IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мани, маниии! При нормални условия уважаемите господа искат нещо друго някъде да ги хване. Пандемия, какво да се прави
    Наздраве!
    Вирусът, изглежда, отприщва страсти, приписвани другиму.
    Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      Тази вечер ще направя статистика колко са НЕКАДЪРНИ нашите лекари.
      Метриката - починали/тежки случаи. За БГ е близо 40%, за малкото за които има данни в момента са 15-20% 2 ПЪТИ ПО МАЛКО.
      Имахме 6-8 месеца да се научим от глупостите на другите. След 6-8 месеца ние сме по зле от тях, въпреки натрупания опит !?!?!
      И как го сметна това? Аз друго сметнах:

France 32% Умряли: 50,957 Оздравяли: 158,236
      Germany: 2.33% Умряли: 15767 Оздравяли: 676100
      Italy: 8% Deaths: 52,850 Recovered: 661,180
      Bulgaria 7.86% Умряли:3,529 Оздравяли: 44,875

Само отличниците от Германия са по-кадърни

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мани, маниии! При нормални условия уважаемите господа искат нещо друго някъде да ги хване. Пандемия, какво да се прави
        Наздраве!
        Уфффф...
        Да ти имам подсъзнанието.....
        "Другото" е за лек, особенно в ръцете на потомствена лечителка, баячка, знахарка и Уважаема ( но не баба )Яга....
        Наздраве !

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Започнахте да се изнервяте...
          Споко ХЪШОВЕ, вируси има за всички....
          Да ева и късмета си...Около мен се тръшнаха маса хора от КОВИД, а аз с ангина се боря....
          Не можа ли един нормален вирус да ме хване....?
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
            Лекарите са оръжие в Божиите ръце...Той преценява при кой лекар да те прати...Ако трябва да оздравееш отиваш при добър лекар и Бог чрез него те излекува.Ако си за гробищата Бог те праща при некадърник....Бог решава не ние.Той много добре знае от какво имаме нужда и му дреме за това какво искаме...
            Абе я стига глупости, отивай по дяволите заедно с това дето му викаш "бог"
            Пък ако има такова нещо, да ме тресне веднага, и да ме праща в "ада" или "рая", все ми е едно
            Давам му 15 минути

П.П. Минаха 30 минути и твоя "бог" си трае
            Last edited by barbaron; 27.11.2020, 13:40.

Коментар

• Започнахте да се изнервяте...
              Споко ХЪШОВЕ, вируси има за всички....
              Да ева и късмета си...Около мен се тръшнаха маса хора от КОВИД, а аз с ангина се боря....
              Не можа ли един нормален вирус да ме хване....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Истината е че лекарите вече са много уморени, а човек когато е толкова уморон започва да става неадекватен и да прави грешки.

Но това беше ясно от много отдавна, че КОВИД 19 може да претовари здравната система ако се забавят мерките, така и стана. При претоварена здравна система, се случва това, което виждаш. То е ясно че ти си безотговорен, но не си ли даваш сметка че с мненията си, е възможно да причиняваш вреда и на други хора. Ако повече хора спазваха мерките никога нямаше да стигнем до тук, но за съжаление навсякъде са плъзнали такива като теб които призовават, колкото глас имат, да не се спазват никакви мерки. Разбира се за това огромна вина има и фейсбук, където се допуснаха подобни типове да убедят големи групи хора, че "няма проблем".... и ами ето го резултата. Сега сте седнали да обвинявате лекарите, те не са виновни, защото вие ги поставихте в тази ситуация. Ако ти и тебеподобните ти се бяхте кротнали когато минахме 1000 новозаразени на ден, можеше и да се спаси положението, но вие "крещяхте" колкото можете с всякакви аргументи... и част от хората се вързаха на глупостите ви... затова сега ще страдат всички.

Дори в момента не спирате с безкрайните си простотии и глупавите аргументи.

Колкото до "научаването", ето виж, че и ти не се научаваш, защо очакваш от другите да направят нещо, на което ти самият си неспособен.

Не ти ли стана ясно на теб и другите, че няма лечение за КОВИД 19, няма как лекарите да се "научат" да лекуват, при положение, че няма лекарство.
                Лекарите в момента само помагат на болните (долкото им позволяват силите, защото са безкрайно изтощени, не само физически а и психически).

Единственото спасение от тази твар е носене на маски (стриктно), миене на ръце и засилена обща хигиена, също социална дистанция. Това е няма друго "лекарство", всичко друго е просто една лотария.
                Лекарите са оръжие в Божиите ръце...Той преценява при кой лекар да те прати...Ако трябва да оздравееш отиваш при добър лекар и Бог чрез него те излекува.Ако си за гробищата Бог те праща при некадърник....Бог решава не ние.Той много добре знае от какво имаме нужда и му дреме за това какво искаме...

