Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Няма, пак на това свидетелстване на шефа на CDC казаха че корея тества по 1500 човека на ден. В Япония мисля че също има много сериозно тестване. САЩ обаче от началото на заразата са тествали общо под 500 човека. То като процент от населението дори България тества много повече от САЩ.
Да приемам кораба като най-надежден индикатор за смъртност. Не съм намерил възрастова структура, но предполагам че са по-възрастни хора и там. Освен екипажа който нормално е са по-млади хора. Ако там смъртността удари 2% което си е реалистично като се имат в предвид още сериозно болните там, то може да се предположи че общата смъртност ще е някъде около 1% за развития свят. Защото и в Европа възрастните хора са доста сериозен процент от населението.
Аз не се чудя. На власт са от същата порода.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Tи по ги следиш нещата, има ли някакви данни по държави колко теста са извършени досега ?
То ясно че критериите за тестуване варират доста широко...ма все пак, за някаква ориентация.
Нещо споменаваш за около 1% смъртност че може се приеме грубо, Принцесата ли имаш за отправна точка?
Би ми било интересно да видя линк и към възрастовия профил на пасажерите и екипажа на кораба.
Да приемам кораба като най-надежден индикатор за смъртност. Не съм намерил възрастова структура, но предполагам че са по-възрастни хора и там. Освен екипажа който нормално е са по-млади хора. Ако там смъртността удари 2% което си е реалистично като се имат в предвид още сериозно болните там, то може да се предположи че общата смъртност ще е някъде около 1% за развития свят. Защото и в Европа възрастните хора са доста сериозен процент от населението.Last edited by ravnovesie; 01.03.2020, 14:17.
Коментар
-
Нямам конкретна информация за профила, но на такива кораби пътуват предимно възрастни хора пенсиониери.
Би ми било интересно да видя линк и към възрастовия профил на пасажерите и екипажа на кораба.
- 1 like
Коментар
-
Не е така. В САЩ просто не тестват. Не са тествали нито един пристигаш от друго място освен от центъра на епидемията, не са тествали хора от Италия, от Иран, от Корея или от Япония. Това си бе част от свидетеството на шефа на CDC. Няма как да намериш болни като не тестваш. И скоро телевизионните проповедници в САЩ ще приказват за божия гняв, който се е стоварил върху държавата, защото подържа гейовете.
То ясно че критериите за тестуване варират доста широко...ма все пак, за някаква ориентация.
Нещо споменаваш за около 1% смъртност че може се приеме грубо, Принцесата ли имаш за отправна точка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНай-уязвими са представители на религиозни секти. В Корея там е ядрото на заразата. В Иран е пламнал свещен град на религиозна държава, в християнският свят ще е същото. Разни хора ще се съберат заедно да се уповават на вярата без да вземат никакви предпазни мерки, защото се осланят на божията воля. Така ще получат емоционална подкрепа, но реално ще си съсипят живота в буквален или преносен смисъл. Съчетанието на невежество и фанатизъм винаги ме е плашило.
Аз лично за това съм дори за превантивно забраняване на всякакви събирания на много хора на едно място на закрито. Аз поне гледам вече това и да правя. Ако има повече от стотина човека на едно място на закрито гледам аз да не съм вътре за повече от няколко минути.
Коментар
-
Не е така. В САЩ просто не тестват. Не са тествали нито един пристигаш от друго място освен от центъра на епидемията, не са тествали хора от Италия, от Иран, от Корея или от Япония. Това си бе част от свидетеството на шефа на CDC. Няма как да намериш болни като не тестваш. И скоро телевизионните проповедници в САЩ ще приказват за божия гняв, който се е стоварил върху държавата, защото подържа гейовете.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Сиреч акциите на компаниите, които имат технологиите, земята и т.н.
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Еми не това е богатството.Богатството са заводи ......технологии.........земя и мини........петролни кладенци.....научни разработки........и т.н.Материални активи.......Активи от познание........
