IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Напоследък наблюдавам един интересен феномен в градския транспорт - когато се качва контрола и всички започват да кашлят. Замислих се като Айнщайн в трамвая от времето на чиновничеството му в Берн, че ако отида да си плащам данъците и на гишето се разкашлям - ще ме върнат и никой няма да ми иска парите. Отидох и по-нататък - ако имате ипотека, достатъчно е да кихнете върху сървъра на банката, след което техническият персонал в скафандри ще го достави на проф. Кантарджиев, който ще го потопи във вана с калиев перманганат, за да го дезинфекцира. Ситуацията затваря много възможности, но и отваря много такива. Тук има много заслужили инвеститори и аз като народен инвеститор горещо им препоръчвам подобна дедукция при изграждане на техните стратегии. Природата мисли дедуктивно и затова е по-умна от нас, хората, които мислим индуктивно и трудно връзваме логиката на изчисляването на пенсиите. Затова много умни глави през писаната и неписана история са наблюдавали много внимателно какви ги върши природата и са го претворявали в живота.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение
      Това за мутациите е доста кофти новина. И може би обяснява защо вирусът може да повтаря и то толкова скоро след боледуване...Регионални различия при смъртността и симптоматиката също вероятно ще зависят от това кой тип е взел превес.

      Ето един линк с повече инфо за мутациите. (за хората които разбират)
      https://bigd.big.ac.cn/ncov/?lang=en


      Не знам как стои въпроса с ваксините, но при толкова бързо мутиращ вирус, това няма ли да е проблем?!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


        Ето я същата статия и от CNBC.
        https://www.cnbc.com/2020/03/03/who-...y-thought.html

        Нещо което от седмици го говорим тук, че смъртноста е много по-висока отколкото тази при грип. Надявам се WHO (СЗО на Български) да са достатъчно достоверен източник дори за най-големите скептици, поне що се отнася до процента на смъртност.

        3,4% достатъчно сериозно ли ви се струва или не?! Нека да се изкажат най-големите скептици тук, как това е "най-безобидна настинка".
        3.4% от ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ случаи. И варира от 0.7% за по развитите държави до 4% за такива със слабо здравеопазване.
        ​​​​​
        А ето и какво казва...:

        "На този фон германският здравен министър Йенс Шпан обяви, че четири от всеки пет случая се характеризират с много слабо изразени или дори без никакви симптоми на болестта."

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

          Написах, че току-що съм го чул по радио Европа.
          За щастие, те повтарят своите предавания, та при желание сигурно може да се чуе пак. Може и на сайта им да има запис, но не смятам да се занимавам с това да доказвам, че не лъжа – защото не лъжа.

          Стига спам, Селено.
          Най-накрая се доизясни, благодаря ти. Т.е., по вече конкретно радио, конкретен човек без медицинска квалификация бил изказал конкретно мнение по конкретна тема.

          Неговото конкретно мнение било, че лимонът с мед е добро средство за превенция срещу корона вирусът.

          Ей, роди го накрая.

          Хубаво. Отчитаме това така скъпоценно в случая мнение за превенция.

          Това в Ухан дали са го отчели според теб? С всичкия този чай в китайската култура.

          Повече няма да засягам тази тема . Ти ми оправи деня.

          И ти ми говориш за спам? Ти си олицетворението на спама в тази тема. Ти и още едно четирибуквено там долу.
          Last edited by Selena; 04.03.2020, 13:45.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Помните ли, че преди 2-3 дена написах един постинг, че колкото повече медиците се мъчат да лекуват дадена инфекция, толкова по-голяма опасност има да селектират нов, още по-опасен щам. Ами при новия корона вирус това вече е доказан факт. Борбата с него създаде 150 различни мутации, някои от които са по-опасни от оригинала.
            Това за мутациите е доста кофти новина. И може би обяснява защо вирусът може да повтаря и то толкова скоро след боледуване...Регионални различия при смъртността и симптоматиката също вероятно ще зависят от това кой тип е взел превес.

            Коментар


            • Тук е зинала някаква междупоколенческа пропаст.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Ню Йорк Таймс - смъртността от коронавируса е 3.4%

                Ето я същата статия и от CNBC.
                https://www.cnbc.com/2020/03/03/who-...y-thought.html

                Нещо което от седмици го говорим тук, че смъртноста е много по-висока отколкото тази при грип. Надявам се WHO (СЗО на Български) да са достатъчно достоверен източник дори за най-големите скептици, поне що се отнася до процента на смъртност.

                3,4% достатъчно сериозно ли ви се струва или не?! Нека да се изкажат най-големите скептици тук, как това е "най-безобидна настинка".

                Коментар


                • Помните ли, че преди 2-3 дена написах един постинг, че колкото повече медиците се мъчат да лекуват дадена инфекция, толкова по-голяма опасност има да селектират нов, още по-опасен щам. Ами при новия корона вирус това вече е доказан факт. Борбата с него създаде 150 различни мутации, някои от които са по-опасни от оригинала.

                  https://nova.bg/news/view/2020/03/04...6%D0%B8%D0%B8/

                  Цитирам пасажи от статията:

                  Около 150 изменения е претърпял новият вид коронавирус от началото на избухването на заболяването в Китай в края на миналата година, съобщават учени. В статия, публикувана в списание „National Science Review”, се обяснява, че вирусът е разделен на два подвида - L и S, които се отличават със своята агресивност.

                  Вирусът от първия подвид се е срещал най-често в началото на избухването на заразата в Ухан, като честотата му е намаляла в началото на януари. Според авторите на доклада човешката намеса е оказала силно селективно въздействие върху подвида L, който е по-агресивен и се разпространява по-бързо.

                  В сравнение с него вирусът от подвид S, който е еволюцонно по-стар и по-слабо агресивен, вероятно се е разпространил заради не толкова сериозния натиск върху него.

                  ПП: Следователно има реален шанс вторичните огнища в Италия, Южна Корея и Иран да се заразят много повече хора и много по-бързо от това, което вече наблюдавахме в първичното огнище в Китай. Също така има вероятност процента на смъртноста на новия L щам да се окаже доста по-висок от на стария S щам.
                  Last edited by Mateev; 04.03.2020, 12:44.

                  Коментар


                  • Ню Йорк Таймс - смъртността от коронавируса е 3.4%



                    The global death rate of the new coronavirus is 3.4 percent, the W.H.O. says.


                    The head of the World Health Organization said on Tuesday that the global mortality rate for Covid-19, the disease caused by the new coronavirus, was 3.4 percent.

                    Tedros Adhanom Ghebreyesus, the organization’s director general, said in a news conference in Geneva that Covid-19 is deadlier than the seasonal flu, but does not transmit as easily. “Globally, about 3.4 percent of reported Covid-19 cases have died,” said Dr. Tedros. “By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1 percent of those infected.”

                    The estimate most likely takes into account the growing number of infections being recorded outside China, mostly in South Korea, Iran and Italy.

                    “While many people globally have built up immunity to seasonal flu strains, Covid-19 is a new virus to which no one has immunity,” meaning more people can be infected and some will suffer severe illnesses, said Dr. Tedros. The coronavirus does not transmit as efficiently as the flu but “causes more severe disease,” he added.

                    https://www.nytimes.com/2020/03/04/w...irus-news.html

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Не мисля, че извънземните или някой друг има пръст в тази работа с разпространението на вируса. Ако някой умишлено искаше да го разпространи, можеше в рамките на един и същи ден да създаде поне 100 огнища в различни части от света. По-скоро говорим за случайни мутации на някакъв общ прародител на Италианския и Китайския вирус, който първоначално е бил безопасен, и въпреки разпространението му никой не го е забелявал. След това във времето са се появили опасни мутации, които вече няма как да не ги забележим.

                      С вирусите е като с живите същества в джунглата. Има милиони видове, някои от които все още не сме ги открили и изследвали. Представи си, че в джунглата от милиони години живее някакво дребно и безобидно паяче, което рядко се среща и което дори и не сме го открили и класифицирали. В един момент обаче някоя негова мутация става силно отровна и освен това започва да се размножава неконтролируемо. Е тогава вече ще го забележим, ще го изследваме, и чак тогава ще открием, че то всъщност си го е имало от милиони години, но ние не сме го знаели това.
                      Тук се сещам, че и по вирусите може да ходят...ТЕХНИ СИ ВИРУСИ. И да предизвикват мутации и т.н. А може, и да не са точно вирусни „вируси” а, апримерно, да е достаттчно облъчване с кванти от някаква (конкретна за случая) дължина на вълната, след което, нешо напълно безобидно, се превръща в чудовище. Квантите - от Космоса, космически лъчи, в произволен момент от време. Не смея да го твърдя, само предполагам.
                      ...И ( особено, на планета с толкова малоумни примати, както Земята), става МАЗАЛО.

