If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Щом няма ваксина, сигурно властите ще смесят тебешир и кока за принудителното боцкане.
Това е вариант.
При това обаче, стадото вече започна полека-лека да се осъзнава и е напълно възможна съпротива.
При първата имунизация могат да използвата предложената от теб рецепта (доколкото истинска ваксина още няма). Без оглед на това, че неизбежно ще има и актове на насилие (отделни овце ще се съпротивляват), стадото ще усети релаксиране и спад в напрежението.
При реимунизацията (планът е такъв), заедно с изнамерената вече противоКовидова ваксина, в тялото на овцата вероятно ще с е вкара и една друга валенция, в резултат на която ще започне ентусиазирано отдаване на чест с неслизаща от лицето усмивка
Малко за разтуха..Един прекрасен разказ от К.Бачков..
БРАТЛЕ
- Сега, когато до нас стигна този корона - вирус разбрах, че и от кусурите може да има полза, братле! - смигна ми Чочо - Пантата и отпи от двестаграмката. - Ако не жулех алкохол всекидневно, едва ли щях да съм оцелял до сега!
Бях спрял до парко-мястото, на отсрещната кооперация и щом видях клошаря, ми дожаля за него. Влязох в близкия магазин и купих малка бутилка водка. После му я дадох, с препоръката да хапне, преди да се напие. Този клошар бе част от глутницата улични кучета, обитаваща нашия квартал. Те заедно тарашеха контейнерите за смет и се възползваха от хранителните продукти в тях. Не знаех на каква възраст е клошаря, но бях разбрал, че е доста интелигентен за клошар. Преди няколко месеца бях свидетел, как той изгори банкнота от сто лева, ей тъй за кеф! Нещо, което не би си позволил и милионер. Сега той стана, позаклати се и рече:
- Човекът, по принцип е видял много по-страшни изпитания! Не можеш уплаши някого, с нещо невидимо! Трябва да е огромен звяр, с ужасен рев отсреща, за да те стресне! Иначе, не вървиш!
- Да, но когато се заразиш и не можеш да си поемеш дъх, друга песен ще запееш! - отвърнах аз.
Пантата се усмихна презрително и бръкна в джоба на якето си. Изкара някакъв сух корен и запита:
- Знаеш ли, какво е това?
- Какво?
- Корен от джинджифил! От време на време си гризвам за мезе от него, а през останалото време пия водка, мастика или ракия! Преди да си легна, гълтам лъжичка хлебна сода! И ако щеш вярвай, помага! Цяла зима съм изкарал на открито и още не съм се разболял!
- Това е, защото нямаше сняг тази зима! - трезво поставих нещата на местата им.
- Все едно, дали е имало или нямало сняг! Важното е, че оцелях! А ти признай, колко пъти боледува тази зима?
- Веднъж! - признах.
- Виждаш ли? - наклони на една страна главата си той - А аз нито веднъж!
Не можех да допусна, в спора да ме победи някакъв бездомен клошар. Размахах показалец пред носа му:
- От скитническият живот, си изградил имунитет, който те пази от заболяванията!
- Ха-ха-ха! - присмя се на глас Пантата - Ти сам вярваш ли в това, което говориш, братле? Не влиза ли то в разрез с всякаква логика?
Не знаех какво да отвърна, затова запитах:
- Виждаш ми се доста начетен, за клошар! Какво образование имаш?
Чочо - Пантата се засмя и бръкна в раницата, която бе сложил до себе си. Извади три дипломи и ми ги показа. Докато четях и асимилирах написаното в тях, той започна да изброява:
- Първата диплома е от Сорбоната във Франция, втората е от Хайделбергския университет „ Рупрехт - Карлс“, а третата от университета по физика в Токио! Съмнявам се, че в този град има по-начетен човек от мен!
- Не може да бъде? - възкликнах, а той отвърна:
- Може, братле! Може!
- А защо си клошар? - изплъзна се от устата ми.
Той се надигна, изпи останалата водка и рече:
- Защото само така можех да продължа живота си! Иначе или трябваше да се самоубия, или да убия някого! А вярвай ми, има предостатъчно хора за убиване в нашата имитация на държава! Чак ли си, братле?
Не знаех, какво да отвърна. Чувствах се прекалено малък, спрямо уличната философия на този непонятен за мен човек. Той стоеше над всички и всичко, нещо, което аз или съгражданите ми не можехме да си позволим, дори само в мислите си. Такава голяма и абсолютна свобода имаше в някой друг свят или живот, далеч от мен и закостенелите ми разбирания. Махнах с ръка на Пантата и тръгнах към дома си. Трябваше да се прибера в мишата си дупка, за да си взема въздух от ежедневните проблеми, а той имаше целия свят и като щедър собственик, не го скъпеше за никого. Много ми се искаше да му кажа „Братле“, но нямах нито куража, нито знанията, нито свободата му!
Красимир Бачков
Новият закон позволява на властите да налагат принудителна ваксинация, въпреки че до момента няма ваксина.
"As well as enforcing quarantine measures, the law also allows the authorities to force people to be vaccinated, even though there is currently no vaccination for the virus."
Щом няма ваксина, сигурно властите ще смесят тебешир и кока за принудителното боцкане.
Новият закон позволява на властите да налагат принудителна ваксинация, въпреки че до момента няма ваксина.
"As well as enforcing quarantine measures, the law also allows the authorities to force people to be vaccinated, even though there is currently no vaccination for the virus."
Аз само да питам, за секса де, от спомени, от 10.02 до 10.10 що да не е паднало мандалото?
Бай Вълчо, напълно коректно питаш!
Като изходим от спомените и като съобразим, че ще става дума за разписание, режим и дисциплина, мандалото реално ще пада далеч преди 10,10, но ... кво да се прави, мъжете сме си малко фукльовци!
И после ... горките жени, защо са нервни и ... защо имат проблеми при паркирането н а колата!
Добре, че в епохата на Ковида поне паркирането се случва по-рядко
Стига сте ревали бре...!
Зъб ви болял..хората с короната се борят, вие от някакви зъби се жалвате....Пийте си аолина и антибиотика и чакайте да предскочите трапа...Щот ако е горен мъдрец, мое и да преварите короната....
Гъз ви болял....Обадете се на тиквата да ви пребере навътре хемороидите.....Той знае как....
пп Нося маска, спирт и ръкавици, спазвам препоръките и нарежданията на Щаба, нооо да ва ева и тъпанарите ...Заради мръсната вода ще изхвърляте и бебето......
Още 10 дни им давам - ако не се замислят за земеделците, производството, фабриките и т.н. ще започна точно в 20ч да чукам по една празна тенджера, на която пише "тиква"....
Aз както следя историята глобата от 5000 лв я въведоха да държат на място тези дето са под 14 дневна задължителна карантина а си шават щото така едни даже в магазина ги бяха намерили в кранса поляна дето поставят под риск другите
Обаче в последсвие със въвеждането на други карантитнни мерки тази глоба си остана като единствена за нарушаването им и в по леките случай и на доста хора им изглежда пресилено 5000 лв за парка (ако не си в групла) или за без маска особено ако вземе че я забравиш
Не отричам че ако имаше по-малка глоба това за маските щеше да се приеме по лесно...
Има само една действаща санкция за неспазване на мерките, на МЗ. Тоест, към момента могат да те глобят единствено 5к или да не те глобяват изобщо, защото няма друго законово основание. За да се въведе друга по-ниска глоба, тя трябва да се гласува от НС. Но както спомена един колега, няма никакво значение колко е голяма санкцията, в случай че не смяташ да нарушаваш закона
Коментар