофа с някакви дребни наранявания. Счупени ръце и крака бабите ще ги лекуват с билки и с хвърляне на боб и леене на олово. Гробарите ще станат най-високо престижната и най-скъпо платената професия. За всички хора, като направят по едно дете, и вече ще им е време да започнат да се стягат за оня свят.

                      Е те това са переспективите, а вие сами преценете дали са добри или не.
                      Last edited by Mateev; 27.10.2020, 17:10.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        ..

                        Голям проблем има и с прокуратурата, която си прави избирателно самосезиране. Някой хора отдавна трябваше да са в затвора дори и по досегашния Наказателен кодекс, но по неведоми причини те все още са на свобода и продължават отровната си дейност.
                        Самият Главен също може да се води подведен да е подценил реалността от хабилитирания мангъров........че и Премиера...
                        Тоя мангър и двамата ги направи смешни...предвид текста в НК.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

                          Много мъка има по тоя свят и много глупост.
                          Какво ви е виновен Мангъров, че ви казва истината и то постоянно без да се мята като СЗО или правителството ни?
                          Вируса е респираторен, няма отърване, по-добре рано, отколкото късно и всички накуп.

                          Точно такива като вас докараха нещата да го кара държавата в лошо време, трябваше да се изкара всичко още лятото.

                          Нито маски ще помогнат, нито изолации, а докато дойде надеждна ваксина всички ще са го минали, само не знам как ще ни я пробутат тая много милиардна инвестиция като няма да ние е нужна вече.

                          Само, моля не повтаряйте тъпотията с повторно каране, че случаите са сигурно 50 за 20 милиона излекувани, извън всякаква статистика са.

                          Минаваме го всички, ако може леко и да се свършва.
                          Кво викаш,
                          Най добре умишлено да заразиме всички нема стари нема млади, и всичко да мине бързо да си съдадем естествен стаден имунитед, кво че чакаме ваксината на Бил Гейтц тоя илюминат.
                          А бре умнико, летоска като всички щъкака на лево на десно а площадите беха пълни с десетки хиляди хора нагъсто да не пречила власта или некви зли сили да се изпозаразът.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                            Щото имаше някакъв материал за Китай, Ухан и силите на мрака малко по-долу.
                            Я вижте таблицата за днес от https://www.worldometers.info/coronavirus/ и някой от специалистите епидемиолози да ми я обясни. [ATTACH=CONFIG]n3668581[/ATTACH]




                            Китай е на 55-то място по брой заразени (колкото в Австрия сега), направени 160 млн. теста (всеки 5ти е тестван теоретически). В Бахрейн (????) има горе-долу толкова заразени.
                            В Китай на практика никой не се заразява от месеци, тая цифра около 85000 седи не знам откога.

                            Само без разни конспирации, че китайците криели всичко и данните не са достоверни. Чакам.

                            Няма никаква мистерия, те поведоха "народна война" срещу вируса през януари, двете им корона болници които бяха нещо като "таран" срещу вируса бяха кръстени с легендарни имена. Какво има да се каже повече... те водиха война с вируса, спечелиха я и сега само удържат положението да не им дойде от вън. Като ако някъде се появят дори няколко случая на местно разпростанение, тестват целия град. Проследяват се контактните вериги с целия наличен апарат на държавата, включително камери на обществени места и тн. Ако се интересуваш и следиш техните медии ще видиш как го правят.

                            Тук и на другите места по света още се спори за маските... в Китай такъв спор никога не е имало, появи ли се вируса някъде, всички надяват маските и се тества цялото население за няколко дни. Разпасана команда сме ние... и ще го научим за съжаление по трудния начин.

                            Китайците няма как да лъжат за данните, защото при изпуснато положение, много бързо се препълват болниците, а след това и крематориумите. Те си научиха урока, обаче ние явно ще се окажем твърдоглави.
                            Last edited by Xman1; 27.10.2020, 16:47.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

                              Много мъка има по тоя свят и много глупост.
                              Какво ви е виновен Мангъров, че ви казва истината и то постоянно без да се мята като СЗО или правителството ни?
                              Вируса е респираторен, няма отърване, по-добре рано, отколкото късно и всички накуп.

                              Точно такива като вас докараха нещата да го кара държавата в лошо време, трябваше да се изкара всичко още лятото.

                              Нито маски ще помогнат, нито изолации, а докато дойде надеждна ваксина всички ще са го минали, само не знам как ще ни я пробутат тая много милиардна инвестиция като няма да ние е нужна вече.

                              Само, моля не повтаряйте тъпотията с повторно каране, че случаите са сигурно 50 за 20 милиона излекувани, извън всякаква статистика са.

                              Минаваме го всички, ако може леко и да се свършва.
                              +1

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Същият въпрос си задавам и аз. Определено Мангъров допринесе с много за тежкото положение с короната към днешна дата. На съвеста му има много човешки жертви, и ако власта пипаше с твърда ръка, той отдавна трябваше да е в затвора.

                                В случая имаме криворазбрана свобода на словото. Свобода, свобода, ама хора мрат от тази свобода. Определено имаме нужда от преразглеждане на Наказателния кодекс и от криминализиране на неспазването на мерките, както и на подстрекателството към такова неспазване.

                                Голям проблем има и с прокуратурата, която си прави избирателно самосезиране. Някой хора отдавна трябваше да са в затвора дори и по досегашния Наказателен кодекс, но по неведоми причини те все още са на свобода и продължават отровната си дейност.
                                Много мъка има по тоя свят и много глупост.
                                Какво ви е виновен Мангъров, че ви казва истината и то постоянно без да се мята като СЗО или правителството ни?
                                Вируса е респираторен, няма отърване, по-добре рано, отколкото късно и всички накуп.

                                Точно такива като вас докараха нещата да го кара държавата в лошо време, трябваше да се изкара всичко още лятото.

                                Нито маски ще помогнат, нито изолации, а докато дойде надеждна ваксина всички ще са го минали, само не знам как ще ни я пробутат тая много милиардна инвестиция като няма да ние е нужна вече.

                                Само, моля не повтаряйте тъпотията с повторно каране, че случаите са сигурно 50 за 20 милиона излекувани, извън всякаква статистика са.

                                Минаваме го всички, ако може леко и да се свършва.

                                Коментар

                                Working...
                                X