IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тук съм тук съм, не се притеснявайте, ще продължавам да ви доказвам, че смъртността е 15%. Поне! И че гешев е радост, а генералгоджи е слънце. Експерименти са искаш, ретро, каквото кажеш - кихай, нямам проблем с това, че кихаш, даже доскоро си пътувах с градския транспорт, гъз до гъз, а там имаше поне по 5-6 човека, дето подсмърчат и кихат. От 10 дни жената ме вози, а аз и уйдисвам на акъла, щото тя гледа как я зомбират ежедневно по твъто и много иска да ме вози всеки ден. Не съм сложил маска и няма и да сложа - аз не съм куче, че да ходя с намордник - горе-долу 75% от хората по улиците в София не носят маски. И не е като да няма, маски има вече за всеки. Скоро ще им писне да висят и вкъщи, засега ги спасява мега лощото време, иначе народът да беше излязъл.

И да, не ползвам дезинфектанти - мия се със сапун, но аз винаги съм имал висока лична хигиена и си мия ръцете винаги, след като се прибера отнякъде. Няма нужда от излишна истерия и БХ съвсем скоро ще ви го покаже, като вече взе да дава заден ход. Просто няма как сега изведнъж да кажат, че всичко е било ташак работа и са се престарали, като затвориха икономиката за 3 умрели бабички с по 15 инсулта. Никой не е по-голям от хляба. Никой!

Това горното не са мои мисли, а препредавам писанията на някакви олигофрени. Аз вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е слънце. И смъртността е 15%!
    Ами опциите за разхлабване на режима без да избухне вируса е всички да сме маски - режим вирус ще му викаме за бъдеще и да се сложат камери за температура навсякъде и магазините да се организрат да мерят и те и някои май тук спомена за старшината и кофата вода и хлорна вар на входа на столовата топиш ръцета и влизаш...

Ето как го правят тайванците (българин в тйван споделя) сега малко избухна при тях но са на нашето ниво 250 без карантина а са 4 пъти повече хора 24 милиона близо на 3 пъти по тясна територия (36 000 кв км)

Сапуна е напълно ок разкъсва липидната обвивка на вируса и той се разпада (мен това мие основния дизенфектант на мен )
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Едно от нещата, които съм запомнил, че имунната му система е била драматично паднала, следва комплексно лечение.

Една от препоръчаните мерки и "терапии" е драстично намаляване на къпанетата, умерено ползване на осапуняващи средства и то предимно локално, намаляване на температурата на ползваната вода.
      Има предположения, че в началния етап, при реализиране на проекта по божествения дизайн, спазването на фанатична хигиена и ползването на всякакави изкуствени продукти, в частност благовония, не е влизало в плановете. Респективно, масово разпространените модерни хигиенни практики, ревностно и фанатично налагани и практикувани, влизат в някаква форма на противоречие с дизайна.
      По повърхността на човешката кожа има голямо количество биологично активни вещества - ензими и др., които по сложен начин участват в деликатната система на телесен и имунен баланс.

Това се опита да сподели с мен моят познат, преразказвайки кратко осмисления си личен опит и наученото от докторите. Аз само субективно и неангажиращо ставам проводник на неговия опит и разказ и не правя никакви внушения и препоръки.

Миенето на ръце, разбира се, особено в условията на остра вирусна зараза, няма връзка с горното.
      Повтарям: хигиената е враг на имунитета!

Здравните проблеми на Майкъл Джексън май започнаха, след като живя около една година в изкуствени стерилни условия.
      Last edited by 78-10; 27.03.2020, 12:32.

Коментар

• Ковидиоти (консервасти)

Click image for larger version

Name:	COVIDiots.jpg
Views:	1
Size:	46.9 КБ
ID:	3567105

Коментар

Тук съм тук съм, не се притеснявайте, ще продължавам да ви доказвам, че смъртността е 15%. Поне! И че гешев е радост, а генералгоджи е слънце. Експерименти са искаш, ретро, каквото кажеш - кихай, нямам проблем с това, че кихаш, даже доскоро си пътувах с градския транспорт, гъз до гъз, а там имаше поне по 5-6 човека, дето подсмърчат и кихат. От 10 дни жената ме вози, а аз и уйдисвам на акъла, щото тя гледа как я зомбират ежедневно по твъто и много иска да ме вози всеки ден. Не съм сложил маска и няма и да сложа - аз не съм куче, че да ходя с намордник - горе-долу 75% от хората по улиците в София не носят маски. И не е като да няма, маски има вече за всеки. Скоро ще им писне да висят и вкъщи, засега ги спасява мега лощото време, иначе народът да беше излязъл.

И да, не ползвам дезинфектанти - мия се със сапун, но аз винаги съм имал висока лична хигиена и си мия ръцете винаги, след като се прибера отнякъде. Няма нужда от излишна истерия и БХ съвсем скоро ще ви го покаже, като вече взе да дава заден ход. Просто няма как сега изведнъж да кажат, че всичко е било ташак работа и са се престарали, като затвориха икономиката за 3 умрели бабички с по 15 инсулта. Никой не е по-голям от хляба. Никой!

Това горното не са мои мисли, а препредавам писанията на някакви олигофрени. Аз вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е слънце. И смъртността е 15%!
          Грую прав си за всичко.....За миналата година в България средно на ден са умирали 350 човека...Сегашните 24 000 умрели по света от вируса САМО в България са умрели за 68 дена..........Идва зануляване по-лошо от 1929 година....Зануляване......На големи........средни ......малки ......Зануляване..........

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Груев,не става въпрос за теб и за мен....Аз също ходя без маска,по улиците почти не срещам човек,всички са си в колите...Но!Има едно огромно - НО!
            Когато трябва да вляза в магазин,банка,еконт и каквото там се сетиш,най-малкото от уважение към труда на тези хора ,дето са по работните си места и с това са увеличили в пъти риска да се заразят, а и неволно след това да зарязят други хора - вадя маската и си я слагам - независимо дали го имат,като изискване или не....Пък и слагайки маската,аз намалявам с нямам идея,колко процента ,АЗ да заразя някой в затвореното пространство...Защото няма как да знам без тест,че не си го карам короната на крак,без особени сибптоми....На това му се вика - отговорност към другите....
            Според CDC ако има контрол при източника намлява с много шанса за другите (всички са в low risk ако и те носят поне маска или са в среден риск ако не носят нищо) (горната част на таблицата с червеното )

И от мен имаш искрено Благодаря!!! че мислиш за другите !!!

mWPCloud.com

Коментар

Драгоданов, тук съм съгласен - не е висока, стандартна, но за България е висока, тъй като у нас личната хигиена е ниска (казвам го като човек, който ползва основно градски транспорт, нищо че има две коли, та имам наблюдение) - не се изразих правилно. Дезинфектанти съм ползвал веднъж, пак по желание на жена ми, напукаха ми се ръцете и се отказах. останете си здрави и не изпадайте в паника - вирус като вирус, най-важното е да не убиваме икономиката, което съвсем скоро ще се разбере и от БХ и компания.
              По повод на думите ти - искам само да споделя някакъв субективен опит, "среща със странностите" на живота.

Преди години се срещнах случайно с мой познат, който видимо не изглеждаше добре, макар и мъж в разцвета на силите си. Някога беше спортсмен - силен физически, силен и духом.

Кратката му история. Изпратен е на държавна работа в някаква екзотична страна - висока влажност и висока температура. Неизбежно пиене на много течности и съответно се случва следното: излизаш от банята и при обличането на нови и чисти дрехи констатираш, че вече си мокър.
              Започва яко къпане по нашенски тертип с ползване на количества шампоан и сапун. И така по доста пъти на ден.
              Спестявам подробностите.
              Следва закъсване със здравето, създава се сложна, комплексна картина.
              Започват посещения при докотори там на място, после и в България.
              Състоятие, причини и диагноза не се предмет на обсъждане тук.
              Едно от нещата, които съм запомнил, че имунната му система е била драматично паднала, следва комплексно лечение.

