IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Та историята показва, че най-панираните първи сдвали богу дух от самия страх.

Като им дойде до глава на всички тия неподготвени хора, какво мислиш че ще се случи?!

Аз май ще се оттеглям от темата, че като гледам скоро т.нар. "паникьори" ще започнат да ги наказват.

Радвам се че все пак имаше хора които даваха полезни съвети.

Ще се видим след няколко месеца, ако всичко приключи успешно.
    Last edited by Xman1; 28.02.2020, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
      • 80.9% of infections are mild (with flu-like symptoms) and can recover at home.
      • 13.8% are severe, developing severe diseases including pneumonia and shortness of breath.
      • 4.7% as critical and can include: respiratory failure, septic shock, and multi-organ failure.
      • in about 2% of reported cases the virus is fatal.
      • Risk of death increases the older you are.
      • Relatively few cases are seen among children.
      Дай достоверно инфо, че 100% от хората развиват пневмония. Тва че бачкаш с китайци и се представяш за много осведомен го обяснявай вечер на комшиите, с които си пиете биричка пред блока.
      Прекаления оптимизъм винаги е по-вреден от прекаления песимизъм..........

Коментар

• Бойко Борисов: Заседаваме заради зловредните, мръсни и фалшиви новини за коронавируса

http://glasove.com/categories/novini...LUhnsiWXTGfaU8

ПАК МУ ПРЕЧАТ ГАДОВЕТЕ ДА УПРАВЛЯВА..

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Абе пич нали бачкаме с китайци, аре спрете с тъпотийте, дават ти инфо от първа ръка...
          • 80.9% of infections are mild (with flu-like symptoms) and can recover at home.
          • 13.8% are severe, developing severe diseases including pneumonia and shortness of breath.
          • 4.7% as critical and can include: respiratory failure, septic shock, and multi-organ failure.
          • in about 2% of reported cases the virus is fatal.
          • Risk of death increases the older you are.
          • Relatively few cases are seen among children.
          Дай достоверно инфо, че 100% от хората развиват пневмония. Тва че бачкаш с китайци и се представяш за много осведомен го обяснявай вечер на комшиите, с които си пиете биричка пред блока.

Коментар

• Нагледахме се и наслушахме на много сценарии, така че да се объркаме тотално. И да си избираме на какво да вярваме. Но все още тънеща в размишления, това което най-много ми импонира е една история за чумата:

,,Често пъти хората се плашат от епидемии. Човек не трябва от нищо да се плаши, защото може да умре от страх. Например, чумата тръгнала един ден за Багдат. Среща я един човек и я пита къде отива. – “Отивам в Багдат да взема хиляда души”. Чумата пристигнала и в Багдат умрели двадесет хиляди души. Когато се връщала, среща я пак същият човек и я запитва колко души е взела. – “Двадесет хиляди” – отговорила тя. – “А защо ми каза, че само хиляда ще вземеш?” – “Останалите деветнадесет хиляди умряха от страх”...

Та историята показва, че най-панираните първи сдвали богу дух от самия страх.
            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

На 1 400 милиона има 79 хиляди заболели - около 6 на 100 хиляди. Помисли! И това е в гъсто населена страна.
              Само в Ухан, поне 500 000 са настинали. 80000 са тествани. Заболеваемостта е в пъти по висока, а смъртността е в пъти по ниска от обявената. Много ясно, че като си пред умирачка, ще те тестват и хоспитализират, затова тежките случаи се преекспонират и паниката е налице.

Китайците се усетиха, че болните са в пъти повече и, че привидно здрави хора разнасят ковида кат пазарска чанта. Затова блокираха града. Как си представяте 10 мил. град да се изследва за ковид. Опашките пред болниците ще са километрични и затова беше забраната за излизане от вкъщи - ако си супер зле може и да те хоспитализират и да влезеш в статистиката, ако си с леки симптоми - стой си вкъщи и си пий чая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                A broad guess is that 25-70% of the population of any infected country may catch the disease. China’s experience suggests that, of the cases that are detected, roughly 80% will be mild, 15% will need treatment in hospital and 5% will require intensive care.

https://www.economist.com/leaders/20...irus-is-coming
                Лека плевмония.. за това говорят.. вие родители, баби дядовци нямате ли.. хронично болни близки...

