IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Извинявам се за сравнението но ми се струва че е като да видиш хлебарка в кухнята. Видиш ли една, бъди сигурен че в някой шкаф вече се крият стотици
    Ами не е така . Като видиш щъркел на пролет, виждаш ли стотици, които са се скрили?
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
      2. Има ли болни хора около вас?
      Извинявам се за сравнението но ми се струва че е като да видиш хлебарка в кухнята. Видиш ли една, бъди сигурен че в някой шкаф вече се крият стотици

Коментар

• Хора, успокойте се и мислете логично. Логиката няма да ви подведе и ще ви подскаже верните решения. За начало се замислете по няколко въпроса, а именно:
        1. Как така болниците нямат достатъчно маски и ръкавици, но от друга страна имат неограничен брой тестове за този корона вирус?
        2. Има ли болни хора около вас?
        3. Какво точно показват тези тестове?
        4. Защо ни уведомяват с такава точност колко точно са приети за лечение в дадена болница?
        5.Какво значат всички тези цифри, можем ли да ги сравним с друг период и да си направим изводи? И още ред други въпроси.....
        Мислете, анализирайте и не се поддавайте на паниката.
        Поздравления за Груйо Груев, който се опитва да ви вдъхне здрав раум, но вие му се подигравате.
        Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Хонг Конг е загадка ........До Китай и има няма 100 човека болни.
          Там блокираха границата, в същото време хората имат опит от SARS и знаят какво да правят. Правителството им веднага спря училищата, хората работят от вкъщи и така нат мерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Виждам, че темата ти е интересна. Проследи Монголската следа и от там нататъка ще развиваш бавно бавно нишката докато стигнеш до Ухан.
            Хонг Конг е загадка ........До Китай и има няма 100 човека болни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Виждам, че темата ти е интересна. Проследи Монголската следа и от там нататъка ще развиваш бавно бавно нишката докато стигнеш до Ухан.
              Този който пусках в темата бе шефа на CDC в САЩ, който свиделства на живо пред конгреса или сената, не съм сигурен. Т.е. в общи линии ако излъже може да бъде съден. И би трябвало да е един от хората най-вчас в момента с тази епидемия.
              Ако погледнеш в момента фючърсите на СП 500 са 5% надолу, голяма част от спада се случи след като почна да отговаря на въпроси. Явно не само мен не е успял да увери че поне в САЩ действат както трябва

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не знам доколко е безобиден. Същия този тип препоръчва на хората да не носят маски и в същото време казва че трябва да се приоретизира N95 масските за лекари, защото може да не стигнат. Същия тип който казва че няма за какво да се притеснява, когато директно му зададоха въпроса трябва ли да се запасяват хората с храна и лекарства каза "Не, за сега". То е очевидно че за сега не трябва. Но очевидно не отрича вероятността това да е важно в бъдеще.

Коментар

Еми не ми се е случвало скоро да се сблъскам 1% шанс да ритна камбаната следващите няколко месеца
                  Виж са мен животът ме е научил да не изчислявам такива шансове щото не мога.За камбаната трябва винаги да сме готови щото не знаем кога Бог ще ни повика за да ни възложи други задачи..Може да има чума ама да умре човек от една елементарна цигла паднала от покрива...

Коментар

Еми не ми се е случвало скоро да се сблъскам 1% шанс да ритна камбаната следващите няколко месеца
                    Шансът да умреш в автомобилна катастрофа в този живот е точно 1%, но това предполагам не ти пречи да се надбягваш по пътищата. Иначе общия шанс за смърт от различните видове нещастни случаи нараства почти до 10%. Дори съм смятал, че ако утре се открие хапче за безсмъртие, пак средната продължителност на живота няма да надхвърля 800-900 години и всички ще умират от един или друг нещастен случай.
                    Last edited by Mateev; 28.02.2020, 00:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Струва ми се че те е хванало голямото шубе

Коментар

Ми тя темата е за това Но ако никой не пишеше и аз нямаше да има с кого да си говоря
                        Струва ми се че те е хванало голямото шубе

Коментар

• За щастие каза че вярва че за този вирус, за разлика от други вируси, може да се разработи ваксина.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение

Тук съм преди модератора
                            И след прилепския вирус пак ще съм тук,МИСЛЯ
                            И аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Е то това е вече следващото ниво, когато жените решават да станат инициаторки, понеже никой не им обръща внимание от предишното ниво. Иначе мъжете винаги са готови и винаги им се иска, дори и без апокалипсис. И ако им падне - не подбират ....
                              И как го реши това????Човек имаш талант да разсмиваш хората

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не, купен е, за да не спира тока у дома повече от 7 секунди (времето за запалване на генератора). Иначе в имота ми трябват много киловати, защото например ползвам моментни електронни трифазни бойлери за топла вода, които са с мощност 27 kW. И да, басейна ми също има система за отопление от топлинни соларни панели с мощност 60 kW и от два моментни електрически бойлери с мощност 54 kW единия. Имам си и собствен трафопост 160 kW. И плащам по 2-3 хиляди лева ток всек божи месец.
                                Е тук съвсем се оплетох.Трафото да не е 160 ква?Щото киловат и киловолтампер са измервателни еденици за различни неща???Бойлерите да не са проточни??

Коментар

Working...
                                X