IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Няма да ти мине в кратуната, че маската не помага на носещия я.
    Вчера в магазина, некви дебели мазни лелки ми се бяха лепнали на врата, все едно ако се натъпчем на опашката, по-бързо ще върви. Завъртях се изкусно и се изкашлях мазно-мазно. Веднага изчезнаха на 2м дистанция Добре че касиерката ме познава, та не се стресна много.

п.п. честит ви нов рекорд - 112 / 5.
    Че щом не МИ помага, за какъв дявол да я нося? Да не искаш да кажеш, че трябва аз да нося маска, за да не може някой си "analog" да не се зарази?
    А пък рекордите зависят силно от броя на тестовете. Вече тестват над 2000 души дневно. А то процентът на заразени си е един и същ почти или малко намалява.

Например, за да бъдат установени на 6 април 18 нови случая на COVID-19, ден по-рано на 5-ти са направени 252 теста.( 7%) На 6 април пък направените тестове в лабораториите у нас (без частните – бел. авт) са 316 , на 7 отчетените новозаразени са 28(9%). През деня на 7 април са направени 496 теста, а от тях положителните на следващия ден са 16 (3%).

На 11 април в държавните лаборатории са направени 219 теста, а ден по-късно са отчетени 14 новозаразени (6%).

За сметка на това, когато положителните проби рязко скачат до около 50 на ден на 15, 16, 17 и 18 април (когато е най-вероятно да се проявят симптоми на заразените по Цветница) от данните се вижда, че броят на направените тестове осезаемо се е качил.

За да бъдат установени 34 новозаразени на 15 април, предходния ден в държавните лаборатории у нас са тествани 577 човека (6%) . На 16 април са доказани 53 случая на коронавирус, а ден преди това са направени 435 теста (12%). Доказано заболелите на 17 април са 46 души, като в предходния ден са тествани 636 човека(7%) .
    https://www.svobodnaevropa.bg/a/30570975.html

Средният процент на открити новозаразени за посочените дни е 7%.
    Та рекордът по-скоро е в броя на тестовете. За да постигнат "рекорда" от 112 новозаразени са направени 2045 теста...

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Вчера в магазина, некви дебели мазни лелки ми се бяха лепнали на врата, все едно ако се натъпчем на опашката, по-бързо ще върви. Завъртях се изкусно и се изкашлях мазно-мазно. Веднага изчезнаха на 2м дистанция Добре че касиерката ме познава, та не се стресна много.

Ми може да са те харесали що не им поиска

Коментар

• Ха честит нов скок на Гиго и сие

Нов скок на заразените у нас: 112 са новите случаи на COVID-19 и пет жертви

https://dariknews.bg/novini/bylgarii...hertvi-2229773
        Last edited by Money; 17.06.2020, 10:58.

Коментар

• Некъде има ли инфо колко от зразените, умрелите и оздравелите, не са с
          майчин език български?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ами носи си маска бе! Кой ти забранява?

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              Да предположим, че Матеев казва истината. Малък град, познават се хората,
              Малък град?! И хората се познават... Габрово...
              Че то в Каспичан не се познават, а той наистина е малък град.
              Което не изключва възможността Матеев да е казал истината. Този път.

Коментар

• Да предположим, че Матеев казва истината. Малък град, познават се хората, трудно се пази тайна. Тогава излиза, че се крият умишлено бройки. Защо?... Ами първа хипотеза - заради туризма. Чисто кухо мислене на политик... Дай сега да нямаме проблеми, пък после... ще му мислим после.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Toва е някаква пълна идиотщина. Не разбирам какво друго цели освен увеличаване на заразените. А и не разбирам защо в молове и кина трябва да е различно.

Носенето на маска изисква елементарно усилие и няма никакви икономически негативи освен намалели продажби на червило.
                  Ами носи си маска бе! Кой ти забранява?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                    Не знам защо щаба остави маските само за градски транспорт и болници. Според мен магазини и др. публични места трябваше да са с маски задължително. Айде молове, кина, театри - да кажем пожелание.
                    Toва е някаква пълна идиотщина. Не разбирам какво друго цели освен увеличаване на заразените. А и не разбирам защо в молове и кина трябва да е различно.

Носенето на маска изисква елементарно усилие и няма никакви икономически негативи освен намалели продажби на червило.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                      100на новозаразени в Пекин.
                      Случва им се за първи път или втори път и имунитета трае само 3-4 месеца, както при другите коронавируси (грипа).
                      Или е привнесен от отвън.
                      Оказва се, че все още знаем малко за Ковида, барабар със хилядите "изследвания",
                      ама пък ваксината на Астра Зенека ще е готова през Декември.
                      Ми, като не знаем нищо и на практика няма жертви, за чий да си променяме начина на живот ?!
                      Това е въпрос за трилиони долари

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не знам защо щаба остави маските само за градски транспорт и болници. Според мен магазини и др. публични места трябваше да са с маски задължително. Айде молове, кина, театри - да кажем пожелание.

Просто много хора ги хвърлиха изведнъж, а дистанцията на касите в магазините почти никога не се е спазвала. Дано не стане някоя инфекция.

Върнете маските в някои публични обекти.
                        Защото са идиоти.
                        Това нашето се нарича да се из.....на метеното, знайно е, като власите сме - давим се все на края на Дунава.

Коментар

• Мисля да си купя противогаз за закритите помещения.

Днес ходих да си вземам документите за самоличност от районното. Доволен останах че ги подадох в началото на отварянето (тамън като падна карантината). Тогава имаше прозорец за щъкане - всички с маски и без много заразени.

Днес в районното всички без маски. Само аз и още един мъж бяхме с висок клас маски. Служителките зад гишето ги дели метър от клиентите. Някой да се изкиха и отиде. И да служителките също бяха без маски.

Просто много хора ги хвърлиха изведнъж, а дистанцията на касите в магазините почти никога не се е спазвала. Дано не стане някоя инфекция.

Върнете маските в някои публични обекти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Дънинг-Крюгер .....................
                            И този ли познаваш, както смъртността от короната от 99,5%
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха, като 99,5% смъртност в Холандия.
                              Толкова си некадърен че не се и усещаш какви глупости блещиш. Да не си рода на тиквата?
                              Дънинг-Крюгер .....................

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

За разлика от тебе аз винаги казвам истината. Нещо повече - директно познавам двама от заразените и знам колко голям е броя на контнактните. Единия има магазин и през него са минали един господ знае колко посетители.
                                ха ха, като 99,5% смъртност в Холандия.
                                Толкова си некадърен че не се и усещаш какви глупости блещиш. Да не си рода на тиквата?
                                Разбра кой от София или другаде ви е дошъл от неземното гърбово и кои хора поименно е заразил.
                                Той и вируса не знае - кой свари него заразява. Не си ги избира насраляци като тебе
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X