IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    Груйо, не моем разберем що някой трябва да изчезва. Искаш категорично да спечелиш или да загубиш без да ти се налага да спориш? Гледай мача, защитавай си тезата и накрая ще се види кой крив кой прав.
    Иначе тука където мина има големи опашки пред щандовете за мартеници. Няколко продавачки вече ми казаха че при това темпо стоката ще свърши до няколко дена и не се очаква да получат нова. Остави ориза ами отивай се запасявай с мартеници.
    Ще ти кажа, Хъмпи, по две основни причини:

1. Щото ми проглушиха главата с дивотията си - ок, разбирам, болни са и са се насрали от страх, че ще умрат. Спокойно, всички ще умрем, рано или късно. С техният истеричен страх, при тях по-скоро ще е рано де, ма това е друга тема. Обаче с техните ревове само настискат тълпата, а накъдето тръгне тълпата, си ебава майката дори и за разумните - хубавото е, че засега тълпата не ги следва. Ходих до фантастико за филтри за вода - нямаше опашки, имаше от всичко, спокойно е. Дразни ме и шибаната им фарисейщина - значи дрисльовците купили от страх лекарства за една година напред от страх за кирливият им животец (в повечето случаи са сами като скотове, предполагам, или са дъртофелници, дето така или иначе са взели-дали - нарочно го пиша това, за да се хванат за него), та накупили за година напред, създали изкуствено дефицит, щото и 5% от населението да си купи апсирин за година напред, той ще свърши - елементарно ясно е дори за "брилянтен" математик като посеркото Матеев (сори за жена му, много гадна работа е това, дано има някакъв шанс жената, но той е посерко). Та значи те изкупуват всичко и се презапасяват, като създават изкуствена криза, при която някое малко дете може да умре от липса на медикаменти, докато в тях на техните ми изтича срока на годност (абсолютно хипотетичен сценарий, но нали очакваме живите мъртви да плъпнат след седмица), а обвиняват нас, че сме били безотговорни, щото видите ли сме можели да ги заразим. Ай сиктир бе, дребни душици, вкопчени в кирливия си, абсолютно маргинален живот!

2. Щото всеки, който твърди нещо до степен на проповед на ромски пастор сред тълпа във Факултетои, трябва да застане зад думите си. Иначе е обикновен лаладжия и шарлатанин. Разбира се, аз нямам вариант нито да го накарам да млъкне, нито нищо, все пак е форум, но истинските мъже, за разлика от слабохарактерните путьомаринкиновци, страхуващи се от сянката си, имат доблестта да приемат предизвикателството. Ето, аз ги предизвиквам - аз стоя зад думите си, те ще застанат ли зад техните? Предложих алтернативи, с кото да се докажат като велики разбирачи, анализатори и т.н., получих смешни твърдения и алабализми

Оф, прекалено много време отделих на психясали хора (не визирам теб, те си знаят кои са) - спирам за този уикенд, забавлявайте се, а ако се решите и заешките ви сърчица ви пуснат от хватката си, може да приемете предизвикателството ми. То аз така или иначе ще ви спукам от бъзик след няколко месеца, особено великия анализатор и математик. За съжаление и равновеско ще влезе в тази графа, а го мислех за умен и наистина уравновесен тип.

наздраве!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първия американец даде фира. Дончо сега ше държи реч.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Сетих се за едни идеални маски,

https://adapt.bg/category/111/cpap-%...%BA%D0%B8.html
        Няма ли водолази у форума ?
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Може и просто човек да си купи един соларен панел и контролер на заряда, и след това през запалката на колата да зарежда стандартния автомобилен акумулатор. И след това едно евтино китайско инверторче за 220V и готово. Тези неща ги има в България и съвсем не са чак толкова скъпи.

Например контролера Steca PR1010 струва 145 лева. Има и по-евтини за 40-60 лева, но си нямат красиво дисплейче.
          Матеев, ти си заразен колкото вируса и също толкова полезен

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

За малки електроуреди до 7-800W има комплект соларни куфари с акумулатор и инвертор за 220 V.Ще се учудиш колко много уреди ако се разтърсиш ще можеш да ползваш в границите на един такъв куфар.Цената на цялата система е приемлива.Голямото предимство е че е мобилна.
            Може и просто човек да си купи един соларен панел и контролер на заряда, и след това през запалката на колата да зарежда стандартния автомобилен акумулатор. И след това едно евтино китайско инверторче за 220V и готово. Тези неща ги има в България и съвсем не са чак толкова скъпи.

