Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
И да помисли как някой нуждаещ се от интубация не заради короната ще се състезава с тези болни от коронота за уред за кислород или ще е в една шокова зала с такива като се напълнят инфекциозните отделения
Фактически значимо е и по страни. Защото ако някой в 700 милионна Африка цяла седмица не мие ръце и при болест не се лекува никак. Това е много по-различно от това, някой в БГ да се пази чрез адекватна хигиена, но въпреки това, изхода да е фатален. При положение, че българина е приемал и подпомагащи медикаменти!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida
Много бакалска сметка, колега!
Я помисли малко!!!
Колко човека от 6 милионна България в един и същи ден преминават в лоното на хроничната хипертония с потенциал, да са една от жертвите на инсултите или инфарктите? Колко от същите в един и същи ден, попадат в групата с другите болести? В даден ден???
Сега си помисли при една епидемия, колко хора мога да се заразят в ЕДИН и СЪЩИ ДЕН с този вирус и да приключат житейския си път за 1-2 седмици?
п.п.
Това се отнася и за останалите болести...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеИталия и тя искаше да стимулира основно икономиката си и мислеше, че е като грип.
Сега реве за пари , за доктори, за кислородни апарати, за легла.
Айде сега да работят, да изнасят, да имат туризъм.
Айде тъпото запалянко да ходи на мач и младежите да ходят по кафета.
Коментар
-
"Ройтерс" съобщава, че Белият дом е наредил на федералната здравна агенция да класифицира обсъжданията за коронавируса.
а не като нашия да излиза и да казва "такъв ужас не съм виждал" .. то верно имаме поговрка "страх лозе пази", но е доста дилетантско изказване.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Boyan Chukov
13 минути ·
Умиращите на ден в света по болести. Очевидно е, че поне засега коронавирусът е много надолу в таблицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
За съжаление има много болести на белите дробове, които водят до фатален изход и нямат връзка с коронавируса
Погледни картинката при белодробна фиброза
https://aloha.bg/belodrobna-fibroza.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Boyan Chukov
13 минути ·
Умиращите на ден в света по болести. Очевидно е, че поне засега коронавирусът е много надолу в таблицата.
Ама преди 2 месеца даже не беше в тази таблица.
Може ли някой да гарантира че след 2 месеца няма да е на топ позиция?
Щото аз като гледам как е нараснал за 2 месеца, точно след 4 месеца ще е топ позиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Освен съседите на Китай като Япония, Южна Корея, Сингапур, Хонг Конг - които реално приложиха ограничения съвсем доброволно на икономиките си и на живота си, някой друг говори ли за ограничения?
Италианците като опря ножа в кокала. Другите още не са им уврели главите. Ама ще почнат да се сещат и те като дойдат на дережето на италианците.Last edited by Trakatrak; 11.03.2020, 22:31.
- 1 like
Коментар
-
Boyan Chukov
13 минути ·
- 1 like
Коментар
-
Може да се окаже, че младите и здравите до 40, които заболяват и умират, са го минали веднъж (леко -без да забележат или средно ниво-тип грип) и сега вече, втория път организма се предава и влиза във тежката фаза на болестта.
Добре, некви здрави като бикове от село, ама с акъл на амеба ще го минат и тогава.
Кво става ако се заразят трети път ?
Ооо, ми то станало пак есен и почваме отначало борбата.
А ваксина чак пролетта поне на 2021.А и не мисля да слагам ваксина изобщо.
Имам предвид, че фактора време помага на болестта и колкото повече хора са заразени, толкова по-лесно ще се хване втори и трети път.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Уви, карантината трябваше да е за януари и февруари и то да е тотална. За Европа. За цяла Европа. Нито един политик не взе това решение.
Не прави чест на театралите ни цялата им позиция.
Големия рев е за допълнителните пари от приходи, след представления! Сякаш и самите те не могат да осъзнаят, че 1-2 месеца и с минимална заплата се изкарва, но с Корона, човек може и да не изкара толкова!
Искат си пари хората. Това е цялаат работа и това до някъде е нормално, от тяхна си гледна точка! Трудните решения обаче, трябва да са от страна на държавата!
А държавата реши, да пусне всичко и да видим какво ще стане!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеМихайлов, Груйо, поспри се, опомни се, помисли със здрав разум данните, които са в нета (и спри да гледаш ТВ) от месец и нещо, белким вденеш.
1.В Европа имаме неадекватни корумпирани правителства, които само за пари и икономиката мислят.
2.Държави, които крият, намаляват или увеличават данните (БГ, Германия и УК също), това пречи на проследяване на болестта.
3.Лавино образното заразяване, един заразява по трима.
4.Населението в Европа до 50тегодини в повечето е лумпенско, не спазва правила, те само му дължат., неговото АЗ е най-важно.
5.Наличието на кислородните апарати НЕ Е безкрайна величина, както и леглата и лекарите.
Поне за мен не ме е страх, но се дразня да ме мотат по болници 2-3 седмици.(които сигурно имат общ климатик)
Сега, вдяването е че,
сега болните в Европа (и в БГ) са малко.Верно е.
Но, петте причини които написах, помагат бройката да нараства, капиш.?
Като мине едно определено специфично нива, става мнооооого трудно за овладяване, карантини, рестрикции, стрес, глад.
Това е !
Всяка държава в ЕС може да си позволи, градовете да са затворени и икономиката пак да работи наполовина за месец,
ЗАЩОТО ако има управници дето не вдяват, ПАК ще спре напълно след месец-два и тогава ще търпи по-големи икономически загуби.
Всяка държава може да плаща помощи и пенсии за месец-два, ако трябва и заем да вземе.
И тази тема е за будни хора, мислещи за Утре, разни други със сричащи излияния от рода, слънцето ще го напече и ще изчезне, всяко чудо за 2 седмици, аз съм здрав българин -вие сте психари, не са за тук, има теми Кръчма, има БГМАМА, но всички образи влязоха тук и ръсят кво да е , щото темата е оборотна, а всеки образ иска 5 минутната си слава, айде няма нужда.
Браво добър пост!
Реално, не само, че смъртността е висока при възрастните хора, но има и голям процент на увреда и при младите.
Навярно някаква лека форма на ивалидилизъм, където след 50те, ще почнат астми, задухи и тн...
Говорим за сравнително млади хора на 50.
Не е въпроса само да се прекара вируса и да не си умрял!
Без адекватни мерки БГ върви към много тежък сценарий! Всички правителства в Европа взимат заеми за какво ли не. От това да хранят нашествениците, до това да дават тлъст социал, на младите лентяи! Реално дори и тежък икономически сценарий, не оправдава, това което навярно ще дойде, с оглен на НЕ взимането на болезнени, но наложителни тежки решения!
В момента вируса в София и страната е оставен да се разпространява напълно свободно!
- 1 like
Коментар
Коментар