IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Паника не трябва да има.Трябва да се обясни на народа че идват трудни времена и хората да се подготвят с храна поне за 1 месец при възможна карантина.Съответно и с медикаменти.По-добрия вариант ли е да се мълчи и като дойде неизбежния момент за карантина вече в заразена зона хората да се юрнат по опашки за продукти?
    И подготовката ника не е скъпа в момента-25 кг брашно е 22 лв.От варивата на човек трябват 15 кг по 4 лв за кг.Средно 85 лв за 1 месец на човек от семейството за храна която ако се размине всеки пак ще употреби...........

Коментар

• Австрия

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

И къде ще се скрие храната? Земеделците ще се тръшнат и няма да има комбайнери и трактористи ли?

А има и военновременни запаси.

Хората като им наложат карантина и няма ползват много петрол. Ще има повече за камионите на армията.
        Само като знае човек каква ни е армията, какъв ни е военният министър и не щъ и да си помислям за военновременните ни запаси.
        60 ml спирт на човек е добра илюстрация за количествата на резерва.
        Иначе при извънредно положение пшеница и хляб ще има, вода - също ще има тук-там из България, но всичко останало......
        доколкото ще го има, надали ще е по джоба на 95% от населението.

Коментар

Мисля, че бях един от първите, ако не първият форумец, който каза, че не лошо да се купуват продукти, защото лошо няма човек да е готов. А и като няма какво друго да направиш, поне си спокоен, че каквото зависи от тебе в разумни граници е направено.

Но съм последният, който ще всява паника.
          Паника не трябва да има.Трябва да се обясни на народа че идват трудни времена и хората да се подготвят с храна поне за 1 месец при възможна карантина.Съответно и с медикаменти.По-добрия вариант ли е да се мълчи и като дойде неизбежния момент за карантина вече в заразена зона хората да се юрнат по опашки за продукти?

Коментар

Мисля, че бях един от първите, ако не първият форумец, който каза, че не лошо да се купуват продукти, защото лошо няма човек да е готов. А и като няма какво друго да направиш, поне си спокоен, че каквото зависи от тебе в разумни граници е направено.

Аз отдавна съм предупредил всички приятели и познати.... всички гледат с насмешка, малко са тези които изобщо ме послушаха, повечето си мислят че съм изкрейзил. Не ги знам какво ще правят тия хора като влязат в магазина един ден и там няма нищо, не просто нищо, ами абсолютно НИЩО.

Коментар

Запасите от храни са като запасите от спирт.Спирта които има в запаса е по 60мл на българин..........

Ще е доста тъжно ако преди да ни избие вируса измрем от глад...

Коментар

• За силно изкушените от темата, които са успели да изчетат всичко тук и усещат празнина в себе си и потребност да поемат още информация и съображения
                Талеб и короновирусът, или защо икономиката е толкова уязвима от зарази

Мненията под статията също са интересни. Е, предупреждавам, че не е необходимо да се съгласявате или да критикувате остро използвания понятиен апарат.
                Просто още акценти и въпроси, още гледни точки, още информация.

Коментар

• Мамите са на друго мнение - https://www.bg-mamma.com/?topic=1174414.8310

Коментар

Еми ще видим колко ще има.Аз съм скептик за това каква подготовка имаме като държава за подобни ситуации.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

В саудитска арабия нямат имами, имамите са само в шиитския ислям
                      Не се излагай с интернет компетентността си по всички въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Аз ги знам къде са - в Китай, Тайланд, Тайван. Поне от един месец складовете на едро в България реекспортират натам.
                        Че има спекула -има, че няма държава на място - няма, къде го Гешев...?

Коментар

Не съм земеделец, но знам, че зърното се жъне лятно време и се съхранява в силози до следващата реколта.

И с много други земеделски продукти е така.

Месо има във военновременния резерв. Замразено, не много вкусно, ама има.
                          Еми ще видим колко ще има.Аз съм скептик за това каква подготовка имаме като държава за подобни ситуации.

Коментар

• 70% от българите не си мият зъбите, какво остава за ръцете. Купонът е гарантиран.

Коментар

Храната и лекарствата ще са кът.Ток ще има .Засега.ТЕЦ-те в Маришкия Басейн работят със собствени суровини.ВЕИ сектора също.Засега и с водата е сръвнително добре.Виж петрола може да е проблематичен при известни обстоятелства в геополитиката.........Храната и най-вече лекарствата ще са основния проблем.И слабата държавност у нас.В кризистни ситуации решенията трябва да се взимат бързо и изпълняват още по-бързо.Именно затова диктатурите и силовите държави са най-подготвени за подобни ситуации.Може да се наложи да се пожертват 10% от хората за да се спасят останалите 90%.Понякога се избира между лошо и по-лошо.......А и кризата ще задвижи много проблеми в близки на нас страни.Като Турция например.И Ердоган веднага ще намери отдушник на напрежението във външна експанзия.Има вероятност от много регионални конфликти по света които ще отключи идващата икономическа криза.
                              Каква „идваща” криза, след като тя вече тук и е факт? Друг въпрос, че някои още не са го осъзнали, а други, още не са го усетили. И едното ще стане, и другото. Само гледай.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

„Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените.“
                                Чарлз Дарвин
                                Отдавна е извесно, че теорията на Дарвин за еволюцията е неверна. Наследственост, изменчивост, искуствен и естествен подбор не важат. ГЕНЕТИКА. Ще измрем всички. Ще оцелеят няколко мутанта.

Коментар

Working...
                                X