Голямата заплаха от вируса за Европа са бежанците които Турция официално обяви че пуска .Ще стане мазало........
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Заразата не е стартирала нито януари, нито декември. Италианците вадят стари проби и изследвания за пневмония още от октомври, за да ги изследват отново. Тогава не са обърнали внимание. Казват, че има следи, каквото и да означава това.
France 6 11 12 12 12
United Kingdom 2 4 9 9 9
Germany 10 14 16 16 16
Italy 2 3 3 9 76
Russian Federation 2 2 2 2 2
Как така във всички европейски държави заразата беше овладяна, но само в Италия се появи ново огнище?
Натъкмяване на обяснения може да се прави до безкрайност, но фактите говорят красноречиво в полза на повторно пускане на вируса в Италия, при това специалистите твърдят, че това е друг щам, не първоначалния от Китай.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Италия имаше най-тесни връзки с Китай.
Е, там са болните в Европа, щото на Тръмп не му харесва, като САЩ е назад 2 год от тези технологии.
Коментар
-
Ето и една игра, в която всеки може да си разработи собствен сценарий на собствена епидемия. Играта всъщност представлява един много могъщ и добре написан СИМУЛАТОР, с който могат да се проиграват всякакви сценарии. Напоследък много хора "играят" на нея и се опитват да разработват РЕАЛИСТИЧНИ СЦЕНАРИИ на коронавируса, които да имат същите параметри като на съществуващата епидемия. Можете да ги разгледате тези сценарии и да видите какво ни очаква според симулатора.
https://www.ndemiccreations.com/en/22-plague-inc
А ето и един клип на Българин, който си играе със симулатора и показва как се работи с него и как се разглеждат чужди сценарии:
https://www.youtube.com/watch?v=Xkf8DOcygp4
ПП: Междувременно китайското правителство е забранило тази игра и я е премахнало от китайския App Store.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеЮжна Корея ги признавам, мисля че те са единствените които не се опитват да крият броя на заразените. 3150 са откритите до момента.
Надявам се също така статистиката им да е толкова точна за излекуваните и починалите.
А положителното в цялата схема е, че Дау-жонса лети по нанадолнището с влакчето на ужасите
Коментар
-
Южна Корея ги признавам, мисля че те са единствените които не се опитват да крият броя на заразените. 3150 са откритите до момента.
Надявам се също така статистиката им да е толкова точна за излекуваните и починалите.
Всички останали сравнени с Южна Корея ми изглеждат като измамници или некадърници.Last edited by Xman1; 29.02.2020, 18:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеЗа силно изкушените от темата, които са успели да изчетат всичко тук и усещат празнина в себе си и потребност да поемат още информация и съображения
Талеб и короновирусът, или защо икономиката е толкова уязвима от зарази
Мненията под статията също са интересни. Е, предупреждавам, че не е необходимо да се съгласявате или да критикувате остро използвания понятиен апарат.
Просто още акценти и въпроси, още гледни точки, още информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеВярна информация, която обаче няма нищо общо с написаното от мен и развоя на заразата в Италия.
Имали тесни връзки с Китай, но полетите до там са спрени още на 30 януари.
Италия е предприела същите недостатъчни мерки като другите европейски държави с по няколко заразени.
Но само в Италия в един момент като от нищото избухва епидемия и следва рязък ръст на заразените, след което хората започват да си натамъняват всевъзможни обяснения на ситуацията.
Коментар
-
Вярна информация, която обаче няма нищо общо с написаното от мен и развоя на заразата в Италия.
Имали тесни връзки с Китай, но полетите до там са спрени още на 30 януари.
Италия е предприела същите недостатъчни мерки като другите европейски държави с по няколко заразени.
Но само в Италия в един момент като от нищото избухва епидемия и следва рязък ръст на заразените, след което хората започват да си натамъняват всевъзможни обяснения на ситуацията.
- 1 like
Коментар
-
Франция, 73 общо, +19 нови вчера
Франция има 73, +19 нови
Германия и Испания напредват с по +15 на ден
УК +3 на ден (там никое летище няма термокамери или термометри, всеки влиза свободно)
Hospitals in Japan refusing to test many who suspect they have COVID-19
WHO And ECDC ‘Forcing’ Italy To Change Coronavirus Reporting And Diagnostic Criteria
New Coronavirus Can Incubate For As Long As 27 (or more )days Before Showing Symptoms!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеНа никой ли не му прави впечатление, че до преди 2-3 седмици имаше по 5-10 случая от вируса във Франция, Германия, Великобритания, Италия, но само в последната избухна епидемия. Преди това заразени имаше и в други европейски страни, но всички тези първоначални заразявания от Китай бяха овладени до момента, в който в Италия избухна епидемията, дала началото на масовото разпространение на вируса в Европа...
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеАвстрия
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
И верно. Аз затуй го направих снощи и като гледам последващите коментарии ... Мишо, постна ли статистиката за днес?
https://www.segabg.com/hot/category-...asen-iztochnik
В горната статия междудругото се споменава и, че:
".... лабораторни тестове изолираха щам на вируса у италиански пациент, който е генетично различен от оригиналния щам, изолиран в Китай и у двамата китайски туристи, които се разболяха в Рим."
Как така хем заразата идва от Китай, хем пък щамът е генетично различен?
Вероятно пак ще започнат хипотетични обяснения как вирусът много бързо мутира. Добре, но аз не съм чул никъде другаде по света вирусът да е "мутирал", а само в Италия имаме вече генетично различен щам.
..... или пък повторно пускане на вируса, но вече на европейска почва.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар