Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Доколкото разбирам това любимо бабино заболяване просто не съществува. "Обикновената настинка" е единствено вирусна и я наричаме така, когато симптомите са по-леки, а не защото е причинена от стоене на течение.
https://www.cdc.gov/flu/symptoms/coldflu.htm
и въздушните течения,затова при нас се появяват щамове от другия край на света и всяка зима най-различни.Другият вариянт да си общувал със
заразени и да си го прихванал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Още по-хубавото че има някакви изследвания (ако са верни) че тези дето карат настинка имат Т-клетки дето помнят имунния отговор и тези същите се активирали и при Ковида.
Нищо хубаво не виждам. Настинки не съм имал от десетина години, а грип от поне 30. Т-клетките ми са с дълбок Алцхаймер. А короната ще ме хапне като пиле на скара
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Доколкото разбирам това любимо бабино заболяване просто не съществува. "Обикновената настинка" е единствено вирусна и я наричаме така, когато симптомите са по-леки, а не защото е причинена от стоене на течение.
https://www.cdc.gov/flu/symptoms/coldflu.htm
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D...BD%D0%BA%D0%B0
Английската статия е доста по-пълна.
Причинява се от над 200 вируса - рино, корона, бла-бла вируси.
Предполагам че си живеем с голяма част от тях в мир и любов, но при дадени условия като поразклатена имунна система се активират.
"Типични симптоми са болки в гърлото, хрема, кихане и кашляне; понякога придружени от болки в мускулите, обща умора, неразположение, главоболие и загуба на апетит."
Възпалението на горните дихателни пътища е най-честото заболяване при възрастни хора, които се заразяват от два до четири пъти в годината.[13] При децата е възможно проявлението на настинка до шест или дори десет пъти в годината.
Изразяват се в демографска ендемичност, при която винаги има възприемчиви лица и източници на зараза.
Аз без болки в гърлото това го прекарвам 3-4 пъти годишно. Обикновено за 2 дена ми минава. Преди 1-2 седмици ги имах симптомите, за 1 вечер с изпотяване ми мина. Явно съм от т.н. възприемчиви лица.
Обикновено го хващам (а и други хора) точно при големи температурни аномалии и разлики. Хващал съм го даже в най-големите жеги от климатика на колата. Вътре една температура, вънка друга. Излезеш вън изпотиш се, влезеш вътре в колата пуснеш климатика. И на другия ден почва носа да тече и да те болят мускулите и лека отпадналост.
А иначе пролет и лято съм абониран - щото сутрин температурата е една, на обяд с 15-20 градуса по-топло. Вечерта пак захладнява. На сянка едно, на слънце друго. Запотя се, лъхне ме хладен вятър после и съм готов. Явно това цака по някакъв начин имунната система и вируса по-лесно ме заразява или се активира и предизвиква симптомите. Хубавото е че го карам леко.
Още по-хубавото че има някакви изследвания (ако са верни) че тези дето карат настинка имат Т-клетки дето помнят имунния отговор и тези същите се активирали и при Ковида. Щото бил подобен. Демек нямаш анти-тела, но имаш Т-клетки дето знаят какви анти-тела трябва да се произведат. И съответно доста по-леко караш Ковида.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Може да е обикновена настинка, да си седял някъде на течение, температурните разлики - сутрин/обяд да са те ударили и пр.
https://www.cdc.gov/flu/symptoms/coldflu.htmLast edited by analog; 19.09.2020, 18:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДържа да отбележа, че и двата баса, които сключих в темата, са изпълнени от Мишо и репрезентативния, за което само респоект от моя страна. Ако има повече мъже с топки, като тях, ще минем през тази пандемия като горещ нож през масло
детските градини ще има масово заразяване на децата а те масово ще пренесат зарата в къщи и след като родителите им са в чужбина и ги гледат баби и дядовци представи си какво следва.Да не се окаже напролет ,че половината пенсионери са масово измрели и изобщо какъв е смисълът от
всякакви там мерки и борба с ковида след като предстои да се зарази цялото население?Май и това е целта на занятието геноцид над болните и
пенсионерите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениенякакво гнусно грипче съм пипнал някъде (не е Ковид, нямам симптомите му, няма да се тествам)
По принцип веднъж на +5 год хващам грип през зимата, от тези африканските, ама сега е още е средата на Септември ....
Типично, със лошо главоболие, отпадналост, течащ нос, малко дрезгава кашлища, често кихане. Нямам ваксина за грип естествено, само Беналгин взимам и много плодове, сокове и зеленчуци, туршии, супи.
В такива случаи имунитета е поддал, ще се карантинирам за 2-3 дена, че има и Ковид наоколо,
а той се лепи на тези с компрометиран имунитет.
Няма да е лесна зима, по принцип, предчувствам, щото знам колко са кекави жените и децата.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеХайде малко статистика от НСИ.
Във времето на изключителната смъртоносна пандемия ето какви са данните за смъртността в България до края на 36тата седмица.
През 2017та година средно са умирали по 2115 човека седмично.
През 2018та година средно са умирали по 2027.
През 2019та година средно са умирали по 2075.
През 2020та година средно са умирали по 2017.
И кво излиза от великата ви "пандемия"? Че умират по-малко хора.
Ако не бяха медиите да раздухват, НИКОЙ нямаше и да забележи, че имало "пандемия".
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/...B8%D1%86%D0%B8
Технически погледнато юли и август тази година имаме повече починали отколкото юли и август предната година.
А точно юли и август почиваха средно по 10 човека дневно от вируса.
Ако искам да манипулирам с лесна ръка мога да ги пиша за сметка на вируса и да раздувам тука истерия. Но може и да са в рамките на статистическата грешка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениенякакво гнусно грипче съм пипнал някъде (не е Ковид, нямам симптомите му, няма да се тествам)
По принцип веднъж на +5 год хващам грип през зимата, от тези африканските, ама сега е още е средата на Септември ....
