IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Toва наистина е велико, достойно за Бисери и вицове и ще отиде точно там! Матеев, такъв майстор на шпакловката като Вас определено заслужава да е поне депутат или като минимум на хранилка при Харизанов с опорките - велик сте, възхищавам Ви се!

А че има някакъв вид шменти-капели в оздравелите, както е правилно да се наричат, а не излекувани, защото лек няма, има, и той е много голям. Затова и многократно писах и питах - как така вече 4 седмици сме с по 4К заразени на ден, а оздравелите едва от завчера взеха да преминават по 1К човека? Къде е разликата до 4К, къде се губят 2К+ човека, ако приемем, че част са умрели или са в болница? Къде? Ама калинките не смеят да попитат "умните" хора в правителството и щаба, щото ще получат толкова "умен" отговор, че "едноклетъчният" им мозък няма да може да го разбере!

П.С. Вчера писах за председателя на БЛС, който съветва да се отказва лечение на хората, но ме изтриха - каквато ни е здравната системата и леакрите, такива са ни и управляващите. Пълен батак. Бях му пожелал нещо на въпросния господин и родата му до девето коляно, ще му го пожелая пак

П.П.С. А Витанов (ака матаматика от форума) вчера пак е лъснал със зависимостите си - чакал разрешение от пр на герП, за да говори - странно, дали знаят, че пише в инвестор-а, макар и да следва правата линия на партията, която е зигзагообразна?

П.П.П.С. За финал, обобщение на мерките и на действията на "умните хора", които ние, с "едноклетъчния мозък", се пробваме безуспешно да разберем

На касата в магазина:
    - Г-не, сложете си маската!
    - Но вие също сте без маска?
    - Аз съм зад плексигласа!
    - Е, а аз къде съм?
    - Ми вие сте пред плексигласа!

И те така...
    Груец, съгласен съм за оздравелите, въпреки че има и "излекувани" - тия дето са им наливали химия в болниците. Но това е чисто стилистичен въпрос, и няма значение как ще ги именоваш - може и "тъпи парчета" На мен ми харесва най-много "преболедували". Както беше едно време със шарката. И в тоя контекст - кога ще върнат табелите по вратите за карантина?
    Разликата м/у оздравелите+умрелите и заразените преди 2 седмици са тия, които са още на легло - дали кашлят вкъщи, или лежат в интензивното - все са болни.

п.п. Подозирам че математика е другия математик - Петър?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Selenka, разбора им гавата и от грипчета. Един мой колега българин едва оцеля в мятаа болница в чужбина преди 3-4 години. До интубация стигна, ходил за риба на морето, там духа, изстина, залепи го грип. Тежка двустранна пневмония, инсулинонезависим захарен диабет като придружяващо. 15ина дена почти изкара интубиран, като излезе по едно време извън сърдечен ритъм и оттам почнаха проблемите. Кардиолог български от нашите стоеше непрекъснсто до него, едва го извади. Оцеля. Но беше на косъм. Грипче, безобидно.
      Аз се докарах само до 100% инвалид от усложнения от грипче. Шанс, ненавременно лекуване може би. Каквото ти е писано такова. Не може всички да страдат заради 0,1% които евентуално ще починат. Те така или иначе страдат, ама и допълнително да те гърбят = тотално унищожение. Не че няма да стане. Сектора услуги ще е 50% нов, 20% няма да го има и никога няма да се върне Трябва да им даде глътка въздух, програма да започнат нов бизнес и да си използват ако могат умения и знания. Примерно за тютюнопроизводители дават от 10 години пари да се научат да произвеждат друго. Нищо не е направено - само се крадат тези пари. Дето се вика побългарили сме го . А може да гледат билки като един виден форумец
      Last edited by bota156; 25.11.2020, 13:34.
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

Просто прелитам сега, ще разгледам данните по-късно ш ще коментирам.

Аргументум ад хоминем не е тролене, защото трябва да се отчитат всички възможни фактори, влияещи на истинноста на нечие изказване.
        Тролене е. Щото пускаш лъжа, аз ходя и я проверявам в статистиката.

Ако беше влязал сам в статистиката да я провериш и тогава да си пуснеш тезата си подкрепена с доказателства - можеше и да не е тролене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
          Само не разбрах, коя е политическата цел на тоя материал? Не е ли вярно, че бочко се е оградил с калинки, които само "вдигат ръка", когато той каже - чиста проба марионетки.
          Не обсъждам политическото съдържание на статията на джорналиста, а това че политиката не трябва да се смесва с медицината и биологията при търсене на истината.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
            Мен ме притеснява, че за разлика от март сега по консервативните сметки на щаба 1 милион човека са го изкарали, по не толкова консервативните са 2 милиона. И то тези дето са го изкарали и го карат сега са в повечето случаи активното население. До Никулден пика щеше да мине и да се подобряват нещата. Сега здрави хора с антитела и имунитет ще се въргаляме по къщите, а здрави деца няма да ходят на училище.
            Той въпросът е много елементарен:

Какво би направил и какви лишения би изтърпял, за да спасиш живота на един единствен непознат човек?
            А какво би направил и какви лишения би изтърпял, за да спасиш живота на 280 000 човека (4% от 7 милиона)?

Ако отговорът ти е "еб@л съм ги, да мрат", както е при няколкото ковидидиота в този форум, кажи ми какво да си мислят за тях останалите свестни членове на форума. Как въобще е възможно да има човек, който да е готов с лека ръка да обрече на смърт толкова много хора? Това въобще човек ли е, или някакъв долнопробен изверг, който няма правото да живее.

Никакви измислени оправдания и никакви "доводи" не са валидни, когато на карта е заложен живота на толкова много хора. Ковидидиотите и мангъровците трябва да си го набият това в кухата си кратуна.
            Last edited by Mateev; 25.11.2020, 13:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Нещо да кажеш сега? И през 2008 и през 2009 се наблюдава намаление на смъртността спрямо предните години.[/B]

Малко но от сърце намаление. Или както се казва - няма аномалии и ръстове в броя на умиранията.
              Просто прелитам сега, ще разгледам данните по-късно ш ще коментирам.

Аргументум ад хоминем не е тролене, защото трябва да се отчитат всички възможни фактори, влияещи на истинноста на нечие изказване.

Коментар

Пускането на такива "авторитетни" източници като този журналист Петьо Цеков, специалист по всичко, и то материали с политическа цел, аз приравнявам към спам в тема за коронавирус, господин математик.
                Само не разбрах, коя е политическата цел на тоя материал? Не е ли вярно, че бочко се е оградил с калинки, които само "вдигат ръка", когато той каже - чиста проба марионетки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

пич де ни заби .... 2008 ... 2009 год ... дай нещо по- актуално ... 2017... 2018 за коректна база за сравнение .... ако не знаеш ся сме 2020 г
                  Чукча писател, не читател. Виж контекста. Другия чукча твърдеше че 2008-2009 кога е имало свински грип пак много народ е измрял, ама сме нямали локдаун. Та му показах, че 2008 и 2009 не е измрял повече от обичайното народ.

А малко по надолу ги има данните за смъртност по седмици за от 2015 до 2020. Специално за теб ги пускам пак, щото явно ти е трудно да превъртиш 5-6 теми надолу.

Коментар

Айде пак тролски коментари. То не знаеш ли че нещо може лесно да се провери като има Нет, но уви бг мама и фейсбук информираността не умира лесно сред населението. То си верва на мемето у фейса.

https://www.nsi.bg/sites/default/fil...pulation08.pdf

В общата смъртност на населението през 2008 г. се наблюдава намаление спрямо предходната година. Броят на умрелите лица е 110 523 души и е с 2 481 по-малък от този през 2007

https://www.nsi.bg/sites/default/fil...pulation09.pdf

В общата смъртност на населението през 2009 г. се наблюдава намаление спрямо предходната година. Броят на умрелите лица е 108 068 души и е с 2 455 по-малък от този през 2008 г

Нещо да кажеш сега? И през 2008 и през 2009 се наблюдава намаление на смъртността спрямо предните години.
                    пич де ни заби .... 2008 ... 2009 год ... дай нещо по- актуално ... 2017... 2018 за коректна база за сравнение .... ако не знаеш ся сме 2020 г

Коментар

На теория е за това, ама на практика лява ръка десен джоб.

Аз съм за акциза от цигарите и алкохола да отива за здраве. Но за съжаление се съмнявам да е достатъчен. Още много пари трябват.

