Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Както във форума, така и по света, всеки може да намери някакъв линк в подкрепа на собственото си мнение и да игнорира всички останали, които не го подкрепят. Точно това е двойния стандарт и той за съжаление е присъщ на някой от пишещите в тази тема. Разумните хора обаче са наясно, че мненията на другите са различни, и затова ги уважават тези мнениия и не се опитват да налагат своето собствено.
Специално за корона вируса различните хора по света чувстват различна степен на заплаха съобразно собствената си камбанарийка. Някои са лекомислени, защото са млади или защото се чувстват недосегаеми. Има обаче други хора, които виждат коренно различна картинка. Например лекарите по болниците, които вече изнемогват, и които ежедневно вадят от отделенията чували с трупове - как очакваш тези хора да имат такова лекомислено отношение като твоето?
Как очакваш аз да имам лекомислено отношение, след като жена ми е болна от рак и имунната и система е срината почти до нулата? Ами че едно потенциално заразяване с короната за нея е равносилно на смъртна присъда, която ще скъси и без това малкото оставащ и живот. Така че всеки един човек по света си гледа собствената си камбанарийка и на базата на нея взема решения, и ние трябва да ги разбираме тези решения и да ги уважаваме, а не да се подиграваме и да обиждаме всеки, който не е на нашето мнение.
Не искам тебе да те обиждам за лекомислените ти решения, защото явно камбанарийката ти е такава, но недей и ти да обиждаш другите хора за техните си решения, защото тяхната камбанарийка е друга, която ти не можеш да я разбереш. Просто нека всеки да си пише мнението в темата такова, каквото го вижда, и да се уважаваме взаимно.
Колкото до самото бъдеще - никой не го знае какво ще е то - нито оптимистите, нито песимистите. То може да бъде всякакво - от най-добро до най-лошо, но това не означава, че трябва да злобеем и да се обиждаме, а още по-малко да се хващаме на някакви басове, залога на които са човешки животи.
И последно - нека да проявим съчувствие, защото в цялата тази история има и много на брой ЧОВЕШКИ ТРАГЕДИИ, с които също не трябва да се подиграваме само защото все още не са почукали и на нашата врата.
Коментар