Типично, със лошо главоболие, отпадналост, течащ нос, малко дрезгава кашлища, често кихане.
Нямам ваксина за грип естествено, само Беналгин взимам и много плодове, сокове и зеленчуци, туршии, супи.
В такива случаи имунитета е поддал, ще се карантинирам за 2-3 дена, че има и Ковид наоколо,
Няма да е лесна зима, по принцип, предчувствам, щото знам колко са кекави жените и децата.
Още е рано за грип, а и той при наложените мерки трудно ще се разпространява.
Оправяй се бързо.
Коментар
-
някакво гнусно грипче съм пипнал някъде (не е Ковид, нямам симптомите му, няма да се тествам)
Типично, със лошо главоболие, отпадналост, течащ нос, малко дрезгава кашлища, често кихане.
Нямам ваксина за грип естествено, само Беналгин взимам и много плодове, сокове и зеленчуци, туршии, супи.
Няма да е лесна зима, по принцип, предчувствам, щото знам колко са кекави жените и децата.Last edited by hazard; 18.09.2020, 23:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениес 15 кг надолу бях изписан от болницата.
Коментар
-
Държа да отбележа, че и двата баса, които сключих в темата, са изпълнени от Мишо и репрезентативния, за което само респоект от моя страна. Ако има повече мъже с топки, като тях, ще минем през тази пандемия като горещ нож през маслоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
ШОКИРАЩА ИСТОРИЯ: Ето какво се случи с протестиращ без маска, който не вярваше, че има коронавирус, и се гавреше с щаба и с медиците .....
https://pik.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0...ews961124.html
Шокираща е историята на млад мъж от Пловдив, който само преди няколко месеца не вярва в съществуването на коронавируса, и редовно се шегува с пандемията във Фейсбук, а после едвам оживява от заразата.
Изказванията му през пролетта са публични и остри срещу правителството заради взетите мерки, карантината и предупрежденията към гражданите. Той подкрепя изказванията на Радев, подиграва се с щаба и ген. Мутафчийски, и през цялото време на протестите е в София.
До един момент, в който коронавируса го поваля !
Животът му се обръща на 180 градуса и той едвам се разминава със смърта.
Подигравките с пандемията и държавата, която в добре оборудваните от правителството болници му спасява живота, отстъпват мястото на съвсем други емоции. Вече не се гаври нито с власта, която се погрижи в България да има достатъчно лекарства за короната, нито с медиците, които всъщност му спасиха живота..
Разтърсващата история е представена в няколко показателни снимки от потребител във фейсбук (вижте линка), но на страницата на самия пострадал той публично е разкрил ужаса, който го е сполетял, и публикува снимки как диша с кислородна маска. На снимките се вижда по-раншните му публикации, в които се хвали, че ходи без маска по протестите, и в които се гаври с медиците. Дори разпространява фалшивите новини от сайтовете на Арман Бабикян ......
А ето какво пише сега:
Здравейте, пиша това за да предпазя всички вас, които не вярвате, че COVID-19 е истина, и си мислите че е лъжа, конспирация или манипулация ....
COVID-19 е ад, който не бих пожелал на никого !!!
Ад, който ме доведе до ръба на живота ми, и повярвайте, там беше страшно !!!
Забравяш за всичко, освен да дишаш. Забравяш за материалното и нещото, за което се молиш най-много е когато се събудиш от упойката на парацетамолите и аналгетиците е да няма температура, защото всичко, което си приел денс, е само 3 глътки вода, парацетамол, аналгин и антибиотици .....
Ставаш зависим от мисълта, че кислородната маска трябва да бъде на сантиметри от тебе, защото не е възможно сам да дишаш! Лежиш с дни и нещото, което може да бъде причина да станеш, е да отидеш с последни сили до тоалетната.
Ад, в който никога не искам да се връщам повече !!!
Имаше момент, в който бях на прага на силите си, не се хранех, не пиех вода, дишах на пресекулки и си мислех, че всичко ще свърши след малко ..... но уви .... успях!
Искрено съм благодарен на всички лекари, медицински сестри и санитари в Инфекциозна болница в Пловдив, които направиха невъзможното за ме опазят жив! Повярвайте ми, тези хора работят при нечовешки условия, всеки ден опаковани в скафандри. Те също имат деца и семейства и се прибират всеки ден.
Рискът е огромен .....
Днес съм малко по-добре - с 15 кг надолу бях изписан от болницата. Вече съм в къщи под 14 дневна карантина. Ще се възстановявам поне 6 месеца до пълното излекуване от пневмонията ... но съм жив !!!
Пазете се и повярвайте - COVID-19 е истински АД, в който не искате да влизате !!!
ПП: В статията от линка по-горе има много снимки от това какви глупости ги е плещил този неверник преди заразата, и как акъла му е уврял след нея.
Last edited by Mateev; 18.09.2020, 16:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениетя и статистиката ни една ... да ти умре коня.
Ние приключихме проекта за автоматични репорти со power BI. Вързахме всичко към 6 бази со милиони записи и нали съм си екселско чедо го направихме като в ексела - готинки слайсъри, табчета. И поне за мен си е 10 пъти по функционално от ковид страницата на България. Пълен шит, а и дано не се ъпдейтва по телефона и поне да е мейл.
Сервитьорките в кафето с таблети вземат поръчките, а дофторите разнасят бумагите !?!
И откога си мечтая всеки да има достъп от телефона си до всички изследвания и манипулации които са му правили докторята. По дни и часове даже и всеки да си следи САМ и да си носи сам отговорност за себе си
Наздраве, bota156!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар