IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Има много факти в тази насока.........Но ТрЕзВоМиСлЕщИтЕ няма да ги приемат с друго освен с присмех.......Когато и те се убедят че не е шега работа ще е късно.Ще се заразят поне няколко милиарда в близките 18 месеца а колко ще си отидат ще видим.Икономическите последствия ще са огромни .В момента е трудно да се определят.В Испания в бардак са поставили под карантина пеперудите и търсят над 100 клиента посетили заведението.......Една от труженичките се оказала с положителна проба.Давам този пример за да покажа че спасение от заразяване почти няма.......В магазина........на работа........във входа.......в асансьор.....и това което виждаме е само началото.
    И грипът е опасен, умират хиляди хора всяка година и няма спасение от него.
    Знам за грипни ваканции и карантина на училища, но май не съм чувала да затварят дом на труженички ))

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Пу, заради бана изпуснах купона тука! Градусът неадекватност намалява

Айде поплашете малко и мен, че да съм и аз барабар петко с мъжете... Кога се очаква да падат хора по улиците? Като зрели круши?
      Гледай Груеца да не те срещне и да ти се изкашля, че люто се е заканил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Не трябва да си с докторска степен по математика и медицина за да ти стане ясно какво ще е след 30 дена...........Нали............
        Пу, заради бана изпуснах купона тука! Градусът неадекватност намалява

Айде поплашете малко и мен, че да съм и аз барабар петко с мъжете... Кога се очаква да падат хора по улиците? Като зрели круши?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

У нас, миналата година от грип са си заминали няколко хиляди
          Колко хора при цялата реклама и агитация си поставят ваксина?
          Аз поне, никога, за детето ми също съм приела, че е по-добре да се стимулира имунитета с други средства за общо укрепване
          70 човека са починали от грип. не няколко хиляди - надолу Матеев бе изкарал статистиката

Коментар

• Отдавна не бях пускал. Чак и в Исландия има…

Search:
            Last edited by Money; 01.03.2020, 22:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Еми Иран са по-диктатори́, логично е да се справят брилянтно
              Плашещото е че същото неглижиране го има в недиктаторски държави. И в Иран изглеждаше че няма проблем докато не умряха двама души. Гледам сега в САЩ пак решиха че може би има проблем, ама не е съвсем сигурно, чак след като стана ясно че има вътрешно заразяване.

Не мога да ги разбера тези политици, смятат че като си заровят главата в пясъка и това нещо няма да го има ли. В този фийд за Иран вече разправят че 20% от депутатите им са заразени. Като нищо за няколко дена ще станат и 80%. Значи не е някаква конспирация, просто чиста човешка глупост.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                У нас, миналата година от грип са си заминали няколко хиляди
                Колко хора при цялата реклама и агитация си поставят ваксина?
                Аз поне, никога, за детето ми също съм приела, че е по-добре да се стимулира имунитета с други средства за общо укрепване

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Иран са прекрасен пример какво се случва, ако не се овладее това нещо. Там нещата изглеждат доста по притеснителни дори и от Китай.

За това и толкова се дразня на някакви "експерти" които се опитват да омаловажават тази криза. Очевидно проблемът е огромен и единствения вариант да се премине през него без колапс на обществото е като има достатъчно много подготовка в хората. Трябва да са информирани че това е проблем и какво да правят.
                  Еми Иран са по-диктатори́, логично е да се справят брилянтно

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

There are, for instance, still no vaccines against SARS and MERS, which emerged in 2002 and 2012, respectively, while the Ebola jab was only approved in the U.S. in December 2019, 43 years after the disease was first identified.
                    "We should not expect a vaccine to have a major impact on this outbreak."

Пенсионерите си слагат ваксина за грип и пак си боледуват от грип, ама ваксината има меркурий и още +100 вредни неща.
                    Предпочитам да се заразя и да се лекувам у дома, отколкото да си инжектирам токсична ваксина срещу короната.
                    меркурий е живак на български и в рибата тон която я ядеш има стотици пъти повече живак отколкото във ваксините.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      There are, for instance, still no vaccines against SARS and MERS, which emerged in 2002 and 2012, respectively, while the Ebola jab was only approved in the U.S. in December 2019, 43 years after the disease was first identified.
                      "We should not expect a vaccine to have a major impact on this outbreak."

Пенсионерите си слагат ваксина за грип и пак си боледуват от грип, ама ваксината има меркурий и още +100 вредни неща.
                      Предпочитам да се заразя и да се лекувам у дома, отколкото да си инжектирам токсична ваксина срещу короната.
                      Имам 4 или 5 ваксинации изобщо за целия си живот, а болестите са стотици, вирусите безброй, ама когото хванат за шаран да си купи ...
                      Last edited by hazard; 01.03.2020, 22:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

В Италия пет пари не дават за вируса - прегръщат си се и се целуват, заведенията са пълни, улиците са пълни и рафтовете са пълни. 70% от вирусите са коронавируси, а този си е с класическа клинична картина на грип - кихане, кашляне, пневмония и евентуално - смърт. Различно е само неяснотата около него - изобщо не е в доверителния интервал на прогнозните щамове. Нов вирус, догодина друг и т.н. Ще изчезне със сезона така, както се е появил.
                        Смъртните случай почват 7 до 10 дена след разболяване. Разликата спрямо грип е точно че грипа удря веднага и след това отслабва, това се появява незабележимо и постепенно или преминава или ескалира. Реално в Италия нещата ще почнат да се усещат колко са сериозни чак тази или другата седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                          Напротив, в България последните 20тина години бе наложен един от най-либералните и демократични режими в света. А добре описаната от тебе картина на разпад на обществото и държавата е логична последица на наложената свръхлиберална система у нас. Подобно развитие са претърпели много държави по света в различни исторически периоди. Същото е преживяла България и преди Втората световна война и т. н.

