IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    В общи линии ми дреме на дедовия за икономически параметри ако ми е заплашено здравето
    И на мен ми дреме за икономическите параметри, ако е заплашен дедовият ми.

Коментар

Пускам сълза.
      Ако някакви хора са толкова тъпи че да мрът от глад, вместо да разбият някой магазин
      Е , не е баш такава системата, едва ли ще продължат да зареждат just in time, след като първите стотина разбият магазина и изнесат наличното. Следващите вече ще се наложи или да разбиват апартаментите на първите сто, или да се разходят до логистичните складове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Ми има една болест - глад. Може да зарази десетки хиляди хора за дни. Инкубационен период в зависимост от индивидуални спестявания (над 80% от банковите сметки в БГ са със салда до 2000 лв.). След зануляваме на салдото се мре за около 40 дни, последните няколко - в страшни мъки. През студен сезон като зимата, тоя срок се скъсява драстично.
        Пускам сълза.
        Ако някакви хора са толкова тъпи че да мрът от глад, вместо да разбият някой магазин

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Споко, последните 30 години сме преживели доста по-лошо неща откъм икономически кризи.

89-90-те дефицита на хранителните стоки и купонната система
          96 - хиперинфлацията
          2008 - финансовата криза - тъкмо се поопаричихме и бум дойде кризата да ни напомни, че няма само растеж

А иначе по-високата смъртност ще дойде и от отложени планови операции и отложени други лечения.

Шефа на Пирогов оня ден каза, че София навлиза в дифузно разпределение и това че някой има отрицателен ПСР тест, нищо не значи, щото той е има голям шанс да се е заразил 2-3 дена преди да постъпи и ПСР теста не го хваща.

Две отделения им изгърмели така. Влизат хора с отрицателни ПСР тестове. След 4-5 дена почват да развиват симптоми и следващия ПСР тест вече е положителен.
          Витанов, ти мислиш ли бе, братче - ми точно тая криза в последните 30 години затри 2 милиона от населението ни - нещо нечувано за мирно време и повече от всичките жертви, дето България е дала в последните 150 години във войни, че нали много обичате тъпите сравнения тип "ковид избио повече американци от първата световна война"! А този толуп в Пирогов е политическо назначение, каквото му напишат от севда тиви, това ще говори.

Ти, или там мозъчният тръст около теб в герП, ми отговорете на един въпрос - при положение че се "заразиха" поне 1000 селебритита в най-различни възрасти и т.н., как пък поне един не умря, така за цвят, дето се вика? Как? Щото веднага мога да ти изровя десетки царски перскони, поумрели по време на всякакви чумни епидемии! Е, това ми отговори!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Чак пък от глад... ние 1990-1991 не умряхме от глад, пък сега...

С което не казвам, че икономическите кризи сами по себе си не дигат смъртността

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Ми има една болест - глад се нарича. Може да зарази десетки хиляди хора за дни. Инкубационен период в зависимост от индивидуални спестявания (над 80% от банковите сметки в БГ са със салда до 2000 лв.). След зануляваме на салдото се мре за около 40 дни, последните няколко - в страшни мъки. През студен сезон като зимата, тоя срок се скъсява драстично.

Коментар

Да, ще има по-голяма смъртност.
              От глад и депресии, щото има наеми, сметки и кредити за плащане. Пък парА няма.
              Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много от тях, както е стар обичай тук.
              Споко, последните 30 години сме преживели доста по-лошо неща откъм икономически кризи.

89-90-те дефицита на хранителните стоки и купонната система
              96 - хиперинфлацията
              2008 - финансовата криза - тъкмо се поопаричихме и бум дойде кризата да ни напомни, че няма само растеж

А иначе по-високата смъртност ще дойде и от отложени планови операции и отложени други лечения.

Шефа на Пирогов оня ден каза, че София навлиза в дифузно разпределение и това че някой има отрицателен ПСР тест, нищо не значи, щото той е има голям шанс да се е заразил 2-3 дена преди да постъпи и ПСР теста не го хваща.

Две отделения им изгърмели така. Влизат хора с отрицателни ПСР тестове. След 4-5 дена почват да развиват симптоми и следващия ПСР тест вече е положителен.

Коментар

В общи линии ми дреме на дедовия за икономически параметри ако ми е заплашено здравето
                Ми има една болест - глад се нарича. Може да зарази десетки хиляди хора за дни. Инкубационен период в зависимост от индивидуални спестявания (над 80% от банковите сметки в БГ са със салда до 2000 лв., може и некъв кеш под дюшека, но няма да е много в масовия случай). След зануляваме на салдото се мре за около 40 дни, последните няколко - в страшни мъки. През студен сезон като зимата, тоя срок се скъсява драстично.
                Last edited by Kildirim_Bei; 27.10.2020, 22:53.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• В общи линии ми дреме на дедовия за икономически параметри ако ми е заплашено здравето

Коментар

Пълен кошмар е това да не си плащаш кредитите. Много по зле от това да си болен от смъртоносна болест.

Ти да не си кредитен инспектор в някоя банка и сега да ти режат бонусите за лоши кредити
                    Щом обръщаш на сарказъм, значи няма какво да кажеш
                    Не, не съм, но работата ми е свързана с наблюдение на икономически параметри, и нищо хубаво не виждам.
                    Ти виждаш ли, и ако да, сподели да видим и ние
                    Ще си запаля едната диплома в твоя чест
                    Last edited by Kildirim_Bei; 27.10.2020, 22:33.

Коментар

Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много оттам, както е стар обичай тук.
                      Пълен кошмар е това да не си плащаш кредитите. Много по зле от това да си болен от смъртоносна болест.

Ти да не си кредитен инспектор в някоя банка и сега да ти режат бонусите за лоши кредити

Коментар

По-рано днес бях пуснал графика от НСИ за смъртност по седмици 2015-2020. Ми през март-юни 2015 са мрели средно по около 400-500 човека повече на седмица от тая година. После от юни до октомври графиките почти се наслагват една върху друга, демек няма разлика.
                        Обясни как 2015 за месеците март-октомври са измрели повече хора от сега? Ковид-15 без да знаем?
                        По какъв конкретен начин болен човек може да умре ОТ корона-вирус, а не СЪС корона-вирус?

Коментар

Чакай цифрите до края на годината. До сега да са приключени към 200 хиляди, най-много 300 хиляди случая. До края на годината ще са приключили към 2 милиона. Да видим тогава как ще се сравнямаме с други години
                          Даже емигрантите спряха преводите към родата тук. Тая година входящите преводи от емигрантите са паднали драстично от март-април насам (инфо от БНБ). Ще клякаме на Европата за помощи, дано не крадат много от тях, както е стар обичай тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Мангъров е специалист в професията си и му вярвам безрезервно. Другите от щаба не са вирусолози.
                            За тоя де каза, че юни/юли ковида ще изчезне ли пишеш, ама вярно ли му вярваш???? (подсказка: октомври края сме)

Коментар

По-рано днес бях пуснал графика от НСИ за смъртност по седмици 2015-2020. Ми през март-юни 2015 са мрели средно по 500 човека повече на седмица от тая година. После от юни до октомври графиките почти се наслагват една върху друга, демек няма разлика.
                              Обясни как 2015 за месеците март-октомври са измрели повече хора от сега? Ковид-15 без да знаем?
                              Чакай цифрите до края на годината. До сега да са приключени към 200 хиляди, най-много 300 хиляди случая. До края на годината ще са приключили към 2 милиона. Да видим тогава как ще се сравнямаме с други години

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Моля, дай пример как се умира ОТ корона-вирус.
                                По-рано днес бях пуснал графика от НСИ за смъртност по седмици 2015-2020. Ми през март-юни 2015 са мрели средно по около 400-500 човека повече на седмица от тая година. После от юни до октомври графиките почти се наслагват една върху друга, демек няма разлика.

Коментар

Working...
                                X