Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
То на всички от форума е такъв - не знаеш ли?
Питай ги и колко е дълга оная им работа, и ще се окаже, че е поне 30 сантиметра в спихнало състояние.
IQ 165 и "задължителните" (според теб) - 30 сантиметра?
Ако е така: това не е моят форум...
Коментар
-
В Габрово само в две лаборатории се извършват тестове за Ковид - 19. В едната се правят и PCR и тест за антитела, а в другата само за антитела. Поне миналият месец беше така. Няма лаборатория към поликлиника или болница в града, в която да се правят този род анализи.
Знам това, защото лично си правих тест, който излезе отрицателен.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнениеНали казаха, че това с теста и приема в болница е лъжа? Сега на кой да вярваме? Още повече, че вие влизате в държавна, а не частна болница.
Учуден съм, че ни искат предварително толкова много неща. Не беше ли редно като я приемат, там в болницата да и направят всичките тези изследвания и консултации?Last edited by Mateev; 26.06.2020, 16:08.
Коментар
-
Понеже жена ми във вторник ще я приемат във ВМА за планова операция на таз (и рак), и покрай многото други документи и изследвания от ВМА поискаха и документ за отрицателна проба за Ковид-19. Звъннах в Габровското РЗИ, за да ми кажат къде да отиде жена ми, за да и вземат проба. Очаквах да ни пратят в габровската болница, но те ни казаха да отидем в някоя от двете лаборатории на територията на града, като ни казаха адресите. Едната лаборатория изпращала пробите в Бургас, а другата в София, и ние избрахме софийската. През цялото време обаче аз си мислех, че ще си имам вземане-даване с държавата.
Оказа се, че лабораториите са частни, и за вземане на проба вземат и 100 лева такса. Не ти издават никакъв документ за положителна/отрицателна проба, а само ти дават едно талонче с Username и Password, с което на техния сайт можеш да провериш резултата от твоя тест.
https://ramuslab.com/%d0%bf%d1%80%d0...0%d1%82%d0%b8/
В самото РЗИ Габрово явно са подкупени от двете частни лаборатории, защото изпращат хората при тях, а не в болницата, където вероятно пробите са безплатни.
Пиша този постинг, за да ви кажа новият момент - всеки, който си поиска, може срещу 100 лева да се изследва за коронавирус когато си поиска и колкото пъти си иска. Предполагам, че тези проби също влизат в националната статистика за брой взети проби, така че трябва да го отчитаме и този момент. Предполагам малко хора са отишли по собствено желание. Повечето отиват, защото постъпването във всяка една болница за планова операция задължително изисква и документ за отрицателна Ковид-19 проба, направена в последните 5 дена преди датата на постъпване.
И още нещо - от лабораторията казаха, че пробите излизат на сайта им за максимум 36 часа.Last edited by Mateev; 26.06.2020, 14:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАнтония Първанова
"както стана с учителките от Перник или случая с Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на 16 човека.
Смях в залата!
Събираш си положително стадо и го доиш за положителни проби.
Някой знае ли колко са измрелите днес?
Чували, самосвали?Last edited by R1a1; 26.06.2020, 14:03.
- 1 like
Коментар
-
Симеон Щерев, когото гръмко обявиха за заразен с К19 тази сутрин при Виктор Николаев каза, че нищо му няма и не е болен. Каза, че декември е изкарал тежък грип и най-вероятно тогава е било К19. Ама сега е 14 дни карантина.
Собственичка на билкова аптека във Варна ми каза, че декемри и януари е имала прекалено много клиенти с кашлица.Аз съм говорил с хора, които казват, че са имали болест със същите симптоми тогава. Включително и моята лична лекарка. Тя се е лекувала за пневмония в края на декември. Има снимки на белете си дробове от тогава и каза, че са същите като при К19.
Никой от щабовете им не си прави труда да разследва подобна възможност.
- 1 like
Коментар
-
Престани да се заяждаш и да обиждаш. Аз обиждам ли те? Откъде си насъбрал толкова много злоба?
Аз твърдя че не си такъв - и съм те бил обиждал !?!?!
Що - щото твърдя че си смъртен, т.е. като мен.
Обиждаш се че те броя за равен?
Извинете ваше божество. Ама що се занимавате со смъртните?
Брех брех, аз съм уникален - успявам бог в лицето на матейко да обидя..
Пу да не ми е урокиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАнтония Първанова
"Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 милиарда евро.
Тази теза можеше и да е вярна ако болестта беше само в Европа.
Също така тази теза издиша, защото цяла Европа в началото казваше, че няма проблем с тази зараза, ако беше някакъв план да се вземат пари от Короната, нямаше да си сменят мнението.
