IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Забраниха на личните лекари да лекуват. Да пишели рецепта след обаждане по телефона!!!! Пълна идиотия герберска.
    Нещо повече, забраниха им да преглеждат болните. Че това е 90% от тяхната работа бе идиоти! Да поставят диагноза и да насочват за лечение. Ама щели да се заразят! Че личният лекар може да отиде у дома на пациента с маска и ръкавици бе! Ама не! Забраниха им и ги поставят под карантина след посещение на болен!!!!!!

Този мъж е трябвало още преди 3-4 дни да му поставят диагноза "пневмония" и да влезе в болница да се лекува. И щеше да е жив.
    Не го уби Ковидът, уби го Бойко Борисов, уби го здравният министър! Проклети да са!
    Спокойно, и нас ще убият, не се тръшкай предварително
    Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Матряла!!! Там е кючът. Как се води война, оценяеаш противника и воюваш. Уважаваш го! Имаш култура! Проучваш го! Търсиш слабото му място и своето също!
      Казах в началото на пандемията! Ще има сериозни проблеми! Казах и друго - бях в чужбина, но тамошния матрял се съобразиха, както не излизаха от молове и ресторанти да тъпчат по цяла нощ, щото там е така, така опразниха всичко, аз се нервех, но видях желязна дисциплина и ми стана неудобно да протестирам. Нямаше пред кого. За какво, че се налагаше да чакам на опашки през три метра в магазина за папо. И нямаше едно кафе къде да пия. Е, научих се да си го пия у дома.
      А говорим за по 300 души дневно там, стигнаха до 1000, сега са 450 стабилно всеки ден, а тук бяха тогава по 20-40 дневно, сега са 4000.
      И викаш цял живот ще се крием в бункерите за да не ни докопа врага дето убива 0,2-0,3% макс от хората? При това само болните, слабите и старците
      Колко години ще се крием? 5-10 а какво ще ядем като се крием толкова време?
      По добре ужас 2-3 месеца и КРАЙ, отколкото безкраен ужас.
      Ако мряха по 20-30% да се пазим чрез изолация, ама и тогава много се съмнявам че има смисъл.
      А затваряне на каквото и да е е най-голямата глупост. Казваш му че е опасно, да си решава сам доколко му се рискува
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Как рязко намаля отричането на вируса или на това че е опасен. Ама защо все трябва първо да се случи лошото че на хората да им се опече акъла. Ами като не разбирате от нещо, слушайте хората които разбират. Ако арогантната глупост бе по-малко на почит по нашите географски щирини и смъртността щеше да е доста по-ниска. Но ето че природата си знае работата - данък глупост - за съжаление в този случай се плаща с животи и разбито здраве
        Нормално е. В момента всеки познава човек, който познава човек починал от ковид. След три седмици всеки ще познава човек починал от ковид. Това прави нещата лични и няма как да се отрече. Освен това е пълно с неграмотници, които нямат стремеж да се образоват а презират учените хора. Ярък пример за такива хора са колаборационистите подпомогнали съветската власт да избие българският елит. Гладни, прости хора избили елита си за да може окупатора да контролира завладяната територия. Освен това имаше през последните месеци активна пропаганда от тролската мрежа, че няма вирус. Идеята на тази хибридна атака беше чрез промяна в общественото мнение да се отслаби България. В тази ситуация или управлението няма да наложи непопулярни мерки, с което ще отслаби държавата, или ще ги наложи и пак ще се отслаби защото ще има вътрешен конфликт. Сега същата тролска мрежа атакува съзнанието на нисшите духом да не се ваксинират. Това пак отслабва държавата по същият модел. Повече смърт, по-слаба икономика, по-слаба държава. Да не забравяме, че за да се оцени едно вероятностно събитие, което ще настъпи в бъдещето и какво трябва да се направи за да се избегне е необходима интуиция и логика. Някои хора са сензорити и етици, поради което им е трудно да си представят абстрактното бъдеще, когато могат да усетят реалността днес. Отделно как да избереш ползата за обществото, когато приемаш информация през емоции? Именно затова е добре хората да вярват на авторитетите за нещата, които са извън тяхната компетентност. За съжаление от девети септември 1944 г. до ден днешен в България се налага политика за омраза към авторитети, елити, специалисти. Всеки овчар вярва, че е голям специалист по финанси, медицина, коли, жени, медицина и може да бъде поне министър председател. Та проблема е по-сложен. Но позицията на тролската мрежа, че "няма вирус" и , че "това е обикновено грипче", ще се срути пред личният контакт на хората със смъртта. Но тогава няма да има гняв към хората, които са разпространявали невежество а към държавата защо не е наложила мерки. Прави впечатление откровеният цинизъм на хора, които пропагандират срещу ваксините и мерките как се оплакват защо здравната ни система не бачка в момента. Тя е срината и всеки средно интелигентен можеше да го очаква. Прави впечатление това, че хората вярват, че нямат задължения към обществото, но то има към тях. Вярват, че могат да си ходят на екскурзии, барове и да си гледат кефа и ако се разболеят обществото е длъжно да им намери болнично легло. Не става така. Сбъркано общество, което възпроизвежда себе си под формата на сбъркано управление. Но всичко започва от обществото.

Коментар

Как рязко намаля отричането на вируса или на това че е опасен. Ама защо все трябва първо да се случи лошото че на хората да им се опече акъла. Ами като не разбирате от нещо, слушайте хората които разбират. Ако арогантната глупост бе по-малко на почит по нашите географски щирини и смъртността щеше да е доста по-ниска. Но ето че природата си знае работата - данък глупост - за съжаление в този случай се плаща с животи и разбито здраве
          Акъла вече им е опечен. Още преди да им пуснат 5G и вече са в стаден имунитет

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Абе овца проста... пожелавам ти да го изкараш и да се кротнеш.. аз го изкарах и още безброй хора.. знаеш ли какво е .. точно нищо.. един два дни температура.. малко кръвно.. болки в ставите .. и загуба на обоняние / ако имаш късмет/ .. това при мен.. другите се оправиха за 2-3 дни / аз за 8/ .. какво ревеш нонстоп.. това е бизнес.... тези дето печелят ще ви плашат ..ще ви плашат докато се насерете.. накрая ще ядете камъни.. а такива като мен ще ви купят ... това дето ви останало. Ако ви е остане нещо, защото купона сега започва / а този цирк ще продъжи години/.
            >

Лошото е, че много други хора, с куп други болести, няма да имат достъп до що годе качествени(предпандемични) медицински услуги и ще си отидат без вина виновни. Да не си болен на днешно време- с или без корона.

Коментар

Абе овца проста... пожелавам ти да го изкараш и да се кротнеш.. аз го изкарах и още безброй хора.. знаеш ли какво е .. точно нищо.. един два дни температура.. малко кръвно.. болки в ставите .. и загуба на обоняние / ако имаш късмет/ .. това при мен.. другите се оправиха за 2-3 дни / аз за 8/ .. какво ревеш нонстоп.. това е бизнес.... тези дето печелят ще ви плашат ..ще ви плашат докато се насерете.. накрая ще ядете камъни.. а такива като мен ще ви купят ... това дето ви останало. Ако ви е остане нещо, защото купона сега започва / а този цирк ще продължи години/.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
                Вчера, пореден титан на мисловната дейност обясняваше в един форум, че "Япония имала скок на заболелите, нали носели маски, как така ставало, ето, маските са безполезни". Стана ми любопитно, погледнах данните за Япония, и това, което видях, толкова ме впечатли, че отделих малко време да направя тази таблица. От цялата пандемия, най-важния извод за мен е, че количеството хора, неспособни да обработят действителността, е изумително голямо. Но, ако имате поне двуцифрено число коефициент на интелигентност, вижте, разберете, и носете най-после скапаните маски! Ползата от тях е НЕВЪОБРАЗИМО голяма! (Освен, разбира се, когато се носят трикотажни имитации, или под носа, или зад врата, или като чувал за зоб на педя под лицето).

...И най-невероятното е, че сега пак ще се намери кой да спори...
                Матряла!!! Там е кючът. Как се води война, оценяеаш противника и воюваш. Уважаваш го! Имаш култура! Проучваш го! Търсиш слабото му място и своето също!
                Казах в началото на пандемията! Ще има сериозни проблеми! Казах и друго - бях в чужбина, но тамошния матрял се съобразиха, както не излизаха от молове и ресторанти да тъпчат по цяла нощ, щото там е така, така опразниха всичко, аз се нервех, но видях желязна дисциплина и ми стана неудобно да протестирам. Нямаше пред кого. За какво, че се налагаше да чакам на опашки през три метра в магазина за папо. И нямаше едно кафе къде да пия. Е, научих се да си го пия у дома.
                А говорим за по 300 души дневно там, стигнаха до 1000, сега са 450 стабилно всеки ден, а тук бяха тогава по 20-40 дневно, сега са 4000.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Изключително вероятно е да няма бесимтомпни преносители на вируса. От там учениците като разпространител отпадат тотално!
                  Всички приятели, с които разговарях и са болни, са забелязали в децата си някакво леко неразположение в определен момент. Ние се разболяхме 2 дена след проявата на леки симтоми от страна на сина ми. А каката 3 дена след нас.

Коментар

• Вчера, пореден титан на мисловната дейност обясняваше в един форум, че "Япония имала скок на заболелите, нали носели маски, как така ставало, ето, маските са безполезни". Стана ми любопитно, погледнах данните за Япония, и това, което видях, толкова ме впечатли, че отделих малко време да направя тази таблица. От цялата пандемия, най-важния извод за мен е, че количеството хора, неспособни да обработят действителността, е изумително голямо. Но, ако имате поне двуцифрено число коефициент на интелигентност, вижте, разберете, и носете най-после скапаните маски! Ползата от тях е НЕВЪОБРАЗИМО голяма! (Освен, разбира се, когато се носят трикотажни имитации, или под носа, или зад врата, или като чувал за зоб на педя под лицето).

