IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

    Не.
    Истината е, че местото на вас, жаждущите твърда ръка, местото в Северна Корея, най-много – в Китай.
    Извинявам се че се намествам в чужд разговор, но държа да подчертая, че хората които пледират да се спазва карантината не са за твърда ръка. Няма нещо което да мразя повече от прилагането на груба сила. Това за мен е признак на слабост и липса на аргументи. Тук става въпрос за това, че човек освен да се ползва от обществото има и задължения към него. Не може човек да живее изолиран както самостоятелна единица и със своите действия да нанася вреда на околните. Това не е жадуване за твърда ръка. Това уважение към другият. Това е хуманност, опит да се спасят човешки животи с ясното съзнание, че това ще ми причини някакво неудобство. С една дума говорим за елементарна човештина. Това не е власт и подчинение а колективна борба на обществото да се справи с общ проблем, като група индивиди, маргинали в интелектуален, морален и социален смисъл на думата се опитват да саботират действията на групата. Най-трагичното е, че от това те няма даже да извлекат полза. Просто възприемат света като власт и подчинение, което много жалко. Причината за тежките им травми е това че разделят цялото, какво се случва и как реагирам на него, на две части, като реакцията към външният свят се замита в сянката. Така те не носят отговорност за действията си и всичко което им се случва е в следствие на външните събития. Така те търсят някой друг като отговорен за техният живот. Във форума сме наблюдавали примера с Kiro и ГЕРБ, или пък с Грую и Елана. И понеже реакцията към външният свят в тяхното съзнание не съществува, те търсят всичко във външният. Затова почва един опит да се контролира силово всичко наоколо. Да се подчини всичко. Всяка криза я разрешават със силово контролиране на околните. А сега са объркани и няма как да контролират, просто трябва да са част от групата а не могат. Та се случва парадокс. Любителите на твърдата ръка обвиняват либералните хора в тоталитарщина. Като причината е, че просто не могат да разпознаят елементарна човещина, любов към ближния и задължения към околните а не да се проявят като брутални егоисти. Даже ми се иска да цитирам вожда на всички народи "няма хора, няма проблеми", което лесно могат да постигнат като се маргинализират отлъчвайки се от обществото.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

      На докторите им трябват или ниска клас медицнски стерилни като минимум (такива чакаме от китай 1 млн броя ако не сме взели да ги правим тук в стерилна среда - Баце ги е договорил онзиден с някакъв от техните държавници - да видим кога

      2 висок клас стерилни (тези от строителните магазините макар да имат същото ниво на защита като докторските няма да са стерилни)
      Хубав и много полезен съвет даваш и си много прав за маските! Затова гласувам с +100 за мнението ти!
      По т.2 от постинта ти, само да кажа - ТИ ПОСОЧИ КЪДЕ В МОМЕНТА, В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОДАВАТ ПОЛУМАСКИ С ВИСОК КЛАС НА ЗАЩИТА НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА (НИВО FFP3 ), СЪС СМЕНЯЕМИ ФИЛТРИРАЩИ ЕЛЕМЕНТИ, ПЪК АЗ ЩЕ СЕ СПРАВЯ СЪС СТЕРИЛИЗАЦИЯТА?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

        Предполагам, че написа тоя пост от Бергамо?!
        За жалост не съм, а вие по-добре за момент изключете емоционалните и използвайте рационалните части на мозъка.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

          По-добре е да си заразен с КОВИД италианец, отколкото обикновен българин - продължителността на живота на първите пак е с 5 години нагоре, да не говорим за качеството.
          Предполагам, че написа тоя пост от Бергамо?!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

            Ако филтрите на годжито са от активен въглен (най-вероятно), армейските ми, описани по-долу, са с поне стократно по-голям обем, то ест поне 100 пъти по-ефективни.

