IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Този път подкрепям решението на червената сган да не се ваксинира
    Само така, дерзайте и мрете масово, защото ни омръзнахте от 1944 та до днес

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Окей бе умно девойче.... Отговори ся на 1 въпросче ...
      Да предположим че вие сте ваксинирани и вие ваксинираните сте много и болшинство .... супееер.... Вие сте ваксинирани и ЗАЩИТЕНИ ....
      Ние дето не сме ваксинирани сме малко и малцинство и не сме защитени....
      Примерно съотношението е 10 : 3 в полза за вас .... примерно .....
      Тъййййй ... тогава защо вие ваксинираните и защитените се притеснявате от нас ?? Що се страхувате от нас ?? Нал сте ЗАЩИТЕНИ , не можем да ви заразим .... ние ще мрем .... Ми не се страхувайте от нас, не се тревожете за нас, не се кахърете за нас .... вие сте ваксинирани и защитени .....
      Не е така.

Ефектът от ваксини, мерки, носене на маски е кумулативен за едно общество.

Колкото повече хора се ваксинират толкова ползите са по-големи за обществото, а и от там за отделния индивид.

Ваксината няма ефективност на 100%. Има някои ваксини, които предпазват на 100%. Но повечето ваксини имат определен процент ефективност - в случая 90-95 или там колкото е.

Ако имаше 100% ефективност нямаше да ми дреме за антиваксарите.

Или ако живеехте в гората също нямаше да ми дреме.

Но ако вирусът се внесе отвън да кажем. При нисък процент на ваксинация има вероятност за образуване на огнища, разпространение на вируса и повтаряне на заключването.

Вирусът има някакво репродуктивно число - демек 1 болен, колко здрави заразява. Границата е 1. Колкото по-голямо е от 1, толкова по-лесно и по-бързо се разпространява.

Колкото по-малко е от 1 и клони към 0 - толкова по-трудно се разпространява.

Целта на ваксинирането е така, че ако вируса се появи пак да няма почва за разпространение. При наличието на хора, чрез които може да се разпространява, то ще пострадат и ваксинирани. Верно в по-малка степен, но ще пострадат - щото ваксината няма 100% ефективност.

Уж за морбили ваксините са задължителни, но периодично избухват разни епидемии тук и там из България - щото има някои не ваксинирани. И те като са повечко и твоето дете нищо че е ваксинирано, ако си играе с тях и то може да прехване и да боледува, просто щото ваксината не е на 100% ефективна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Доста народ обаче се труди процента на хората желаещи да си поставят ваксина да е под 50% а това не дава защита на никой от неваксинираните
        аз само тука го играя контра, навън в реала яко агитирам всички да си слагат ваксина , добро дело върша и добра карма трупам

Коментар

• Доста народ обаче се труди процента на хората желаещи да си поставят ваксина да е под 50% а това не дава защита на никой от неваксинираните

Коментар

Да предположим че вие сте ваксинирани и вие ваксинираните сте много и болшинство .... супееер.... Вие сте ваксинирани и ЗАЩИТЕНИ ....
            Тъййййй ... тогава защо вие ваксинираните и защитените се притеснявате от нас ?? Що се страхувате от нас ?? Нал сте ЗАЩИТЕНИ , не можем да ви заразим .... ние ще мрем .... Ми не се страхувайте от нас, не се тревожете за нас, не се кахърете за нас .... вие сте ваксинирани и защитени .....
            Най-готиното е че те като са "защитени" и ние ще сме защитени. 70% е напълно достатъчно вируса да изчезне за 1 месец. (някои огнища извадили късата клечка може да има). На есен ще видим - според резилтатите на различните ваксини
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Един приятел се шегува, че вируса бил изкуствено създаден с цел да се намали популацията на антиваксърите.
              Погледнато конспиративно, те представляват сериозен риск и допринасят за доста излишни разходи в здравните системи. Хайде сега този вирус не е кой знае колко опасен, обаче ако се появи вирус като първия сарс или някой птичи грип който се прехвърля и между хора, тогава хората не вярващи в пандемии, фенове на конспирации и отричането на здравия разум или просто такива които не могат да си седнат на задника и да спзват мерки, ще заплашват оцеляването на човечеството

Коментар

• Един приятел се шегува, че вируса бил изкуствено създаден с цел да се намали популацията на антиваксърите.

Коментар

Точно така мисля и аз. А и донякъде подкрепям твърдението че разума е основното еволюционно предимство на хората, и тези които го нямат нарушават природните закони за оцеляване. Но пък от друга страна тъй като антиваксърите сте много активни в промотирането на на безумията ви, някак си с цел подържане на равновесие е хубаво на черното да се казва черно, на бялото бяло, а на откачалките откачалки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                    Когато си убеден, че нещо не е редно се бориш да го промениш и заставаш ясно в съпротива, ако трябва пригризваш и гръкляни и продължаваш, накрая каквото стане...
                    виж, гарантирано, съм поне 10х ербаб от тебе, но в тоя случай съм и разумен.
                    На нашата измъчена територия, не става.
                    БХ трябваше поне да бъде изритан, кой мислиш му осигури комфорт 11 год ? Ами, народа.
                    Виж Франция днес, ама те не са спирали от времето на Жълтите жилетки насам, откакто отказаха приемането на СЕТА.
                    Кажи, ти как ще се бориш и ще гризеш гръкляни в БГ, като другите седят до жените си ???