                      Ето ни един сценарий за TEE ( Total Extinguishing Event )...
                      Last edited by Pyramid; 04.03.2020, 14:23.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                        Научи нещо полезно. Давай линкове към съответната информация, която постваш. Личните нападки при мен не работят. Всеки път ще те глобвам от любов към спорта, когато си неточен, непрецизен, некоректен и мърляв, а и да,неуважителен към събеседниците си.

                        Ситуацията навън е изключително динамична. Ще видим как ще се развива.

                        Народът е казал, голям залък лапни, голяма дума не казвай. "Акъла" ти го виждаме всички.
                        забелязали сме че все говориш от множествено число . колко бабуляци сте всъщност.
                        сещай се че и твоя акъл е на показ .
                        интересно е също колко големи залаци лапаш преди да кажеш големи думи като горните

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                          Мястото за информация е на този линк (а не разни измислени "експерти" по радиото или телевизията):
                          Ей тука можеш да видиш професор Йонко Мермерски:


                          Когато се снимаш в екипа на Тръмп, до лявото му коляно, пак ще те питам колко е измислен.
                          https://nova.bg/news/view/2019/11/26...8A%D0%BC%D0%BF
                          Last edited by 78-10; 04.03.2020, 12:10.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            ....За маските дето ги носят хората - тва е все едно да завиеш през глава и да изпуснеш излишните газове .....
                            Нищо на този свят не е само черно или само бяло. Така е и със маските. В дългосрочен план те наистина не предпазват от заразяване, но със сигурност НАМАЛЯВАТ ВЕРОЯТНОСТА ЗA ЗАРАЗЯВАНЕ НЯКОЛКО ПЪТИ, Това е като коланите на леките автомобили - няма да те спасят при тежка катастрофа, но в статистически план загиналите от ПТП са по-малко на брой спрямо алтернативата без колани.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

                              Написах, че току-що съм го чул по радио Европа.
                              За щастие, те повтарят своите предавания, та при желание сигурно може да се чуе пак. Може и на сайта им да има запис, но не смятам да се занимавам с това да доказвам, че не лъжа – защото не лъжа.

                              Стига спам, Селено.


                              Мястото за информация е на този линк (а не разни измислени "експерти" по радиото или телевизията):

                              https://www.reddit.com/r/Coronavirus/


                              Мисля че е време властите да започнат да казват истината, защото иначе ще стане страшно, толкова ли е трудно да го разберат?!

                              В България можем да си го наричаме "грип Б" или "обикновена настинка", но това не променя реалноста, която ще ни удари съвсем скоро. Страхувам се за обикновените хора, които са абсолютно неподготвени и объркани от т.нар. "официални медии".

                              Дали ще е страшно като на другите места... едва ли някой може да предвиди от сега. Нашето население по принцип не се движи толкова много и икономическата активност ни е мижава, което сякаш като на магия ни пази за сега. Но това не означава, че хората не трябва да са подготвени и да вземат адекватни мерки. Също ако има няколко случая по добре да се съобщят отколкото да ги крият, за да не се заблуждават хората и да си мислят, че България е "специална".
                              Last edited by Xman1; 04.03.2020, 12:06.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Имам усещането, че последствията от коронавируса бяха преекспонирани и имат съвсем други измерения - политически и икономически.
                                Удариха икономиката на братята китайци, панираха борсите и някои направиха милиарди, плашат народите за да не пипат статуквото и т.н.

                                Мнението ми за короната съм го писал два пъти - здрава храна и една ракия вечер, витамини, чист въздух, движение и третата благинка от живота...
                                За маските дето ги носят хората - тва е все едно да завиеш през глава и да изпуснеш излишните газове .....

                                Нормално ! Хората са склонни да харесват собствените си газове , не чуждите ! Да не говорим , че така е две в едно - спасяват себе си и предпазват околните /от газовете си/ . Хуманно е

                                Коментар

                                Working...
                                X