Майк, ти изолира ли се?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеЗа мен това е най-добрата за момента статия, с убедителни модели и симулирано развитие на епидемията. Статията е сериозна и изисква внимание.
Както много от нас подозираха, развитието в повечето страни от ЕС ще бъде катастрофално в сравнение с Китай. Дано идиотите гласували за либерализъм си вземат поне минимална поука от планините трупове, които вече са неизбежни.
В България, Бойко ти каза какво е най-важно за него! ИКОНОМИКАТА да не се счупила. Всичко друго е на заден план!!!
Същите тези политици съм убеден, че ако застанат пред обществото и обяснят нивото на заплахата, това също би имало дисциплиниращ ефект.
На следващо място, поставяне на реални глоби при не спазване на режима, също е нещо съвсем нормално!
Убеден съм, че при това положение, огромната част от обществото ще спазва карантината! Тези, които си позволят да не я спазват, навярно ще са и от първите умрели. Това, което се е случило с тях, допълнително ще дисциплинира, всички, включително и тези, които първоначално са си позволявали да клинчат или да не приемат нещата сериозно!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Aз мога да го твърдя, но не мога да го гарантирам, както и никой не може да гарантира нищо дори за утре. Но мога да предложа бас, нали съм болен на тази тема, че след два месеца короната няма да е на топ позиция, т.е. няма да убива по 3000 души на ден.Дори и в интервал от седмица няма да има такава седмица с да речем 21000 мъртви от короната за тази седмица. В това съм убеден, затова и търся някой, който да застане срещу мен не са мо с драсканици в нета, но и с нещо друго. Обаче няма такъв ник. Не подценявам болестта и както казах и преди, смъртта дори и на един човек е трагедия, но истерията е по-ужасна от всичко друго. Не си спомням кой велик ум беше казал, че всички умират по веднъж, само страхливците умират всеки ден по малкоLast edited by Hermes73; 12.03.2020, 00:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Коментар
-
За мен това е най-добрата за момента статия, с убедителни модели и симулирано развитие на епидемията. Статията е сериозна и изисква внимание.
Както много от нас подозираха, развитието в повечето страни от ЕС ще бъде катастрофално в сравнение с Китай. Дано идиотите гласували за либерализъм си вземат поне минимална поука от планините трупове, които вече са неизбежни.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Добре, но не писа с кое не си съгласен. С това, че от средата на януари са открити първите заразени (като имаше по-рано из италианските медии и препратки към октомври)? С това, че за месец нямаше експоненциално нарастване на заразени и смъртни случаи, за разлика от днешните темпове?
Болестта не става по-малко заразна или смъртоносна, дори и да липсва медийно взиране, нали така? Само расъждавам и се чудя.
Има силно заразни болести, но досега не си виждал лекари в инфекциозни звена, предполагам, с тези скафандри. Всичко това засилва една картина на сюрреализъм, който струи от всеки екран и масово покосява и психиката на хората.
В нито един момент не съм писала, че не е опасен вируса. Категорично съм за информиране и взимане на всички целесъобразни мерки.
Харесва ми и че покрай истерията, хората започнаха да си мият по-често ръцете(не че преди не е трябвало)
Но, засега на база всички данни, мисля че много се преекспонира със страховете, с някаква цел.
Впрочем, масовото събиране в общи помещения на заразени с различни по-критичност клинични картини утежнява още повече положението.Last edited by zlatna treska; 12.03.2020, 00:11.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Още малко картинки за азиатците и европейците. В линка има повече с обяснения. Тука закачам само една.
https://twitter.com/jburnmurdoch/status/1237748598051409921
Както може да се види на всеки 8 дена случаите се увеличават по 10.
Т.е. след първите 100 заразени след 8 дена имат 1000, след още 8 дена имат 10 000.
Ако модела се задържи не ми се мисли. След 8 дена Италия трябва да има 100 000 заредени. А след още 8 дена милион. При тази смъртност дето вадят починалите ще са между 30 и 50 хиляди.
Но както се казва хубавото и лошото на моделите е, че не работят. Може и по-бързо да стане, може и по-бавно. Може и да пречупят тренда след 20 000.
Last edited by mathematician; 12.03.2020, 00:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Пишеш интересни (да не използвам по неприятни думи) неща...
За съжаление реалността е такава че доста вероятно до месец това ни чака и нас тук...
https://www.vice.com/en_us/article/k...nk-of-collapse
Болестта не става по-малко заразна или смъртоносна, дори и да липсва медийно взиране, нали така? Само расъждавам и се чудя.
Има силно заразни болести, но досега не си виждал лекари в инфекциозни звена, предполагам, с тези скафандри. Всичко това засилва една картина на сюрреализъм, който струи от всеки екран и масово покосява и психиката на хората.
В нито един момент не съм писала, че не е опасен вируса. Категорично съм за информиране и взимане на всички целесъобразни мерки.
Харесва ми и че покрай истерията, хората започнаха да си мият по-често ръцете(не че преди не е трябвало)
Но, засега на база всички данни, мисля че много се преекспонира със страховете, с някаква цел.
Впрочем, масовото събиране в общи помещения на заразени с различни по-критичност клинични картини утежнява още повече положението.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А ето го и модела за Южна Корея и как тя се справя - има добри коментари.
https://twitter.com/HelenBranswell/s...62407506313216
Вижда се как от 29 февруари до сега новите случаи намаляват. Южна Корея заедно с Германия избраха да тестват граждани на случаен принцип. И затова имат много случаи на заразени, но малко смъртни случаи.
Докато при другите явно се изтърват леките случаи. Ясно е, че в България няма само 7 заразени. Най-малко са поне 70 ако не и 700. Но ще го прекарат с леки или съвсем без симптоми. Но в това време докато няма блокада и щътъкат насам натам без маски ще заразяват други хора. Точно както стана в Италия и точно както сега става във Франция и Испания където се наблюдава сериозен бум на заразените и на починалите.
Колега БобиБ ме изпревари с една идея. Подкрепям го в това дето го пусна.Last edited by mathematician; 11.03.2020, 23:54.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Е ти го модела, пуснах го сутринта в темата. Сега се повтарям. Нарастването е с 30%+
Даже се е постарал да сметне с колко дена другите се движат след Италия.
Ясно се вижда Япония, дето се движи по съвсем друг път - най-долната чертичка.
Compare the COVID-19 trajectory of Italy with that of South Korea. Korea is killing it! And they're doing the most tests of anyone so it's not an undercounting issue. We should be copying whatever the hell they're doing.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеИталия и тя искаше да стимулира основно икономиката си и мислеше, че е като грип.
Сега реве за пари , за доктори, за кислородни апарати, за легла.
Айде сега да работят, да изнасят, да имат туризъм.
Айде тъпото запалянко да ходи на мач и младежите да ходят по кафета.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
...
Да попитам Слънцето влияе или не разпространението на вируса, щото всеки изказва различни мнения. А като гледам статистиката - топлите страни нямат голямо разпространение. Т.е. явно влиза с туристи, явно има по някои и друг заразен, но бройките не се качват така стремглаво както в Европа и САЩ.
Щото ако не намалява разпространението му сме доста зле прецакани.До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар