IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Чакайте да пусна един “олигофрен” какво казва. Знам, че видните апокалиптици тук са гениални и ще го оборят на секундата, все пак е “тъпак от БАН”, дори не е академик като списващите тук, дето уж говорят за човечност, а убиват икономиката - като няма икономика с тази карантина, откъде кинти за пенсии бе, човечните, щото ако аз, жестокият, и останалите бачкери като мен не бачкаме, 2 милиона пенсионера са чао!!! Но вие сте човечни, а аз съм жесток. Ех, двойни стандарти.........
    Пак не можа да се сдържиш да правиш квалификации и да обиждаш разни хора. Не разбра ли, че ако никого не обиждаш, и тебе няма да те обиждат. Светът е шарен и всеки има правото да има собствено мнение, различно от това на останалите. Така е и във форума, и това е нормално. Не е нормално обаче някой да обижда другите и да им се подиграва заради тяхното мнение.

Както във форума, така и по света, всеки може да намери някакъв линк в подкрепа на собственото си мнение и да игнорира всички останали, които не го подкрепят. Точно това е двойния стандарт и той за съжаление е присъщ на някой от пишещите в тази тема. Разумните хора обаче са наясно, че мненията на другите са различни, и затова ги уважават тези мнениия и не се опитват да налагат своето собствено.

Специално за корона вируса различните хора по света чувстват различна степен на заплаха съобразно собствената си камбанарийка. Някои са лекомислени, защото са млади или защото се чувстват недосегаеми. Има обаче други хора, които виждат коренно различна картинка. Например лекарите по болниците, които вече изнемогват, и които ежедневно вадят от отделенията чували с трупове - как очакваш тези хора да имат такова лекомислено отношение като твоето?

Как очакваш аз да имам лекомислено отношение, след като жена ми е болна от рак и имунната и система е срината почти до нулата? Ами че едно потенциално заразяване с короната за нея е равносилно на смъртна присъда, която ще скъси и без това малкото оставащ и живот. Така че всеки един човек по света си гледа собствената си камбанарийка и на базата на нея взема решения, и ние трябва да ги разбираме тези решения и да ги уважаваме, а не да се подиграваме и да обиждаме всеки, който не е на нашето мнение.

Не искам тебе да те обиждам за лекомислените ти решения, защото явно камбанарийката ти е такава, но недей и ти да обиждаш другите хора за техните си решения, защото тяхната камбанарийка е друга, която ти не можеш да я разбереш. Просто нека всеки да си пише мнението в темата такова, каквото го вижда, и да се уважаваме взаимно.

Колкото до самото бъдеще - никой не го знае какво ще е то - нито оптимистите, нито песимистите. То може да бъде всякакво - от най-добро до най-лошо, но това не означава, че трябва да злобеем и да се обиждаме, а още по-малко да се хващаме на някакви басове, залога на които са човешки животи.

И последно - нека да проявим съчувствие, защото в цялата тази история има и много на брой ЧОВЕШКИ ТРАГЕДИИ, с които също не трябва да се подиграваме само защото все още не са почукали и на нашата врата.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Ми нормално е, вие така си мислите жените, така си и гласувате по избори, който е по-симпатичен.
      В Китай не мина чудото за 15 дена, два месеца е, и още не ги пускат по фабриките.
      И другата зима - пак.
      Не визирам Китай, а друга държава със специфичен горещ климат, който не е налице в Китай. Хайде без обобщения за жените, моля. Стегни се.

Коментар

Оф, там си сега и знаеш от първо лице ?
        Сравни тогава бройката на заразенините в Корея, Германия, Испания, Франция и техните починали.
        Не, не съм там и не знам от първо лице. Чета иранци кво пишат и какви мерки вземат там властите. Различното съотношение починали/заразени най-лесно се обяснява с разлика в направените тестове. Някой по-назад в темата беше беше пуснал статистика. Специално корейците тестват най-много и досега сигурно са изтествали към 200000 човека. Италианците тестват много по-малко и съответно официалната бройка заразени е само 10000, а реалната е сигурно към стотици хиляди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Всяко чудо за 15 дни. Това ми е усещането. Търпение.
          Ми нормално е, вие така си мислите жените, така си и гласувате по избори, който е по-симпатичен.
          В Китай не мина чудото за 15 дена, два месеца е, и още не ги пускат по фабриките.
          И другата зима - пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Не мисля че Италия лъжат. Проблема със занижаването на бройките е в Иран, за Китай не знам. В Иран според мен става въпрос милион(и) заразени и вероятно хиляди умрели. Съдя по това че доктори мрат като мухи, важни клечки, функционери...последно 7% от народните им представители бяха заразени. Ако ги сметнем за представителна извадка от населението, официалната статистика от 8000 заразени няма нищо общо с реалността.
            Оф, там си сега и знаеш от първо лице ?
            Сравни тогава бройката на заразенините в Корея, Германия, Испания, Франция и техните починали.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Днес пътувах Сан Себастиян - Мадрид на
              Витория Гастеис не ни дадоха да слезем от автобуса...
              Всяко чудо за 15 дни. Това ми е усещането. Търпение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
                Преди да ме заклеймите, спомнете си за немалкото първоначално считани за безопасни неща.
                O, тоя страх не е нов. От Едисон насам една прослойка от обществото е убедена че всички нещастия идват от електричеството. Да не говорим за облъчвания с гигахерци. Съчетанието с вируса обаче е оригинално - респект

Коментар

• Чакайте да пусна един “олигофрен” какво казва. Знам, че видните апокалиптици тук са гениални и ще го оборят на секундата, все пак е “тъпак от БАН”, дори не е академик като списващите тук, дето уж говорят за човечност, а убиват икономиката - като няма икономика с тази карантина, откъде кинти за пенсии бе, човечните, щото ако аз, жестокият, и останалите бачкери като мен не бачкаме, 2 милиона пенсионера са чао!!! Но вие сте човечни, а аз съм жесток. Ех, двойни стандарти....

Спекулира се с процента на смъртност от коронавируса, а реалните цифри са по-малки от обявените. Това мнение изрази пред БНР доц. Андрей Чорбанов, ръководител на Лабораторията по експериментална имунология към Института по микробиология в БАН.

"Хубаво е човек да се консултира с възможно най-добрите специалисти. Това, което правим ние - хората, работещи в тази сфера, е да разглеждаме научни статии, които са написани на един, да го кажа криптиран език за широкия кръг хора. Там се коментират проблеми, неща, които в много голяма степен биха обяснили защо се случва това, как се случва", посочи доц. Чорбанов.

По думите му на национално ниво нито един имунолог не е включен в борбата с разпространението на коронавируса у нас, а са ангажирани предимно епидемиолози.

Това, което се взима като мерки, това което се прави в момента, е равносилно на действията, които биха били логични вследствие на епидемия с особено опасна инфекция. Особено опасни са тези инфекции, които поразяват огромен брой от населението с много висока смъртност. От познатите ни активни вируси тези, които циркулират в момента в света, това е само ебола. Всички останали вируси, които в момента са активни, в много малка степен могат да участват в един такъв параметър като особено опасни", коментира доц. Чорбанов.

По думите му всяка епидемия и екстремна ситуация е тест за интелигентност на държавата, на нейното ръководство и на населението.

"Аз лично смятам, че този тип ограничения на свободата на доста хора, най-вече в големите градове по отношение на посещението на масови прояви, отлагането на всякакви представления, на културни прояви най-вече е изключително средновековно, за сметка на това свободното придвижване на огромни тълпи хора в мол, в питейни заведения, в дискотеки и прочие, по никакъв начин не е ограничено", посочи експертът.

Той бе категоричен, че са преувеличени твърденията, че скритият период, в който COVID-19 не се проявява е 14 или повече дни.

"Всички специалисти твърдят, че 4-5 дни е инкубационният период", отбеляза доц. Андрей Чорбанов и посочи: "Така че тези двуседмични, триседмични и прочие изолации на хора в никакъв случай не са практични и в много голяма степен са ненужни".

Ученият обърна специално внимание върху спекулациите за процента на смъртност от коронавируса, които се въртят около 3%. По думите на доц. Чобанов този процент "е неправилно показан, защото този процент е валиден единствено за хора, доказани с тази инфекция, хора, които са изявили симптоми и които са били подложени на някакви мерки".

Много голям брой хора прекарват тази инфекция без да разберат, но риск има за хората с имунодефицит, за възрастните хора, подчерта специалистът.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

В Иран няма 5G, нито в десетте градчета на Ломбардия откъдето тръгна заразата, само в Милано има и няколко големи града.

Има нещо гнило в данните за починалите в Италия, може и в заразените.
                    Не може Китай (в разгара на кризата) и Иран на ден да имат по-малко починали спрямо Италия.
                    Нямало кислородни апарати в Италианските болници, надписват бройките, гледат да си спестят от пенсии, един бог знае какво е.
                    Навремето Гърция лъжеше ЕС за БВП и бюджета си, за да я приемат там, Италия са същите като държава по принцип.
                    Не може италианските пенсионери да имат по-слаб имунитет от Китайските и Иранските, нито Италианските болници са по-зле,
                    Естествено нито в Китайските, нито в Иранските, нито в Италианските данни може да се вярва, но нейсе.
                    Не мисля че Италия лъжат. Проблема със занижаването на бройките е в Иран, за Китай не знам. В Иран според мен става въпрос милион(и) заразени и вероятно хиляди умрели. Съдя по това че доктори мрат като мухи, важни клечки, функционери...последно 7% от народните им представители бяха заразени. Ако ги сметнем за представителна извадка от населението, официалната статистика от 8000 заразени няма нищо общо с реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

zerohedge-до момента по темата за разпространение и карантини са точни и засега им се доверявам.
                      благодаря намерих
                      https://www.cnbc.com/2020/03/10/new-...ronavirus.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Амиго, от утре карантината е факт в Мадрид и Витория. Какво точно очакваш?

Ма и там в Барселонско сте се осрали. Чакам да напече до 33 градуса през март. Такава е прогнозата.В това ми е надеждата, че бабичките днес пощръкляха из магазините.
                        Днес пътувах Сан Себастиян - Мадрид на
                        Витория Гастеис не ни дадоха да слезем от автобуса...

Коментар

• В Иран няма 5G, нито в десетте градчета на Ломбардия откъдето тръгна заразата, само в Милано има и няколко големи града.

Има нещо гнило в данните за починалите в Италия, може и в заразените.
                          Не може Китай (в разгара на кризата) и Иран на ден да имат по-малко починали спрямо Италия.
                          Нямало кислородни апарати в Италианските болници, надписват бройките, гледат да си спестят от пенсии, един бог знае какво е.
                          Навремето Гърция лъжеше ЕС за БВП и бюджета си, за да я приемат там, Италия са същите като държава по принцип.
                          Не може италианските пенсионери да имат по-слаб имунитет от Китайските и Иранските, нито Италианските болници са по-зле,
                          Естествено нито в Китайските, нито в Иранските, нито в Италианските данни може да се вярва, но нейсе.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

моля пускайте и източник
                            zerohedge-до момента по темата за разпространение и карантини са точни и засега им се доверявам.
                            Last edited by Hermes73; 10.03.2020, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                              Скоро очаквам карантина в Мадрид и Паис Васко
                              Амиго, от утре карантината е факт в Мадрид и Витория. Какво точно очакваш? Нареждането е от снощи.

Ма и там в Барселонско сте се осрали. Чакам да напече до 33 градуса през март. Такава е прогнозата.В това ми е надеждата, че бабичките днес пощръкляха из магазините.
                              Last edited by Selena; 10.03.2020, 20:50.

Коментар

• Скоро очаквам карантина в Мадрид и Паис Васко

Коментар

Working...
                                X