If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Окей бе умно девойче.... Отговори ся на 1 въпросче ...
Да предположим че вие сте ваксинирани и вие ваксинираните сте много и болшинство .... супееер.... Вие сте ваксинирани и ЗАЩИТЕНИ ....
Ние дето не сме ваксинирани сме малко и малцинство и не сме защитени....
Примерно съотношението е 10 : 3 в полза за вас .... примерно .....
Тъййййй ... тогава защо вие ваксинираните и защитените се притеснявате от нас ?? Що се страхувате от нас ?? Нал сте ЗАЩИТЕНИ , не можем да ви заразим .... ние ще мрем .... Ми не се страхувайте от нас, не се тревожете за нас, не се кахърете за нас .... вие сте ваксинирани и защитени .....
Не е така.
Ефектът от ваксини, мерки, носене на маски е кумулативен за едно общество.
Колкото повече хора се ваксинират толкова ползите са по-големи за обществото, а и от там за отделния индивид.
Ваксината няма ефективност на 100%. Има някои ваксини, които предпазват на 100%. Но повечето ваксини имат определен процент ефективност - в случая 90-95 или там колкото е.
Ако имаше 100% ефективност нямаше да ми дреме за антиваксарите.
Или ако живеехте в гората също нямаше да ми дреме.
Но ако вирусът се внесе отвън да кажем. При нисък процент на ваксинация има вероятност за образуване на огнища, разпространение на вируса и повтаряне на заключването.
Вирусът има някакво репродуктивно число - демек 1 болен, колко здрави заразява. Границата е 1. Колкото по-голямо е от 1, толкова по-лесно и по-бързо се разпространява.
Колкото по-малко е от 1 и клони към 0 - толкова по-трудно се разпространява.
Целта на ваксинирането е така, че ако вируса се появи пак да няма почва за разпространение. При наличието на хора, чрез които може да се разпространява, то ще пострадат и ваксинирани. Верно в по-малка степен, но ще пострадат - щото ваксината няма 100% ефективност.
Уж за морбили ваксините са задължителни, но периодично избухват разни епидемии тук и там из България - щото има някои не ваксинирани. И те като са повечко и твоето дете нищо че е ваксинирано, ако си играе с тях и то може да прехване и да боледува, просто щото ваксината не е на 100% ефективна.
Да предположим че вие сте ваксинирани и вие ваксинираните сте много и болшинство .... супееер.... Вие сте ваксинирани и ЗАЩИТЕНИ ....
Тъййййй ... тогава защо вие ваксинираните и защитените се притеснявате от нас ?? Що се страхувате от нас ?? Нал сте ЗАЩИТЕНИ , не можем да ви заразим .... ние ще мрем .... Ми не се страхувайте от нас, не се тревожете за нас, не се кахърете за нас .... вие сте ваксинирани и защитени .....
Най-готиното е че те като са "защитени" и ние ще сме защитени. 70% е напълно достатъчно вируса да изчезне за 1 месец. (някои огнища извадили късата клечка може да има). На есен ще видим - според резилтатите на различните ваксини
Един приятел се шегува, че вируса бил изкуствено създаден с цел да се намали популацията на антиваксърите.
Погледнато конспиративно, те представляват сериозен риск и допринасят за доста излишни разходи в здравните системи. Хайде сега този вирус не е кой знае колко опасен, обаче ако се появи вирус като първия сарс или някой птичи грип който се прехвърля и между хора, тогава хората не вярващи в пандемии, фенове на конспирации и отричането на здравия разум или просто такива които не могат да си седнат на задника и да спзват мерки, ще заплашват оцеляването на човечеството
Точно така мисля и аз. А и донякъде подкрепям твърдението че разума е основното еволюционно предимство на хората, и тези които го нямат нарушават природните закони за оцеляване. Но пък от друга страна тъй като антиваксърите сте много активни в промотирането на на безумията ви, някак си с цел подържане на равновесие е хубаво на черното да се казва черно, на бялото бяло, а на откачалките откачалки.
Когато си убеден, че нещо не е редно се бориш да го промениш и заставаш ясно в съпротива, ако трябва пригризваш и гръкляни и продължаваш, накрая каквото стане...
виж, гарантирано, съм поне 10х ербаб от тебе, но в тоя случай съм и разумен.
На нашата измъчена територия, не става.
БХ трябваше поне да бъде изритан, кой мислиш му осигури комфорт 11 год ? Ами, народа.
Виж Франция днес, ама те не са спирали от времето на Жълтите жилетки насам, откакто отказаха приемането на СЕТА.
Кажи, ти как ще се бориш и ще гризеш гръкляни в БГ, като другите седят до жените си ???
