Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПускам сълза.
Ако някакви хора са толкова тъпи че да мрът от глад, вместо да разбият някой магазин
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Ми има една болест - глад. Може да зарази десетки хиляди хора за дни. Инкубационен период в зависимост от индивидуални спестявания (над 80% от банковите сметки в БГ са със салда до 2000 лв.). След зануляваме на салдото се мре за около 40 дни, последните няколко - в страшни мъки. През студен сезон като зимата, тоя срок се скъсява драстично.
Ако някакви хора са толкова тъпи че да мрът от глад, вместо да разбият някой магазин
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Споко, последните 30 години сме преживели доста по-лошо неща откъм икономически кризи.
89-90-те дефицита на хранителните стоки и купонната система
96 - хиперинфлацията
2008 - финансовата криза - тъкмо се поопаричихме и бум дойде кризата да ни напомни, че няма само растеж
А иначе по-високата смъртност ще дойде и от отложени планови операции и отложени други лечения.
Шефа на Пирогов оня ден каза, че София навлиза в дифузно разпределение и това че някой има отрицателен ПСР тест, нищо не значи, щото той е има голям шанс да се е заразил 2-3 дена преди да постъпи и ПСР теста не го хваща.
Две отделения им изгърмели така. Влизат хора с отрицателни ПСР тестове. След 4-5 дена почват да развиват симптоми и следващия ПСР тест вече е положителен.
Ти, или там мозъчният тръст около теб в герП, ми отговорете на един въпрос - при положение че се "заразиха" поне 1000 селебритита в най-различни възрасти и т.н., как пък поне един не умря, така за цвят, дето се вика? Как? Щото веднага мога да ти изровя десетки царски перскони, поумрели по време на всякакви чумни епидемии! Е, това ми отговори!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Чак пък от глад... ние 1990-1991 не умряхме от глад, пък сега...
С което не казвам, че икономическите кризи сами по себе си не дигат смъртността
Ми има една болест - глад се нарича. Може да зарази десетки хиляди хора за дни. Инкубационен период в зависимост от индивидуални спестявания (над 80% от банковите сметки в БГ са със салда до 2000 лв.). След зануляваме на салдото се мре за около 40 дни, последните няколко - в страшни мъки. През студен сезон като зимата, тоя срок се скъсява драстично.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да, ще има по-голяма смъртност.
От глад и депресии, щото има наеми, сметки и кредити за плащане. Пък парА няма.
Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много от тях, както е стар обичай тук.
89-90-те дефицита на хранителните стоки и купонната система
96 - хиперинфлацията
2008 - финансовата криза - тъкмо се поопаричихме и бум дойде кризата да ни напомни, че няма само растеж
А иначе по-високата смъртност ще дойде и от отложени планови операции и отложени други лечения.
Шефа на Пирогов оня ден каза, че София навлиза в дифузно разпределение и това че някой има отрицателен ПСР тест, нищо не значи, щото той е има голям шанс да се е заразил 2-3 дена преди да постъпи и ПСР теста не го хваща.
Две отделения им изгърмели така. Влизат хора с отрицателни ПСР тестове. След 4-5 дена почват да развиват симптоми и следващия ПСР тест вече е положителен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ общи линии ми дреме на дедовия за икономически параметри ако ми е заплашено здраветоLast edited by Kildirim_Bei; 27.10.2020, 22:53.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Пълен кошмар е това да не си плащаш кредитите. Много по зле от това да си болен от смъртоносна болест.
Ти да не си кредитен инспектор в някоя банка и сега да ти режат бонусите за лоши кредити
Не, не съм, но работата ми е свързана с наблюдение на икономически параметри, и нищо хубаво не виждам.
Ти виждаш ли, и ако да, сподели да видим и ние
Ще си запаля едната диплома в твоя честLast edited by Kildirim_Bei; 27.10.2020, 22:33.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Да, ще има по-голяма смъртност.
Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много оттам, както е стар обичай тук.
Ти да не си кредитен инспектор в някоя банка и сега да ти режат бонусите за лоши кредити
- 2 Харесвания
Коментар
-
По-рано днес бях пуснал графика от НСИ за смъртност по седмици 2015-2020. Ми през март-юни 2015 са мрели средно по около 400-500 човека повече на седмица от тая година. После от юни до октомври графиките почти се наслагват една върху друга, демек няма разлика.
Обясни как 2015 за месеците март-октомври са измрели повече хора от сега? Ковид-15 без да знаем?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Чакай цифрите до края на годината. До сега да са приключени към 200 хиляди, най-много 300 хиляди случая. До края на годината ще са приключили към 2 милиона. Да видим тогава как ще се сравнямаме с други години
Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много от тях, както е стар обичай тук.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
Мангъров е специалист в професията си и му вярвам безрезервно. Другите от щаба не са вирусолози.
Коментар
-
По-рано днес бях пуснал графика от НСИ за смъртност по седмици 2015-2020. Ми през март-юни 2015 са мрели средно по 500 човека повече на седмица от тая година. После от юни до октомври графиките почти се наслагват една върху друга, демек няма разлика.
Обясни как 2015 за месеците март-октомври са измрели повече хора от сега? Ковид-15 без да знаем?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Моля, дай пример как се умира ОТ корона-вирус.
Обясни как 2015 за месеците март-октомври са измрели повече хора от сега? Ковид-15 без да знаем?Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар