Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и на мен ми прави впечатление, че след първоначалните сцени на шок и ужас от Китай
буквално за 3-4 дни потулиха всичко , а от индия, латинска америка, африка не се чува нищо...а там са доста гъсто населени и нямат държавната машина на Китай.. не ми се мисли ако ги налази колко хора ще се заразят.
вероятно го имат за сезонен вирус и не се приема сериозно, но в този случай защо им беше на китайците цялата тази мега организация и блокада... някой нещо спестява.
Испанския грип също е сезонен и точно поради това, тогавашната общност след първата вълна когато лятото почити изчезва не са го взели на сериозно.
Испанския грип се появява отново и общо властва три години като втората вълна най смъртоносна..
С две думи киселото млеко трябва да продължи да се държи у хладилника и то заключено с дебел катинар, щот иначе може да хване на некъде.Last edited by Todor Sabev; 12.02.2020, 21:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Вчера по някоя от програмите на ТВ-ту рекоха, че инкубационния период не бил 14, а 24 дни. Индията се очертава доста тъмна.
буквално за 3-4 дни потулиха всичко , а от индия, латинска америка, африка не се чува нищо...а там са доста гъсто населени и нямат държавната машина на Китай.. не ми се мисли ако ги налази колко хора ще се заразят.
вероятно го имат за сезонен вирус и не се приема сериозно, но в този случай защо им беше на китайците цялата тази мега организация и блокада... някой нещо спестява.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДве седмици е инкубационния период, нали така? Значи тези 500 000 още не са се разболяли. Т.е. ти смяташ, че мерките които са взети сега са недостатъчни и че някак си хляди болни са се измъкнали от Ухан и разпространяват вируса. Не ми звучи правдоподобно.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
4. Относно произхода, малко пресилено ми се вижда да говорим за био-оръжие/извънземни. Уж има опровергаване на информацията, че вируса идва от местния научен институт, който 2017г е получил финансиране именно за изследване на опасни зарази. По-скоро опровергаването е се базира на доказателства, че въпросния институт няма инфраструктурата за научна работа в сферата на био-оръжията (това не пречи на другите изследвания). Факт е, че въпросния институт пръв е идентифицирал и изолирал вируса. Може би защото са имали проби веднага. Този месец са подали заявка за патент за лечение. Кога установиха, че помага не знам... Факт е също така, че в Хонконг протести няма...Last edited by Trakatrak; 12.02.2020, 18:41.
Коментар
-
А дали на безхаберните европейски управници им хрумва колко лесно е да се използва епидемията за тероризъм? При това огромно изобилие на вирусни култури е шега за някоя групировка, представляваща например мирна религия да ги размножи лабораторно и да почне да ги разпространява из берлинското/парижкото метро. Та дори не е необходимо размножаването да става лабораторно... Духът вече е излязал от бутилката. Чакат ни интересни времена.
Коментар
-
Две седмици е инкубационния период, нали така? Значи тези 500 000 още не са се разболяли. Т.е. ти смяташ, че мерките които са взети сега са недостатъчни и че някак си хляди болни са се измъкнали от Ухан и разпространяват вируса. Не ми звучи правдоподобно.
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Не може да са по-малко от 70 хил,щото реално болните са над 500 000.Докато се стигнат реалните бройки много седмици ще минат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Напълно възможно. Но това най-вероятно ще е пикът на разпространение на вируса
Аз по-скоро мисля обаче, че другия понеделник болните ще са под 60 000.
Да видим!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Напълно възможно. Но това най-вероятно ще е пикът на разпространение на вируса
Да видим!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
В понеделник ще има 70 000 болни и 1800 починали.На седмична база заболелите и починалите се удвояват,това
забелязвам аз.
Да видим!Last edited by Money; 12.02.2020, 14:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНа логаритмична скала се вижда още по-добре
забелязвам аз.Last edited by Grosss; 12.02.2020, 13:51.
Коментар
Коментар