При 90% от хората в тестовете не е имало никакви странични ефекти. При 10% е имало странични ефекти продължаващи ден или два. Страничните ефекти включват зачервяване на мястото на ваксиниране, болка на мястото за ваксиниране, температура, главоболие.
Това сравнено с 20% хоспитализация 10% нужда от кислород и 1% интубирани някак си силно накланя нещата към ваксините. Освен ако човек не е със сериозно разклатено психическо здраве, в общи линии същите типове хора които си купуват жилетки за предпазване от 5G или вярват че извънземни са ги отвличали.
На мен ми изглежда съвсем нормална асоциацията на антиваксърите с ненормалниците, а не с разума. Поне при такива данни от тестове.
Aз ще съм опитното зайче. Можеш да ме проследяваш поне докато съм жив и от кво съм умрел. Може наука да напишеш - киборг ли съм станал, прилеп или мутирало говедо мелез между лъв и акула.
Я кажи от кво се причиняват автоимунните болести че ми е интересно. Имало ги е още в пещерната ера. Но да видим твоята гледна точка.
Аз не знам ти кажи от КАКВО СЕ ОТКЛЮЧВАТ, че всички казват че съм бил предразположен
Ето това е проблема, че българина винаги го играе мишка и мисли как да се спаси поединично.... да бутнел на РЗИ служителя или личния да го пишел с ваксина.... Докато това е мисленето, подобен народ е обречен! Еми нали това ще мине веднъж...ами утре...ами децата и следващото поколение...
Когато си убеден, че нещо не е редно се бориш да го промениш и заставаш ясно в съпротива, ако трябва пригризваш и гръкляни и продължаваш, накрая каквото стане...
Проблема е, че хората нямат принципи!
Тука всеки мишкува бате, някакви масони, някакви милиардери, някакви рокфелеровци... пазели ги по цели армиии и тн...имали пари, държели правителствата...
Вселената е мрежа на общ разум... съзнанието определя битието на материално ниво! Ако се предпоставяш мисловно като мишка и роб, значи ще си мишка и роб!
А ако си нон стоп в коснпиразциите, какво ще излезе на материално ниво
Ваксината изобщо не е необходима за толкова слабо заболяване, а като прибавим и краткия период за създаването ѝ, нейната масова употреба изглежда меко казано неразумна. Жалко е как доста хора асоциират капчиците здрав разум с разни изчанчени 5Г конспирации в долнопробен опит да дискредитират всяка проява на желание за личен избор.
При 90% от хората в тестовете не е имало никакви странични ефекти. При 10% е имало странични ефекти продължаващи ден или два. Страничните ефекти включват зачервяване на мястото на ваксиниране, болка на мястото за ваксиниране, температура, главоболие.
Това сравнено с 20% хоспитализация 10% нужда от кислород и 1% интубирани някак си силно накланя нещата към ваксините. Освен ако човек не е със сериозно разклатено психическо здраве, в общи линии същите типове хора които си купуват жилетки за предпазване от 5G или вярват че извънземни са ги отвличали.
На мен ми изглежда съвсем нормална асоциацията на антиваксърите с ненормалниците, а не с разума. Поне при такива данни от тестове.
май не си схванал,
Да, като работещ бял мъж, християнин, аз имам най-малко права спрямо всичко друго на два крака (даже и кучетата в БГ имат повече права, а си го ритнал, затвор).
Така че, няма да е зле, да станем малцинство и да имаме повече права и да парадираме със тях. Но си и има начини да стане ваксинирането по втория начин, както писах вече, което по-добрия вариант.
Ето това е проблема, че българина винаги го играе мишка и мисли как да се спаси поединично.... да бутнел на РЗИ служителя или личния да го пишел с ваксина.... Докато това е мисленето, подобен народ е обречен! Еми нали това ще мине веднъж...ами утре...ами децата и следващото поколение...
Проблема е, че хората нямат принципи!
Тука всеки мишкува бате, някакви масони, някакви милиардери, някакви рокфелеровци... пазели ги по цели армиии и тн...имали пари, държели правителствата...
Вселената е мрежа на общ разум... съзнанието определя битието на материално ниво! Ако се предпоставяш мисловно като мишка и роб, значи ще си мишка и роб!
Ваксината изобщо не е необходима за толкова слабо заболяване, а като прибавим и краткия период за създаването ѝ, нейната масова употреба изглежда меко казано неразумна. Жалко е как доста хора асоциират капчиците здрав разум с разни изчанчени 5Г конспирации в долнопробен опит да дискредитират всяка проява на желание за личен избор.
Коментар