IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Споменатите от теб инфаркт, инсулт, рак не се предават от човек на човек и не са заразни. За катастрофите има много фактори голяма част причинени от човешка глупост.

Имаме късмет че официалната смъртност е ниска. Това ако беше ебола не ми се мисли.

Мен това което ме притеснява е повторно заразените. Човек се лекува с какви ли не препарати и след седмица отново го хваща. Това са леко притеснителни неща.

Ситуацията може да е изгодна на голям брой хора или малка група, но не вярвам в тези конспирации, че американците са пуснали вируса в Ухан. То така се говореше че са пуснали и еболата в Африка за да измре половината население.
    Естествено, че не са заразни, но тук говорим за процент смъртност. Защо се панираме от дадени цифри, които на този етап нямаме с какво да сравним. Няма нужда да се панираме излишно. Елементарната профилактика като хигиена, предпазване и дезинфекция, все още е валидна. За мен тази истерия е ненужна. Да затваряме хората принудително под карантина, ми се струва малко прекалено. Не съм специалист, но не мога да си обясня следното: ако един е заразен, защо трябва да го затвориш с още n на брой здрави хора и да чакаш и те да се заразят. И след като всички се заразят (защото са под карантина и затворени) какво се случва? Горим сградата, правим се че не се е случило нищо, заравяме си главите в пясъка или какво?
    Last edited by vsic4ko_e_otnositelno; 28.02.2020, 02:49.
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

първоначално и аз си мислех така, но реакцията на китайците ме накара да се замислия... за какво го правят всичкото това ако е просто вирус като грипа.... явно е, че не е.

поне това, което показва статистиката е, че докато грипа е със смъртност под 0.5% короната е над 3%, което е поне 6 пъти повече и е малко по-заразен и издържа на повърхности по няколко дни... въобще е гнус. С грипа една грипна ваканция на учлищата края на януари и айде готово, а тук пълен локдаун и месец+ не могат да го овладеят. Явно е, че совите не са това, което са.
      На това изслушване на шефа на CDC неговите цифри за грипа бяха 0.1% смъртност. Към момента смъртността от коронавирус в развити държави като Япония и Южна Корея, в които всъщностт още няма много жертви които да прецакат здравната система, е към 1%. Което прави 10 пъти повече смъртност. Във Ухан където здравната система вече е претоварена смъртността е към 3% или 30 пъти по-опасен.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение

Това важи за абсолютно всеки грип. С какво този е по-различен? Нима другите щамове не засягат най-възрастното население, особено тези с прудружаващи заболявания?
        първоначално и аз си мислех така, но реакцията на китайците ме накара да се замисля... за какво го правят всичкото това ако е просто вирус като грипа.... явно е, че не е.

поне това, което показва статистиката е, че докато грипа е със смъртност под 0.5% короната е над 3%, което е поне 6 пъти повече и е малко по-заразен и издържа на повърхности по няколко дни... въобще е гнус. С грипа една грипна ваканция на учлищата края на януари и айде готово, а тук пълен локдаун и месец+ не могат да го овладеят. Явно е, че совите не са това, което са.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

предвид на застаряващото ни население и лошото мед. обслужване (за който не може да си доплати) буквално ще покоси хората над 70 г. и тези със сериозни заболявания. Да не говорим, че понеже засяга дробове и дихателни пътища нещата се усложняват от факта, че сме номер 2(след гърците мисля ) по пушене + неволно 'изпушихме' сума ти боклуци от европа ... това няма как да не води до по-тежко каране на респираторни вируси...

дано по-бързо се стопли времето и да отшуми.
          Точно съм на същото мнение. В България ще мрем като пилци. Тези глупости от сорта колко сме калени и прочие вируса не го интересуват. Мръсният въздух и големят брой пушачи ще докара смъртност като в Иран ако не и по-висока. Разбира се нашите партиини кадри ще ни обясняват как нямало заразени и как всичко е мед и рози. Имаме си дюнерджии пазят ни от терористи и вируси

Коментар

предвид на застаряващото ни население и лошото мед. обслужване (за който не може да си доплати) буквално ще покоси хората над 70 г. и тези със сериозни заболявания. Да не говорим, че понеже засяга дробове и дихателни пътища нещата се усложняват от факта, че сме номер 2(след гърците мисля ) по пушене + неволно 'изпушихме' сума ти боклуци от европа ... това няма как да не води до по-тежко каране на респираторни вируси...

Това важи за абсолютно всеки грип. С какво този е по-различен? Нима другите щамове не засягат най-възрастното население, особено тези с прудружаващи заболявания?
            Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

Аз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуация
              Споменатите от теб инфаркт, инсулт, рак не се предават от човек на човек и не са заразни. За катастрофите има много фактори голяма част причинени от човешка глупост.

Имаме късмет че официалната смъртност е ниска. Това ако беше ебола не ми се мисли.