Една от препоръчаните мерки и "терапии" е драстично намаляване на къпанетата, умерено ползване на осапуняващи средства и то предимно локално, намаляване на температурата на ползваната вода.
              Има предположения, че в началния етап, при реализиране на проекта по божествения дизайн, спазването на фанатична хигиена и ползването на всякакави изкуствени продукти, в частност благовония, не е влизало в плановете. Респективно, масово разпространените модерни хигиенни практики, ревностно и фанатично налагани и практикувани, влизат в някаква форма на противоречие с дизайна.
              По повърхността на човешката кожа има голямо количество биологично активни вещества - ензими и др., които по сложен начин участват в деликатната система на телесен и имунен баланс.

Това се опита да сподели с мен моят познат, преразказвайки кратко осмисления си личен опит и наученото от докторите. Аз само субективно и неангажиращо ставам проводник на неговия опит и разказ и не правя никакви внушения и препоръки.

Миенето на ръце, разбира се, особено в условията на остра вирусна зараза, няма връзка с горното.
              Last edited by nachev; 27.03.2020, 12:21.

Коментар

Драгоданов, тук съм съгласен - не е висока, стандартна, но за България е висока, тъй като у нас личната хигиена е ниска (казвам го като човек, който ползва основно градски транспорт, нищо че има две коли, та имам наблюдение) - не се изразих правилно. Дезинфектанти съм ползвал веднъж, пак по желание на жена ми, напукаха ми се ръцете и се отказах. останете си здрави и не изпадайте в паника - вирус като вирус, най-важното е да не убиваме икономиката, което съвсем скоро ще се разбере и от БХ и компания.
                за хигиената не съм съгласен.
                Още от миналото па и сега си развяваме по балконите праните гащи. Задължително условие - да ги духне вятъра, да ги напече слънцето дрехите
                А французите навремето са се фъшкали со парфюми, а сега ги държат в затворени спарени влажни помещения
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Този вирус започва да ми харесва
                  "Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна."

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

За дефицитът на предпазни маски си абсолютно прав! Не само националните правителства в държавите членки на Европейския съюз се оказаха неподготвени в това отношение, за сблъсъка с пандемията на коронарирус, но и цялата Световна здравна организация!
                    За мен лично е непонятен и срамен фактът /ДА ТОЧНО ТАКА СРАМЕН ФАКТ Е/, че в държави с развита индустрия и водещи икономики, каквито са Германия, Франция, Италия има дефицит на най-обикновени платови предпазни маски! Разбирам, че производствата на такива консумативи за изнесени на територията на Китайската народна република, но да нямаш резерв от подобни доскоро достъпни и изключително евтини предпазни средства е СРАМНО И ПРЕСТЪПНО, СПРЯМО СОБСТВЕНИТЕ ТИ ГРАЖДАНИ! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА НАС В БЪЛГАРИЯ!
                    Но, вече се вижда, че дефицитът в България е преодолян! В това отношение имаме малък повод за гордост, дори в тая катастрофална ситуация, защото за пръв път, България реагира своевременно и се оказа в малко по-добра позиция от държавите в Западна Европа.
                    Това, че Китайски дружества били изкупили, де що има предпазни маски в Европа през януари 2020г. не го намирам за осъдително и неморално, просто защото те тогава бха в огромна нужда и в разгара на епидемията при тях, при което ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА, КАКТО МОЖЕ!
                    ОСЪДИТЕЛНОТО Е ДРУГО: ТОВА, ЧЕ ПРЕДПАЗНИТЕ СРЕДСТВА СА БИЛИ МАСОВО РАЗПРОДАВАНИ, БЕЗ ДОРИ И ДА СЕ ПОМИСЛИ ВЪРХУ ОПАСНОСТТА, ЧЕ ПОДОБНА ЗАРАЗА ЩЕ СЕ ПРЕНЕСЕ РАНО ИЛИ КЪСНО В ЕВРОПА! Е, ЗА УЖАС НА БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ В БРЮКСЕЛ, ЗАРАЗАТЕА СЕ ПРЕНЕСЕ НЕОЧАКВАНО СКОРОСТНО! РАЗБИРАМ, ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА АПТЕКИ ТЪРСЯТ ДА РЕАЛИЗИРАТ ТЪРГОВСКА ПЕЧАЛБА, (ТО ТОВА Е И СМИСЪЛЪТ НА ВСЯКА ЕДНА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ), НО ТОВА ДА СИ РАЗПРОДАДЕШ НАЛИЧНОСТИТЕ ДО МИНИМУМ, КОЙТО МИНИМУМ ПОСЛЕ ДА СКРИЕШ ПОД РАФТОВЕТЕ И ДА ПРОДАВАШ НА ДЕСЕТОРНО ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ, ТОВА Е СПЕКУЛА, А СЪЩО И ТОВА В ,,ДЪРЖАВНИ РЕЗЕРВ" ДА НЯМА НАЛИЧНОСТИ ОТ ТАКИВА ПРЕДПАЗНИ СреДСТВА, ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е ОСЪДИТЕЛНО!

На ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА МУ СЕ ПОМАГА С....ПРЕДПАЗНИ МАСКИ....ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ НЯМА НАЛИЧНОСТИ, ЗАЩОТО....НЯМА РАЗВИТО ПРОИЗВОДСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНСКИ! НА НЕЩО ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО!
                    Само това е пример, че вече границата е достиггната и нищо няма да бъде същото! Цялостната идея и ценностна система на ЕС е подложена не на изпитание, а на директно преосмисляне, релативиране...да не кажа дори обезсмисляне..
                    Цялата ТАЗИ СРАМНО НЕПОДГОТВЕНОСТ НА ЕС, ПОЗВОЛАВА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И НА КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА, ДА ПРИДОБИВАТ ОГРОМЕН АВТОРИТЕТ, ВЪЗПОЛЗВАЙКИ СЕ ЛОВКО ОТ СИТУАЦИЯТА!
                    НАГЛЕДНО СЕ ВИДЯ, ЧЕ КОГАТО ,,НОЖЪТ ОПРЕ ДО КОКЪЛ", НЯМА ГОЛЯМА ,,ЕВРОПЕЙСКА СОЛИДАРНОСТ"...!
                    Аптекарите не са виновни мен като ми казаха в края на януари един чужд форум че китай са обявили маските за стратегически ресурс ходих до аптеката взех малко обикновенни да има за майка ми че я оперираха и питах аптекарката как са с маските тя каза че ги зареждат с макс 3 кутии на ден ( в световните медии тази новина излезе на 5 феруари вашингтон пост мисля).... към ффп3 респираторите който имах за да си боядисам тавана на банята след като съсдедката се наводни протече и ми излязоха петна добавих още няколко( грам ме няма в боядисването ама прочетох и реших че е хубаво в затоврено помещение да не се надишам ) единствено ме е яд че подцених ситуацията и не си взех поне 50 да си имам да си излизам спокоино в продължителен период

Относно китай - да ти произвежда чужда държава стратегическите ресурси (което са маските според китрайците) е меко казано глупаво - все едноче франция и англия да си правят атомните оръжия в китай че е по евтино както и боините самолети (никога не знаеш дали няма да си сложат някоя задна врата в софтуера например) Всичко трябва да се върне в ЕС и като гледам как се шият най евтините маски спокойно може да се прави в БГ

mWPCloud.com

Коментар

Стига бе човек. Икономиката щеше да се срине със или без вируса. Тя само си търсеше повод да го направи.

ПП: Иначе искам да знаеш, че на част от твоите постинги съм поставял лайк, когато са го заслужавали.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Нали стадния имунитет ще ни пази при достигане на 70% близо 30% трябва да си останат ок ако се пазят - само ще трябва после да правим децата и на тези дето искат да се размотават нагоре надоул без маска - за да се покажат смели
                        Така е, но стадния имунитет е временен и бързо се изчерпва.
                        Иначе да - ще останат незаразени жребци и правенето на деца ще стане основен техен високоплатен бизнес.

Ще се развие и бизнеса "инструментално осеменяване". Прави се и в момента, но не е толкова масово. Тоест проблема няма да е в оплождането, а в намирането на качествена сперма.

