IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес отказаха да приемат в болницата мой познат. Има силни болки в областа на корема, но не се знае от какво - язва, апендицит, бъбреци или нещо по-лошо. Влели му една система в Бърза помощ, написали му рецепта за 100 хапчета и му казали да си ходи по живо и по здраво.

Доктора учтиво му обяснил, че ако го приемат в болницата, има опасност насила да го заразят с ковид. Не могат да разберат от какво го боли корема, защото ренгена претоварен, скенера претоварен и навсякъде гъмжи от ковид болни. Няма време заради него да дезинфекцират цялото ренгеново отделение.

Та да си ходи в къщи и да полежи 2-3 дена, гълтайки хапчета, изписани на сляпо, и ако не му мине - да идва отново този път направо за операция.

Та такива ми ти неща се случват в провинцията - отказ от лечение на човек без ковид, но със силни режещи болки в корема, и дори отказ от диагностика. И накрая едва ли не да ти кажат "върви си в къщи, и ако не умреш до 3 дена, ела пак".

Ами ако е язва и се пукне?
    Ами ако е перитонит?
    Ами ако е вътрешен кръвоизлив?
    Ами ако е нещо друго животозастрашаващо?

Ето до какво ни доведе ПРЕСТЪПНИКА МАНГЪРОВ !!!
    Ето до какво ни доведоха и разните ковидидиоти и егоисти, който дори и до ден днешен продължават с наглоста си, вместо да се скрият в миша дупка и да си бият шамари в следващите 3 месеца.
    Last edited by Mateev; 11.11.2020, 22:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Днес ми звънна приятел да търся Фраксипарин 0.6мл. Говорих с главния дилър на голям дистрибутор на лекарства, казва няма, до края на годината не се очаква внос. По складовете за седмица изчезнаха онези всички лекарства от списъците гастролиращи из ФБ.
      Проблемът ни е, че купуваме като невидели, всеки се запасява с повече от колкото му трябва. Така беше и с витамин С, спирта, маските и ръкавиците март месец. Сега тези артикули не се търсят толкова масово. Хващаме се като удавник за сламка, може би е оправдано. Някъде надоло трола матеев написа, че гърбавите са направили много, е не са. Липсва всякаква организация на всички нива. Днес баш тиквеника казва, че имало лекарства, легла и още кво беше, а забрави най-главното, няма ги лекарите и сестрите, който изгони през единадесетте години на волана на "жипката" /България/
      Ковидидиотите нямат задръжки.Който е определн от Бог да умре ще умре ако ще в склада за лекарства да спи

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
        Ще ви разкажа днес какво преживях. Мои близки са с ковид, общо взето накъдето и да се обърна всичко живо в София е с ковид, и понеже аз съм го прекарал и съм със стабилни антитела (надявам се все още ги има) съм нещо като линейка последно време. Пазарувам, търся лекарства, карам по лекари, все глупави неща, но някой трябва да го направи.
        Та моите близки са с ковид всички, молят ме днес да им докупя антибиотик, защото са им предписали само за 6 дни първоначално и сега го удължават, защото се развива пневмония.

Тръгнах по аптеките в София. Ходих точно в 16 аптеки и не можах да купя дори 3 келяви хапчета антибиотик тип /с азотримицин вътре и 1 скапан блистер дексаметазол. Навсякъде ми вдигат ръце и ми казват свърши.
        Принудих се да се моля на клиент на сестра му, дето има някакви аптеки да ми продаде 1 кутийка антибиотик като някаква ебаси услугата.

Та явно има защо българинът да се запасява. В един момент все някой ще изкупи нещо, ще го изнесе, ще го изтегли и дори лекарства не може да си купи обикновения човек.
        Да не говорим, че ме помолиха да им купя и сатуратор. Всичко на цена до 200 лева е свършило. В тази връзка да знаете, че евтината марка на хуавей (хонор) имат спортна гривна за 50-60 лева, която мери сатурация.
        Днес ми звънна приятел да търся Фраксипарин 0.6мл. Говорих с главния дилър на голям дистрибутор на лекарства, казва няма, до края на годината не се очаква внос. По складовете за седмица изчезнаха онези всички лекарства от списъците гастролиращи из ФБ.
        Проблемът ни е, че купуваме като невидели, всеки се запасява с повече от колкото му трябва. Така беше и с витамин С, спирта, маските и ръкавиците март месец. Сега тези артикули не се търсят толкова масово. Хващаме се като удавник за сламка, може би е оправдано. Някъде надоло трола матеев написа, че гърбавите са направили много, е не са. Липсва всякаква организация на всички нива. Днес баш тиквеника казва, че имало лекарства, легла и още кво беше, а забрави най-главното, няма ги лекарите и сестрите, които изгони през единадесетте години на волана на "жипката" /България/
        Last edited by polax; 11.11.2020, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

" под 50 годишни от ковид не умират"
          " това е като 2003-та в Торонто (под 100 жертви за 1год.)"

"Юли ако не е изчезнал ще си скъсам дипломата" - тая му изцепка е пряко отговорна за 4200 сега в болници !

"Да влизам в ковид отделения без маска съм и при пациенти" - умишлено разпространение на зараза за която е обявена епидения/пандемия

Денс е починал 24 годишен защото се е самолекувал и какво казва св.Мангър тъпоКъсогледи? (защото явно не знае случая):
          казва туй като счупен крак стоиш в къщи и чакаш да ти мине!

