If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Между другото, трахизан е изключително лекарство, но повечето хора не го приемат правилно, включително и аз се научих скоро. По три-четири таблетки не правят нищо, облекчава за кратко само. Много важно е да се взема таблетка на всеки два часа. Буквално за един ден ми оправяше болката в гърлото при последните случаи, докато по принцип си знаех, че почне ли да ме боли гърло, лягам болен на следващия ден. За ковиди не съм пробвал.
Трахизана лекува сиптомите, а не самия грип. Ако искате нещо, което убива грипните вируси и пречи на тяхното разпространение в организма, то се нарича Тамифлу. Дейстава безотказно, при това много бързо. Аз се вземе първото хапче още с първия сиптом, до 24 часа всичко ще е приключило. Личен опит ...
Понеже непрекъснато и непрекъснато и непрекъснато се повтаря един и същ коментар, че "не се умирало от вируса, а с него", моля някой да ми даде пример как се умира ОТ вируса, за да разбера, и да спра да се чудя и да се излагам.
Ако усетите неразположение, хрема, гърло или температура, нищо няма да стане ако ударим 3-4 трахизана за ден два, някой друг аспирин и аналгин хи. Със сигурност няма да навредят, но може да спрат нещата на ниво устна кухина и гърло.
Между другото, трахизан е изключително лекарство, но повечето хора не го приемат правилно, включително и аз се научих скоро. По три-четири таблетки не правят нищо, облекчава за кратко само. Много важно е да се взема таблетка на всеки два часа. Буквално за един ден ми оправяше болката в гърлото при последните случаи, докато по принцип си знаех, че почне ли да ме боли гърло, лягам болен на следващия ден. За ковиди не съм пробвал.
Реално позитивния сценарии за България би било ако през лятото наистина се заразявали повече млади хора. Ако това е така и да кажем средната смъртност за периода е трябвало да бъде около 0.1% то това би се равнявало на вече заразени над 1 милиона. Което би било равносилно че вече сме много близо до пик. Ако не и на самия пик. За съжаление това ще стане ясно чак след месец. Ако тогава започнат да намаляват хората в болниците.
Някакво друго обяснение трябва да има. Тестовете на милион при нас не са много по-малко отколкото в Словакия
България открити общо случаи преди 20 дена - сега починалите са от тогава - 22306 общо случаи сега 1136 смъртни случаи общо смъртност 5%. При теоретична смъртност от 0.5% това означава че се открива 1 на 10 случаи. Или общо позитивните случаи преди 20 дена са били 223 000.
Словакия случаи от преди 20 дена 14689 смъртни случаи сега 165 смъртност от 1.1% или откриват всеки втори заразен. Или случайте преди 20 дена са били общо 29 хиляди.
Реално в България РЗИ тата мисся че правят по около 1000 теста на ден. Предполагам една солиднна част от тях на хора он НСО и други подобни които си общуват с политици. Те просто не изследват всички контактни. По този начин не се откриват голяма частт от най-вероятно заразените. Огромната част от тестовете се правят на частно. Което до скоро означаваше по-слаба вероятност за откриване на позитивни случаи. Дори и в момента за 80% от населението е непосилно да дадат по 100 лева за всеки член от домакинството да се тестват. така че много от случаите се тестват чак когато се стигне до болница.
Астероид е унищожил динозаврите. Преди това голям вулкан в Сибир е унищожил 90% от живота на планетата. Това обаче не ми изглежда като нещо релевантно за ситуацията в момента, и за действията на нашето правителство в момента. Също както не ми изглеждат релевантни испанския грип или юстиниановата чума.
Пет пъти живота на земята е унищожаван почти на 100%, чакаме шестия път. Една потенциална масова пандемия може да стане отключващ фактор на верига от събития, които да доведат до световна анархия и от там до последваща ядрена война. Лошото е, че когато започне верижната реакция на веригата от събития, вече ще е късно тя да бъде спряна. Да, всички ще видят докъде са довели събитията, но никой няма да може да направи нищо, за да ги предотврати.
И разбира се до последно ще има хора, които умирайки ще продължават твърдят "няма вирус, няма анархия, няма война, други са виновни, а не аз".
Мисля си, че след като бурята отмине, и на земята останат само 10% от хората, ще се възцари диктатура като форма на управление, а демокрацията ще бъде заклеймена наравно с комунизма и нацизма като най-лошият експеримент, който човечеството някога си е правил, и който е позволил световната простотия да вземе връх и да унищожи човечеството.