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

При 90% от хората в тестовете не е имало никакви странични ефекти. При 10% е имало странични ефекти продължаващи ден или два. Страничните ефекти включват зачервяване на мястото на ваксиниране, болка на мястото за ваксиниране, температура, главоболие.

Това сравнено с 20% хоспитализация 10% нужда от кислород и 1% интубирани някак си силно накланя нещата към ваксините. Освен ако човек не е със сериозно разклатено психическо здраве, в общи линии същите типове хора които си купуват жилетки за предпазване от 5G или вярват че извънземни са ги отвличали.

На мен ми изглежда съвсем нормална асоциацията на антиваксърите с ненормалниците, а не с разума. Поне при такива данни от тестове.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Aз ще съм опитното зайче. Можеш да ме проследяваш поне докато съм жив и от кво съм умрел. Може наука да напишеш - киборг ли съм станал, прилеп или мутирало говедо мелез между лъв и акула.
                        Я кажи от кво се причиняват автоимунните болести че ми е интересно. Имало ги е още в пещерната ера. Но да видим твоята гледна точка.
                        Аз не знам ти кажи от КАКВО СЕ ОТКЛЮЧВАТ, че всички казват че съм бил предразположен
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Ето това е проблема, че българина винаги го играе мишка и мисли как да се спаси поединично.... да бутнел на РЗИ служителя или личния да го пишел с ваксина.... Докато това е мисленето, подобен народ е обречен! Еми нали това ще мине веднъж...ами утре...ами децата и следващото поколение...

Когато си убеден, че нещо не е редно се бориш да го промениш и заставаш ясно в съпротива, ако трябва пригризваш и гръкляни и продължаваш, накрая каквото стане...

Проблема е, че хората нямат принципи!

Тука всеки мишкува бате, някакви масони, някакви милиардери, някакви рокфелеровци... пазели ги по цели армиии и тн...имали пари, държели правителствата...

Вселената е мрежа на общ разум... съзнанието определя битието на материално ниво! Ако се предпоставяш мисловно като мишка и роб, значи ще си мишка и роб!
                          А ако си нон стоп в коснпиразциите, какво ще излезе на материално ниво

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
                            Ваксината изобщо не е необходима за толкова слабо заболяване, а като прибавим и краткия период за създаването ѝ, нейната масова употреба изглежда меко казано неразумна. Жалко е как доста хора асоциират капчиците здрав разум с разни изчанчени 5Г конспирации в долнопробен опит да дискредитират всяка проява на желание за личен избор.
                            При 90% от хората в тестовете не е имало никакви странични ефекти. При 10% е имало странични ефекти продължаващи ден или два. Страничните ефекти включват зачервяване на мястото на ваксиниране, болка на мястото за ваксиниране, температура, главоболие.

Това сравнено с 20% хоспитализация 10% нужда от кислород и 1% интубирани някак си силно накланя нещата към ваксините. Освен ако човек не е със сериозно разклатено психическо здраве, в общи линии същите типове хора които си купуват жилетки за предпазване от 5G или вярват че извънземни са ги отвличали.

На мен ми изглежда съвсем нормална асоциацията на антиваксърите с ненормалниците, а не с разума. Поне при такива данни от тестове.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

май не си схванал,
                              Да, като работещ бял мъж, християнин, аз имам най-малко права спрямо всичко друго на два крака (даже и кучетата в БГ имат повече права, а си го ритнал, затвор).
                              Така че, няма да е зле, да станем малцинство и да имаме повече права и да парадираме със тях.
                              Но си и има начини да стане ваксинирането по втория начин, както писах вече, което по-добрия вариант.
                              Ето това е проблема, че българина винаги го играе мишка и мисли как да се спаси поединично.... да бутнел на РЗИ служителя или личния да го пишел с ваксина.... Докато това е мисленето, подобен народ е обречен! Еми нали това ще мине веднъж...ами утре...ами децата и следващото поколение...

Проблема е, че хората нямат принципи!

Тука всеки мишкува бате, някакви масони, някакви милиардери, някакви рокфелеровци... пазели ги по цели армиии и тн...имали пари, държели правителствата...

Вселената е мрежа на общ разум... съзнанието определя битието на материално ниво! Ако се предпоставяш мисловно като мишка и роб, значи ще си мишка и роб!

Коментар

• Ваксината изобщо не е необходима за толкова слабо заболяване, а като прибавим и краткия период за създаването ѝ, нейната масова употреба изглежда меко казано неразумна. Жалко е как доста хора асоциират капчиците здрав разум с разни изчанчени 5Г конспирации в долнопробен опит да дискредитират всяка проява на желание за личен избор.
                                Last edited by perin; 06.12.2020, 19:19.

Коментар

Working...
                                X