IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Едно масово тестване просто ще означава че половината труспособно население трябва да е под карантина
    E и ? Перфектно е.
    Ако е със ПСРи, положителните стоят две седмици у дома, не заразяват
    Ако е със антиген тест, вижда се кои и колко са го минали.
    Ама къде ти толкова излишни пари и акъл у празната банкянска кратуна.
    В бедния Китайски Ухан го направиха за седмица мисля.
    Това котило тук детска градина не може да управлява.
    Как изчислиха, че вируса ще е до края на март ? Изборите ли ще отложат със надути заразени бройки тогава ??

    В Барселона отварят дискотеките и ресторантите.
    Интересен експеримент, май са готови за трета вълна след две седмици, ще ги видим.
    Last edited by hazard; 24.11.2020, 19:46.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      И гениите от ГЕРБ налагат лосдаун на пика на заразяване. Идиоти, как точно това ще помогне на каквото и да било. Онзи овчар начело на държавата, успя да ни направи шампиони по смъртност вече и никакви мерки няма да променят това.
      Мая се над същата гатанка и единственото, което ми хримва е, че или според властите сме на поне 3-4 седмици от пика, за да има някаква логика или наистина сега регистрираме пикови стойности и се прави проформа, колкото да се отчита някаква дейност и да имат повод да обвинят хората и неспазването на мерките.

      Коментар


      • bota156, личните ми наблюдения сочат следното:
        1. Преобладаващата част от населението е за въвеждане на мерки стига да не ги касаят лично тях.
        2. Веднъж въведени правилата са нещо което другите трябва да спазват.
        3. Поради гореизложените причини на правителството не му стиска да направи това, което трябва да разреши проблема с вируса.
        4. Опозицията, президентството и засегнати от държавата олигархични кръгове атакуват всяко действие на държавните институции за да извлекат политически изгоди. В случай, че държавата направи правилното атаката ще е срещу него да се харесат на хората по точки едно и две. В случай, че държавата не направили правилното за да се хареса на хората по едно и две то въпросните структури ще атакуват защо не е направено правилното нещо.
        5 В резултат имаме кашотина. Нещата не вървят и всеки обвинява другите.
        6. Тъй като проблемите по точки от едно до четири са във всички слоеве на обществото когато го напиша всеки който се разпознае някъде решава, че съм от другите и ме обвинява за сатана. С времето съм бил обвиняван за всякакъв но това не оспорва здравата логика зад така описаните събития.
        Та аз бих бил за това да се направи правилното нещо без значение, че на хората по точка 1 и 2 няма да им хареса. Без да ми пука, че опозицията, президентство и мафиотски структури, които губят позиции ще ме атакуват за правилни действия и ще загубя изборите. Ама аз затова и съм борсов спекулант а не политик. Щото ще направя три пъти полезните неща и системата ще ме изплюе. После до живот няма да видя политика. Така че имайки предвид така изложените неща е добре да се съобразим с реалностите и възможностите.
        Преди за пореден път малоумно да ме обвините че съм гербер защото намесвам и опозицията и обществото мога да ви кажа, че с голяма доза на увереност съм склонен да вярвам, че в опозиция ГЕРБ биха се държали по сходен начин като Корнелия и Мая Манолова сега. Ясно е, че няма как да достигнат непочтеността им но биха се доближили доста близо до това. Просто така работи системата.
        Мисля че позицията ми е била ясна във времето. А това, че има една група лумпени, които отричат да има вирус е изобщо извън коментар. Те са с личностни и когнитивни разстройства. За съжаление не съм специалист да ги разпозная точно и да им помогна.
        така, че бота къде видя да съм искал да прилагам насили върху дечица. Вие политическите тролове съвсем се оливате.

        Коментар


        • Реално правителството е виновно. Защото просто можеше да пусне заповед ако няма нужда от работа лице в лице да не се работи лице в лице. Така тези които не искат да ходят имат на какво да стъпят. Според тази и тази заповед на правителството отказвам да се появявам в залата. Защото иначе в договорите им едва ли има клауза да отказват работа лице в лице.

