IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Ти на колко хора след поставяне на ваксина си поставяш такъв праг, защото няма ваксина на света без странични?
    Да и тези ваксини имат както писах. Просто зачервяване на ръката за един ден е ниска цена за избягване на ковид пневмония

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

На колко хора с пневмония слагаш прага над който може да си помислиш, баси аз май ги прецаках
      Ти на колко хора след поставяне на ваксина си поставяш такъв праг, защото няма ваксина на света без странични?

Коментар

Напиши ме на смях как смяташ че като докарваш на хората вирусна пневмония се грижиш за тях.
        Човека е с добри мотиви но не осъзнава последствията от действията си. Не е лош човек, но е опасен за себе си и околните.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Лев, мислиш ли, че не съм изчела повече материали от повечето тук промотъри(някои по-скоро, агресивни, отколкото четящи) , материали и от медицински издания(лансет идр) американското cdc, СЗО, китайски медии... Не допускаш ли, че човек може да има аргументирано/информирано, но противоположно на твоето мнение? Що за интелигентност е да не се приема отсрещната позиция?

Исках да те питам и за нещо, за което засега не съм намерила задоволителен отговор. Според теб, какви реакции може да има при поставяне на Ваксината(нека говорим само за предстоящата), ако в организма има изградени антитела срещу вируса?
          Въпросът може и да се усложни, ако включим не само живата ваксина на пфайзер, а и другите видове, които са вклюени в Плана за закупуване?
          Съни имате си мнение. Тук не става дума за мнения, мнения на пазара за коли втора ръка - хубава или лоша. Тук има факти за мен, за вас като няма - но проблем, приемам ви мненията, но ги смачквам директно към коша за боклук. Не се сърди.
          Нарече ваксината жива. Как по-нататък да ти обяснявам подробности, кажи ми. Не мога. Съжалявам.
          За антителата няма никакъв проблем имаш ли ги, нямаш ли ги. Нито титъра им е важен, нито значи че са ефективна част от имунния отговор. Показват само едно че си срещнал вируса. Нищо повече. Имунният отговор не се корени в антителата. Никакви реакции няма да има при ваксина и имаш антитела. Никакви! Дотук.
          Last edited by bulgarian lev; 06.12.2020, 23:48.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

...... Боли ме фара за пътуването, а и този вирус няма да е до без край, аз му давам 2-3 години макс да го има!
            Вируса ще го има винаги от сега нататък, само където постепенно ще мутира в посока да е по-много заразен и по-малко убийствен. Причината за това ще са не мутацииите, а естествения подбор (ако знаеш какво значи).

Това, което ще се случи в следващите 2-3 години, ще е появата на 10-20 различни вида ваксини, и 3-4 различни вида лекарства, които да се продават в аптеката. Така отговорноста за собствения живот и здраве ще стане персонална, а не задължение на държавата.

Междувременно ще измре около 3-4% от населението, и средната продължителност на живота ще намалее с 5-10 години. Добрата новина е, че ще умират преди всичко олигофрени, което ще доведе до повишаване на средния IQ на нациите.
            Last edited by Mateev; 06.12.2020, 23:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Да, започна да схващаш основата.
              Интересно е как си много активен, загрижен и настъпателен към хората, които не искат да се ваксинират от ковид, но не вярвам да си хабил същата енергия да убеждаваш хората да се хранят здравословно, да не се залежават, да не пушат и пият прекалено и други неща, които са много по-вредни и са ежегодни от много години насам и за много занапред, за разлика от този съвсем преходен и не особено опасен вирус. Според мен това е поради същата причина, недобра оценка на риска.
              Бих добавила и мръсния въздух! Д-р Лев може да каже какви са отраженията на Азотния диоксид(в пъти над нормата в София) върху организма и дихателната система. А на фините прахови частици?
              Да има агресия и към отговорните лица? Нормална гражданска взискателност за нормална среда на живот!
              Европа заведе дело срещу България за невзимане на мерки за чистотата на въздуха, гражданите предпочитат да се вайкат за болест, малко по-силна от ежегодния грип!