Тоя вече го ошамари негова колежка, вангую че ще яде здрав кютек някъде. То бива наглост...
          Ми, Бойко е виновен, то е ясно! но имаш ли идея как да се отрвем от тези непознавачи ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

Да каза ни, според него, какво ще стане, после позна и сега го мразят че е познал... Класика
            " под 50 годишни от ковид не умират"
            " това е като 2003-та в Торонто (под 100 жертви за 1год.)"
            Март: "500-600х.българи вече са го изкарали - демек леко грипче(абсолютна лъжа)" (забележете че сега стигаме тия нива)

"Юли ако не е изчезнал ще си скъсам дипломата" - тая му изцепка е пряко отговорна за 4200 сега в болници !

"Да, влизам в ковид отделения без маска съм и при пациенти" - умишлено разпространение на зараза за която е обявена епидемия/пандемия

Днес е починал 24 годишен защото се е самолекувал и какво казва св.Мангър тъпоКъсогледи? (защото явно не знае случая):
            казва: туй ковида е като счупен крак - стоиш в къщи и чакаш да ти мине!

Тоя вече го ошамари негова колежка, вангую че ще яде здрав кютек някъде. То бива наглост...
            Last edited by satz; 11.11.2020, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Браво, много силна снимка!

От най-древни времена та досега - действието “простолюдие на лов за вещици”! С разликата, че сега кладата е виртуална! За щастие...

Да каза ни, според него, какво ще стане, после позна и сега го мразят че е познал... Класика

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Една снимка говори повече от 1000 думи. Това е част от днешния протест на столичани срещу Мангъров.

Браво, много силна снимка!

От най-древни времена та досега - действието “простолюдие на лов за вещици”! С разликата, че сега кладата е виртуална! За щастие...

Коментар

• Ми, от половин година се обяснява че няма партийци и връзкари, всички на баня.

Обаче не, каски вакси… ще оправят работата, ми че Къ..

Нашите политици поне разумни излязоха по този въпрос и оценявам смелостта

Коментар

• Гледам - Мангъров набира представителност.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Един виц: шофьор качил на стоп една кака, леко биела на ковра. Тя предупредила - само да ти кажа че много ми мирише оная работа.
                      Споко, рекъл шофьора, аз нямам обоняние....но след 3 км спрял и и казал - слизай!
                      Тя изненадано го погледнала: що, бре, нали не усещаш миризми?
                      Да, ама много ми залютя на очите. Слизай!
                      Най-вероятно е криела в оная си работа и спрей за самозащита.

Коментар

• Ще ви разкажа днес какво преживях. Мои близки са с ковид, общо взето накъдето и да се обърна всичко живо в София е с ковид, и понеже аз съм го прекарал и съм със стабилни антитела (надявам се все още ги има) съм нещо като линейка последно време. Пазарувам, търся лекарства, карам по лекари, все глупави неща, но някой трябва да го направи.
                        Та моите близки са с ковид всички, молят ме днес да им докупя антибиотик, защото са им предписали само за 6 дни първоначално и сега го удължават, защото се развива пневмония.

Тръгнах по аптеките в София. Ходих точно в 16 аптеки и не можах да купя дори 3 келяви хапчета антибиотик тип /с азотримицин вътре и 1 скапан блистер дексаметазол. Навсякъде ми вдигат ръце и ми казват свърши.
                        Принудих се да се моля на клиент на сестра му, дето има някакви аптеки да ми продаде 1 кутийка антибиотик като някаква ебаси услугата.

Та явно има защо българинът да се запасява. В един момент все някой ще изкупи нещо, ще го изнесе, ще го изтегли и дори лекарства не може да си купи обикновения човек.
                        Да не говорим, че ме помолиха да им купя и сатуратор. Всичко на цена до 200 лева е свършило. В тази връзка да знаете, че евтината марка на хуавей (хонор) имат спортна гривна за 50-60 лева, която мери сатурация.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          При никой лекар не е оферта да попадаш, дори и при най- добрия!

Коментар

• https://frognews.bg/novini/lekar-sam...balgariia.html

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Икономически на никоя страна не и трябват. Ама не върви да ги утрепеш като куче. Затова измислиха ковид

Не са го измислили те... просто се опитват да се възползват от него... но то това е като да сключиш сделка с дявола. Ковид не подбира по възраст и никой не знае какви ще са дълготрайните последствия върху младите, които са го прекарали. На пръв поглед може да им няма нищо, а след 10 години да се окажат инвалиди.

Затова има държави които не поискаха тази "сделка" и се борят с всички сили да не го допускат да вилнее сред обществото.

В момента най-подложени на риск са работещите, а не пенсионерите. Пенсионерите с много малко мерки могат да се опазят, за работещ човек е почти невъзможно, ако не е хоумофис.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Абсолютно си прав - и ти, и берти, и бота, ма чак пък да умре като куче. У нас всеки "има човек", запаси винаги има и при добро стимулиране лекарства се намират. Е, що се стига до тям е друг въпрос, който сте разгледали доста детайлно. То си е и до манталитет де
                                Факт е, че всеки търси да "има човек". А това освен до корупция, до друго не води. И не визирам само финансовата такава - почват да се получават едни изкривявания, от които не можем да се оттървем вече 30 години.

Матеев, да се презапасяваш с лекарство, което пиеш е едно - може да нямаш възможност да ходиш всеки ден до аптеката, да нямаш пари...все едно. Съвсем друго е да отидеш и да накупуваш каквото си прочел у фейсо, без значение дали ще ти потрябва изобщо. Да не говорим какви простотии може да се случат. Навремето ацефеина изчезна, защото наркоманчетата дърпаха кодеина от него

Коментар

Working...
                                X