          Но такова нещо нашето правителство не е пуснало. Има някакви препоръки, които реално не дават никаква възможност на хората да се защитят, чисто правно.

          Коментар


          • Реална случка опреди 2-4 седмици.

            Едни преподаватели от катедра или там факултет (абе някаква организационна единица) решават да си направят съвет. Това са умни хора, професори, доценти, етц. и то по фундаментални науки, а не по разни алабализми завърващи на "логия".

            Повечето са за онлайн и без това преподават онлайн. Ама 1-2 там (груйчовци) надигат глас че вирус няма, че по-лесно и по-бързо в зала, бла, бла, че не са се виждали отдавна, бла, бла, абе сещате се. Другите хъката мъката се съгласят.

            Резултатът половината заразени (айде да не са половината - 30%). Заразата се разнася и към членове на семействата, щото докато се усетят и други близки покрай тях заразени.


            Те така работят нещата. Изводи, поуки и пр.

            Кой е виновен?
            Ми не е правителството. Виновни са 1-2-мата идиоти опълчили се на предложението мероприятието да е онлайн. Виновни и са другите дето са се съгласили да слушат идиотите.

            Умни ли са "уж" умните хора?
            Ми не са умни и не трябва да се слушат.

            Гръмогласните ли побеждават?
            Демокрацията дори и в малки общности работи така - по кресливите побеждават и си налагат мнението, нищо че са малцинство.

            Трябва ли да бъдем толерантни с нетолерантните или кресливите?
            Твърдо НЕ, ако си толерантен с не-толерантните и кресливите те си налагат мнението. Ама мир да има, ама любов да има, ама да не се караме. Сега заради тези тези и позиции може да загинат хора.


            На идиотите постоянно трябва да им се напомня, че са идиоти. Под идиот не се разбира човек пълен с идеи.

            На даващите такива предложения, трябва да се изисква да си докажат тезата на практиката като се заразят със вируса, примерно или за каквото и друго да протестират, крещят и мрънкат.

            Демокрацията по време на кризи, войни, пандемии не се справя добре.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Ravnovesie, според мен не си прав за пика. Според мен щеше да е 6-8 декември и после известно време плато. Нямаше да почне да пада рязко от само себе си. Обаче си прав за това, че мерките се въвеждат доста късно. За мен поетапно трябваше да почнат да се въвеждат още в началото на октомври като отдавна да сме там където ще бъдем на 27 ноември. Но от друга страна четейки Майк Флорида и другите интелектуални инвалиди във форума осъзнавам колко трудно би могло да се въведат мерки без ефективна репресия върху хората. При ситуация когато 1/3 от хората не вярват, че има вирус не можеш да имаш доброволно изпълнение. Следва въпроса дали държавата трябваше да приложи ефективна репресия срещу хора тип Майк Флорида за да спаси живота на другите. Парадоксално но само когато разберат, че някой човек който познават е починал може да им се обърне представата към реалността. Виж днешната реакция на Майк към цифрите за смъртността. Осъзнава че е говорил тъпотии и това не е обикновено грипче. Цифрите го сочат обаче иска да изкриви реалността да я пригоди към ограничените си представи. Та ако зависеше от мен щяхме доста отдавна да имаме по тежки мерки. В случай, че има хора които саботират обществените усилия биха били помолени учтиво да се спазват правилата. При отказ би било редно контролните органи да са доста настоятелни. Но както сме си го говорили в България никога не се е прилагала репресия с цел да се налагат правилата. За хората правила е нещо, което другите трябва да спазват. Лично аз бих искал мерките да бяха по-навременни и ако необходимо лумпените, които отказват да ги спазват да бъдат принудени дори и със сила. Защото същите хора дето мрънкат, че не сме правова държава отказват да спазват правилата. Но това е дълга тема. Щеше да е добре на правителството да му стиска повече. Но щеше да е добре и да имаме национално съгласие за важните неща в държавата и никой да не се възползва от възможността да атакува полупистки правилни действия. Но това е в паралелен свят където имаме сплотено общество, управление на което му стиска и опозиция, която не би се възползвала от недоволство в следствие на правилни управленски действия. Но все пак поне няма да довършим апокалипсиса с мащабен черен петък, никулден и осми декември. поне това няма да се случи.
              Виж сега моето момче, аз няма да те квалифицирам, както ти квалифицираш мен, просто защото не е нужно!

              Аз пиша какво смятам като гражданин и не съм се продал като п****, за да троля за партия Х! Да, за теб става въпрос!

              80% от хората са против мерките! Ти си с фашистко мислене, когато искаш 20% от обществеността да подчинят 80% от същата! На времето комунистите така са заграбвали земята на хората и са я включвали в ТКЗС. Въпреки, че били "неразбрани", те заграбвали земята насила, защото го правили в "името" и за "доброто" на хората! Нямало свобода на словото, а имало репресии, спрямо "инакомислещите"! Като те гледам искаш да върнеш комунизма сигурно и трудовите лагери!

              Гротесния ти пост, показва реалната ти същност! Тъй като си лишен от аргументи и явно масата от хората не споделят тезите ти, единственото, за което може да пишеш са репресии, лумпени и тн...

              Какво означава, щеше да е добре да има национално съгласие? То го има това национално съгласие, само, че то не подкрепя исканото от теб, а точно обратното!

              И за да се разбере колко подъл и елементарно - бездушен трол си всъщност, защо не ни дадеш отговор, дали си държавен служител или не, като същевременно се и закълнеш в Короната, ако ли лъжеш! Ще е добре да знаят хората, дали някой с твоята позиция, виси на сигурна заплата от държавата или не! Айде дай го този отговор и се закълни!
              Знам, че ще кажеш, че не съм ти никакъв, за да ти искам подобна клетва, но всички ще разберат каква е истината и без да си отговорил!
              Last edited by Mike Florida; 24.11.2020, 19:25.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Ravnovesie, според мен не си прав за пика. Според мен щеше да е 6-8 декември и после известно време плато. Нямаше да почне да пада рязко от само себе си. Обаче си прав за това, че мерките се въвеждат доста късно. За мен поетапно трябваше да почнат да се въвеждат още в началото на октомври като отдавна да сме там където ще бъдем на 27 ноември. Но от друга страна четейки Майк Флорида и другите интелектуални инвалиди във форума осъзнавам колко трудно би могло да се въведат мерки без ефективна репресия върху хората. При ситуация когато 1/3 от хората не вярват, че има вирус не можеш да имаш доброволно изпълнение. Следва въпроса дали държавата трябваше да приложи ефективна репресия срещу хора тип Майк Флорида за да спаси живота на другите. Парадоксално но само когато разберат, че някой човек който познават е починал може да им се обърне представата към реалността. Виж днешната реакция на Майк към цифрите за смъртността. Осъзнава че е говорил тъпотии и това не е обикновено грипче. Цифрите го сочат обаче иска да изкриви реалността да я пригоди към ограничените си представи. Та ако зависеше от мен щяхме доста отдавна да имаме по тежки мерки. В случай, че има хора които саботират обществените усилия биха били помолени учтиво да се спазват правилата. При отказ би било редно контролните органи да са доста настоятелни. Но както сме си го говорили в България никога не се е прилагала репресия с цел да се налагат правилата. За хората правила е нещо, което другите трябва да спазват. Лично аз бих искал мерките да бяха по-навременни и ако необходимо лумпените, които отказват да ги спазват да бъдат принудени дори и със сила. Защото същите хора дето мрънкат, че не сме правова държава отказват да спазват правилата. Но това е дълга тема. Щеше да е добре на правителството да му стиска повече. Но щеше да е добре и да имаме национално съгласие за важните неща в държавата и никой да не се възползва от възможността да атакува полупистки правилни действия. Но това е в паралелен свят където имаме сплотено общество, управление на което му стиска и опозиция, която не би се възползвала от недоволство в следствие на правилни управленски действия. Но все пак поне няма да довършим апокалипсиса с мащабен черен петък, никулден и осми декември. поне това няма да се случи.
                Коя глупава мярка да спазваме? (да не използвам правилната дума).
                Зеления коридор?
                Маски за децата в коридора, а в клас без.
                А как ще научиш 5-10 годишно да си носи правилно маска, да не я пипа непрекъснато, да не я хвърля, тъпче ...
                Какви наказания предлагаш за децата, а? Изрод ли ще ставаш, над невинните детски души?
                От как има ковид държавата с тиквата прилага САМО РЕПРЕСИИ.
                Една безплатна маска от 10ст не са дали. 10 ШИБАНИ СТОТИНКИ. За това пък на търтеите 30%
                А забравих може и заем да вземеш или май не беше баш така
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Лев... да си продължим нашата сладка приказка и дискусия от вчера

                  Още не можеш да схванеш, Лев, накъде те водя с тази дискусия, все още не, мислиш в твърде тесни граници ..... Затова ще ускоря малко нещата и ще говоря в по- директна форма белким стоплиш за какво е цялото това писане

                  Това е последното изречение от поста ми вчера от 17. 01 часа :
                  ===========================

                  Кажи Лев как се случва това? Според теб .....
                  ============================
                  И продължавам сега ....

                  Кой е този скрит холистичен интегрален организиращ фактор?

                  Кой е този холистичен интегрален организиращ фактор, който отговаря за развитието и поддържането на организмите, морфогенезата на молекулите и съдържа в себе си формата и архитектурния план на организма ? Кой е този фактор, който съдържа в себе си формата и плана на зрелия организъм, който отговаря за развитието и поддържането на човешкото тяло, организира морфогенезата на молекулите – оформя например начина, по който кодираните от гените поредици аминокиселини се нагъват в сложните триизмерни структури на белтъчините и т.н.? Кой е фактора, Лев ? КОЙ ?

                  Доминиращата академична механистична биология и теория отрича съществуването на вътрешни организиращи живота фактори и отстоява яростно схващането, че живота може да бъде разбран и обяснен само от позицията на физико-химичните процеси. Но дори и в механистичната теория тези процеси са организирани от … „генетични програми и инструкции …“ например наследствени, холистични организиращи принципи …. Сериозно ?

                  Забравяме че гените просто са химически съединения и като такива те играят химическа роля и дейността им е строго ограничена на химическо ниво. Популярната преса и учените са еднакво запленени от идеята за гените. Ти тоже Идеята, че гените определят нашето поведение, болести и много други неща, е безкрайно примамлив. Гените обаче са нож с 2 остриета .... Я да видим защо е така ?

                  Генетичният код на ДНК-молекулите определя последователността на аминокиселините в белтъчните молекули или т. нар. първична структура на белтъчините. Гените придават тази първична структура на белтъчините, но не и специфичната форма например на нашите ръце или крака или на който и да било вътрешен орган, или дори на цвета на очите ни. Тезата, която защитавам е, че начина по който белтъчините са подредени в клетките, те – в органите и последните – в организмите, НЕ Е ПРОГРАМИРАН И ЗАКОДИРАН в генетичния код, който може само и единствено да програмира белтъчни молекули.

                  Прочети последните 2 изречения още 2 пъти….

                  От примера за собствените си ръце или крака става ясно, че те съдържат абсолютно еднакви мускулни клетки, нервни клетки и так далее, , съдържат и еднакви белтъчини и други съединения, но формата им, крайната архитектура е различна. Само химическите съединения не могат да определят крайната форма, ДНК-молекулите са едни и същи във всички клетки и навсякъде из тялото ни. Всички клетки генетично са програмирани по един и същи начин, но по „необяснима“ причина те се държат по различен начин и образуват тъкани и органи с различни структури и форми. Някакво други енигматично формиращо влияние освен ДНК се намесва и придава формата на вътрешните органи, крайниците и изобщо на цялостната и крайна архитектура на тялото. Кое е то ?? Между другото всички биолози занимаващи се с въпросите на морфогенезата, признават този факт. В отговор техните механистични обяснения (и твой също, Лев ) се изчерпват с мъгляви изявления от рода на …. „комплексни времево-пространствени схеми на физико-химическо взаимодействие, които все още не са напълно разбрани“ ….

                  Чакам отговора ти ....
                  Last edited by Асо Пика; 24.11.2020, 19:15.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    ...Парадоксално но само когато разберат, че някой човек който познават е починал може да им се обърне представата към реалността... .
                    И аз мислех така, но вероятно ще стане друго. Има доста "конспиратори" (не визирам никой конкретен, нито от форума), които буквално и на смъртно легло, ще пишат, че докторите са ги отровили, че са им сбъркали лечението, че теста е фалшив и системата е виновна. Даже, вероятно, ще са по-крайни, отколкото докато са били здрави.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Ravnovesie, според мен не си прав за пика. Според мен щеше да е 6-8 декември и после известно време плато. Нямаше да почне да пада рязко от само себе си. Обаче си прав за това, че мерките се въвеждат доста късно. За мен поетапно трябваше да почнат да се въвеждат още в началото на октомври като отдавна да сме там където ще бъдем на 27 ноември. Но от друга страна четейки Майк Флорида и другите интелектуални инвалиди във форума осъзнавам колко трудно би могло да се въведат мерки без ефективна репресия върху хората. При ситуация когато 1/3 от хората не вярват, че има вирус не можеш да имаш доброволно изпълнение. Следва въпроса дали държавата трябваше да приложи ефективна репресия срещу хора тип Майк Флорида за да спаси живота на другите. Парадоксално но само когато разберат, че някой човек който познават е починал може да им се обърне представата към реалността. Виж днешната реакция на Майк към цифрите за смъртността. Осъзнава че е говорил тъпотии и това не е обикновено грипче. Цифрите го сочат обаче иска да изкриви реалността да я пригоди към ограничените си представи. Та ако зависеше от мен щяхме доста отдавна да имаме по тежки мерки. В случай, че има хора които саботират обществените усилия биха били помолени учтиво да се спазват правилата. При отказ би било редно контролните органи да са доста настоятелни. Но както сме си го говорили в България никога не се е прилагала репресия с цел да се налагат правилата. За хората правила е нещо, което другите трябва да спазват. Лично аз бих искал мерките да бяха по-навременни и ако необходимо лумпените, които отказват да ги спазват да бъдат принудени дори и със сила. Защото същите хора дето мрънкат, че не сме правова държава отказват да спазват правилата. Но това е дълга тема. Щеше да е добре на правителството да му стиска повече. Но щеше да е добре и да имаме национално съгласие за важните неща в държавата и никой да не се възползва от възможността да атакува полупистки правилни действия. Но това е в паралелен свят където имаме сплотено общество, управление на което му стиска и опозиция, която не би се възползвала от недоволство в следствие на правилни управленски действия. Но все пак поне няма да довършим апокалипсиса с мащабен черен петък, никулден и осми декември. поне това няма да се случи.
                      Няма как да се знае къде точно е пика, защото олигфрените начело не са организирали и достатъчно тестове или така са направили стимулите за тестване, че никой човек който не е за болница, не е луд да ходи да си прави PCR тест. В англия например на задължителна карантина подлежат и всички с температура, но не мисля че там са заплашени със затвор ако не я нерушават. Тук само ако си бил достатъчно тъп да си направиш PCR. Така всички данни са косвени. Ето че дори смъртните случаи вече не дават ясна представа за това къде се намираме.

                      Реално всичко са допускания. Ако допуснем че пика ще бъде достигнат когато около 50% от възможно заразените са вече заразени и след това следва известно плато със забавяне на новите на заразявания и постепенно изчезване на болестта при минаване на 67% заразени. Ако приемем 40% асимптомни - т.е. незнаещи че са заразени и смъртност от 0.5% при тези със симптоми. То 50% ще се достигнат 20 дена преди смъртните случаи общо да минат 3.5милиона * 0.6 * 0.5% или 10000 случаи. Към момента само за подледните 4 седмици екстра смъртността е 4000 човека. Ако се запази тенденцията за ръст на смъртните случаи от 50% на седмица то за двете седмици които са минали но не са отчетени смъртните случаи ще са по 3000 и 4500. което предполага вече преминат връх на заразявания.
                      Пика на смъртността ще се получи 20 дена след пика на заразявания, Или пика на смъртността ще се получи след две седмици или ако сега точно е пика след три седмици.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                        Ами каквото могат, а това което могат е рязко да подобряват организацията на болниците, защото локдауна няма да попречи да има нужда от 10000 легла. И вместо да се опитват да прехвърлят отговорността на хората - с пак "Защото не спазвате мерки за това има висока смъртност" да си седнат на дебелите задници, да си напънат закърнелите мозъци и да измислят начин как да има организация в този хаос, защото за хаоса са те лично виновни.
                        100% съгласен. А дано, ......
                        Last edited by neptun266; 24.11.2020, 18:25.

