Първоначално изпратено от Бързоходко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеДайте пак таблицата с данните по държави, че стана различно за нас...
Таблицата днес изглежда обнадеждаваща, но това може и да е измамно чувство.
Search:China 77,660 +510 2,664 +72 27,463 9,126 S. Korea 893 +60 9 +1 22 6 Diamond Princess 691 4 +1 10 35 Italy 231 +2 7 1 23 Japan 160 +1 1 23 7 Singapore 90 53 7 Hong Kong 81 2 12 6 Iran 61 14 +2 3 USA 53 6 Thailand 37 +2 21 2 Taiwan 31 +1 1 5 1 Australia 22 11 Malaysia 22 20 Germany 16 14 Vietnam 16 16 U.K. 13 8 U.A.E. 13 3 2 France 12 1 11 Canada 11 3 Macao 10 5 Kuwait 5 Philippines 3 1 2 India 3 3 Spain 3 2 Bahrain 2 Israel 2 Oman 2 Russia 2 2 Afghanistan 1 Belgium 1 1 Cambodia 1 1 Egypt 1 1 Finland 1 1 Iraq 1 Lebanon 1 Nepal 1 1 Sri Lanka 1 1 Sweden 1
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеМда май е време с психотерапевтична цел да попрочетете една страхотна книга на Албер Кам/ю - "Чумата". Там е казано всичко, което човек трябва да знае за това което се задава. Повярвайте ми това четиво силно укрепва духа. А това в момента е по-важно от всичко друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеДайте пак таблицата с данните по държави, че стана различно за нас...Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power, ако някой се нагърби да анализира ситуацията тя е като тревога за която дори сирената е счупена а войската спи дълбоко и някак ще трябва да се събуди, т.е. вируса трябва да има и това свойство - да буди и да ръчка.Как се блокира - първо на държавната граница понеже става въпрос за внос, после по райони и накрая населени места. Ако аз вземам решенията първото най важно е да го изпреваря, защото ако закъснея ще губя жива сила. Зашитни облекла - много са важни, обеззаразяването им преди сваляне, вируса умирал от хлор.И пак много е важно да има командир и щаб който носи отговорност. Чувал съм че има такива командири които казвали - аз не мога да си пратя децата да ги погубя, трябва така да бъде че да няма жертви и ако някой падне това да бъда аз - стоят отпред и първи тръгват и водят.А и да не забравя трябва много здрав тил, запаси и да си наясно кой какво умее и с какво може да се справи от първия път, всяка грешка е загуба и всяка жертва грешка. Сложна работа, не е за мен а трябват генерали. Ти виж как действат на няки места, нямат болни а си блокираха границата - умеят да побеждават.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
+100
И сега, да питам, дали тъпанарите на власт са изобщо в състояние да сторят нещо? КАТЕГОРИЧНО, НЕ.
-ОСВЕН, ДА КОПИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА МОДЕРЕН КИТАЙ.
Все е нещо, на тъжния фон на държава със затихнали функции.
...И, да, тренировките и часовете по ЗОМП в казармата даваха много. СЕГА, може да се уповаваме нна отработеното преди повече от 30 години.
P.S.
Използваните веднъж маски, изгладени (заедно с вързаннките) с парна ютия, все са някаква алтернатива. Сериозно. Вирусът мре от жегата, а там тя е над 100°С. Не върви просто изхвърляне някъде. Някой ги докосва, някое коте се овърдаля, някой го помилва и, ето, заразата е в ход...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеИ какво, ще се събере дружинката... а ако има един болен.... какво правите... дружинката се тръшва болна след 14 дни.
На нас ни трябват войски за радиологична и биологична защита, някога е имало такива (от баща ми знам), сега не знам дали ги има още. Хора които са инструктирани как се работи в силно заразена среда.
Колкото до мародерите, те няма да мародерстват, много дълго защото ще се изпонатръшкат доста бързо... а и няма да има кой да ги лекува.
Само да носиш противогаз, не те спасява, после трябва да го обеззаразяваш а и нищо не пречи да се обърка нещо някой филтър да се окаже дефектен и си приключил курса.
Тук някой по-надолу беше писал да си дезинфекцираме маските със солена вода... вируса ще се смее на солената вода и ще вика "дайте ми още, добре ми идва таз солена баня"... (разбира се вируса не е разумно същество но в България в последно време е модерно да се очовечава)
Генералите не могат да водят война срещу вируси, за това трябват учени експерти в дадената област. Но ние отдавна вече нямаме такива, защото навсякъде са се настанили само подлизурковци и "наши момчета", които не случайно са пълни некадърници.
Само пълни глупаци могат да мислят, че няма смисъл от никаква карантина и спиране на полетите, защото така или иначе сме го изпуснали. Дори да сме го изпуснали, защо трябва да допускаме да ни идва допълнителна зараза?! (а също евентуално и нови по-смъртоносни щамове)
Най малко трябва да се спрат туристическите полети, той така или иначе туризма е загубен. За да се намали евентуалния брой на пристигащите болни. Всеки ден спечелено време е в плюс. Всеки ден се научава повече и повече за болеста.
И сега, да питам, дали тъпанарите на власт са изобщо в състояние да сторят нещо? КАТЕГОРИЧНО, НЕ.
