Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
И къде ще се скрие храната? Земеделците ще се тръшнат и няма да има комбайнери и трактористи ли?
А има и военновременни запаси.
Хората като им наложат карантина и няма ползват много петрол. Ще има повече за камионите на армията.
60 ml спирт на човек е добра илюстрация за количествата на резерва.
Иначе при извънредно положение пшеница и хляб ще има, вода - също ще има тук-там из България, но всичко останало......
доколкото ще го има, надали ще е по джоба на 95% от населението.
Коментар
-
Мисля, че бях един от първите, ако не първият форумец, който каза, че не лошо да се купуват продукти, защото лошо няма човек да е готов. А и като няма какво друго да направиш, поне си спокоен, че каквото зависи от тебе в разумни граници е направено.
Но съм последният, който ще всява паника.
- 1 like
Коментар
-
Мисля, че бях един от първите, ако не първият форумец, който каза, че не лошо да се купуват продукти, защото лошо няма човек да е готов. А и като няма какво друго да направиш, поне си спокоен, че каквото зависи от тебе в разумни граници е направено.
Аз отдавна съм предупредил всички приятели и познати.... всички гледат с насмешка, малко са тези които изобщо ме послушаха, повечето си мислят че съм изкрейзил. Не ги знам какво ще правят тия хора като влязат в магазина един ден и там няма нищо, не просто нищо, ами абсолютно НИЩО.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗапасите от храни са като запасите от спирт.Спирта които има в запаса е по 60мл на българин..........
Ще е доста тъжно ако преди да ни избие вируса измрем от глад...
Коментар
-
За силно изкушените от темата, които са успели да изчетат всичко тук и усещат празнина в себе си и потребност да поемат още информация и съображения
Талеб и короновирусът, или защо икономиката е толкова уязвима от зарази
Мненията под статията също са интересни. Е, предупреждавам, че не е необходимо да се съгласявате или да критикувате остро използвания понятиен апарат.
Просто още акценти и въпроси, още гледни точки, още информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Еми ще видим колко ще има.Аз съм скептик за това каква подготовка имаме като държава за подобни ситуации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
В саудитска арабия нямат имами, имамите са само в шиитския ислям
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Аз ги знам къде са - в Китай, Тайланд, Тайван. Поне от един месец складовете на едро в България реекспортират натам.
- 1 like
Коментар
-
Не съм земеделец, но знам, че зърното се жъне лятно време и се съхранява в силози до следващата реколта.
И с много други земеделски продукти е така.
Месо има във военновременния резерв. Замразено, не много вкусно, ама има.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Храната и лекарствата ще са кът.Ток ще има .Засега.ТЕЦ-те в Маришкия Басейн работят със собствени суровини.ВЕИ сектора също.Засега и с водата е сръвнително добре.Виж петрола може да е проблематичен при известни обстоятелства в геополитиката.........Храната и най-вече лекарствата ще са основния проблем.И слабата държавност у нас.В кризистни ситуации решенията трябва да се взимат бързо и изпълняват още по-бързо.Именно затова диктатурите и силовите държави са най-подготвени за подобни ситуации.Може да се наложи да се пожертват 10% от хората за да се спасят останалите 90%.Понякога се избира между лошо и по-лошо.......А и кризата ще задвижи много проблеми в близки на нас страни.Като Турция например.И Ердоган веднага ще намери отдушник на напрежението във външна експанзия.Има вероятност от много регионални конфликти по света които ще отключи идващата икономическа криза.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
„Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените.“
Чарлз Дарвин
Коментар
Коментар