Първоначално изпратено от hazard
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Мен продължава да ме учудва, защо тия тъпаци китайци носят маски, тип парцал през устата и носа.
В добрия стар СССР хората лягаха и ставаха с противогаз до тях, а сега в 21-ви век с парцал на лицето?!?
back to противогаз
това е спасението
Дори се замислям целият свят 8 млрд. души да поносят противогази 14 дни и да убием и инфлуенцата (грипа). Но трябва да се вложат около 400 млрд. лв. в противогази? Дали си струва?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЗа България специално, а предполагам и за почти всички други страни, най-големия проблем ще дойде от неадекватното здравеопазване. Ако само 10% от разболелите се нуждаят от болнично лечение. Дори само 20% от населението да се разболеят това прави 70000 човека с нужда от болница. Тъй като лечението е дълго поне две седмици, а болестта се разпространява бързо, най-вероятно поне за половината ще трябва да има легла или екстра 35000 легла като абсолютен минимум. Но общо болничните легла в България са 50000. Всичките. И не виждам правителството ни да прави каквото и да било да се подготвя за евентуална епидемия.
Бягаш някъде, нали това пиша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеТвърдеше, че България ще бъде мястото за оцеляване на своите граждани. Наистина това е доста страховито пророчество,
Коментар
-
Китайците изплюкаха новината, че всъщност болните са 2 пъти повече, щото предния метод не ги откривал точно, сега имали друг метод.
За капак инкубационния период най-вероятно отива към 20+ дена. Взеха да говорят за 24 дни.
Т.е. заразяваш се, ходиш си нагоре-надолу, ръсиш вируси и симптомите че си болен могат да се появяват чак след 20 дена
Коментар
-
Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнениеПритеснителното е, че май не се изгражда траен имунитет и това, че си бил коронясан веднъж, не значи, че не може да повтори))).. Другото, което доста ме притеснява е, че по оценки на китайците вирусът протича по-тежко при мъжете и заразените мъже са близо 2/3 от всички заразени... Тук вече нещата започват да понамирисват.
- 1 like
Коментар
-
За България специално, а предполагам и за почти всички други страни, най-големия проблем ще дойде от неадекватното здравеопазване. Ако само 10% от разболелите се нуждаят от болнично лечение. Дори само 20% от населението да се разболеят това прави 70000 човека с нужда от болница. Тъй като лечението е дълго поне две седмици, а болестта се разпространява бързо, най-вероятно поне за половината ще трябва да има легла или екстра 35000 легла като абсолютен минимум. Но общо болничните легла в България са 50000. Всичките. И не виждам правителството ни да прави каквото и да било да се подготвя за евентуална епидемия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Миналата година имаше статии, че свръх богати са наемали бункери в Швейцария, да устоят на бомби и зарази, с продоволствия за 2 месеца.
Аз януари писах за консервите и оръжието и за къща в Балкана.
Има и варианти за горещите острови на Гърция, Аржентина, Перу, Странджа Сакар, Панама, Доминика, Коми, Видинските села, Албанския север,.
В Южна Америка е горещо, а и няма заразени.
Иначе, мегалополисите са обречени, както и гари, спирки, магазини, щото е достатъчно само човек да издиша заразен въздух
Остава и опасността за рецесия, банкрути, фалити, трилионите долари дълг.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеПреди години попаднах на едно предвиждане на известната със своите пророчески дарби Слава Севрюкова. Там тя твърдеше, че около 2020-2025 година човечеството ще бъде изправено пред непреодолим проблем, който ще доведе живота до колапс. Съветваше всички българи, които са по света, да се върнат в този период, защото по-късно няма да имат възможност да сторят това. Единственото, което се налага като извод, е, че е вероятна пълна транспортна парализа, предшествана от някакъв друг глобален проблем. Твърдеше, че България ще бъде мястото за оцеляване на своите граждани. Наистина това е доста страховито пророчество, но в същото време не бива да се съмняваме във възможностите на може би най-ярката пророчица в нашата история. Тя има изумителни находки в областта на науката, които са надлежно доказани, и по-специално, което е най-странно - квантовата физика. Човек, абсолютно неграмотен в научно отношение, със завършен прогимназиален курс, говори за строежа на атома, кварките, макар да ги нарича по друг начин, торсионните полета и матрицата на Макс Планк, която е в основата на разумността на вселената. Нещото, което прави впечатление днес, е мащабите на превенция за този вид щам на грипа, които демонсътрира Китай. Те са безпрецедентни. Имаше ТОРС, имаше САРС, свински грип, грип от патица по пекински, бяха обявени за бича в ръцете на Дявола, но това, което наблюдаваме сега, е направо ужасяващо. А сме едва в началото. Може и да се размине, дано. Но винаги се сещам за това откровение на Слава Севрюкова, когато наближават тези години, та било то и без да има някаква видима причина за притеснение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Не съм чул пчелите да отлитат на юг...Те да не са птици...Най-много да се натреса в друг кошер...
обаче аз знам за едни хибридни пчели убийци които сериозно разширяват ареала си. Та да съм тон с настроението което обхванало всички.Last edited by Todor Sabev; 13.02.2020, 13:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение... то това добре , ама да не ти се прийска да отлетиш на юг.
Коментар
-
Това добре, обаче скокът на умрелите от вируса за вчера е 2.5х в сравнение със завчера.
Методологията за установяване на смъртта смятам, че е непроменена
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Meтодологията на отчитане е променена.
"China revised the total case numbers in Hubei province by an additional 15,000 — and the death tally higher by 242 — after it took into account cases in which doctors are allowed to diagnose patients based on clinical methods."
Коментар
-
Притеснителното е, че май не се изгражда траен имунитет и това, че си бил коронясан веднъж, не значи, че не може да повтори))).. Другото, което доста ме притеснява е, че по оценки на китайците вирусът протича по-тежко при мъжете и заразените мъже са близо 2/3 от всички заразени... Тук вече нещата започват да понамирисват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Равновесието требва да смениш ника примерно .
Зомби - равновесие.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар