IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Има ли живи бе, че сутринта пак ринах трупове и ги хвърлих на деЦката площадка, щото нямало чували и така си седят. навън е страшно, не излизайте, че е животозастрашаващо. В софия с маски навън са не повече от 15% от всички, сега ще видя уикенда какво е положението и в другата "пламнала" област по македония-та, че да обменим малко бацили. А ре да избират имбецила байдън, той да се отказва в полза на цръното моме, дето му е вице, и да се свършва тая смешка, че бая народ са се вкарали във филма и нямат излизане
    В Русия си? https://www.bbc.com/russian/news-54688484

    Коментар


    • Има ли живи бе, че сутринта пак ринах трупове и ги хвърлих на деЦката площадка, щото нямало чували и така си седят. навън е страшно, не излизайте, че е животозастрашаващо. В софия с маски навън са не повече от 15% от всички, сега ще видя уикенда какво е положението и в другата "пламнала" област по македония-та, че да обменим малко бацили. А ре да избират имбецила байдън, той да се отказва в полза на цръното моме, дето му е вице, и да се свършва тая смешка, че бая народ са се вкарали във филма и нямат излизане
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

        За теб знаем вече че си горд селянин. Добре че са те класирали в специалностите в висок ток, защото когато си кандидатствал не ти е стигнал бала, да влезеш в професиите с нисък ток. И сега идва воя на умряло, който трябва да търпим във форума
        Силнотокови и слаботокови. Иначе не знам дали по негово време е имало слаботокови, но ядрената енергетика беше на мода 70-те

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
          А аз от ковидидиоти и медийни истерии не се впечатлявам
          За теб знаем вече че си горд селянин. Добре че са те класирали в специалностите в висок ток, защото когато си кандидатствал не ти е стигнал бала, да влезеш в професиите с нисък ток. И сега идва воя на умряло, който трябва да търпим във форума

          Коментар


          • Доказано е, че маските предпазват от коронавирус, тъй като задържат голяма част от вирусите, които отделяме, когато говорим, кашляме или кихаме.

            Маските обаче не предпазват на сто процента. Капчици, съдържащи вируса, може да проникнат навън с дъха ни, въпреки предпазването на устата и носа. Според нова научна теория, наскоро представена в New England Journal of Medicine, цитиран от National Geographic.

            Учените смятат, че малко количество патогени, поети от събеседника ви могат да доведат до лека или безсимптомна инфекция, но че имунната реакция на тялото е достатъчно силна, за да се развие имунитет срещу вируса. Така маските могат да създадат един вид жива ваксина, сочи теорията на Моника Ганди и Джордж Ръдърфорд от Калифорнийския Университ в Сан Франциско.

            Теорията, че малко количество патогени води до леко протичане на болестта и въпреки това на силна имунна реакция не е напълно нова, пише "24 часа".

            Преди появата на ваксината за едра шарка се е използвала т.нар. вариолация - първата ваксина в историята на медицината. Лекарите прилагали малко количество секреция от пъпките на хора с едра шарка върху кожата на здрави. Това водело до сравнителни леко прекарване на болестта и изграждане на имунитет при здравия човек. Но, тъй като това лечение нямало особено предвидими ефекти, и понякога водело до тежко, често и фатално развитие на болестта, то било премахнато с въвеждането на ваксината.

            Как количеството вирус се отразява на протичането на COVID-19 при хората все още не се знае. Според Бринкман това се знае единствено при изследвания с животни. Проучване на хамстери доказва, че животните се заразяват в различна степен в зависимост от количеството вируси на които са изложени. Подобно проучване с хора е трудно да се проведе поради етически причини.

            Коментар


            • Te първо трябва да се борят с вируса.
              "Повече от половин година имахме време да се подготвим за есента и никой нищо. А накрая какво - опряхме до едни голи призиви. Чувствам се отвратително, защото клиентелисти си мерят политическия рейтинг на фона на мрачната статистика. Други пък гледат да трупат дивиденти за предстоящите избори. Дори средновековието е било по-хуманно от сегашното време"
              https://www.frognews.bg/novini/lekar...retsakaha.html

              От началото тръбя че тези некадърници НИЩО не правят ..
              НЯМА НИТО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ С ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ - повече ползи отколкото вреди за хората. За отделни крадци си е перфектно
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Аз затова още през август писах че вече е късно за каквото и да било и че болестта вече не може да бъде спряна. След даден праг на заразяване вече е невъзможно спирането.

                Коментар


                • Блокадите решават проблема ако заразените са малко. Като целта е r0 да се държи под 1 и така с времето изчезва болестта.

                  Когато заразените са много обаче блокадата не върши никаква работа. Да видим сега например София. Само днес за заразени 1000 човека, ако ловят по 1 на 10 то това са 10000 нови само от вчера. Активните случаи в София са две седмици назад и две седмици напред - такива които още не са имали симптоми но реално са заразени. това 28 дена по средно 10000 или 280 000. Ако всеки заразен заразява само по 0.6 други за 5 дена - т.е. имаме доста сериозна блокада с пълно спиране на работата на всички - това което правят в Австралия - тези 280 000 ще заразят още 400 хиляди за тези три месеца. Или с други думи 70% от населението ще го е минало.

                  Без никаква блокада ефекта ще е същия

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                    Днес сме с нов рекорд 2569 и с това темпо до края на ноември ще надхвърлят 100 000.
                    Време е разлайването на кучетата да започне.
                    Само с лаене не става. Време е правителството да мисли откъде ще взима заеми. Затвориха заведенията за 2 седмици и се иска държавата да плаща 80% от заплати и осигуровки на персонала, говорят за около 120 000 човека. Локдаун, КППта, вечерен час и нам още кво си.... Ми ако и други ревнат?
                    Скоро очаквам диагноза Ковид + съпътстващи заболявания глад и студ.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                    Коментар


                    • от тая блокада обаче няма смисъл ако границите им останат отворени
                      просто ще им го принесат от европа и сащ и хайде наново

                      Коментар


                      • Бойко, стига спа и стига си прехвърлял от шубе отговорности към кметовете. Ставай да видиш анархията, която докарахте с ГЕРБ в здравеопазването! Вместо да отцепваш по 10-15 легла или етажче за ковид във всяка болница или болничка - превърнете няколко големи болници в Сф и по градовете ИЗЦЯЛО в “Ковид болници” за хиляди пациенти на едно място, защото лекарите свършиха. Като се съберат повече болни на едно място с ковид, лекарите ще наблюдават повече пациенти накуп. Един лекар вместо 10-15 болни ще наглежда по 30-40-50, докато падне и той, защото извън контрол са нещата. Защото лекари не останаха вече, Бойко! Лекари няма! Лекарите не достигат, а болните нарастват главоломно, защото се ската и изпусна ти положението с твоите нефелници и толупи! Болните ги връщат от болница на болница и скоро някой ще умре пак на прага от разкарване. Оставката подавай щом си безсилен и вреден вече. Някой млад, силен, енергичен стратег да поема контрола върху кризата.

                        Франция, вчера 542 умрели, днес решават за локдаун.Белгия, Чехия, Германия и Италия взимат решение до края на седмицата.
                        Нещата бързо се ускоряват.
                        Last edited by hazard; 28.10.2020, 09:29.

                        Коментар


                        • Както писах през февруари, най-добрата стратегия е забягване на село.
                          Препоръка е, особено за хора над 45год.

                          Коментар


                          • Днес сме с нов рекорд 2569 и с това темпо до края на ноември ще надхвърлят 100 000.
                            Време е разлайването на кучетата да започне.
                            Last edited by Grosss; 28.10.2020, 08:50.

                            Коментар


                            • упс кво стана
                              големите деца вкъщи, щото там не е нужно да се плаща; малките нека си ходят
                              по мачове неможе
                              ама на софия опън може
                              що нямаше нощен брифинг?
                              щеше да е забавно

                              Коментар


                              • https://www.nytimes.com/2020/10/27/h...HRyt2o2WH5RQM8

                                Сега и потенциално автоимунно заболяване възможно дори и при леки случаи

                                Коментар

                                Working...
                                X