Коментар

• A broad guess is that 25-70% of the population of any infected country may catch the disease. China’s experience suggests that, of the cases that are detected, roughly 80% will be mild, 15% will need treatment in hospital and 5% will require intensive care.

https://www.economist.com/leaders/20...irus-is-coming

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Нещо много си се объркал. Пневмония правят 20% и то от диагностицираните случаи. На повечето само им тече носа и им е лошо, както при стандартна настинка. Но възрастните и хронично болните трябва наистина да внимават.

Стига сте всявали паника

Абе пич нали бачкаме с китайци, аре спрете с тъпотийте, дават ти инфо от първа ръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Разбира се, че се бъзикам - самата тема е спам, както и целият информационен поток напоследък, така че мога само и единствено да иронизирам нещата. А да, и да се хвана на бас, но Матеев не пожела да вържем бас, че в България ще има макс 200 починали от коронавирус до 30.06.2020 по официални данни. Апропо, поне толкова ще умрат в катастрофи дотогава
                      Пийте си ракията/уискито, гледайте си жените/мъжете и се кефете на живота. Ето, на мен ми падат акциите, от което съм загубил сигурно месечната заплата на Матеев в последната седмица (щото той дава по 2-3К само за ток, т.е. взема поне 10 пъти по толкова), ма не ми пречи - джос, както беше казал абеце-то по-назад в темата
                      По данни, споделени ми от Матеев преди 11 години, само заплатата му (ТОГАВА) беше в пъти над посочените числа. Не вярвам, в момента, да е по-ниска от тогава. Т.е., познавайки него и менталитета му, той ти казва истината, може да си го позволи а, като погледнеш приоритетите му, определено, го прави. Накратко, умен мъж е и, по въпроса, може да му имаш 100% доверие. Ако и да омагьосва някого и за нещо, е другаде и за друго. Там, воден от...магарешкия си инат и заблуждения извън темата тук, той и холдингът му в момента са започнали и трупат огромни пропуснати ползи но, някои неща, насила не стават. От 50 до над 100 милиона евро губят, ходят неосъзнати.
                      За сведение на Матеев, съм се обърнал към друг контрагент и в момента, с него, разработваме нещата, дето те (STS холдинг) изтърваха да текат в канала. Като порасне, може и да опитат да го купят. Техен проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А, добре (мерси за корекцията вчера за помиярите) - с ракия може ли да въртим бартер, или тя не става. Имам и две стаи с детски играчки - все за нещо ще стават. В краен случай ще ядем на жената обувките - питах я, каза, че всички са кожени Даже сега нов гардероб за тях щях да купувам, ма щом иде апокалипсиса, да взема да се запра, така и така ще ги ядем тези обувки
                        Ракия става. Има калории, може да се ползва за лекуване на постапокалиптична депресия и може да се дезинфекцират раните получени от борбата с помиярите за последния къшей сух хляб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Може и така да е знам ли. Нека се надяваме аз да греша.

Само после да не ми ревете на мен, че не съм предупредил и защо не съм предупредил някак по-остро, по-внушително.
                          Предпазвай се, но разумно. Аз и без това щях да ходя на вилата, та десетина дена ще огранича контактите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                            Преувеличаваш опасностите. Но хората са различни. И това дава разнообразие на реакции, стратегии за оцеляване и дори на преболедуване. Ако те хване, не се стегай много. Или-или.

Може и така да е знам ли. Нека се надяваме аз да греша.

Само после да не ми ревете на мен, че не съм предупредил и защо не съм предупредил някак по-остро, по-внушително.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

Не е вярно, всички правят плевмония, 80% кашлят като изроди, но се оправят, за другите трябват медицински грижи, а претоварването на здавната система ще се каже думата .. 5-10% ще са починалите.
                              Нещо много си се объркал. Пневмония правят 20% и то от диагностицираните случаи. На повечето само им тече носа и им е лошо, както при стандартна настинка. Но възрастните и хронично болните трябва наистина да внимават.

Стига сте всявали паника

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Защо ако нямаше истерия и предпазни мерки можеше да са 44 милиона или па 440 милиона.

Ако се сблъскваш с нещо ново, не правиш сметки и сравнения със стари данни за някакво друго заболяване. А гледаш да направиш най-доброто на което си способен към момента. Статистиката после да я смятат историците.
                                Да, алармизмът винаги е полезен, но не и истерясването, което го следва.

Коментар

Working...
                                X