По-голяма глупост от това - здраве му кажи. Най-либерални са скандинавските държави́ и Холандия.

А ние бяхме наи-разпаднати 1990 и в началото на 1997.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                            Тоя пич изглежда като да поства сравнително достоверно инфо от Иран:
                            https://twitter.com/aliostad/status/1234017568865898497

Оня дето близа железарията вчера, го арестували От друга страна:

Тия изглежда се опитват да правят нещо обратно на карантина и специално полагат усилия да разнасят заразата.
                            Иран са прекрасен пример какво се случва, ако не се овладее това нещо. Там нещата изглеждат доста по притеснителни дори и от Китай.

За това и толкова се дразня на някакви "експерти" които се опитват да омаловажават тази криза. Очевидно проблемът е огромен и единствения вариант да се премине през него без колапс на обществото е като има достатъчно много подготовка в хората. Трябва да са информирани че това е проблем и какво да правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                              Данните за смъртност по години и хронични заболявания не са променяни от известно време
                              https://www.worldometers.info/corona...-demographics/
                              има лека промяна по потвърдени случаи при най-възрастните вече процента не е 14,8% а 21,9% (80 годишни +)

Имам въпрос
                              някой виждал ли е разбивка хем по години хем по заболявания
                              например 30-39 г. по заболявания и без заболявания?
                              защото и на 35 г. има хора с диабет, сърдечни и дихателни проблеми. За тази група го дават 0,2%. Но ако сложиш процент на хронично болни, преживяли пневмония, заклети пушачи от 13годишни и т.н., би трябвало за другите процента да е 0,00000000000000001%?

Реално има ли данни за % от болните от сърдечни, дихателни, рак и хипертоници в графа 30-39 г. примерно. Ако са 1%, а от хронично болните от грип умират 20%, то тогава процента от 0,2% в тази група би бил почти изцяло формиран сред групата на хронично болните.

Имах приятел диабетик още на 15 г. възраст. Лека му пръст. Почина когато стана на около 30-33 годишна възраст. Така че има хронично болни във всички възрастови групи, не само в най-възрастните.

Поздрави
                              В сайта на WHO има доста голяма база данни https://www.who.int/healthinfo/mortality_data/en/

п.п. видях следващия коментар и осъзнах, че всъщност те интересуват данни само за болните от коронавируса
                              Няма да трия линка, ако някой иска да се информира, например какви са данните при респираторни заболявания годишно
                              Last edited by съни(тя); 01.03.2020, 22:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Това не е нито демократичен нито либерален режим. Купените гласове и манипулациите на избори с цел гарантирането на властта нямат общо с либералните и демократични режими. Имаме човек който вече 10 години управлява и се е вкопчил във властта. Неговата партия е тотална диктатура. Всеки несъгласен с него бива освободен по един или друг начин. Това са калинки събрани само и единствено за пълнеж. Голяма част от бизнесите в държавата се отчитат на правилните места, нещо не характерно за либерална система. Бизнеси се закриват с едно телефоно обаждане. Да не говора и как става преразпределението по области и градове и кой за какво е назначен. Това е форма на мека диктатура. Нарцисист вкопчен във властта готов на всякакви отстъпки само и само да я запази. Не знам до колко е вярна тази информация или е пълна измислица, но се е говорело че е платено на лидерите на фенските организации на Левски да не вдигат протест срещу властта.

Много интересно е,че част от тези фенове и наркоразпространители, биячи и прочие, седят на една маса с В.Златев. Интересно е и защо държавата не прави нищо срещу тях и ги оставя спокойно да си правят каквото искат.
                                Цялата държавна администрация се назначава на принципа мой човек.Ръководители на областните администрации са тотални калинки верни партийни другари.Над тях е опънат чадър и те маат как си знаят издават се разрешителни срещу рушвети и се събират пари....Затова нашата държава е на това дередже.Кадърните и свестни хора или си заминаха или стоят настрани и се забавляват....Изборите не променят схемата само се променят началниците и посоката на потока пари.Да не говорим как издевателстват срещу колегите ...Назначавам еди кой щото ще ми направи оградата на вилата разбира се материалите и трудът са за негова сметка аз ще му дам по голяма заплата и повечко премии а колегите са длъжни да му вършат работата и да търпят....Дано природата измисли некой вирус ей такива да ги мори че на всичките ни писна.

Коментар

Working...
                                X