Мен това което ме притеснява е повторно заразените. Човек се лекува с какви ли не препарати и след седмица отново го хваща. Това са леко притеснителни неща.

Ситуацията може да е изгодна на голям брой хора или малка група, но не вярвам в тези конспирации, че американците са пуснали вируса в Ухан. То така се говореше че са пуснали и еболата в Африка за да измре половината население.

Коментар

И защо така мислиш? Няма случай в историята на човечеството, когато смъртността да е 100%. Дори чумата през средните векове е затрила 60%
                Питаше спрямо другите смъртни . Не спрямо общата популация. В България на година умират 100 хил души общо. От този вирус при различни вероятно нива на смъртност жертвите ще са между 30 хил и 100 хил. ако държавата не ограничи разпространението чрез карантини. В общи линии възможностите да лови в движение болните и само тях да изолира клони към нула

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

По-същество ако този вирус тръгне без държавата да го спира с карантини неговите жертви ще са между 30% и 100% от всички други смъртни случай в България взети заедно.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

По-същество ако този вирус тръгне без държавата да го спира с карантини неговите жертви ще са между 30% и 100% от всички други смъртни случай в България взети заедно.
                    И защо така мислиш? Няма случай в историята на човечеството, когато смъртността да е 100%. Дори чумата през средните векове е затрила 60%

Коментар

• Първоначално изпратено от Maria M Разгледай мнение

Предварителната подготовка ни е малко смешна. Епидемиолозите са на заден план, щабът се води от хирург, който не знае точно колко души се изследват в момента, ако са изследвани повече от 100 души, ще е странно. Никой не казва, че карантината трябва да важи за цялата рода и контактувалите с върналите се, което е нормално. Няма достатъчно защитни облекла за лвкарите, за хората няма маски и защита. Та май заради малкото изследвани, все още нямаме корона

Именно това е и моето опасение...

Коментар

Аз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуация

Коментар

• Аз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуация

Коментар

Хора, успокойте се и мислете логично. Логиката няма да ви подведе и ще ви подскаже верните решения. За начало се замислете по няколко въпроса, а именно:
                            1. Как така болниците нямат достатъчно маски и ръкавици, но от друга страна имат неограничен брой тестове за този корона вирус?
                            2. Има ли болни хора около вас?
                            3. Какво точно показват тези тестове?
                            4. Защо ни уведомяват с такава точност колко точно са приети за лечение в дадена болница?
                            5.Какво значат всички тези цифри, можем ли да ги сравним с друг период и да си направим изводи? И още ред други въпроси.....
                            Мислете, анализирайте и не се поддавайте на паниката.
                            Поздравления за Груйо Груев, който се опитва да ви вдъхне здрав раум, но вие му се подигравате.
                            Нищо не ни обявяват с точност. Китайците крият цифрата на заразените и почнаха да обявяват много след като се е знаело и след като вече е имало носители на заразата.. Когато китайците говореха за 20000 заразени, според професори от Хонк Конг цифрата надхвърляла 100 000 още тогава. Много от смърните случай в началото не ги вкарваха в графата корона вирус, а различни заболяваня. Положението не е толкова розово. Китай управляван от комунистическа партия блокира цели градове. Още 2-3 града са под пълна блокада. Ако всичко беше наред нямаше да я има тая патардия. Казваха от СЗО няма страшно, малка е смъртността и прочие но щом говорят такива празни приказки значи положението не е на добре. Проблема са възрастните хора, те са много уязвими на този вирус, нямат имнуната система на млад човек.

За Иран и Италия ни съобщяват сега а колко са починалите през Януари и началото на Февруари или ги писаха и тях настинка, грип и прочие

Борсите се сриват навсякъде, такива спадове не е имало от години.

Както казах дано не идва насам въпреки че според мен корона вируса вече е в България. Тия измислени и ботафорни термокамери бяха за заблуда на масите. Човек от летището каза още когато ги слагаха,че всико е пълна измислица. С нащо здравеопазване смъртността от този вирус ще гони от 10 процента и нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Ми нямат неограничен брой тестове. Ей, на в цяла Калифорния имали 200:
                              https://www.theguardian.com/world/li...0811db2fafffa8
                              . Only 445 people have been tested for the virus according to the CDC as of February 25. This compares to 7,100 people who have been tested in the UK and tens of thousands more abroad. In just one province in Canada (Ontario), 629 tests were conducted. So the price action in the market reflects the fear that the number of cases will explode when the testing requirements broaden.

Коментар

1. Как така болниците нямат достатъчно маски и ръкавици, но от друга страна имат неограничен брой тестове за този корона вирус?
                                Ми нямат неограничен брой тестове. Ей, на в цяла Калифорния имали 200:
                                https://www.theguardian.com/world/li...0811db2fafffa8

Коментар

Working...
                                X