Първоначално изпратено от prectical
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Last edited by vsic4ko_e_otnositelno; 28.02.2020, 02:49.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
първоначално и аз си мислех така, но реакцията на китайците ме накара да се замислия... за какво го правят всичкото това ако е просто вирус като грипа.... явно е, че не е.
поне това, което показва статистиката е, че докато грипа е със смъртност под 0.5% короната е над 3%, което е поне 6 пъти повече и е малко по-заразен и издържа на повърхности по няколко дни... въобще е гнус. С грипа една грипна ваканция на учлищата края на януари и айде готово, а тук пълен локдаун и месец+ не могат да го овладеят. Явно е, че совите не са това, което са.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
Това важи за абсолютно всеки грип. С какво този е по-различен? Нима другите щамове не засягат най-възрастното население, особено тези с прудружаващи заболявания?
поне това, което показва статистиката е, че докато грипа е със смъртност под 0.5% короната е над 3%, което е поне 6 пъти повече и е малко по-заразен и издържа на повърхности по няколко дни... въобще е гнус. С грипа една грипна ваканция на учлищата края на януари и айде готово, а тук пълен локдаун и месец+ не могат да го овладеят. Явно е, че совите не са това, което са.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
предвид на застаряващото ни население и лошото мед. обслужване (за който не може да си доплати) буквално ще покоси хората над 70 г. и тези със сериозни заболявания. Да не говорим, че понеже засяга дробове и дихателни пътища нещата се усложняват от факта, че сме номер 2(след гърците мисля ) по пушене + неволно 'изпушихме' сума ти боклуци от европа ... това няма как да не води до по-тежко каране на респираторни вируси...
дано по-бързо се стопли времето и да отшуми.
Коментар
-
предвид на застаряващото ни население и лошото мед. обслужване (за който не може да си доплати) буквално ще покоси хората над 70 г. и тези със сериозни заболявания. Да не говорим, че понеже засяга дробове и дихателни пътища нещата се усложняват от факта, че сме номер 2(след гърците мисля ) по пушене + неволно 'изпушихме' сума ти боклуци от европа ... това няма как да не води до по-тежко каране на респираторни вируси...
дано по-бързо се стопли времето и да отшуми.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнениеАз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуация
Имаме късмет че официалната смъртност е ниска. Това ако беше ебола не ми се мисли.
Мен това което ме притеснява е повторно заразените. Човек се лекува с какви ли не препарати и след седмица отново го хваща. Това са леко притеснителни неща.
Ситуацията може да е изгодна на голям брой хора или малка група, но не вярвам в тези конспирации, че американците са пуснали вируса в Ухан. То така се говореше че са пуснали и еболата в Африка за да измре половината население.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
И защо така мислиш? Няма случай в историята на човечеството, когато смъртността да е 100%. Дори чумата през средните векове е затрила 60%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
По-същество ако този вирус тръгне без държавата да го спира с карантини неговите жертви ще са между 30% и 100% от всички други смъртни случай в България взети заедно.
дано по-бързо се стопли времето и да отшуми.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
По-същество ако този вирус тръгне без държавата да го спира с карантини неговите жертви ще са между 30% и 100% от всички други смъртни случай в България взети заедно.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maria M Разгледай мнение
Предварителната подготовка ни е малко смешна. Епидемиолозите са на заден план, щабът се води от хирург, който не знае точно колко души се изследват в момента, ако са изследвани повече от 100 души, ще е странно. Никой не казва, че карантината трябва да важи за цялата рода и контактувалите с върналите се, което е нормално. Няма достатъчно защитни облекла за лвкарите, за хората няма маски и защита. Та май заради малкото изследвани, все още нямаме корона
Именно това е и моето опасение...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнениеАз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуация
Коментар
-
Аз мисля, че нарочно не се дават данни, за да се всее паника. Съгласна съм, че нямаме данни за броя на заразените, но какво от това.... Знаем ли колко са починали от инфаркт, инсулт, рак и т.н. по същото време. Ами от катастрофи? Ами от отравяне? А от сърдечна недостатъчност (това ми е любимо)? Искам да кажа, че цифрите сами по себе си нищо не значат, ако нямаме база за сравнение. И пак да се позова на Груйо: Да помислим на кого е изгодна тази ситуацияСамо две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнениеХора, успокойте се и мислете логично. Логиката няма да ви подведе и ще ви подскаже верните решения. За начало се замислете по няколко въпроса, а именно:
1. Как така болниците нямат достатъчно маски и ръкавици, но от друга страна имат неограничен брой тестове за този корона вирус?
2. Има ли болни хора около вас?
3. Какво точно показват тези тестове?
4. Защо ни уведомяват с такава точност колко точно са приети за лечение в дадена болница?
5.Какво значат всички тези цифри, можем ли да ги сравним с друг период и да си направим изводи? И още ред други въпроси.....
Мислете, анализирайте и не се поддавайте на паниката.
Поздравления за Груйо Груев, който се опитва да ви вдъхне здрав раум, но вие му се подигравате.
За Иран и Италия ни съобщяват сега а колко са починалите през Януари и началото на Февруари или ги писаха и тях настинка, грип и прочие
Борсите се сриват навсякъде, такива спадове не е имало от години.
Както казах дано не идва насам въпреки че според мен корона вируса вече е в България. Тия измислени и ботафорни термокамери бяха за заблуда на масите. Човек от летището каза още когато ги слагаха,че всико е пълна измислица. С нащо здравеопазване смъртността от този вирус ще гони от 10 процента и нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Ми нямат неограничен брой тестове. Ей, на в цяла Калифорния имали 200:
https://www.theguardian.com/world/li...0811db2fafffa8
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение1. Как така болниците нямат достатъчно маски и ръкавици, но от друга страна имат неограничен брой тестове за този корона вирус?
https://www.theguardian.com/world/li...0811db2fafffa8
- 1 like
Коментар
Коментар