Коментар
-
Ето реакцията на Китай спрямо мерките на Великобритания. Ако някой смята, че китайците са най-адекватните...
China ambassador says UK overreacting with coronavirus advice
Thu 6 Feb 2020 15.00 GMT
On Tuesday the British government became the first in the world to advise all citizens to leave China if they could, although unlike the US, Australia and several other countries, it has not banned entry for travellers who have recently visited mainland China.
Liu said the Chinese government had asked London to review its decision, but otherwise praised ties between the two countries.
Коментар
-
Не е така. В САЩ просто не тестват. Няма как да намериш болни като не тестваш. И скоро телевизионните проповедници в САЩ ще приказват за божия гняв, който се е стоварил върху държавата, защото подържа гейовете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеБогатството го пратиха на друга планета и го скриха там
По-голяма част от богатството е собствеността на фирми, сиреч акции. Ако смяташ, че е балон, значе и "богатството" е балон. И ако се пукне, "богатството" ще изчезне. Как точно ще го спасят?
Коментар
-
Да ама в случая Европа е напълно неадекватна спрямо САЩ. Последните имат пълен бан на всеки от Китай още от 31 Януари. Вчера затегнаха доста и достъпа от Иран, Ю.Корея и Италия. И неслучайно случаите там на глава са едни от най ниските, за разлика от тук.
Чудя се ДТ как все още не е изпратил казармите на южната граница та нелегално пиле да не може да прехвръкне. Вируса му дава идеална възможност за това. Може би чака оправдание да има като се регистрират няколко случая в Мексико.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А ти искаш некотролируеми фалити... Ако беше станало така, вредата щеше да е 10х по-голяма и от най-мрачните прогнози за коронавируса. И щеше да е абсолютно безсмислено упражнине в мазохизъм.
Еми не го направи.Нито една банка не фалира.......................
- 1 like
Коментар
-
Когато финансовата криза удари есента на 2009 най-адекватни бяха мерките в Европа. И най-бързи. САЩ почнаха да правят нещо два или три месеца по-късно. Пак казвам не съм сигурен че отговорът и на тази криза ще е адекватен. Това в Италия леко ме шашка как леко приемат нещата. Но може пък италианския пример да стресне останалите и те да действат по-решително.
Чудя се ДТ как все още не е изпратил казармите на южната граница та нелегално пиле да не може да прехвръкне. Вируса му дава идеална възможност за това. Може би чака оправдание да има като се регистрират няколко случая в Мексико.
Bloomberg reported China was furious with the Trump administration’s travel ban, stating the U.S. “inappropriately overreacted” to the coronavirus scare.
“The U.S. government hasn’t provided any substantial assistance to us, but it was the first to evacuate personnel from its consulate in Wuhan, the first to suggest partial withdrawal of its embassy staff, and the first to impose a travel ban on Chinese travelers,” Chinese foreign ministry spokeswoman Hua Chunying said early in February.
However, National Security Adviser Robert O’Brien said the U.S. had offered the services of its top public health experts to help China with the coronavirus outbreak, but received no response from Beijing.
Hua added, the U.S. was “turning from overconfidence to fear and overreaction,” and complained that banning the entry of foreigners who traveled to China could be a civil rights violation and not an effective means of reducing the spread of infection.
The total number of COVID-19 confirmed and “presumptive positive” cases detected through the U.S. public health system is now 22, CDC said Saturday.
Коментар
-
Богатството го пратиха на друга планета и го скриха там
По-голяма част от богатството е собствеността на фирми, сиреч акции. Ако смяташ, че е балон, значи и "богатството" е балон. И ако се пукне, "богатството" ще изчезне. Как точно ще го спасят?
Ти на това справяне ли му викаш.Правилния термин е един-отлагане във времето........Това направиха отложиха с ясното съзнание че след време кризата ще е в пъти по-голяма.Но лично те получиха време за да се спасят лично те и власта и богатсвото си.Сега вече готови ще наблюдават театъра който предстои.Last edited by Money; 01.03.2020, 13:58.
Коментар
Коментар