IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Има хипотези, че някои пандемии са причинени от космическо инфектиране. Само така може да се обясни едновременното възникване на епидемии на изолирани, отдалечени помежду им места. Но възможно е пренасяне чрез мигриращи птици или да речем микрорганизми носени от въздушни течения. Колкото до конспиративните теории, из кинопродукциите щъкат достатъчно допускания и описания на частни лаборатории, смахнати експериментатори и нарцистични злодеи, мразещи човечеството.
    Наистина, заразяване от космоса не би трябвало да се отхвърля. Метеорит може и напълно студен да падне, в зависимост от посоката на движение и относителната му скорост спрямо Земята. Чудното е, защо все в Китай падат, пусто...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и на мен ми прави впечатление, че след първоначалните сцени на шок и ужас от Китай
      буквално за 3-4 дни потулиха всичко , а от индия, латинска америка, африка не се чува нищо...а там са доста гъсто населени и нямат държавната машина на Китай.. не ми се мисли ако ги налази колко хора ще се заразят.

вероятно го имат за сезонен вирус и не се приема сериозно, но в този случай защо им беше на китайците цялата тази мега организация и блокада... някой нещо спестява.
      Единственото нещо което може да спре вируса докакато няма ваксина е блокада и изолация.
      Испанския грип също е сезонен и точно поради това, тогавашната общност след първата вълна когато лятото почити изчезва не са го взели на сериозно.
      Испанския грип се появява отново и общо властва три години като втората вълна най смъртоносна..

С две думи киселото млеко трябва да продължи да се държи у хладилника и то заключено с дебел катинар, щот иначе може да хване на некъде.
      Last edited by Todor Sabev; 12.02.2020, 21:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Вчера по някоя от програмите на ТВ-ту рекоха, че инкубационния период не бил 14, а 24 дни. Индията се очертава доста тъмна.
        и на мен ми прави впечатление, че след първоначалните сцени на шок и ужас от Китай
        буквално за 3-4 дни потулиха всичко , а от индия, латинска америка, африка не се чува нищо...а там са доста гъсто населени и нямат държавната машина на Китай.. не ми се мисли ако ги налази колко хора ще се заразят.

вероятно го имат за сезонен вирус и не се приема сериозно, но в този случай защо им беше на китайците цялата тази мега организация и блокада... някой нещо спестява.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Две седмици е инкубационния период, нали така? Значи тези 500 000 още не са се разболяли. Т.е. ти смяташ, че мерките които са взети сега са недостатъчни и че някак си хляди болни са се измъкнали от Ухан и разпространяват вируса. Не ми звучи правдоподобно.

Вчера по някоя от програмите на ТВ-ту рекоха, че инкубационния период не бил 14, а 24 дни. Индията се очертава доста тъмна.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Да такива теории има за масови епидемии през средновековието, като ги свързват със космически тела..Много по- вероятно е от слабата хигиена..По улиците са се изхвърляли боклуци и дори фекалии и навсякъде е имало плъхове..Ниските класи са яли плъхове и са ги ловели и продавали на пазарите..

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

4. Относно произхода, малко пресилено ми се вижда да говорим за био-оръжие/извънземни. Уж има опровергаване на информацията, че вируса идва от местния научен институт, който 2017г е получил финансиране именно за изследване на опасни зарази. По-скоро опровергаването е се базира на доказателства, че въпросния институт няма инфраструктурата за научна работа в сферата на био-оръжията (това не пречи на другите изследвания). Факт е, че въпросния институт пръв е идентифицирал и изолирал вируса. Може би защото са имали проби веднага. Този месец са подали заявка за патент за лечение. Кога установиха, че помага не знам... Факт е също така, че в Хонконг протести няма...
              Има хипотези, че някои пандемии са причинени от космическо инфектиране. Само така може да се обясни едновременното възникване на епидемии на изолирани, отдалечени помежду им места. Но възможно е пренасяне чрез мигриращи птици или да речем микрорганизми носени от въздушни течения. Колкото до конспиративните теории, из кинопродукциите щъкат достатъчно допускания и описания на частни лаборатории, смахнати експериментатори и нарцистични злодеи, мразещи човечеството.
              Last edited by Trakatrak; 12.02.2020, 18:41.

Коментар

• А дали на безхаберните европейски управници им хрумва колко лесно е да се използва епидемията за тероризъм? При това огромно изобилие на вирусни култури е шега за някоя групировка, представляваща например мирна религия да ги размножи лабораторно и да почне да ги разпространява из берлинското/парижкото метро. Та дори не е необходимо размножаването да става лабораторно... Духът вече е излязал от бутилката. Чакат ни интересни времена.

Коментар

• Две седмици е инкубационния период, нали така? Значи тези 500 000 още не са се разболяли. Т.е. ти смяташ, че мерките които са взети сега са недостатъчни и че някак си хляди болни са се измъкнали от Ухан и разпространяват вируса. Не ми звучи правдоподобно.

Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Не може да са по-малко от 70 хил,щото реално болните са над 500 000.Докато се стигнат реалните бройки много седмици ще минат.

Коментар

Напълно възможно. Но това най-вероятно ще е пикът на разпространение на вируса

Аз по-скоро мисля обаче, че другия понеделник болните ще са под 60 000.

Да видим!
                    Не може да са по-малко от 70 хил,щото реално болните са над 500 000.Докато се стигнат реалните бройки много седмици ще минат.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko
                      Веднага го изтрих ! Нито съм го писала,нито държа някой друг да го чете ! Различните гледни точки бяха важни не друго

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                        Ще поживеем ще видим. Уповавам се основно на лични преки впечатления и някои факти. 1. Не мисля, че симптомите са се развили изведнъж. Става дума за култура/манталитет. Познавам китайци, които не са стъпвали на лекар, а ако предложа един аспирин и се шашкат и не го приемат, смятайки го за отрова. Този вирус обаче не е шега. Не става да пиеш чай/билки и да ходиш на работа с кашлица. 2. Доколкото ми обясни един колега (може да има неточност заради превода), най-опасно е усложнението, при което се събира вода в дробовете и просто човек се задушава. В болницата обаче в повечето случаи може да се помогне. 3. Вируса наистина е доста стабилен по отношение на предаване и инкубационен период. Предаването гледам е обсъдено в темата. Днес ли вчера ли има разболял се Японец от евакуираните със самолети. Симптомите на вируса са се проявили след над 12 дни. Дано е бил под карантина. Всъщност в Япония има здраво нарастване на броя, основно/единствено от хора на кораба, който е под карантина. Откриват десетки на ден, и ще е изненада ако процента заразени е под 100% до седмица като се има в предвид, че са затворени най-вероятно заедно. Хайде, 99% заради някакви аномалии. Грубо казано, от над 170 човека заразени за сега, 4 са в болница с усложнения, двама в интензивното. До няколко дни и там може да се наблюдава по-ясно какво става според това има ли излекувани, кога, колко още ще са с усложнения като мине известно време. При тази ситуация е абсурд да говорим за намаляване на вируса сега. След месец като излязат още заразени и започнем да виждаме масово излекувани добре, но не сега. След падането на масовата карантина на някои места в Китай съм притеснен какво ще стане в близките дни и там. Дано греша... 4. Относно произхода, малко пресилено ми се вижда да говорим за био-оръжие/извънземни. Уж има опровергаване на информацията, че вируса идва от местния научен институт, който 2017г е получил финансиране именно за изследване на опасни зарази. По-скоро опровергаването е се базира на доказателства, че въпросния институт няма инфраструктурата за научна работа в сферата на био-оръжията (това не пречи на другите изследвания). Факт е, че въпросния институт пръв е идентифицирал и изолирал вируса. Може би защото са имали проби веднага. Този месец са подали заявка за патент за лечение. Кога установиха, че помага не знам... Факт е също така, че в Хонконг протести няма...

Коментар

• http://zahariada.blog.bg/drugi/2020/...la-na-.1695202
                          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Да видим!
                            Преза тази врата (с вируса) поредната Световна Икономическа Криза ( СИК ) излезе на сцената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

В понеделник ще има 70 000 болни и 1800 починали.На седмична база заболелите и починалите се удвояват,това
                              забелязвам аз.

Да видим!
                              Last edited by Money; 12.02.2020, 14:22.

Коментар

На логаритмична скала се вижда още по-добре

В понеделник ще има 70 000 болни и 1800 починали.На седмична база заболелите и починалите се удвояват,това
                                забелязвам аз.
                                Last edited by Grosss; 12.02.2020, 13:51.

Коментар

Working...
                                X