Ако усетите неразположение, хрема, гърло или температура, нищо няма да стане ако ударим 3-4 трахизана за ден два, някой друг аспирин и аналгин хи. Със сигурност няма да навредят, но може да спрат нещата на ниво устна кухина и гърло.
Бе добре звучи на теория, ама подобни сценарии се движат в Западна Европа и още не са стигнали до края.
Примерно, една Чехия стигна 5 хил преди 20 дена. Ама не седи там а расте постоянно до 15 хил оня ден. Дали заради уикенда или заради нещо друго има спад при тях последните 3 дни.
Демек няма да е който оцелее ще пие на Нова година.
Чехите имат реално два пъти повече население от нас, говоря с гастери и т.н или поне 80%
Та гледаш техните цифри, намаляваш с 40% и това ще са нашите.
Господ беше българин и ни пожали с много високи температури септември, но есента си дойде, деня се скъси, захладня и вируса си намери почва. Вече е аерозолен, няма опазване, дори не е нужно някой да те плюе директно. Вирусното натоварване расте и ще мине през всички. И да се появи ваксина не знам кой луд ще я сложи преди да са минали поне едни 12-18 месеца ваксиниране на запад, та да видим ефектите. Реално е с мащабите на тежък грип, само дето грипа събаря 10% от населението, а това ще събори 80-90% (в това число и безсимптомните).
Та гледаме чехите добавяме 20 дни и вадим 40% от техните цифри.
И да има тотален лок доун от днес, 4-5к на ден са вече написани.
Трябваше да се пусне вируса лятото да мине през много по-големи проценти, сега щеше да е песен, ама пусто, хем солта, хем тоягата.
Хвърлих един бърз поглед тука и понеже Словакия е близо до нас ми закачи окото и ме озадачиха данните за смъртността там.
CFR от 0.37 срещу 2.77% при нас, разлика от 7.5 пъти
Надали са открили светия граал на лечението, нямам логично обяснение, освен там да са решили да регистрират само починалите ОТ вируса вместо С него каквато е практиката в болшинството държави.
При нас не се тества. В Мексико и в Перу в началото смъртността от ковид бе 50%. Просто са тествали само хора които умират.
Хвърлих един бърз поглед тука и понеже Словакия е близо до нас ми закачи окото и ме озадачиха данните за смъртността там.
CFR от 0.37 срещу 2.77% при нас, разлика от 7.5 пъти
Надали са открили светия граал на лечението, нямам логично обяснение, освен там да са решили да регистрират само починалите ОТ вируса вместо С него каквато е практиката в болшинството държави.
Астероид е унищожил динозаврите. Преди това голям вулкан в Сибир е унищожил 90% от живота на планетата. Това обаче не ми изглежда като нещо релевантно за ситуацията в момента, и за действията на нашето правителство в момента. Също както не ми изглеждат релевантни испанския грип или юстиниановата чума.
Да, животът продължава, и постепенно се връщаме в средновековието, без здравна помощ и без сигурност и спокойствие в обществените взаимоотношения. Законноста също постепенно се руши, а простотията се радва на небивал разцвет.
Тези количествени натрупвания ще доведат до качествени промени с ранг на революция .....
Ти нали си с властта какво си заревал а сега им зафаляй
Може ли повече инфо за 1958-59? Сериозно питам - някъде бях мяркал за някаква епидемия тогава, но нямам особени спомени
Гугли за азиатския грип.(планетарно 2-3млн. жертви за година)
Чисто статистически,на короната вече максимума и е 4%, ама не е сигурно.
При старта и, от 10 заразени, 8 са умирали...(повече от на Чумата)
@Kildirim_Bei
за испанския данните ти са грешни, броя жертви де си дал са за 3 години
а "пандемия" няма връзка с броя жертви....
За пандемия признавам: Чумата в Европа през 14ти век:
* в рамките на около 20 години измира около 30% от населението в Европа.
Испанския грип 1918-1919: За година и нещо:
* 500 млн. заразени (1/3 от световното население тогава)
* 50 млн. жертви (10% от заразените, 3% от световното население)
Ако приведа данните от испанския грип към днешното население на Земята: за близо година вече, трябваше да има:
* 2.5 млрд. заразени
* 250 млн. жертви
Коментар