                        Коментар


                        • Ravnovesie, според мен не си прав за пика. Според мен щеше да е 6-8 декември и после известно време плато. Нямаше да почне да пада рязко от само себе си. Обаче си прав за това, че мерките се въвеждат доста късно. За мен поетапно трябваше да почнат да се въвеждат още в началото на октомври като отдавна да сме там където ще бъдем на 27 ноември. Но от друга страна четейки Майк Флорида и другите интелектуални инвалиди във форума осъзнавам колко трудно би могло да се въведат мерки без ефективна репресия върху хората. При ситуация когато 1/3 от хората не вярват, че има вирус не можеш да имаш доброволно изпълнение. Следва въпроса дали държавата трябваше да приложи ефективна репресия срещу хора тип Майк Флорида за да спаси живота на другите. Парадоксално но само когато разберат, че някой човек който познават е починал може да им се обърне представата към реалността. Виж днешната реакция на Майк към цифрите за смъртността. Осъзнава че е говорил тъпотии и това не е обикновено грипче. Цифрите го сочат обаче иска да изкриви реалността да я пригоди към ограничените си представи. Та ако зависеше от мен щяхме доста отдавна да имаме по тежки мерки. В случай, че има хора които саботират обществените усилия биха били помолени учтиво да се спазват правилата. При отказ би било редно контролните органи да са доста настоятелни. Но както сме си го говорили в България никога не се е прилагала репресия с цел да се налагат правилата. За хората правила е нещо, което другите трябва да спазват. Лично аз бих искал мерките да бяха по-навременни и ако необходимо лумпените, които отказват да ги спазват да бъдат принудени дори и със сила. Защото същите хора дето мрънкат, че не сме правова държава отказват да спазват правилата. Но това е дълга тема. Щеше да е добре на правителството да му стиска повече. Но щеше да е добре и да имаме национално съгласие за важните неща в държавата и никой да не се възползва от възможността да атакува полупистки правилни действия. Но това е в паралелен свят където имаме сплотено общество, управление на което му стиска и опозиция, която не би се възползвала от недоволство в следствие на правилни управленски действия. Но все пак поне няма да довършим апокалипсиса с мащабен черен петък, никулден и осми декември. поне това няма да се случи.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                            Няма никакъв смисъл, тази смъртност се постига с 400 000 заразени. За трите седмици от тогава към настоящия момент заразените са 1 милион. От тях 400000 са без симтмоми. . Едно масово тестване просто ще означава че половината труспособно население трябва да е под карантина
                            Тестването ще покаже до къде е стигнала заразата към съответния момент. И размисъл относно карантинните мерки може да настъпи. Но едва ли ще се организира такова нещо и то по понятни причини -човешки ресурс, пари, време. Ситуацията е много динамична.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение

                              А дребния бизнес, който кара от месец за месец! А малките магазинчета на брой 100 000 в страната за дрехи, обувки, козметика, дрогерии, домашни потреби и за всякакви дреболии защо? Това са 100 К семейства отделно снабдители и дистрибутори към тях още хиляди хора! Ден година храни и всички чакат обороти по Коледа, а сега им отрязват главата през кръста!
                              +1000

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                                Тая графика не показва нищо повече от една тотално блокирала система на здравеопазване. Хората си мрат от всичко по много.
                                Такива бяха на повечето Западни държави през пролетта, че на някои и по-зле даже. Но има време да ги подобрим.

                                Коментар

                                Working...
                                X