Освен това не съм съгласен с моите вноски за здраве да се лекуват ковид идиоти.
                      Ето ти доказателство
                      Лекари и фармацевти искат 10% от акцизите да отиват за здраве. Трябва да е 100%, а реално е 0, кръгла НУЛА. Предвидено е да е 1%, ама държавата решава кога и колко да даде. Не е автоматично, т.е не дава
                      Сумата на акцизите е 2,6МЛРД лева. Повече от половината на бюджета за здраве
                      Last edited by bota156; 25.11.2020, 13:09.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

За да сте коректен, г-н математик, трябва да сравните процентното увеличение на смъртноста в годината на свинския грип който е 2008-09, когато нямаше никакви паники и локдауни, на база предишните една две години, с процентното увеличение тази година на база предишните няколко години.

Иначе фокусничите с определена цел, и като гледам за коя партия сте гласувал в онази анкета, целта ми е ясна.
                        Айде пак тролски коментари. То не знаеш ли че нещо може лесно да се провери като има Нет, но уви бг мама и фейсбук информираността не умира лесно сред населението. То си верва на мемето у фейса.

https://www.nsi.bg/sites/default/fil...pulation08.pdf

В общата смъртност на населението през 2008 г. се наблюдава намаление спрямо предходната година. Броят на умрелите лица е 110 523 души и е с 2 481 по-малък от този през 2007

https://www.nsi.bg/sites/default/fil...pulation09.pdf

В общата смъртност на населението през 2009 г. се наблюдава намаление спрямо предходната година. Броят на умрелите лица е 108 068 души и е с 2 455 по-малък от този през 2008 г

Нещо да кажеш сега? И през 2008 и през 2009 се наблюдава намаление на смъртността спрямо предните години.

Малко но от сърце намаление. Или както се казва - няма аномалии и ръстове в броя на умиранията.

Коментар

• Мен ме притеснява, че за разлика от март сега по консервативните сметки на щаба 1 милион човека са го изкарали, по не толкова консервативните са 2 милиона. И то тези дето са го изкарали и го карат сега са в повечето случаи активното население. До Никулден пика щеше да мине и да се подобряват нещата. Сега здрави хора с антитела и имунитет ще се въргаляме по къщите, а здрави деца няма да ходят на училище.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena
                            Моля, някой от разумните тук да ми обясни каква е точно целта на налазилите тролове. Малоумна предизборна кампания или обикновено малоумие и желание да се блесне?

Недоумявам. Недоумявам и как въобще модерацията ги търпи.

Недоумявам как още има пишещи дали платени такива или не, които продължават да бълват лъжи и да твърдят, че това е “грипче”.
                            Selenka, разбора им гавата и от грипчета. Един мой колега българин едва оцеля в мятаа болница в чужбина преди 3-4 години. До интубация стигна, ходил за риба на морето, там духа, изстина, залепи го грип. Тежка двустранна пневмония, инсулинонезависим захарен диабет като придружяващо. 15ина дена почти изкара интубиран, като излезе по едно време извън сърдечен ритъм и оттам почнаха проблемите. Кардиолог български от нашите стоеше непрекъснсто до него, едва го извади. Оцеля. Но беше на косъм. Грипче, безобидно.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              ......
                              А че има някакъв вид шменти-капели в оздравелите, както е правилно да се наричат, а не излекувани, защото лек няма, има, и той е много голям. Затова и многократно писах и питах - как така вече 4 седмици сме с по 4К заразени на ден, а оздравелите едва от завчера взеха да преминават по 1К човека? Къде е разликата до 4К, къде се губят 2К+ човека, ако приемем, че част са умрели или са в болница? Къде? Ама калинките не смеят да попитат "умните" хора в правителството и щаба, щото ще получат толкова "умен" отговор, че "едноклетъчният" им мозък няма да може да го разбере!....
                              Елементарно Уотсън .....
                              Кривата на оздравелите се движи с 3-4 седмици закъснение след кривата на заразените .....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Тези дето пушат и пият и те ли да си плащат за здравето?
                                А Акциза дето го вземат НЕ Е ЛИ БАШ ЗА ТОВА. Дали се ползва за здраве акциза.
                                На горивата акциза да не би да се ползва за пътищата или пък за екология ....
                                Държавните служители НЕ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ. Те що не си плащат за здравето
                                На теория е за това, ама на практика лява ръка десен джоб.

Аз съм за акциза от цигарите и алкохола да отива за здраве. Но за съжаление се съмнявам да е достатъчен. Още много пари трябват.

Освен това не съм съгласен с моите вноски за здраве да се лекуват ковид идиоти.

Коментар

Working...
                                X