Първоначално изпратено от pinoccio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Слава е най добрата.Издателството на СУ издава една книжка Психотронен нодел на атома.С нея работи Иво Лозенски от СУ.Предрекла ни е да си предупредим хората най късно до 2028г да се прибират щото после и да искат няма да могат.Чудех се дълго време ама как така няма да могат но след като стана аварията във Фукушима започнах да разбирам.А сега с корона вируса нямам никакви съмнения.Тя е казала че това дето сме свикнали да е земя няма все да е земя.Релефа ще се промени.А специално за САЩ е предрекла че от там идва злото по света и че умове бисери ще се разпръснат от там по целият свят.Бог няма да може да ги изтърпи.Времената наближават.Аз лично съм построил един апартамент и един съм купил.Направил съм и по един ама много як ремонт и на двата но не ги чувствам мои.Като си отида на село със земята и с кладенеца чувствувам някаква сила.Не знам защо е така но така усещам
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Година и половина дават реалистичен срок. После трябва да се произведе в милиарди бройки. Дано наистина отслабне заразата при затопляне, щото иначе мамата си трака.
На въпроса на участниците за противовирусните медикаменти - повечето са антиметаболито - блокират вирусната ДНК полимераза и оттам репликацията. При РНК вирусите проблемът е малко по-сложен. Не невъзможен, но по-труден. Особено при ретровирусите към което семейство са и ХИВ вирусите.
Също блокитат невраминидазата - ензим осигуряващ проникването в клетката гостоприемник.
За ваксина е нужно време, първо вируса или негов протеин трябва да се направи достатъчно имуногенен за да предизвиква отговор. И тогава се прави ваксина, и то ако няма изменчивост. Изпитания, одобрение, липса на странични ефекти, рекомбинантна ваксина, жовата би могла да зарази ако не е отслабена и куп други неща. Липса на кръстосана имунна реакция....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Лекарите не използват реално противогази. Тези неща против заразяване са си със собствен въздух. Подържат по-високо налягане в костюма спрямо външното атмосферно налягане за да не може да влезе заразен въздух. Иначе самия притовогаз, като този който се продава в военни магазини са просто едни мембрани с активен въглен. Активния въглен действа като се свързва с химични вещества. Но вируса не е химично вещество, то е биологично. И то много малко, мембраните на противогаза ще го атруднят физически да мине, но няма как противогаза да ти даде гаранция срещу заразяването. Също както и маската. Маските се носят всъщност за да се ограничи разпространението, като ограничава пространството на разпространение при кихане и кашляне. По-важно е болни да носят маски а не здрави. Иначе самия вирус се предава не само по въздушно капков път а и при докосване на заразени повърхности. Не е ясно колко оцелява на такива, но четох някакви неща, на които не вярвам чак толкова много, които твърдяха че на гладка метална повърхност в студено време може да оцелее с дни. Т.е. кел файда че носиш противогаз, след като по пръстите ти могат да полепнат вируси, които в момента на свалянето на противогаза ще попаднат на лицето ти. Същото нещо и ако се носят ръкавици или защитно облекло. Ако не знаеш как да го ползваш правилно или не можеш да го дезинфектираш и отвън е в общи линии безсмислено.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Чудя се шегувате ли се или не, как може да обсъждате подобно нещо, явно нищо не разбирате. Айде понапъни се и ще се сетиш парцалите за лице парцали ли са и защо помагат.
а от години китайците дори по улиците на европа си ходят с тези парцали
тук в София дори шофьори започнаха да карат сами в колата с такива
онзи ден си карам колата и колега насреща с такава маска на лицето, ами чудно ми е защо
доколко са решение или Плацебо
съмнявам се, след като ефект няма
Ravnovesie обясни по-долу
явно скафандри като за учените трудно ще се дадат на цялото население..., трудно се експлоатират и явно са скъпи
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
и лекарите (включително от САЩ ако дойдат да изследват) ще влязат с парцал на лице (пардон медицинска маска), а не с противогаз?
силно се съмнявам
Коментар
-
чувствам се дискриминирам
никой не ми обясни, защо не се ползват противогази, а парцали за лице?
защото противогазите са скъпи?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
Момче, с маска или без маска ти си за патолог отвсякъде!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
силно се съмнявам
Коментар
-
защото противогазите са скъпи?
Коментар
-
защото противогазите са скъпи?г-жа Фирдевс.2015г.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеМен продължава да ме учудва, защо тия тъпаци китайци носят маски, тип парцал през устата и носа.
В добрия стар СССР хората лягаха и ставаха с противогаз до тях, а сега в 21-ви век с парцал на лицето?!?
back to противогаз
това е спасението
Дори се замислям целият свят 8 млрд. души да поносят противогази 14 дни и да убием и инфлуенцата (грипа). Но трябва да се вложат около 400 млрд. лв. в противогази? Дали си струва?
защото противогазите са скъпи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Не му давай идеи. По-добре да прескочи до Ухан и там да ги продава. Без противогаз, че такъв голем номер нема.
- 1 like
Коментар
Коментар