IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Прецаканчо (забравих, че си среден род, та сега компенсирам в обратната посока), за разлика от Чиче, кое е преживяло целия соц, аз съм само с половината му опитен, при това като нехаен и разсеян момък прост, та много не съм ветеран. Но помня, че имаше повече ред в тия работи, а ако нямаше, то поне криеха, че са омазали положението, та народът живееше в щастливо неведение. А сега само стрескат, плашат, троскат се, удрят по масата и махат из въздуха разните му фактори. Медиците, шапка им сваляме, но освен тях има политици, държавници, администратори, които трябва да отчитат множеството фактори, да координират, да организират, да предвиждат и планират. Тая работа ми се чини, че куца. И напрежението нараства. Дано не избие в некоя неправилна посока. А правилната посока е, който е калинка, да отлети и да се възложи работата на разни работливи мравчици, пчелици и бръмбарчета, де не крадат, ами носят в общата хралупа и допринасят. Поне в криза такива дано навлезат в общите дела.
    Тъй, тъй...Аз съм преживял развития соц, а ти диктатурата на пролетариата, колективизация и национализация, култ към "слънцето" и т.н.
    Затова си устойчив към корони....на много тикви си се кланял.....

Коментар

• извинявам се, че влизам в дискусията неканен, но по отношение на това затегнати, незатегнати мерки и т.н. Били ли празни болниците и незнам си какво още, смятам че с това печелим време, колкото повече време минава, толкова повече ще се изяснява картината. Както по отношение на лекарства за лечение, така и за превенция, така и за откриване на по-точни тестове и т.н. Сравнявам го положението с обсада на град примерно, времето е нашият съюзник....

поздрави
      Last edited by pepe1234; 04.04.2020, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
        Медиците, шапка им сваляме, но освен тях има политици, държавници, администратори, които трябва да отчитат множеството фактори, да координират, да организират, да предвиждат и планират. Тая работа ми се чини, че куца.
        Така е, ситуацията е толкова сложна, че дори и таксиметровите шофьори вече не знаят как може да се оправи държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Мерките са едно, а неадекватните действия и спирането на цялата икономика ( в световен мащаб ) е друго....
          Аз спазвам мерките - маска, ръкавици, дезинфекция ( еее, къпя се само по веднъж на ден..), мия пред апартамента с белина, пръскам дръжките със спирт, нооооо това не значи, че трябва да изпадам в паника и да си пиша завещанието....

