Първоначално изпратено от absfresh
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Не съм.
Някога просто се бях отчаял, защото всяка година боледувах и после открих билките и меда. От тогава съм друг човек, но тук просто едва ли някой ще ми повярва. (освен можеби Матеев, за меда поне)
Мисля си че е възможно билките да са една от причините ние да сме по-добре от западняците, те до колкото знам почти не пият билков чай.
До колкото ги виждам те винаги са в някакви крайности... или пият лекарства или не пият лекарства, а има и някакви маниаци на хомеопатията, но не съм видял западняк билкар, просто нямат такива. Те примерно ги гледам че преди няколко години са открили че мащерката помага за подсилване на имунитета, което е просто смешно... в България това се знае от незапомнени времена.
Изобщо западняка като се разболее, започва да "куса" парацетамол с голямата лъжица... все едно е някакво чудодейно лекарство... а то е просто една отрова.
борба с вируса,което за мен не е изненада.Last edited by Grosss; 07.04.2020, 20:46.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Билков чай с мед, а също и чай от настърган джинджифил с мед са най-добрите лекарства за болно гърло.
За кашлица аз ползвам билкови отвари и си правя инхалации с тях... но аз кашлица нямам от години, защото откакто се научих да пия билкови чайове не съм имал сериозна кашлица.
Билките са най-силните лекарства, но за съжаление хората не вярват, те искат един чай да изпият и да им подейства веднага (за болести които са в напреднала фаза), но то не става така, защото различните болести се повлияват от различни билки, от начина по който е направена отварата, а и всеки човек си има индивидуална реакция.
Иначе относно мнението ми за лекарствата, аз не съм краен, ако се наложи пия лекарства, включително антибиотици, но антибиотик не ми се е налагало да пия поне от 10 години.
Единственото нещо което никога не пия е хапчета които съдържат парацетамол, защото смятам, че са много вредни. Според мен парацетамола е унищожител на черния дроб и бих предпочел да пия и най-силния антибиотик, пред това да се тровя с това нещо. Дори си мисля че западняците, затова страдат толкова много от Короната, защото са си разрушили черния дроб с парацетамол, който има почти 0 ефект за температура и болка, но има 100% ефект за унищожаването на черния дроб.
https://apteka.framar.bg/01002918/%D...B0%D0%BC%D0%B0
И зимата си правя фрешове с розов грейпфрут
Иначе пия билови/ зеленчукови витамини Алаив и мога от втора ръка да кажа че действат добре доказано след тест една позната също ги пиеше - като била в болница и пуснали изследване за витамини и докторите и казали че всичко и е в нормата а тя нее от най здравословно живеещите (Peak Prosperity също тези витамини показа като даваше съвети с какво да се запасим)
https://apteka.framar.bg/30015889/%D...nature-39s-way
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеВ САЩ преди две години имаше 60 хиляди умрели от грип.В Италия през зимата на 2016/17г 25 хиляди.Ако не минат тези показатели ще се окаже,че короната не е по-смъртоносен от грипа.А и сега има карантина,ама през зимата е студено и възрастните много не излизат,така че си налагат доброволна карантина.Нещата са сходни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Какво го правиш, как го консумираш?
Аз пробвах да го пусна в сокоизтисквачката, но просто в къщи отказват да го консумират.
По-добре го настържи на ситно и добави мед и лимон
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?time_c...UQ&app=desktop
В последната минута се споменава за джинджифила, как пъди болестта.
От няколко години го ползвам през студените месеци и особено когато вдигам температура, още повече го хапвам и умишлено се загрявам още повече и температурата хвърчи. И за 3 дни съм като нова. Преди години съм кашляла като магаре, а сега от 5-6 години не познавам кашлица.
Аз пробвах да го пусна в сокоизтисквачката, но просто в къщи отказват да го консумират.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?time_c...UQ&app=desktop
В последната минута се споменава за джинджифила, как пъди болестта.
От няколко години го ползвам през студените месеци и особено когато вдигам температура, още повече го хапвам и умишлено се загрявам още повече и температурата хвърчи. И за 3 дни съм като нова. Преди години съм кашляла като магаре, а сега от 5-6 години не познавам кашлица.
Търговците и те са разбрали и последния месец от 10 сега е 20 лв/кгLast edited by mia11; 07.04.2020, 20:31.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Лошото е, че вече съвсем малко хора знаят кога и как се берат билки, как се съхраняват и как се използват.
Наздраве!
Наздраве!
Коментар
-
Не съм.
Някога просто се бях отчаял, защото всяка година боледувах и после открих билките и меда. От тогава съм друг човек, но тук просто едва ли някой ще ми повярва. (освен можеби Матеев, за меда поне)
Мисля си че е възможно билките да са една от причините ние да сме по-добре от западняците, те до колкото знам почти не пият билков чай.
До колкото ги виждам те винаги са в някакви крайности... или пият лекарства или не пият лекарства, а има и някакви маниаци на хомеопатията, но не съм видял западняк билкар, просто нямат такива. Те примерно ги гледам че преди няколко години са открили че мащерката помага за подсилване на имунитета, което е просто смешно... в България това се знае от незапомнени времена.
Изобщо западняка като се разболее, започва да "куса" парацетамол с голямата лъжица... все едно е някакво чудодейно лекарство... а то е просто една отрова.
Коментар
-
Не съм.
Лошото е, че вече съвсем малко хора знаят кога и как се берат билки, как се съхраняват и как се използват.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеЗа кашлица ползвал ли си пача мас?
Не съм.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пак да питам, КАКВО СТАВА С ИЗВАДКАТА ОТ 1000 ТЕСТА ЗА АНТИТЕЛА НА ПОЛИЦАИТЕ???
Ще добавя още един въпрос. Искат ли се въпросите от журналистите предварително, преди да бъдат допуснати то прескоференциите на националния щаб? Защо сутрин се задават малоумни въпроси-повтарящи се (може би защото те са разрешени), които някак си вървят ръка за ръка с пр линията на медийната пандемия, а не се питат смислени неща???
Питам и май не се надявам на отговор вече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
То..., тия по-вехтите си купуваме кучешка храна, кво пречи да започнем да се лекуваме и с противопаразитни илачи за кучета..... Даже може да се комбинира шлем с кучешки нашийник, в него чип за проследяване.... Баси, отивам да си пия хаповете...
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеПриятели,нали няма да пиете профилактично лекарствата ,за които говорите в последните пет- шест поста?!Щото наистина съм чувал хора да пият антибиотик профилактично,щото щели да посещават някаква по-екзотична държава..., кво пречи да започнем да се лекуваме и с противопаразитни илачи за кучета..... Даже може да се комбинира шлем с кучешки нашийник, в него чип за проследяване.... Баси, отивам да си пия хаповете...
И това ще мине ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
И как се ползва?
вариш ги обираш маста и чао на кашлицата.Това се ползва при грип и настинки, ако кашлицата е от цигари се ползва Подбел на чай.
Коментар
Коментар