IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

постоянното присъствие на БЗНС във форума... искрено се надявам да не си на работа в момента, защото ако е така ... ти не работиш на частно, че да кажеш "няма да изкаравам пари сега, а ще громя ИТ-тата"

Коментар

• Този вирус е по-опасен

Click image for larger version

Name:	Moronavirus.jpg
Views:	1
Size:	20.0 КБ
ID:	3567159

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Ковидиоти (консервасти)

[ATTACH=CONFIG]n3567105[/ATTACH]
        Това е фалшиво интерпретирана новина както пуснах онзиден изследване на Pew Research на 46% процента от либералните предпочитат да са в Urban ценър докато само 5% от консервативните предпочитат Urban

Колкото е по Urban толкова си по притенснен зависимостта се вижда и при двете групи.... а едната е предимно Urban ако камионите спрат да се движат Urban места виждат празни магзини след 3 дни

Има разлика в загриженоста и мястото на живеене на доста от консервативните нищо съществена не им се променя в живота с локдауна освне че са заключени ,

Препърите са почти всички десничари

един от най предпочитаните тип имот е homestead - чифлик, защото на доста места да не кажа почти навсякъде са освободени от данъци (малко лично стопанство - градина и няколко животни) Семейство от 8 (възрастни баба и дядо, двойка и 4 деца във homestead) - за което знам харчи около 392 долара месец за groceries другото си го набавя с лов и малкия си чифлик - това е без да са всички препъри

ПП..Ето таз жена обяснява за различните типов е преп на и че има запаси за година от нещата който ползва като и останат за 6 месеца презарежа прави това като застраховхка от икомическа криза или дълга безработица - е кажи колко да е притеснена тя ...

ПП Помоща от правителсвото по 1200 няма да стигне да си платиш наема в манхатън ама руал зона може да стигне за няколко месеца, ако си във собствен чифлик семейстовото може да я ползват ползва да си допълни запасите за още една година напред - а и като сме точно в началото в сезона за засаждане (growing season) могат да засядат повече за всеки случай ... или поне за две години да не се притесняват какво ще случи

Добави и няколко киловата солари на покрива и се получава достатъчно стабилна ситуация за дълъг период за такива хора - само трябва да си имат оръжие да си пазят запасите от огладняли либерали ...
        Last edited by marketleverage; 27.03.2020, 13:32.
        mWPCloud.com

Коментар

• Гледах в реално време част от извънредния брифинг и научих следната нова информация:

1. В момента в България могат да се правят по около 1000-1200 PCR теста всеки божи ден. Това прави около 30 000 теста на месец с обща цена малко под 1 милион лева. Вече сме поръчали още 600 000 теста.

2. Вторият начин е някакъв нов тест, който се нарича флуоресцентен имунохроматографски метод. Резултатът става за около 5 минути. Поръчали сме 400 000 бройки от него. Има различни модификации и правим опит освен тези бройки да поръчаме още 500 000.

Тези два теста ще ни дадат възможност да тестваме по 20 000 човека всеки ден. На месечна база това са 300 000 теста (не знам как го сметна) и това ще струва на държавата по 20 милиона на месец.

3. На трето място са бързите тестове, които се предвиждат да бъдат правени на широка база - по 40 000 на ден. От тях също има поръчани 1 милион бройки.

И трите вида тестове са важни. Първият, защото той е с най-достоверни резултати, вторият открива новозаболели и става много по-бързо. Третият вид тестове ще се правят след втората половина на епидемията, защото ще покажат колко човека са придобили имунитет и могат да работят спокойно.

Няколко пъти в изказванията се спомена период от време от 5-6 седмици, който период явно показва каква е нагласата на управляващите за справяне със ситуацията. Така че свиквайте с мисълта за стягане на коланите поне още месец и половина. Ако не друго, поне казаха, че държавата има пари да финансира всичките тези извънредни мерки, оборудване и консумативи. Също така декларираха, че наши самолети ще ходят до Китай и докъдето другаде е нужно, за да правят спешни доставки на каквото там е нужно.

https://nova.bg/news/view/2020/03/27...8%D0%B2%D0%BE/
          https://nova.bg/news/view/2020/03/27...8%D0%B2%D0%BE/
          Last edited by Mateev; 27.03.2020, 13:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Ковидиоти (консервасти)

[ATTACH=CONFIG]n3567105[/ATTACH]

За това има просто обяснение - географски демократите са много по-здраво шамаросани от короната.