-ОСВЕН, ДА КОПИРАТ ДЕЙСТВИЯТА НА МОДЕРЕН КИТАЙ.
Все е нещо, на тъжния фон на държава със затихнали функции.
...И, да, тренировките и часовете по ЗОМП в казармата даваха много. СЕГА, може да се уповаваме нна отработеното преди повече от 30 години.
P.S.
Използваните веднъж маски, изгладени (заедно с вързаннките) с парна ютия, все са някаква алтернатива. Сериозно. Вирусът мре от жегата, а там тя е над 100°С. Не върви просто изхвърляне някъде. Някой ги докосва, някое коте се овърдаля, някой го помилва и, ето, заразата е в ход...Last edited by Pyramid; 25.02.2020, 07:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
А защо мислиш, че търсената алтернатива на фиатните пари ще е златото?Last edited by Hermes73; 25.02.2020, 07:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Джим Рикардс точно това пише-ВСИЧКО ЩЕ ЗАМРЪЗНЕ .Така се изразява за парите и обществото.Ще има реална заплаха която ще бъде използвана за обезценяване на фиат парите и завръщането на златото.Неговото число е 10 000 за унция.........
Коментар
-
national power, ако някой се нагърби да анализира ситуацията тя е като тревога за която дори сирената е счупена а войската спи дълбоко и някак ще трябва да се събуди, т.е. вируса трябва да има и това свойство - да буди и да ръчка.Как се блокира - първо на държавната граница понеже става въпрос за внос, после по райони и накрая населени места. Ако аз вземам решенията първото най важно е да го изпреваря, защото ако закъснея ще губя жива сила. Зашитни облекла - много са важни, обеззаразяването им преди сваляне, вируса умирал от хлор.И пак много е важно да има командир и щаб който носи отговорност. Чувал съм че има такива командири които казвали - аз не мога да си пратя децата да ги погубя, трябва така да бъде че да няма жертви и ако някой падне това да бъда аз - стоят отпред и първи тръгват и водят.А и да не забравя трябва много здрав тил, запаси и да си наясно кой какво умее и с какво може да се справи от първия път, всяка грешка е загуба и всяка жертва грешка. Сложна работа, не е за мен а трябват генерали. Ти виж как действат на няки места, нямат болни а си блокираха границата - умеят да побеждават.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПешо, ловците в България наброяваме над 150 000 броя /дамите сме около 2000/. Организирани сме, горе-долу изпълняваме команди и повечето от нас издържат на пеши преход. Ако ни потърсят, не ще да е само за помощ.
Наздраве!
И какво, ще се събере дружинката... а ако има един болен.... какво правите... дружинката се тръшва болна след 14 дни.
На нас ни трябват войски за радиологична и биологична защита, някога е имало такива (от баща ми знам), сега не знам дали ги има още. Хора които са инструктирани как се работи в силно заразена среда.
Колкото до мародерите, те няма да мародерстват, много дълго защото ще се изпонатръшкат доста бързо... а и няма да има кой да ги лекува.
Само да носиш противогаз, не те спасява, после трябва да го обеззаразяваш а и нищо не пречи да се обърка нещо някой филтър да се окаже дефектен и си приключил курса.
Тук някой по-надолу беше писал да си дезинфекцираме маските със солена вода... вируса ще се смее на солената вода и ще вика "дайте ми още, добре ми идва таз солена баня"... (разбира се вируса не е разумно същество но в България в последно време е модерно да се очовечава)
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power, генералите печелят битките и войните, те трябва да намерят решенията и правилните отговори като в математическа задача. Улицата и демокрацията до сега нищо не са решили, за да стигнеш някъде трябва да си наясно за къде си тръгнал. Не става с лутане и околосветски обиколки. Демокрацията ни докара до това положение и трябва ди ти кажа че това което е в главите на хората е как да се спасят самостоятелно - нали го виждаш, мечтаят си за лична изолация докато вируса загине.
Генералите не могат да водят война срещу вируси, за това трябват учени експерти в дадената област. Но ние отдавна вече нямаме такива, защото навсякъде са се настанили само подлизурковци и "наши момчета", които не случайно са пълни некадърници.
Само пълни глупаци могат да мислят, че няма смисъл от никаква карантина и спиране на полетите, защото така или иначе сме го изпуснали. Дори да сме го изпуснали, защо трябва да допускаме да ни идва допълнителна зараза?! (а също евентуално и нови по-смъртоносни щамове)
Най малко трябва да се спрат туристическите полети, той така или иначе туризма е загубен. За да се намали евентуалния брой на пристигащите болни. Всеки ден спечелено време е в плюс. Всеки ден се научава повече и повече за болеста.Last edited by Xman1; 25.02.2020, 00:56.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А в казарма служил ли си. И ако си служил кога тази работа.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеnational power, генералите печелят битките и войните, те трябва да намерят решенията и правилните отговори като в математическа задача. Улицата и демокрацията до сега нищо не са решили, за да стигнеш някъде трябва да си наясно за къде си тръгнал. Не става с лутане и околосветски обиколки. Демокрацията ни докара до това положение и трябва ди ти кажа че това което е в главите на хората е как да се спасят самостоятелно - нали го виждаш, мечтаят си за лична изолация докато вируса загине.
Коментар
Коментар