Коментар

Сигурно всеки заразил се с вируса стига до пневмония, а всеки сложил си ваксина има 100% гаранция, че той точно няма да е от тези със страничните ефекти!

Б'гай трол!
                На колко хора с пневмония слагаш прага над който може да си помислиш, баси аз май ги прецаках

Коментар

Не, просто за хората които дават непоискани съвети има специално място в ада. А тази тема си е точно мястото където няма нужда да се притеснявам че съм извън темата
                  На тебе някой иска ли ти ги?

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Ок, значи имаш редкия шанс да познаваш все хора без вредни навици и да не се притесняваш в това направление, но някои от тях хипотетично биха могли да не искат да се ваксинират и затова се бориш да убедиш съвсем непознати антиваксъри, да не бъдат повече антиваксъри. Трябваше така да започнеш.
                    Не, просто за хората които дават непоискани съвети има специално място в ада. А тази тема си е точно мястото където няма нужда да се притеснявам че съм извън темата

Коментар

Напиши ме на смях как смяташ че като докарваш на хората вирусна пневмония се грижиш за тях.
                      Сигурно всеки заразил се с вируса стига до пневмония, а всеки сложил си ваксина има 100% гаранция, че той точно няма да е от тези със страничните ефекти!

Б'гай трол!

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Maнгъров - шеф на Ковид отделение, носи една стара маска у джоба, Пулев и депутатите от Герб - доброволци, какво да ги е страх тия, умира се само веднъж, а Равновеско се скри в гората, а е и млад.
                        Аз гледам да не подценявам разрушителния потенциал на идиотите. Определено предпочитам личното ми благополучие да не зависи от решения на политици олигофрени и елементарни хора без контрол над импулсите, които си рискуват и техния и моя живот, заради някое ходене на фитнес или чалга клуб

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Дам, ще си се возя с Ската а овцата ще се плези в метрото хаха.. абе шматко с пари всичко става..
                          Шматко, ще викаш на оная путка дето те търпи вкъщи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Няма общо с интелектуалния статус. Може и да си умно говедо, но си говедо, защото не си информирано и не желаеш да се вслушваш.
                            Лев, мислиш ли, че не съм изчела повече материали от повечето тук промотъри(някои по-скоро, агресивни, отколкото четящи) , материали и от медицински издания(лансет идр) американското cdc, СЗО, китайски медии... Не допускаш ли, че човек може да има аргументирано/информирано, но противоположно на твоето мнение? Що за интелигентност е да не се приема отсрещната позиция?

Исках да те питам и за нещо, за което засега не съм намерила задоволителен отговор. Според теб, какви реакции може да има при поставяне на Ваксината(нека говорим само за предстоящата), ако в организма има изградени антитела срещу вируса?
                            Въпросът може и да се усложни, ако включим не само живата ваксина на пфайзер, а и другите видове, които са вклюени в Плана за закупуване?

Коментар

Ами в общи линии не ми дреме за вредни навици на хората които не заплашват мен или близките ми. При ваксините обаче със сигурност ще има някой който познавам и не си е направил. И след това ще ми е кофти ако се зарази и не дай си боже почине. Така си минимизирам тези възможни неприятни усещания като пиша срещу потенциалната опасност. Антиваксерите. Така че мотивите са ми съвсем нормални, егоизъм
                              Ок, значи имаш редкия шанс да познаваш все хора без вредни навици и да не се притесняваш в това направление, но някои от тях хипотетично биха могли да не искат да се ваксинират и затова се бориш да убедиш съвсем непознати антиваксъри, да не бъдат повече антиваксъри. Трябваше така да започнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Рискът да се возиш с кола е стотина пъти по-висок. Карай колело, още по-висок, ще те отнесат като гербова марка.
                                Maнгъров - шеф на Ковид отделение, носи една стара маска у джоба, Пулев и депутатите от Герб - доброволци, какво да ги е страх тия, умира се само веднъж, а Равновеско се скри в гората, а е и млад.

Коментар

Working...
                                X