IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Тази сюжетна линия със селото ми хареса!
    Току що говорих с един от кварталните пущове, който отиде на село да зарязва малко преди кароната. Подивявам тука, вика, ако дойда в София, кво? Ми никво, викам му, и тук се тая и ще си дивееш сам, вкъщи или даже навънка.
    Отиваме към подивяване

Коментар

• Крайно наложително е незабавно да се постави под карантина град Банско. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на обсъждането на проекта на новия Закон за мерките за извънредното положение в правната комисия в парламента.
      Toя пък спец по всичко, на всяка манджа мерудуя.
      Ми те най много са в София - по тая логика трябва се почне със столицата. И то скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

То, синтетика, ама да можеш поне да отделяш окситоцини.
        А, не, от синтетиката рязко ми пада окситоцина.
        Повишаването му при мен зависи от намаляване на кортизола и адреналина.

http://artificial-mind.blogspot.com/...d-for.html?m=1
        ​​
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Да споделя една изцепка, нали съм прецаканото Днес ме подгониха от работата, усетиха, че имам лека хрема, после взех че се пошегувах че вчера бях да занеса вода на приятел в инфекциозното. и ме разпознаха като чумав. После се сещате - аре бегай оттука до второ нареждане. Малко кофти ми беше от такава метаморфоза в настроенията, щото като нищо може да ми съкратят щата, но после се опомних, че може да ми изпишат и вежди (макар визуално никак не държа на веждите) Ще се замонаша на село и напук няма да скимтя на умряло, че да вземат да дойдат ония костюмари с костюмите. Дано народа се опомни, че нема по-висша любов и мъдрост от Божията, и по-добре да умреш с човечността отколе да живееш като животно. Ще се рAниме от борсата и туй то (важи за мен и котката, която също може да се окаже чумава, със или без второ нареждане)
          Тази сюжетна линия със селото ми хареса!
          Обаче, замонашването май вървеше заедно с отказ от всички слабости на плътта и греха

Много от запасите, които сега се трупат, в един момент трябва да имат приложение и като ти идваме на гости с пълни дисаги, предпочитам среща със светски, а не с аскетичен човек

Коментар

Аз мога да ти кажа - Иран премина директно от 3G на 5G и хората нямаха време да се адаптират към по-високочестотния електронен смог. Честотата на земята се повишава, но не чак толкоз бързо. Вибрацията на човека също се повишава и ще преминем към шестата раса, дето всички ще се превърнем във вибратори, но също изоставаме от честотата на 5G мрежата. Тази дивергенция е в основата на проблема. Идеята е вибраторите и 5G мрежата да заработят на една и съща честота. Тогава светът ще се успокои, защото все по-самотни стават хората и им липсва прекият физически контакт.

Това за 5G са тотални глупости, ако беше вярно, защо в Шанхай или Пекин където има повече 5G мрежи, не стана по-страшно от Ухан. Да не говорим, че в Иран са били буквално няколко базови станции, те дори 4G нямат там. Изобщо от къде ги намирате тия простотии....

До сега единственото доказано нещо е че мръсния въздух и тютюнопушенето са фактор. Макар че явно тютюнопроизводителите пуснаха милион тролове да "оборят" второто. (нищо че е напълно логично, скапан бял дроб, по-голям риск, то няма нужда от много мислене да се стигне до този извод)
            Last edited by Xman1; 17.03.2020, 18:46.

Коментар

Между другото, П. Пасков почти няма пробив в теорията си. Единственото, което за мен е неясно, какво биха причинили бомбените огнища, ако бъдат оставени на самотек? За крайния резултат е ясно - ще има 70% заразени, 5% погинали. Но, както казват французите, важно е тия 5% да не се случат наведнъж. Тогава се случват тези ужасии като в Ломбардия. Или иначе казано, въпросът опира до контролируемо протичане на епидемията, без никакви възможности за промяна на крайния резултат. Според мен П. Пасков нарича вируса недоправен в смисъла на неустойчив и непричиняващ кой знае какви щети, без да отрича, че е синтезиран, предвид, че не би бил основна причина, а придружаваща такава за леталните случаи, аргументирайки се за това в качеството си на ветеринар и запознат с короновирозите по животните.
              Аз напълно умишлено се въздържах от изричане на каквито и да е лични оценки по отношение на хипотезата на Пасков.

