IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

С какво тези стадии трябва да ме притеснят, че нещо не разбирам. Аз не съм медик, та да мога да имам собствено мнение на база опит. Чета общодостъпна информация и се опитвам да си изградя представа. Но съм статистик, та мога да видя отклоненията от моделите, което ме алармира, че има нещо нередно.

Защо не се тества?
    Кой печели от незнанието за ситуацията?
    Кой ще загуби много (например ще бъде осъден за държавна измяна) ако се окаже, че вече сме минали пика февруари и всички мерки са безумни?
    нищо не сме минали, не се заблуждавйте
    А и моделите са различни със или без маска (погледнете по-долу някъде графиката постната от Ендер)
    А след като си статистик, (със или без моделите) трябва да ти е направило впечатление натоварването на крематориумите в пика при най-потърпевшите. (което не може да се скрие, нали) Така че, радвай се многократно ако имаме "отклонение" от "моделите"
    пс. Разсъждавайте, не се осланяйте на "модели" . Ок. - Статистиката е базирана на математика., Но Математик без въображение какъв математик е? Точно и за да се обясни разликата в "моделите" от днес се правят тестовете за обратна връзка за евентуален придобит вече имунитет, т.,е. дали наистина сме го изкарали на крака (както на всички изглежда много ни се иска да сме го изкарали а да не сме разбрали)
    Last edited by precakanoto; 31.03.2020, 13:34.

Коментар

• Тази сутрин генералът сподели неща, които стоят странно.
      Извършени тестове бруто в държавни болници - 7000+
      В частни лаборатории - 2000+
      Доколкото мога, почвам да смятам и разсъждавам. Е, не че ми иде отръки, де!
      Дори да приемем порядково, че на всеки регистриран заразен са направено средно по 5 теста, около 2000 теста са били ангажирани само за заразените. Реално са повече, но целта е да хванем голямата картина.

Излиза, че на целокупното останало българско население плюс туристите отвън са направени 8000 теста. Капка в морето.
      При големия наплив на връщащи се, в отделни дни от 50 до 70 хил. нашенци са прекосявали границата.
      Различията в порядъците действат стъписващо.
      Едновременно с това заразата у нас расте все още в аритметична прогресия или близко до такава.
      Молим се н аТвореца това да продължи, но неподправената истина е, тази надежда не е много основателна.

Нещата са така разположени във времето, че логичните и с висока вероятност изходи от това странно положение, в което се намираме тук и сега, са по-скоро 2:
      - рязко покачване на заболелите,
      - наличие на важни обстоятелства и причини (които може да разберем по-късно, вероятно, или никога), поради които оставаме някак встрани.

Не се наемам да дам тегла на тези две хипотези, но всеки разумен човек очевидно би се насочил към едната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Ако имаме десетки хиляди свободнодвижещи се заразоносители, бих разбрал тази мярка. Засега ми се струва ненавременна. Стъклата на касите в Лидл са по-разумна пречка.
        На 25 февруари в Италия официално имаше 350 заразени, колкото при нас сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Вие там сте изключителни и непогрешим нация от супер герои...Ама що си пращате болните в Германия???
          Реваншират се за пердаха от 1870 и 1940. Хак да им е на германците.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Е па щото сме приятели
            А и щото измежду немците има и готини лекари
            Интересно кой ще лекува сега Борис-Джонсъновите мъченици, търсещи стаден имунитет ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
              Въпреки, че съм непримирим противник на всякакъв вид административни ограничения,
              носенето на маска считам за елементарна преграда на излизащите от устата пръски секрети,
              съдържащи евентуални зарази. Един вид - по-скоро грижа за околните, отколкото
              за себе си.
              Ако имаме десетки хиляди свободнодвижещи се заразоносители, бих разбрал тази мярка. Засега ми се струва ненавременна. Стъклата на касите в Лидл са по-разумна пречка.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                ,
                Втория аспект е кой,как ще се възползва от създадената ситуция....Пак ще дам пример с войната...По време на пълномащабна и голяма война ,със сигурност изнасилванията скачат в пъти (справка ВСВ).Но това не означава ,че тези ,кото изнасилват са предизвикали войната,та да могат да изнасилват,нали?
                Та така и в нашия случай....Едни ще обеднеят,други ще се възползат от ситуацията и ще направят пачки,трети ще умрат,четвърти ще извлекат политичиски дивиденти,пети ще извлекат - нямам идея какво...Но това не означава,че непременно те са я създали нарочно тази ситуация.....
                Това се нарича мародерство или престъпление към човешката личност по време на война. Наказанието обикновено е разстрел.
                Last edited by Trakatrak; 31.03.2020, 12:32.