пп За жалост, психозата взема връх.....
          Разбира, че не е нужно да се паникьосва човек. Има начало, има и край. А мерките според мен ги затягаха, защото не се спазваха достатъчно, както бяха указани, Все се появяват хора да ги нарушат и ето ти нов повод за рестрикция, със или без глоба . Отделно е опита от сблъсъка с вируса и това колко усилия са нужни да се овладее, което може да подтиква медиците да искат повече ограничения с цел превенция. Така си ги обяснявам причините аз де, което не значи че е на 100% верно
          Last edited by precakanoto; 04.04.2020, 15:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Тарантулчо, дай малко време и на медиците де. Да се освестят, та те се борят с тази чума от няма и месец у нас, Не са виждали такъв вирус досега, по техни думи, А и медиците като брой понамаляха през годините, но освен това и душа носят, как се устисква на такова натоварване. Ти си преборил соца като същински ветеран от войната, издържал си в тилът на врага десетилетия,, а сега се притесни за следващия месец, Лаская те, като казвам ветеран, комплимент ти правя - нали знаеш, че точно ветераните и запасняците са я изнесли за русия втората световна по най-умния начин, докато младите бойци не са умеели да се опазят ...
            Прецаканчо (забравих, че си среден род, та сега компенсирам в обратната посока), за разлика от Чиче, кое е преживяло целия соц, аз съм само с половината му опитен, при това като нехаен и разсеян момък прост, та много не съм ветеран. Но помня, че имаше повече ред в тия работи, а ако нямаше, то поне криеха, че са омазали положението, та народът живееше в щастливо неведение. А сега само стрескат, плашат, троскат се, удрят по масата и махат из въздуха разните му фактори. Медиците, шапка им сваляме, но освен тях има политици, държавници, администратори, които трябва да отчитат множеството фактори, да координират, да организират, да предвиждат и планират. Тая работа ми се чини, че куца. И напрежението нараства. Дано не избие в некоя неправилна посока. А правилната посока е, който е калинка, да отлети и да се възложи работата на разни работливи мравчици, пчелици и бръмбарчета, де не крадат, ами носят в общата хралупа и допринасят. Поне в криза такива дано навлезат в общите дела.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Ми да, DW едвам вчера манипулираше с някаква "сестра Руми" ли беше, как си стояла на балкона в Италия и плачела под рева на хвърчащите камиони с трупове по улицата.
              Тук някой с трезв акъл пък попита "А толкова ли нямаше кой да ѝ даде един телефон с камера в ръцете?"
              Няма смисъл сестра Руми да снима хвърчащи камиони щото ние на снимани камиони не вярваме. Трябва да се снимат камионите отвътре и ако се намерят ковчези да се отворят и да се снимат труповете. Ако има трупове, сестра Руми трябва да направи аутопсия на всеки един за да се увери че е умрял точно от пневмония, съответно аутопсията се документира на видео. Също на всеки труп се залепя неотлепяем и нефалшифицируем стикер с уникален номер, който сестра Руми трябва да проверява със скенер щото е възможно хвърчащите камиони да разнасят едни и същи трупове да вдигат бройката. След като сестра Руми направи всичко това, тя трябва да интервюира близките на всеки един починал за да е сигурна че са били заразени по естествен път, а не инжектирани с вируса от американски агенти. Това са елементарните изисквания за една обективна, независима медия (и сестра Руми).

Коментар

Чичо, това за основния причинител на смъртността, замърсяване, катастрофи, инфаркти инсулти е една стара статистика. Но тя е неадекватна към момента,!
                Да, феновете на анти-мерките се позовават основно на нея, Но в момента се прави съвсем нова статистика и тя изобщо не е приключила, за да се съпостави със старата и да се разбере в каква заблуда изпадат ползващите я за извеждане на генерални изводи. Мисля, че така е окей да се разбере като обяснение.
                За вируса - определено не е като другите досегашни корони, в два аспекта - 1. Например смелчаците като Груйчето, Р1Н1 и други разбира се (българите сме смелчаци) могат да боледуват на крак, преди да ги тръшне или не, но през един период от 14 дни, в който не знаят, че са болни, масово могат да разпространят заразата. Това го нямаше при другите корони. 2. Другият момент, е голямата и бърза динамика през които протича процеса на излекуването, т.е може много бързо и внезапоно да се срине някоя система в тялтот и лекарите да се чудят какво се случва, Българската лекарка в Испания директно казва, че от почти добро състояние, само за 1 ден може да се блокира белия дроб. (като пример) А това го нямаше в такава светлина при другите корони, Вероятно лекарите може да съобщят и други разлики, но според мен е рано за генерални изводи.
                Мерките са едно, а неадекватните действия и спирането на цялата икономика ( в световен мащаб ) е друго....
                Аз спазвам мерките - маска, ръкавици, дезинфекция ( еее, къпя се само по веднъж на ден..), мия пред апартамента с белина, пръскам дръжките със спирт, нооооо това не значи, че трябва да изпадам в паника и да си пиша завещанието....

пп За жалост, психозата взема връх.....

Коментар

• След успешното разбиване на социално-обществения модел и масовото облъчване и психиране на населението, следва първият челен сблъсък с последствията, а именно финансово икономическа криза,
                  масова безработица,
                  фалити, банкрути и заличаване на цели индустриални и производствени отрасли.
                  А някой спомня ли си, че успешно бяха избити овце, кози, пилета, патици, свине и крави на хората?
                  Само след няколко месеца, ще дойде и липсата на основни хранителни продукти, опашки, битки по магазините, неминуем глад и ужас.
                  Пролетта е точно момента в който трябва да се предприемат най сериозните мерки и подготовка за осигуряване на реколтата и основните земеделски продукти.Със спирането и ограничаването на свободното придвижване на стоки и товари, КПП-та и всякакви свръх абсурдни рестрикции ще дойде и резултата от вселенският закон ПРИЧИНА-СЛЕДСТВИЕ.
                  ПРОВАЛ в осигуряването на храна за населението!
                  Или си мислите, че не е възможно? А знаете ли, че над 90% от хранителната индустрия не работи пълноценно, поради липса на снабдяване, складови наличности, възможност за планиране и др.проблеми?
                  А знаете ли, че принципът на "печелбарството", позволява на търговеца да продава продукцията си там където има най голяма печалба? А във времена на криза, това няма да е България, помислете...
                  И за да ви припомня, че това вече се е случвало един път на територията България при министър Чичибаба от правителството на БСП и Жан Виденов, когато с кораби изнесаха всичкото жито и ечемик на държавата и тук чакахме за един хляб с часове, виейки от глад...
                  Правителството трябва да осигури ВИП протекции за земеделските производители и стопани в най кратки срокове, говорими до дни, иначе ни чакат много интересни времена наесен...

Владимир Павлов

Коментар

Корона вирусите са поне 40 вида познати в момента....
                    Този е малко по - устойчив на лечение и с малко по - тежки последствия от грипния......( все още няма статистика за пораженията ..)
                    Чакам с нетърпение инфото за загубите в човешката популация за сезона....
                    Може да се окаже, че в световен мащаб смъртността е намаляла с 3-5 % ( така ми говорят звездите...)

Сега да се аргументирам - Основен причинител на смъртността в световен мащаб е замърсения въздъх и от там - инфаркт, инсулт, ракови, белодробни и т.н.
                    За 1 месец земята се изчисти от мръсотията си.....Въздуха, водата, природата ще живне....Хората ще станат по-здрави....

пп Така че, Прецаканото, спи спокойно ( даже и в колата ).....

Чичо, това за основния причинител на смъртността, замърсяване, катастрофи, инфаркти инсулти е една стара статистика. Но тя е неадекватна към момента,!
                    Да, феновете на анти-мерките се позовават основно на нея, Но в момента се прави съвсем нова статистика и тя изобщо не е приключила, за да се съпостави със старата и да се разбере в каква заблуда изпадат ползващите я за извеждане на генерални изводи. Мисля, че така е окей да се разбере като обяснение.
                    За вируса - определено не е като другите досегашни корони, в два аспекта - 1. Например смелчаците като Груйчето, Р1Н1 и други разбира се (българите сме смелчаци) могат да боледуват на крак, преди да ги тръшне или не, но през един период от 14 дни, в който не знаят, че са болни, масово могат да разпространят заразата. Това го нямаше при другите корони. 2. Другият момент, е голямата и бърза динамика през които протича процеса на излекуването, т.е може много бързо и внезапоно да се срине някоя система в тялото и лекарите да се чудят какво се случва, Българската лекарка в Испания директно казва, че от почти добро състояние, само за 1 ден може да се блокира белия дроб. (като пример) А това го нямаше в такава светлина при другите корони, Вероятно лекарите може да съобщят и други разлики, но според мен е рано за генерални изводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                      Тази теория не е нова. Oще през 20-те години на миналия век се тиражира теорията, че като прочистим света от болните и недъгавите, Нацията ще стане по-здрава. Което поради съвсем тривиални причини, не може да бъде оспорено.
                      Чул си нещо, но не за това става дума...
                      Хитлер си е мислел, че ако умори всички генетично болни, цигани, еврей ( за него те са ненужна паплач), луди или там подобни, арийската нация ще процъфтява......Да де, но 4-6 години... След това мутациите си казват думата....

пп То е ясно, че чистият въздух няма да има благотворно отражение на екземпляри като теб, но аз се опитвам да мисля по-глобално....

Коментар

Сега да се аргументирам - Основен причинител на смъртността в световен мащаб е замърсения въздъх и от там - инфаркт, инсулт, ракови, белодробни и т.н.
                        За 1 месец земята се изчисти от мръсотията си.....Въздуха, водата, природата ще живне....Хората ще станат по-здрави....
                        Тази теория не е нова. Oще през 20-те години на миналия век се тиражира схващането, че като прочистим света от болните и недъгавите, Нацията ще стане по-здрава. Което поради съвсем тривиални причини, не може да бъде оспорено.
                        Last edited by Ender; 04.04.2020, 14:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ужас ОК.
                          А да стоят 1 милиард затворени в клетка като куче в приют?
                          Такъв ужас виждала ли си?
                          10к починали, 100к заразени с/у 10 милиона(в Испания/Италия само) в приют=в кома. Като ги събудят дали ще оживеят всичките затворени?
                          Предизвикахме умишлено 100 пъти по голям ужас заради малкия ужас
                          Ето тука нещо като за тебе. Екстравагантно е, но, хората разсъждават по темата:

“ROME — There is a growing sense in Italy that the worst may have passed. The weeks of locking down the country, center of the world’s deadliest coronavirus outbreak, may be starting to pay off, as officials announced this week that the numbers of new infections had plateaued.

That glimmer of hope has turned the conversation to the daunting challenge of when and how to reopen without setting off another cataclysmic wave of contagion. To do so, Italian health officials and some politicians have focused on an idea that might once have been relegated to the realm of dystopian novels and science fiction films.

Having the right antibodies to the virus in one’s blood — a potential marker of immunity — may soon determine who gets to work and who does not, who is locked down and who is free.

That debate is in some ways ahead of the science. Researchers are uncertain, if hopeful, that antibodies in fact indicate immunity. But that has not stopped politicians from grasping at the idea as they come under increasing pressure to open economies and avoid inducing a widespread economic depression.”

https://www.nytimes.com/2020/04/04/w...gtype=Homepage

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                            Ми да, DW едвам вчера манипулираше с някаква "сестра Руми" ли беше, как си стояла на балкона в Италия и плачела под рева на хвърчащите камиони с трупове по улицата.
                            Тук някой с трезв акъл пък попита "А толкова ли нямаше кой да ѝ даде един телефон с камера в ръцете?"
                            Да бе Поживяла на запад и вече забравила,
                            че след като е споделила мъката си
                            ще се намерят "умници" в българия да питат:
                            "А толкова ли нямаше кой да ѝ даде един телефон с камера в ръцете?"

Хайде, "умници", сега какво ще питате тази лекарка?

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04...home_NaiNovoto
                            Last edited by barbaron; 04.04.2020, 14:52.

Коментар

Тарантулчо, дай малко време и на медиците де. Да се освестят, та те се борят с тази чума от няма и месец у нас, Не са виждали такъв вирус досега, по техни думи, А и медиците като брой понамаляха през годините, но освен това и душа носят, как се устисква на такова натоварване. Ти си преборил соца като същински ветеран от войната, издържал си в тилът на врага десетилетия,, а сега се притесни за следващия месец, Лаская те, като казвам ветеран, комплимент ти правя - нали знаеш, че точно ветераните и запасняците са я изнесли за русия втората световна по най-умния начин, докато младите бойци не са умеели да се опазят ...
                              Корона вирусите са поне 40 вида познати в момента....
                              Този е малко по - устойчив на лечение и с малко по - тежки последствия от грипния......( все още няма статистика за пораженията ..)
                              Чакам с нетърпение инфото за загубите в човешката популация за сезона....
                              Може да се окаже, че в световен мащаб смъртността е намаляла с 3-5 % ( така ми говорят звездите...)

пп Така че, Прецаканото, спи спокойно ( даже и в колата ).....

Коментар

• СЗО си променят позицията - ама могото заразени, вследствие на кофти съвета да не се носят маски и оспорването на тяхните маски - ще им тежат на тяхната съвест

https://www.bloomberg.com/news/video...bad-idea-video
                                Last edited by marketleverage; 04.04.2020, 14:46.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X