            Но дишането е по-трудно, особено ако бягаш – с Калашника, сумката с 4те му пълнителя, манерката, одеалото/шинела свити през другото рамо, и некои други военни аксесуари – по пресечена кална планинска местност. Да не говорим пък за кашиците с картечница "Калашников" или РПГ на рамо.
            (Това годжи горе не ги знае тея работи, не му е и работа да ги знае)
            Това е респиратор/ противопрахова ПРОМИШЛЕНА/ маска МР-70! Филтриращите му елементи /два броя/ НЕ СА с активен въглен! Като цяло е неадекватна за защита от коронавирус, но явно такива са останали от стари складови наличности в ДА ДРВВЗ. Все пак, по добре със стара МР-70, вместо с незащитена устна кухина, нос и дихателни пътища. Пак е някаква механична преграда. Като малък съм си играл с такава полумаска, намерена в един изоставен и разграбен склад на ликвидирано държавно предприятие за глухи.. Освен, че ми беше интересно да нося МР-70, защото приличах на Дарт Вейдър, си докарах обрив от гумения обтуратор, а и и миризмата на гума беше доста неприятна. Това е полумаска за защита при някакви промишлени аварии, причиняващи високо съдържание на прахови частици във въздуха, но иначе за защита от вируси, надали стават. В това отношение, най-високо ниво на защита обезпечават полумаските на ЗМ, от серията 7500. Но са скъпи /за българския стандарт/, консумативи им също са скъпи, а в момента не откривам наличности по специализираните автобояджийски магазини и строителни хипермаркети!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Всички, които роптаят срещу мерките, могат да се ориентират за ситуацията в Европа и да си изберат по-либерална дестинация:
              https://frontex.europa.eu/thumb/Imag...373ca3c119.png
              По-добре е да си заразен с КОВИД италианец, отколкото обикновен българин - продължителността на живота на първите пак е с 5 години нагоре, да не говорим за качеството.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Всички, които роптаят срещу мерките, могат да се ориентират за ситуацията в Европа и да си изберат по-либерална дестинация:
                https://frontex.europa.eu/thumb/Imag...373ca3c119.png
                Не.
                Истината е, че на вас, жаждущите твърда ръка и бой по канчето, местото е в Северна Корея, най-много – в Китай.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Да си алтернативен, не означава непременно да си праведен. Да вземем например сексуалността...
                  .................................................. .................................................. .................................................. ................................

                  .
                  Можем да вземем и алтернативното мнение на шопа спрямо световното мнение, относно съществуването на жирафа?!

                  Коментар


                  • Всички, които роптаят срещу мерките, могат да се ориентират за ситуацията в Европа и да си изберат по-либерална дестинация:
                    https://frontex.europa.eu/thumb/Imag...373ca3c119.png

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Сигурно заради нея не съм мейнстрийм и винаги проверявам новините, преди да им се доверя напълно.
                      Да си алтернативен, не означава непременно да си праведен. Да вземем например сексуалността...

                      За генералгоджи ми е все тая - той е просто прокси, един никой и толкова, който ще бъде следващият кандидат за президент на герП - да, толкова елементарни са нещата! И да, ситуацията се е променила, а в тази променена ситуация ние какво правим - ръсим със захар и затваряме хората като рецидивисти.
                      Да ви е хрумвало, че има минимална вероятност, да виждате света наопъки и "БХ" да е прокси на генерала?

                      Относно ръсенето на захар, засега изглежда като значително по-ефективно от всичко предложено от Вас. И в тази връзка, не получих отговор на въпроса - каква е добавената стойност, която ще генерирате (лично Вие), при хипотезата за незабавна отмяна на мерките? Питам за това, за да успея да разбера по-добре личната ви позиция, на база икономическите загуби, които търпи бизнеса Ви.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Ретро, не си ме разбрал, ще се пробвам да го обясня така, както баба ми (светла ѝ памет) ми обясняваше някога - ако всички са тръгнали да се давят, и ти ли ще скочиш с тях? Баба беше със завършен 8-ми клас, щото прадядо си похарчил парите за двамата си сина, за да станат висшисти, но беше изключително природно интелигентна. Сигурно заради нея не съм мейнстрийм и винаги проверявам новините, преди да им се доверя напълно. Да, по-трудно е това, пък и не е атрактивно, къде по-лесно е да гледаш генералгоджи и да се страхуваш, поради което да тичаш да се запасяваш с тоалетна хартия. За генералгоджи ми е все тая - той е просто прокси, един никой и толкова, който ще бъде следващият кандидат за президент на герП - да, толкова елементарни са нещата! И да, ситуацията се е променила, а в тази променена ситуация ние какво правим - ръсим със захар и затваряме хората като рецидивисти. Толкоз!