Има само едно жалко нещо в цялата ситуация, много пъти заразата можеше да бъде спряна, както в Европа, така и в България, но заради краткосрочни икономически интереси, се рискува всичко. Заради някакъв мижав туристически сезон в момента си рискуваме живота, защото като дойде зимата Короната няма да е милостив. Този вирус няма да спре просто защото хората искат да го забравят и няма значение колко ще се "помангърчваме". Ако имаше някакъв шанс с "помангърчване" вируса да бъде победен, то в Китай щяха да го победят, още в Ухан, още там щеше да "угасне" и хората да придобият "стаден имунитет", но не се случи, няма да се случи и сега. Още тогава Китайците казаха, че хората преболедували вируса получават слаб краткотраен имунитет, но сега ние искаме тук в България, всичко да го изпитаме на гърба си, защото има малка група глупави хора, за които докато не умре някой около тях, вируса не съществува.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
Знаеш ли почвам да си мисля, че и моя коефициент на интелигентност е около 165!
Питай ги и колко е дълга оная им работа, и ще се окаже, че е поне 30 сантиметра в спихнало състояние.
- 1 like
Коментар
-
Bill Gates: US 'not even close' to doing enough to fight pandemic
Изведеният горе акцент е просто едно от многото важни и интересни неща, които казва.
Вероятно най-важното е резервите, които изпитва по отношение на вероятната ефективност на бъдеща ваксина.
Коментар
-
Когато казах, че хората вземат грешни решения, имах предвид друго. В повечето случаи хората не са наясно с действителната вероятност на едно или друго събитие. Тоест не са наясно с личния риск, който поемат. При това положение доста често вземат нелогични решения да се пазят от нещо малковероятно, а да пренебрегват нещо много по-вероятно.
Например една жена я е страх от мишки, а се чука наляво и надясно с кого ли не. В кое от двете има повече риск?
Или пък един пияница, пушач или наркоман да го е страх да лети със самолет.
Мога да измисля 1000 примера, при които човек поема огромни рискове в едно, а пък го е страх от нещо друго с малък риск. Явлението е много масово и обхваща едва ли не всеки един човек.
За да не се случва това, човек трябва да е информиран какъв е реалният риск за всеки един форсмажор или рисково събитие, за да може да взема правилно ежедневните си решения. С тези ебедневни решения той иска или не се опитва да контролира общия риск, но няма как това да го направи по правилния начин, ако не знае верните вероятности.
В духа на коронавируса разсъждението е следното:
Колкото повече се разпространява заразата, толкова повече нараства вероятноста конкретен човек да се зарази. Нарастването на тази вероятност я избутва все по нагоре и по-нагоре в списъка с рискови неща, от които той трябва да се пази.
Поради различната представа за този риск и поради неговото недооценяване или преоценяване, при различните хора той е на различно място в личната им подредба. От тука идват и различните мнения за опасноста от вируса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеMateev според мен използваш момента понеже пред вратите на завода е пълно с търсещи работа. Останалите приказки кое колко е опасно като ги прекарам през тази постановка силно олекват. Иначе и аз да бях работодател щях да се държа абсолютно по същия начин. Така, че не те упреквам в нищо.
Например една жена я е страх от мишки, а се чука наляво и надясно с кого ли не. В кое от двете има повече риск?
Или пък един пияница, пушач или наркоман да го е страх да лети със самолет.
Мога да измисля 1000 примера, при които човек поема огромни рискове в едно, а пък го е страх от нещо друго с малък риск. Явлението е много масово и обхваща едва ли не всеки един човек.
За да не се случва това, човек трябва да е информиран какъв е реалният риск за всеки един форсмажор или рисково събитие, за да може да взема правилно ежедневните си решения. С тези ебедневни решения той иска или не се опитва да контролира общия риск, но няма как това да го направи по правилния начин, ако не знае верните вероятности.
В духа на коронавируса разсъждението е следното:
Колкото повече се разпространява заразата, толкова повече нараства вероятноста конкретен човек да се зарази. Нарастването на тази вероятност я избутва все по нагоре и по-нагоре в списъка с рискови неща, от които той трябва да се пази.
Поради различната представа за този риск и поради неговото недооценяване или преоценяване, при различните хора той е на различно място в личната им подредба. От тука идват и различните мнения за опасноста от вируса.Last edited by Mateev; 26.06.2020, 13:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеСега ми дай линк от подобно научно изследване от някоя предишна година и ще видиш че няма такова.
Същият екип има подобно изследване някъде 2009 май, но си го намери сам.
Парите очевидно се наливат на тези, които раздухват паниката на празно място, да кажеш обратното е... не знам какво е.
Коментар
Коментар