As the virus continues to spread throughout the country, urban communities and academic institutions — which typically vote Democratic — have been among the hardest hit.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Този вирус започва да ми харесва
              "Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна."
              Ти внимавай да не вземе да хареса и на французите

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

постоянното присъствие на БЗНС във форума... искрено се надявам да не си на работа в момента, защото ако е така ... ти не работиш на частно, че да кажеш "няма да изкаравам пари сега, а ще громя ИТ-тата"

айде със здраве.
                Аз съм в отпуск.И за да не си помислиш че е принудителен не не е.Всяка година си планираме отпуските още ноември.10 месеца в годината съм в отпуск по два три или четири дена.Като ти се падне да си на работа в петък събота неделя и понеделник сам сметни с два дена отпуск колко дена ми се получават свободни.Така че до ноември всеки месец ще съм в отпуск..Приеми го без да се съмняваш.Земеделската ми работа е така направена че е на моменти пролет е най много лято и есен по малко.Освен това приятел ми помага при някои обработки за което разбира се му плащам.Комбайн нямам там пак той жъне...Не съм решил не съм му дал цялата земя предлага ми 60 кинта рента.Аз изкарвам повече ама има разправията си я има а рентата си я вземаш.Още да обяснявам ли?Разбирам огромното ти желание да си над другите да си по успял по умен по богат.Ако ти носи някакво удоволствие приеми че си по умен по красив и по успял от мен.Нека всички да го прочетат ето признах си.Аз не си меря пишката с никого.Карам си в моя коридор..Опитах да бъда полезен радвам се че все пак има и хора които разбират какво пиша...
                Last edited by power grid; 27.03.2020, 12:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Благодаря за загрижеността и съвета!
                  Много съжалявам за здравните ти проблеми.

Не знам как са другите, но аз наблюдавам организма си отдавна, а и другите организми също, и мисля, че горе-долу познавам възможностите му. Поради това неведнъж, даже най-близки хора, са се оказвали учудени, след като съм постъпвал в разрез с мерките за средностатистическия човек и съм се оказвал напълно прав – за себе си.
                  това е един от уроците - да се вслушваш в сигналите които ти дава тялото. Ако се научиш и да ги разчиташ си 1/2 доктор

Коментар

• Last edited by Andi11; Днес, 09:25.
                    А бе Анди, аз като пия ром, не киха бе, джанъм?
                    Кво, уплашихте се (пак) от криворазбраната политкоректност на главния шапкар на НОЩ тая сутрин ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                      Сапуна е напълно ок разкъсва липидната обвивка на вируса и той се разпада (мен това мие основния дизенфектант на мен )
                      +1
                      Само не прекалявай и с него – чистата и здрава кожа има силни бактерицидни функции.

Коментар

• Погледнах данните на СЗО набързо, без да се задълбочавам. Изводът, който мога да направя е, че социалното и културното развитие, добрите хигиенни навици, високото ниво на здравеопазването не са решаващи в борбата с вируса. От значение са само социалната дистанция (дори гъстотата на населението), намаляване на консуматорското общество, по-малкото икономически и търговски връзки, международната изолация.
                        Но държа да отбележа, че не ангажирам никого с тези разсъждения. Лично мои са си.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

не ти е дошло до главата. Аз съм 100% инвалид след усложнения от грип - съсипана имунна система
                          Дано на теб не ти се случи. Видях много които умряха пред очите ми. Лежах 200 дена по болници
                          Не че ваксина ще те спаси
                          Благодаря за загрижеността и съвета!
                          Много съжалявам за здравните ти проблеми.

Не знам как са другите, но аз наблюдавам организма си отдавна, а и другите организми също, и мисля, че горе-долу познавам възможностите му. Поради това неведнъж, даже най-близки хора, са се оказвали учудени, след като съм постъпвал в разрез с мерките за средностатистическия човек и съм се оказвал напълно прав – за себе си.

Коментар

• Има една секция в Сайта на Зюддойче Цайтунг, където е събрана и систематизирана в разни подраздели интересна и нова информация, която се обновява постоянно.
                            Доста информативно е.
                            Нямам време да преразказвам:
                            Германиците работят и напредват по тема ваксина.
                            Американците също напредват. Една лаборатория в Сиатъл дори започва тестове върху първия доброволец. Ще последват десетки други. Истински резултат - най-рано след година, по-скоро година и половина.
                            Клорокинът не е търсеното чудодейно лекарство.
                            Ибупрофенът е оправдан като подозиран виновник за беди (дори WHO е пътвърдила).
                            Интересни опити в Китай с маймуни (макаци). Кратък извод: заразените умишлено животни са развили имунитет и не се заразяват повторно от същия вирус.
                            И мн. др-

Coronavirus aktuell

Коментар

• И турците изтърваха коня https://fakti.bg/world/459232-kritic...ni-samo-za-den

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Груев,не става въпрос за теб и за мен....Аз също ходя без маска,по улиците почти не срещам човек,всички са си в колите...Но!Има едно огромно - НО!
                                Когато трябва да вляза в магазин,банка,еконт и каквото там се сетиш,най-малкото от уважение към труда на тези хора ,дето са по работните си места и с това са увеличили в пъти риска да се заразят, а и неволно след това да зарязят други хора - вадя маската и си я слагам - независимо дали го имат,като изискване или не....Пък и слагайки маската,аз намалявам с нямам идея,колко процента ,АЗ да заразя някой в затвореното пространство...Защото няма как да знам без тест,че не си го карам короната на крак,без особени сибптоми....На това му се вика - отговорност към другите....
                                А, за това две мнение няма, ма някакси ми идва много все от мен да съм солидарен - осигурвам се на максимума (ама ти щото си богаташ), обаче в болницата чакам на общия ред, нищо че внасям 10 пъти повече, един ден ще тръган да получавам пенсия, ама ще ми я ограничен в максимума си и ще вземам по-малко - ама то щото съм богаташ, дарявам, помагам, подкрепям - ма то щото си богаташ, спазвам правилата, дори се съобразявам със страховете на другите, а междувременно държавта пуска десетки хиляди емигранти на честна дума - ма то щото съм здрав и млад и т.н.

Ми хайде, като има солидарност, да не я искат само от мен, че малко взе да ми писва. Иначе за всеки, когото го е страх, спазвам дистанция колкото иска, не ми е проблем. Та така

Матеев, и аз те чета и ти слагам плюсове понякога, даже се старая да вляза в "обувките ти" (нали сега е модерен буквалния превод от английски), доколкото това е възможно - разбирам личните ти страхове, разбирам и че не можеш да кажеш лоша дума за Бх и компания - все пак бизнес имаш и не е много шойн да се изказваш критично. Ако бях на твое място, вероятно и аз щях да действам на 80% като теб. Без да се панирам, обаче, но това, което за мен е паника, за теб е рационално поведение, така че твоята гледна точка си прав. Пожелавам да бъдеш здрав ти и хората около теб!

Начев, това, което си описал, е много вярно - то има не едно и две изследвания по темата, ма да не задълбавам. Осевн това ние не сме пригодени за онези ширини - като бях в Хонконг (споко, преди 5 години), това направо ме убиваше - излезеш, и за 5 минути се чувстваш лепкав и мръсен. Хем ходих по това време, т.е. през март, та беше 26-7 градуса, при това почти нямаше слънце.

хайде, ще поизляза малко навън и ще докладвам как е обстановката - апропо, в близкия лидл престанаха да се трупат на опашки, но може и да е заради лошото време, иначе си висяха по едни 30-40 човека през 2 метра и създаваха усещане като за 1991
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X