Коментар

• Въпреки, че съм непримирим противник на всякакъв вид административни ограничения,
                  носенето на маска считам за елементарна преграда на излизащите от устата пръски секрети,
                  съдържащи евентуални зарази. Един вид - по-скоро грижа за околните, отколкото
                  за себе си.

Коментар

Е па щото сме приятели
                    Дали?Дано имате повечко приятели и Бог да ви е на помощ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

+1, същото се случи и при нас - едното дете не свали под 38 в продължение на 7 дни, другото - 10 дни, ката качваше и над 40. Сваляхме само с нурофен и подобни. Това през януари. Ама друго си е да те страхува генералгоджи. Но скоро ще дойде гладът и тогава дори и лощо гледащи плешивци с претенции няма да имат думата. Не чета и не пиша много напоследък, щото си е едно и също - едните викат, че апокалипсисът вече е тук (и като не се случи, просто ще си смеянят никовете и готово), другите сме умерени и сме в неюо между насмешка и раздразнение. Странно, но от тази уж мега заразна чума на 21 век досега има едно голямо нищо, като последици, освен в икономически план, там е погром и то як, но ще се разбере по-късно. Обаче това е щото ръсим със захар и шекер. Даже превантивно ръсим за по-сигурно.

Това горното са празни мисли на празен човек (По Джером К. Джером), от които се разграничавам, защото грую е олигофрен. Вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е слънце. Докараха ми нова ракия - хем мека, хем 53 градуса, та пивка, пивка. Ми наздраве - кой с каквото му е кеф - дезинфекцията е важна, и превенцията. А, да, и да се пият редовно хапчетата против насиране - къде от прекомерно плюскане, къде от страх
                      Идентично беше и при нас това с температурата. Еддам я сваляхме до 38 с нурофен и кул патчове/компреси. Като отмина температурата имаше зловеща кашлица около седмица седмица, като през цялото време инхалатора не е спирал 3 пъти на ден.
                      Ако някой го закъса, дори и възрастен, инхалациите много облекчаваха ситуацията.

Коментар

Е па щото сме приятели
                        Абе кога ще правите втори тур на изборите? Докато се размотавате ще останете без избиратели.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          https://infacto.bg/koga-tochno-svett...HFaQPlMrebCb_s
                          Кога точно светът научи за печените прилепи на пазара в Ухан

От Боян Чуков , публикувано на 30.03.2020
                          Информационната лента е препълнена с хипотези, версии и сложни разсъждения за това откъде и кога се появи коронавирусът, който тръгна в началото на 2020 г. на околосветско „пътешествие“. Кой е истинският „нулев пациент“?
                          Прилепите приносители на спин ли са?

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Българский лев вчера пусна доста подробно за лаици обяснение за вероятната полза на бецежето в случая с ковидето. Ако си го пропуснал, потърси.
                            Това го четох, но то беше изказване в движение, докато сериозните изследвания са сложна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                              Вие там сте изключителни и непогрешим нация от супер герои...Ама що си пращате болните в Германия???
                              Е па щото сме приятели

Коментар

Сега пък се престаравате
                                Ние тук в окото на циклона си обикаляме без маски и се мием само на чешмата.
                                Ще ви пиша малко преди да ме вкарат в пещта на крематориума

Коментар

Working...
                                X