                        И не, няма да си най-големият олигофрен, много други са преди теб в тази класация, ти си просто мейнстрийм на принципа на авторитета - щом са го рекли по талавизора, значи е вярно и не се обсъжда ни най малко. Колкото до мен, аз ще оцелея, просто ми създават неудобство, виж хората около почти сигурно ще са сринати психически, но на никого не му пука за това. Важните са трите бабички и да не ни обвинят, че не сме действали, а европартньорите да ни потупат по главата. Та така, бъди здрав, апокалипсисът пак се отлага
                        Радвам се ,че не съм ти пръв в класацията....Но,както вече казах, още повече ще се радвам ,ако след два месеца я оглавя....
                        Нямам идея дали апокалипсиса се отлага или не....
                        Пускам ти едно фото на булеварда "Unter den Linden" Берлин от 1939 година...
                        Click image for larger version

Name:	Bundesarchiv_B_145_Bild-P016607,_Berlin,_Unter_den_Linden.jpg
Views:	1
Size:	68.5 КБ
ID:	3568018


                        Как мислиш,дали някой от всички тия хора дето се разхождат,е предполагал ,че само шест години по-късно любимият им булевард ще се превърне в ето това:

                        Click image for larger version

Name:	Berlin in 1945.jpg
Views:	1
Size:	23.4 КБ
ID:	3568019


                        От малко по-различна точка и от по-различен ъгъл е снимано,но булевардът си е същият ....
                        Поради горните две снимки,аз не мога да бъда сигурен,като теб ,какво се отлага и какво не...
                        Но и аз ,като теб се надявам да се отложи...Колкото и голям олигофрен да съм,не съм някакъв извратеняк,на когото му се иска разрухи и бедствия.....

                        Коментар


                        • 17 годишен футболист (американски футбол) е починал в САЩ , в статията споменават китайско иззслеване със 6 процента тежки симптоми

                          “A new study of over 2,100 children with confirmed or suspected COVID-19 cases in China showed that while most had no symptoms or mild or moderate symptoms, about 6% suffered severe symptoms. Only one child in the study, a 14-year-old boy, died, though some remained hospitalized.”


                          https://www.breitbart.com/sports/202...s-new-orleans/
                          mWPCloud.com

                          Коментар


                          • За маските от световните медии NY Times - Why Telling People They Don’t Need Masks Backfired

                            To help manage the shortage, the authorities sent a message that made them untrustworthy. (с изключение на повярвалите в БГ който даже на децата си казват да не носят)

                            https://www.nytimes.com/2020/03/17/o...ace-masks.html



                            https://www.bostonglobe.com/2020/03/...ver-your-face/
                            mWPCloud.com

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                              Не ми е хрумнало, дори д някой да изнася костилки.
                              Гледам практично на въпроса и питам, ако науката ни има някакво решение, просто, ефективно, че и евтино, защо не се работи по него?
                              Нямам и журналистическа карта да питам Щаба?
                              В нета не открих повече подробности
                              Слушах това интервю на една професорка от БАН.
                              Тя просто каза, че имат собствена разработка за производство на активен въглен, по-ефективна, по-качествена и по-евтина. Браво на хората.
                              Просто до сега не ни се е налагало производство в големи количества и сега БАН предлага по-добра технология. Дано не се лъжат, ма надали – технологията е проста.
                              Last edited by 78-10; 28.03.2020, 14:16.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Антирадиционните маски П70 са произведени през 70 - те години във времената на душевадния социализъм и са със отлично качество .....Сигурно има към 100 К във ВВЗ, но няма да стигнат до пазара - за военни, медици, пожарникари ( да има за тиквата...)
                                To нека има за тях ама завода може да почне да ги бълва отново не само за резерва и военните и да пусне на пазара (целия ЕС пазар) и да правят $$ $$$ $$$

                                Даже може да споделят технология с другите воени заводи (вместо да съкращават в ареснал персонал) да почнат и те да правят

                                Ако можеш да правиш доказани висок клас маски (при това многократни) при този недостиг в момента е като да си единтсвения продавач на кирки по време на златната треска
                                Last edited by marketleverage; 28.03.2020, 14:05.
                                mWPCloud.com

                                Коментар

                                Working...
                                X