...И най-невероятното е, че сега пак ще се намери кой да спори...

Коментар

Изследванията върху други вируси показват, че е нужно 40-70% от дадено население да премине през него, за да се отслаби вируса.
                      Нашите лекари изчисляват тези % на 10-15, тоест има още дълъг път.
                      И при бита ваксина, трябват двайсетина дена за да почне да действа.

Коментар

• Как рязко намаля отричането на вируса или на това че е опасен. Ама защо все трябва първо да се случи лошото че на хората да им се опече акъла. Ами като не разбирате от нещо, слушайте хората които разбират. Ако арогантната глупост бе по-малко на почит по нашите географски щирини и смъртността щеше да е доста по-ниска. Но ето че природата си знае работата - данък глупост - за съжаление в този случай се плаща с животи и разбито здраве

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Благодарско, Лев!Някои от нещата ,дето пишеш ,дори не ги сващам напълно,което е съвсем нормално...Но от друга страна ,това е е една чудесно поднесена и обобщена информация,до която ,ако трябва да достигна от специализирана литература,сигурно ще са ми нужни години....Като имаш свободно време и нещо те провокира в темата,пиши...Винаги има кой да прочете и оцени .....
                          Знам!. Правя го заради такива като теб....но са малко. Но и един да е си заслужава.
                          Питай когато нещо искаш да разбереш по-добре, не мога да използвам други термини, не ги знам просто.
                          Благодаря, че го оценяваш, Ретро
                          Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 01:26.

Коментар

• Благодарско, Лев!Някои от нещата ,дето пишеш ,дори не ги сващам напълно,което е съвсем нормално...Но от друга страна ,това е е една чудесно поднесена и обобщена информация,до която ,ако трябва да достигна от специализирана литература,сигурно ще са ми нужни години....Като имаш свободно време и нещо те провокира в темата,пиши...Винаги има кой да прочете и оцени .....

Коментар

• В добавка - противовирусният и противотуморен имунитет са много близки като механизми и каскадни процеси, касаещи не само имунните клетки и механизми, а и вътреклетъчните регулаторни механизми за оцеляване и равнивесието PCD (програмирана клетъчна смърт, респ вечна клетка способна да се дели базкрайно), вирусна репликация и количество отделени нови вируси в тази клетка. Да не говорим че имунната система в много случаи не само че не атакува раковата клетка, а я стимулира, тоест раковата клетка я подчинява...при вирусите и размножаването им не е точно така, но репликацията е зависима от същите процеси, индивидуални обаче, касаещи транскрипция, транслация...стига толкоз.
                              И добре че е така. Инак всички щяхме да измрем от тумори и всички вируси щяха да са 100% смъртоносни.
                              За инфо - всяко денонощие милиони клетки се изменят в туморни, но регулацията и имунния отговор ги елиминира. Когато се счупи равновесието или туморите тръгнат да се развиват по резервни пътища (different oncogenic pathways), но някои от регулаторните механизми и протеини са засегнати от възникнал проблем...ВКЛ. вируси, т.нар Онкогенни вируси, като HPV - специално 8, 16 и други още няколко щама, Ebstein-Bar virus, Хепатит С вирус...те променят наклона и регулацията на клетката се променя, другите онкогенни механизми са вече в аванс ...то затова няма лек за рака, защото е хетерогенен, и даже за един и същ тумор на един и същи орган има по няколко отключващи механизми...а вирус асоциираните тумори също вече са известни. И кога вируса е достатъчен, и защо не при всички предизвиква тумор...има помощни фактори...но темата и материята е дълга за да я обясня.
                              Last edited by bulgarian lev; 22.11.2020, 01:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Забраниха на личните лекари да лекуват. Да пишели рецепта след обаждане по телефона!!!! Пълна идиотия герберска.
                                Нещо повече, забраниха им да преглеждат болните. Че това е 90% от тяхната работа бе идиоти! Да поставят диагноза и да насочват за лечение. Ама щели да се заразят! Че личният лекар може да отиде у дома на пациента с маска и ръкавици бе! Ама не! Забраниха им и ги поставят под карантина след посещение на болен!!!!!!

Този мъж е трябвало още преди 3-4 дни да му поставят диагноза "пневмония" и да влезе в болница да се лекува. И щеше да е жив.
                                Не го уби Ковидът, уби го Бойко Борисов, уби го здравният министър! Проклети да са!
                                Ще станеш свидетел и на истински драми. За съжаление! Сори, Гигов...духът е изпуснат, вместо да се обвиняеаме, трябва се стегнем всички. Война не сме преживявали досега, това е тя...нека да не е последната.

Коментар

Working...
                                X