Коментар

Груев,не става въпрос за теб и за мен....Аз също ходя без маска,по улиците почти не срещам човек,всички са си в колите...Но!Има едно огромно - НО!
                          Когато трябва да вляза в магазин,банка,еконт и каквото там се сетиш,най-малкото от уважение към труда на тези хора ,дето са по работните си места и с това са увеличили в пъти риска да се заразят, а и неволно след това да зарязят други хора - вадя маската и си я слагам - независимо дали го имат,като изискване или не....Пък и слагайки маската,аз намалявам с нямам идея,колко процента ,АЗ да заразя някой в затвореното пространство...Защото няма как да знам без тест,че не си го карам короната на крак,без особени сибптоми....На това му се вика - отговорност към другите....

Коментар

• Драгоданов, тук съм съгласен - не е висока, стандартна, но за България е висока, тъй като у нас личната хигиена е ниска (казвам го като човек, който ползва основно градски транспорт, нищо че има две коли, та имам наблюдение) - не се изразих правилно. Дезинфектанти съм ползвал веднъж, пак по желание на жена ми, напукаха ми се ръцете и се отказах. останете си здрави и не изпадайте в паника - вирус като вирус, най-важното е да не убиваме икономиката, което съвсем скоро ще се разбере и от БХ и компания.
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Вече не си интересен. Повтаряш до безкрай все едно и също нещо. Измисли нещо ново ..........

Иначе ще те успокоя, че хората, на които се подиграваш, не са такива глупаци, за каквито ги мислиш. Те също виждат, че числата на заразениете и умрелите в тази епидемия са пренебрежимо малки на фона на другите епидемии. Освен нова те също виждат, че предприетите мерки от правителствата по света са доста по драстични от мерките при другите епидемии.

За разлика от тебе обаче те се опитват да вникнат в смисъла на случващото се и се мъчат да разгадаят къде е истината сред морето от дезинформация по целия свят. Има си някакво логично обяснение защо събитията се развиват така, а не иначе, и всички ние с общи усилия се опитваме да го открием.

Ти, и още 2-3 човека много бързо взехте решение, което в общия случай изглежда така: "Правителството, щаба и още няколко човека в темата са глупави, прости и тъпи и не виждат истината така, както я вижда Груьо". Защо обаче за момент не допуснеш, че всички без изключения я виждат истината такава, каквато я виждаш и ти, но не бързат да вземат категорично решение от типа "другите са глупаци". Защо дори за момент не допуснеш, че може би има друго разумно обяснение на случващото се, и то в никакъв случай не е защото някой накъде е прекалено глупав. Ами ако се окаже точно обратното - че някъде някой е прекалено умен, и в момента върти целия свят на малкия си пръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Това наистина изглежда като един много хитро замислен сценарий, достоен за поредния апокалиптичен филм:

1. Някой (не се знае кой) пуска в обръщение нов и непознат вирус
                                2. Вируса има дълъг инкубационен период, за да може откриването на заразените да е максимално затруднено
                                3. Вируса с приоритет избива предимно стари хора, създавайки впечатление, че това е единственото му действие
                                4. Младите се успокояват, и спират да се пазят от вируса.
                                5. В резултат на това лесно се заразяват и така започват да спомагат за масовото му разпространение.
                                6. Като краен резултат всички млади масово прекарват болеста почти без никакви сиптоми.
                                7. След 1-2 години се установява, че 99% от всички младежи са стерилни и вече не могат да имат поколение
                                8. Нещо повече - станали са импотентни и не могат да задоволяват жените
                                9. Край на първа серия. Очаквайте следващата серия "Незадоволените жени" и по-следващата "Застаряващите нации без деца". Ще има и още серии след това, като например "Малкото останали мъжки проститутки вдигат цената на половия акт на 1 милион йоана" .....

Всички прилики с действителни лица и събития са случайни.
                                Нали стадния имунитет ще ни пази при достигане на 70% близо 30% трябва да си останат ок ако се пазят - само ще трябва после да правим децата и на тези дето искат да се размотават нагоре надоул без маска - за да се покажат смели
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X