IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Но стига офтоппик пишем си за корона вируса
    Само за последно да питам - къде да си поръчам Т-шъртка, че 73-та ми беше любима година за парти

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Пускам защото консервастите сте пълни идиоти и празноглавци

Нема грам мозък

Само голямата тояга по тъпите кратуни ви оправя
      Мерси, либерале.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение

Добре де ваксините са били ок ама тия ваксини нямат ли срок на годност ?? Говорим за време , че преди 30 - 40 год са ни ги слагали като деца и ученици през соца ??
        Значи, не знам, за мен феноменът е загадка, но е налице. Може да сме с по-различна резистентност. Но се вижда ясно на картата какъв кошмар е в южна европа и колко по-спокойно е в източна европа. Ако това продължи нека някой по сведущ да даде логично обяснение. Аз нямам такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Сега разбрах, че от 10ч. тази вечер, по Тв Евроком ще бъдат излъчени 2 предавания. заради които освен гостите в тях, в прокуратурата се привикват поетапно водещите, редактори и оператори. За едното знам, че гост е бил следовател Бойко Атанасов. Не знам много за него, но помня, че имаше изявена позиция против избора на сегашния главен прокурор. На проведения разпит в прокуратурата са го разпитвали защо участва в делото Рико(САЩ), кои други и т.н. Заведеното производство било по сигнал на ПИК или Монитор, не съм сигурна. Не знам други подробности.
          Телевизията ще излъчи въпросните предавания от 10ч
          Бъди добра, ако го гледаш, да разкажеш накратко тук, моля, за предаването.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Да, бе и аз това го слушах снощи по ТВ. Имаше там един учЕн от новия щаб дето 10 минути говори и нищо не каза. Сигурно разбира от вируси, ама нищо не разбира статистика, епидемии или пандемии. Баце дето е чел само Винету го обясни на разбираем език, та взех че разбрах тоя какво е дрънкал 10 минути.

Добре че е Генерала Мутафчийски че другите са едни теоретици дето не им ясно как работят нещата на практиката.

Според мен е загуба на време и ресурси.

Какво ще хване?

Ще хванат макс 3 случая с антитела. Даже не съм сигурен че и толкова ще хванат.

При 300 официално регистрирани, най-вероятно са 3000 или ако използваме първия модел от Ухан където говореха за 30 пъти разлика са 9000 макс заразените. Айде да ги сложим 6000 или 7000 щото по-лесно се смята.

Демек 6000 на 6 000 000 (население) са 1 на хиляда. Добре тестваме най-рисковите групи - 3-5-10 на хиляда. Да ама те па от своя страна са най-оборудвани и имат маски, етц. И може и нищо да не хванат. Щото според мен заразяването става повече при близък контакт - барове, семейни сбирки, целувки на виждане на довиждане.

И след 2 седмици какво ще открием 4 на хиляда. Демек още един да има нов. Ако тестовете не са коректни и не хванат първите 3 ще оттече всичко в канала.

Тука една статия за различните възрастови групи заразени в Италия, Южна Корея и Германия. Като има условие че Германия и Корея тестват на случаен принцип и с по-малко симптоми, а Италия само тези със сериозни. Така че не може да се вярва много.

https://medium.com/@andreasbackhausa...y-c4200a15a7bf

Демек каква ще е файдата да знаете, че 0.3% от населението го е прекарало вече и има антитела. И евентуално след още 2-3 седмици са станали 0.4% от населението.
            На мен ми се иска да видим къде се намираме

която гледах Peak Prosperity вчера защото една част хората дето искат да рестартират твърди че много хора са го изкарали (като странен грип през февруари) сценарии Б

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Писах го вчера или оня ден. Ваксините от време оно са били ок при нас.
              Добре де ваксините са били ок ама тия ваксини нямат ли срок на годност ?? Говорим за време , че преди 30 - 40 год са ни ги слагали като деца и ученици през соца ??

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Аз също смятам, че ефектът на короната в 90% е истерия, което не ми пречи да знам, че има някаква възможност да умра от новия грип. Както и от стар. Както от инфаркт, инсулт или рак, които вероятности са по-големи.
                Едното не отрича другото, двете явления нямат сечение, обща точка за някакъв логичен извод или сравнение.
                ​​​​​​

Но демократолиберастите сте скарани с мисленето, с логиката и фактите, обявявате това публично (какво струва даже само вашата концепция "постистина"...), така че не виждам защо пускаш пропагандата си под флага на мислене и логика.
                Пускам защото консервастите сте пълни идиоти и празноглавци

Нема грам мозък

Само голямата тояга по тъпите кратуни ви оправя

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Чакайте да ви върна в темата:

Толкова за глупостите на генералгоджи как страдали младите ударното страхуване 24/7 от телевизора
                  Военни, сър.
                  Те са скарани с мисленето, както и активно политически прорагандиращия за американските демократи тука Мъни.
                  Сега очаквам годжитата и мънитата да кажат, на основа на горната картинка, че над 90 годишните са по-устойчиви от тези на 60-70 години...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ти мислиш ли че ще живееш още дълги години ?
                    Еми ти защо на направиш харакири тогава

Коментар

• Сега разбрах, че от 10ч. тази вечер, по Тв Евроком ще бъдат излъчени 2 предавания. заради които освен гостите в тях, в прокуратурата се привикват поетапно водещите, редактори и оператори. За едното знам, че гост е бил следовател Бойко Атанасов. Не знам много за него, но помня, че имаше изявена позиция против избора на сегашния главен прокурор. На проведения разпит в прокуратурата са го разпитвали защо участва в делото Рико(САЩ), кои други и т.н. Заведеното производство било по сигнал на ПИК или Монитор, не съм сигурна. Не знам други подробности.
                      Телевизията ще излъчи въпросните предавания от 10ч

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Можеби с по голяма ще е по добре ама това са силно контактни групи и те търсят имунитет (да видят колко са го прекали тихо) поне ми се иска да успешно
                        Извадката е достатъчна но. трябва да има минимум 50% положителни случай. Не става да искаш да хванеш игла в купа сено.
                        Ама е по добре от нищо.
                        За да искат да имат представителност спрямо очакваните резултати трябва да има 1000 положителни случая. Иначе доверителния интервал е по голям от случаите.
                        Ако се направят 10 пъти тестове на тези 1000 човека ще е достатъчно за тенденция. За точност 10 пъти повече, 1 път 100 пъти повече
                        Last edited by bota156; 27.03.2020, 22:35.
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                          Всичко е ясно, само това твърдение ако може да ми разясниш - то абсолютно ли е или относително?
                          И ако е абсолютно, на база какви знания/информация го изказваш?
                          Ако е относително - с правителството на коя държава правиш сравнение?

П.С. С теб ли чукнахме бас за американската икономика по Великден?
                          Или беше некой от другите дисиденти?
                          На базата на обиколки на магистрали раздаване на пари за стадиони лапацане и дръдорене

Коментар

• 45 doctors with coronavirus are dead in Italy

https://edition.cnn.com/world/live-n...db9a82b8478e05

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                              Интересен парадокс ...

https://www-24chasa-bg.cdn.ampprojec...icle%2F8369596
                              Писах го вчера или оня ден. Ваксините от време оно са били ок при нас.
                              Last edited by Selena; 27.03.2020, 22:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Ето друг случай от днес

16-year-old girl becomes France’s youngest coronavirus victim

https://www.france24.com/en/20200327...navirus-victim
                                А колко подобни случая от грип или други вирусни болести?

Коментар

Working...
                                X