Коментар

• Xman1, +1, но
                  Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  Не ти ли стана ясно на теб и другите, че няма лечение за КОВИД 19, няма как лекарите да се "научат" да лекуват, при положение, че няма лекарство.
                  Само с това не съм съгласен. Ако се "лекуваха" болести само с лекарство, спокойно може да разчитаме на само на аптеките - за какво са ни лекари?

Коментар

Метриката - починали/тежки случаи. За БГ е близо 40%, за малкото за които има данни в момента са 15-20% 2 ПЪТИ ПО МАЛКО.
                    Имахме 6-8 месеца да се научим от глупостите на другите. След 6-8 месеца ние сме по зле от тях, въпреки натрупания опит !?!?!
                    Причината ще я оставя на вас
                    Бота моля те престани да говориш така за лекарите.Не обобщавай за всички.Честно казано не те разбирам.Като им нямаш доверие и смяташ че са некадърни не ходи при тях.Лекувай се по интернет или баячки врачки екстрасенси пълно е с такива в България...Наистина прекаляваш..

Коментар

Причината ще я оставя на вас

Истината е че лекарите вече са много уморени, а човек когато е толкова уморон започва да става неадекватен и да прави грешки.

Но това беше ясно от много отдавна, че КОВИД 19 може да претовари здравната система ако се забавят мерките, така и стана. При претоварена здравна система, се случва това, което виждаш. То е ясно че ти си безотговорен, но не си ли даваш сметка че с мненията си, е възможно да причиняваш вреда и на други хора. Ако повече хора спазваха мерките никога нямаше да стигнем до тук, но за съжаление навсякъде са плъзнали такива като теб които призовават, колкото глас имат, да не се спазват никакви мерки. Разбира се за това огромна вина има и фейсбук, където се допуснаха подобни типове да убедят големи групи хора, че "няма проблем".... и ами ето го резултата. Сега сте седнали да обвинявате лекарите, те не са виновни, защото вие ги поставихте в тази ситуация. Ако ти и тебеподобните ти се бяхте кротнали когато минахме 1000 новозаразени на ден, можеше и да се спаси положението, но вие "крещяхте" колкото можете с всякакви аргументи... и част от хората се вързаха на глупостите ви... затова сега ще страдат всички.

Дори в момента не спирате с безкрайните си простотии и глупавите аргументи.

Колкото до "научаването", ето виж, че и ти не се научаваш, защо очакваш от другите да направят нещо, на което ти самият си неспособен.

Лекарите в момента само помагат на болните (долкото им позволяват силите, защото са безкрайно изтощени, не само физически а и психически).

Единственото спасение от тази твар е носене на маски (стриктно), миене на ръце и засилена обща хигиена, също социална дистанция. Това е няма друго "лекарство", всичко друго е просто една лотария.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Така никой няма да иска да лекува болен, ще лекуват само здрави.
                        Искаш да кажеш че всички диагнози ще са фалшиви?
                        Примерно счупена кост - що да не го лекуват. За нелечими - РАК, ХОББ - за удължаване на живота да плащат
                        А и грипчето НИКАК не го лекуват. Бухането с 6-7 антибиотици е УБИЙСТВО. По добре нищо да не правят - само поддържаща терапия - падне сатурация - кислород, вдигнеш температура - течно хапче за сваляне в системата , и фраксиприн + физиологичен разтвор профилактично.
                        И много лесно се разбира с кръвните изследвания дали имаш сепсис или бактериална инфекция че да има нужда от антибиотик.
                        Много неща могат да се направят, еле като нивото на организация е в 19 век.
                        Болниците държавните НЕ ТРЯБВА ДА СА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. А частните не трябва да плаща здравната каса - здравна каса не е нужна. Всичко е към министерството на здравето
                        Last edited by bota156; 27.11.2020, 12:06.
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Хитро, бързо ще стоплят идеята.
                          Първо разболяват, за да могат после да лекуват. Особено ако знаят от какво

Коментар

Искам на убийците като уморят някой да не им плащат. Като излекуват да им плащат двойно

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                              bota , да не би основание за твоята инвалидност да е тежка корова атрофия , доказана чрез ЯМР ?
                              ха ха. Не можаха нищо нередно да открият. Правиха ми на цяло тяло томография в Софиямед - 600лв дадох.
                              Иначе съм навит - правят ми и ако има нещо си залагаме имотите. Аз 2 в гръчко + къщата
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• bota , да не би основание за твоята инвалидност да е тежка корова атрофия , доказана чрез ЯМР ?

Коментар

Working...
                                X