Например контролера Steca PR1010 струва 145 лева. Има и по-евтини за 40-60 лева, но си нямат красиво дисплейче.

Ето например и подходящ 12V 100W панел:
            https://www.emag.bg/fotovoltaichen-s.../pd/D37ZY8BBM/

Ето и примерни 12V инвертори:
            https://shop.chepakov.com/invertori/invertor
            Last edited by Mateev; 29.02.2020, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              Папата май е заразен. Сега ще почне вече яка истерия.
              През грипен сезон, дори и в Италия вероятността да се зарази с грип е стотици пъти по-висока отколкото да има коронавирус.

Коментар

• Сетих се за едни идеални маски, много по-добри за корона вируса дори и от пълноценни противогази. Всъщност са най-доброто, което човешката технология може да измисли. Става въпрос за апаратите за сънна апнея. Те представляват електронно устройство, което създава налягане в маската и автоматично регулира неговата сила. Това налягане непрекъснато издухва вирусите навън, дори и те да се приближат да лицето на човека.

Идеята е да се носи в някаква чантичка на рамото един такъв апарат и да се захранва например с литий-полимерен акумулатор. Засмукването на въздуха така ще става вътре в самата чанта, като на входния отвор могат да се сложат всякакви филтри. След това с гъвкав маркуч, който е в комплекта, въздуха достига до маската и създава налягане в нея. Може да се ползва маска само за носа, или такава за носа и устата - има всякакви видове.

Ценното на идеята е създаденото надналягане, което издухва навън всичко, което се опита да влезе в устата или носа. С такава маска за да се зарази човек, кашлящия трябва да клекне, да отвори чантичката на гърба, и да кихне в нея, и дори тогава не е сигурно, че вируса ще премине през филтъра и ще отиде до устата или носа.

Недостатък на идеята е голямата цена на оборудването, но някои хора вече си имат такова, и само остава да си направят едно кабелче за захранване с Li-Po акумулатор за радиоуправляеми модели.

https://adapt.bg/category/111/cpap-%...%BA%D0%B8.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Ти мислиш че аз не знам колко имат в скалада ли?! Че ти си много наивен ако си мислиш така. Освен това нещата не се купуват, по кое колко е свършило а по приоритет срещу вируса и бедствени ситуации. Аз в момента купувам неща които все още ги има в изобилие, а тези които свършват съм ги купил много отдавна (но забелязвам че някои от тях свършват в момента). Разбира се хора като Матеев са далеч пред мен, той е помислил за всичко, включително за ток и за вода.

Да речем на мен повече няма да ми се налага да стъпвам в аптеката за една година напред. Опасно е там... също болници и поликлиники, Кауфланд също ми е вече в "черния списък". Най добрия начин човек да се предпази от тази болест е да не ходи при болните.... а познай къде ще отидат първо болните...
                  За малки електроуреди до 7-800W има комплект соларни куфари с акумулатор и инвертор за 220 V.Ще се учудиш колко много уреди ако се разтърсиш ще можеш да ползваш в границите на един такъв куфар.Цената на цялата система е приемлива.Голямото предимство е че е мобилна.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    Папата май е заразен. Сега ще почне вече яка истерия.
                    Яка истерия ще, е ако не успеят да го излекуват. Това може да доведе буквално до сриване на християнските устои - ако Господ не помогне на него, на кого друг ще помогне.

Коментар

• Папата май е заразен. Сега ще почне вече яка истерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Всеки хранителен магазин, с малко по-хитър маркетинг отдел, би си гарантирал уникални продажби в момента. Достатъчно е определени рафтове да се зареждат значително по-малко и продуктите да се държат в склада.

Ти мислиш че аз не знам колко имат в скалада ли?! Че ти си много наивен ако си мислиш така. Освен това нещата не се купуват, по кое колко е свършило а по приоритет срещу вируса и бедствени ситуации. Аз в момента купувам неща които все още ги има в изобилие, а тези които свършват съм ги купил много отдавна (но забелязвам че някои от тях свършват в момента). Разбира се хора като Матеев са далеч пред мен, той е помислил за всичко, включително за ток и за вода.

Да речем на мен повече няма да ми се налага да стъпвам в аптеката за една година напред. Опасно е там... също болници и поликлиники, Кауфланд също ми е вече в "черния списък". Най добрия начин човек да се предпази от тази болест е да не ходи при болните.... а познай къде ще отидат първо болните...
                        Last edited by Xman1; 29.02.2020, 20:57.

Коментар

• Абе затова ли днес аптекарката ме гледа, все едно съм луд? Защото влезнах, купих си паста за зъби и излезнах, без да се запася с лекарства. Сега осъзнах...
                          Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

.... Но понеже съм "хазартен тип" ще им предложа следното - Матеев, Равновесие, ХиксМен, ако няма апокалипсис у нас до 30.06.2020 (т.е. поне 200 мъртви в следствие на коронавируса), вие ще изчезнете ли от този форум завинаги? Ей така, щото сте дрисльовци, без извинение, които осраха темата?.....
                            Хазартна зависимост или патологично разстройство, свързано с хазарт

Патологичното разстройство свързано с хазарт се характеризира с неконтролирани залагания, извън всякаква граница на социално-приемливата или за забавление активност, така че има сериозни последици за личността и за живота на залагащия. Хората, които страдат от хазартна зависимост може да загубят всичките си спестявания, може да се въвлекат в престъпления (кражби, подправяне на чекове, злоупотреби свързани с пари), за да си набавят нужните суми пари за техния „навик”. Много значими взаимоотношения и работата могат да бъдат загубени от пристрастените към хазарта

Има теории, които твърдят че причините за патологичния хазарт са свързани с когнитивни нарушения, а не толкова с проблеми в настроението. Хазартната зависимост се свързва с дисфункционални мисловни модели. Някои хора с това разстройство са крайно суеверни и вярват, че могат да контролират резултата на събитията.

За да се диагностицира един човек като зависим към хазарт той трябва да има следните симтоми:
                            • Да мисли за залагане през цялото време.
                            • Да залага все по-големи суми пари, когато залага.
                            • Да се опитва да спре да залага, но да се е провалил.
                            • Да става раздразнителен или да има честа смяна на настроенията, когато спира да залага.
                            • Да използва хазарта като начин за бягане от други проблеми.
                            • Да продължава да залага за да се опита да си върне загубените пари (“преследване”).
                            • Да лъже за сериозността и честотата, свързана с хазартните игри.
                            • Да се опита да си набави пари за залагания чрез въвличане в незаконни или неморални дейности.
                            • Да има проблеми в работата и семейството, причинени от хазарта.
                            • Да разчита на други хора или близките да покриват финансовите проблеми, причинени от хазарта.
                            http://www.mh.government.bg/bg/infor...na-zavisimost/
                            Last edited by Mateev; 29.02.2020, 20:55.

Коментар

• Груйо, не моем разберем що някой трябва да изчезва. Искаш категорично да спечелиш или да загубиш без да ти се налага да спориш? Гледай мача, защитавай си тезата и накрая ще се види кой крив кой прав.
                              Иначе тука където мина има големи опашки пред щандовете за мартеници. Няколко продавачки вече ми казаха че при това темпо стоката ще свърши до няколко дена и не се очаква да получат нова. Остави ориза ами отивай се запасявай с мартеници.

Коментар

Браво, имало и умни хора - стандартните 2-3-ма сривльовци ги оставям настрана. Но понеже съм "хазартен тип" ще им предложа следното - Матеев, Равновесие, ХиксМен, ако няма апокалипсис у нас до 30.06.2020 (т.е. поне 200 мъртви в следствие на коронавируса), вие ще изчезнете ли от този форум завинаги? Ей така, щото сте дрисльовци, без извинение, които осраха темата? Ако ли има повече - аз ще изчезна и за разлика от повечето тук, имам само един ник. Ще изчезна, щото съм олигофрен, който е безсърдечен и безотговорен. Поне по това имаме ли споразумение, да не го наричам бас, че нали съм "хазартен тип"?
                                .........
                                Ми наздраве - тъпаците ще оцелеем, треперушките със заешки сърца - кой знае
                                Разумните хора водят диалог с разумни доводи, а простаците наблягат на каруцарските обиди, защото не знаят какво умно да кажат. И отново предложение за сключване на някакъв облог - въобще ТОТАЛНА ХАЗАРТНА ЗАВИСИМОСТ - само облози са му в главата.
                                Last edited by Mateev; 29.02.2020, 20:39.

Коментар

Working...
                                X