Вчера направих идентичен ход при постването на една статия с мнение на Г. Марков. Изрично заявих, че този акт няма връзка с моето лично мнение, строго информативен е, но това не попречи да стана обект на критика. Няма никакъв проблем с критиката сама по себе си! Сега напрежението е голямо, хората са изнервени и по мое скромно, субективно и неангажиращо мнение, можем да си спестим тук във форума поне личните дрязги.

Доколкото ти много вярно си напипал един от реално съществуващите проблеми, чувствам се градивно провокиран да споделя, че все пак има елементи от теорията и изказаните съждения на Пасков, които ме хвърлят в моралнин дилеми.

Искам да отгранича думичката, която си ползвал - САМОТЕК.

Пасков не го е изрекъл в прав текст, но формалнологическият анализ на неговите тези лично мен ме води до един неприятен извод. За да запазим обществото, в частност икономиката, не трябва да изпадаме в крайни мерки, което само по себе си неизбежно ще доведе до завишени показатели на тежки последици, включително смъртност при възрастни индивиди и други такива с влошен имунен статус и съпътстващи заболявания.
              Аз лично не се справям със смилането на една подобна "теза", още повече че не съм наясно в дълбочина със заразата.

Коментар

• Да споделя една изцепка, нали съм прецаканото Днес ме подгониха от работата, усетиха, че имам лека хрема, после взех че се пошегувах че вчера бях да занеса вода на приятел в инфекциозното. и ме разпознаха като чумав. После се сещате - аре бегай оттука до второ нареждане. Малко кофти ми беше от такава метаморфоза в настроенията, щото като нищо може да ми съкратят щата, но после се опомних, че може да ми изпишат и вежди (макар визуално никак не държа на веждите) Ще се замонаша на село и напук няма да скимтя на умряло, че да вземат да дойдат ония костюмари с костюмите. Дано народа се опомни, че нема по-висша любов и мъдрост от Божията, и по-добре да умреш с човечността отколе да живееш като животно. Ще се рAниме от борсата и туй то (важи за мен и котката, която също може да се окаже чумава, със или без второ нареждане)

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
                  само двама-трима смелчаци като един възрастен и една комшийка-микробиоложка смело поседяхме, попихме кафе на пейките пред затвореното местно заведение. Полафихме си, най-вече за коронната ситуация
                  Не ми харесва самоцитирането, но трябва да добавя нещо, което смятам за важно.
                  Микробиоложката ми обърна внимание, че коронавирусът, според учените и специалистите, се разпространява по капков, а не по въздушно-капков път, характерен за "обикновените" грипове и както май всички казваме, тогедър и барабар с НОЩ, Националния оперативен щаб по справяне с дъра-бъра.

Това казва, че ако сте в едно помещение или в близост до други хора и никой от тях не кашля или киха, няма възможност за заразяване от другите.

Набързо намерих и това цитиране на СЗО по въпроса, с изводи от положението в Ухан през периода 16-24 февруари:
                  Разпространение

- Ковид-19 се разпространява по капков път и чрез замърсени повърхности при близък, незащитен контакт с вирусоносител. Не е регистрирано заразяване по въздушен път.

- В Китай вирусът се предава от човек на човек предимно в семейна среда. От 344 гнезда с 1308 болни (от общо 1836 случая) в Гуандун и Съчуан, повечето гнезда (78-85%) са в семейства.
                  http://epicenter.bg/article/SZO-za-K...sii/209024/7/0
                  Last edited by Николайко Перник; 17.03.2020, 18:30.

Коментар

• Стартира ли "пенсионната реформа"?

Коментар

• Едно много интересно видео от 2014-та

https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

От 2 мин започва бруталното интервю с разследващия журналист Harry Vox. На няколко пъти видеото напомня, че интервюто е от 2014-та !!! Познайте защо?
                      До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Между другото, П. Пасков почти няма пробив в теорията си. Единственото, което за мен е неясно, какво биха причинили бомбените огнища, ако бъдат оставени на самотек? За крайния резултат е ясно - ще има 70% заразени, 5% погинали. Но, както казват французите, важно е тия 5% да не се случат наведнъж. Тогава се случват тези ужасии като в Ломбардия. Или иначе казано, въпросът опира до контролируемо протичане на епидемията, без никакви възможности за промяна на крайния резултат. Според мен П. Пасков нарича вируса недоправен в смисъла на неустойчив и непричиняващ кой знае какви щети, без да отрича, че е синтезиран, предвид, че не би бил основна причина, а придружаваща такава за леталните случаи, аргументирайки се за това в качеството си на ветеринар и запознат с короновирозите по животните.

Коментар

• Доколкото става дума за един крайно неполиткоректен автор, принципно преценявах, че мнението му не е особено подходящо за точно тази тема. Става дума за П. Пасков.
                          Днес обаче, един друг колега е постнал неговите видеа в темата за Оптимизма и след като материалът вече е във форума, примижаването е излишно.

Не мога по никакъв начин да предлагам, апелирам или настоявам да загубите ценно време за гледане и слушане (дълго е§), но в отделни хипотези на автора откривам варианти за отговор на въпроси, на които до този момент нямах никакво смислено и удовлетворително обяснение.
                          Примерно: защо точно Италия?

Има още една нишка на разсъждения, която е твърде специализирана и предполага по-задълбочение познания по медицина, генетика и биохимия. Аз не откривам слабо място в предлаганата хипотеза, но хоризонтът ми в това специфично познание е твърде близък. Вероятно Тънъмка и Матеев биха могли да интерпретират смислено и критично в по-голяма дълбочина. Още някой сподели, че е учил нещо от изброените дисциплини, но сега ми се губи.

Матеев говореше за Бета версия. Аз поне така го схванах, че става дума за един конструкт, който е пуснат в неокончателен вариант (апропо, самият Пасков използва думата недонаправен, което е практически същото), но който продукт представлява по същество бойно вещество, предназначено за изпълнение на някакви условно ограничени тактически и стратегически задачи.
                          Ако приемем, че става дума за някакъв вид агресия, то традиционното ни човешко и културно възприятие подрежда обектите в някакава непротиворечива постройка. Ерго, това сме ние - оттатък е врагът. Ако ние пуснем бомба на врага, това е хубаво. Ако той ни удари, това е лошо. Обаче, съвременният свят е станал доста сложен и при определени обстоятелства и задания, тегленето на отграничителните линии става сложно.
                          Не ми се иска да задълбавам, но само ще скицирам, че ако всичко това (нищо повече от неангажираща хипотеза) все пак представлява някакъв неприроден дизайнерски проект, границата между страните в конфликта може би не трябва да се търси по национален, етнически, расов признак, а да речем в разлома - господари и гои!

Наистина прекалих, спирам,

Ето линковете: Извънредно положение заради COVID-19.

Извънредно положение заради COVID-19 - 2.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Щях да покажа, ама не мога да качвам снимки нещо- казва , че са големи и не мога да ги намаля. Като не загърбвам външната хигиена, отделям внимание и на вътрешната си такава, стоя си в дома си- Природа на чист въздух и си чета общо взето.
                            Похвална грижа за теб и околните ! Браво !

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ПП Данс да се разпусне като ненужна и скъпа служба, която проспа износа на мед. техника и маски.!
                              Абсолютно съгласен!
                              Те /ДАНС/ какво до момента не са проспали - отравянето на Гебрев от руски шпиони; - сделките /безобразията/ в енергетиката и т.н. Пък и бюджета им от над 100 млн. лв., ще е крайно необходим да бъде използван при тази криза с корона вируса!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

"Другата страна на вируса и защо се случва всичко това?
                                Mia, откривам прилики с Чистилището

Коментар

Working...
                                X