IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

    https://nova.bg/news/view/2020/03/24...0%D1%83%D1%81/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

      Аз съм на страната на гражданите, които имат отговорности - да отглеждат деца, да плащат сметки, да се грижат образованието да не спира ит.н. Бизнеса трябва да стартира.
      Затово и казах, че меча трябва да сече.

      https://www.youtube.com/watch?v=OyMA84-mowI
      "+" е от мен. Благодаря за поздрава!

      Коментар


      • Китайците го раздават като световен лекар за да измият срама от китайската чума, но се задава и Хантавируса. Дано този път китайците реагират навреме и неприкриват новата зараза и вземат незабавни мерки. Само това ни липсва сега.

        "Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус

        Нова смъртоносна зараза тръгва от Китай – хантавирус. Човек от китайската провинция Юнан е починал, докато се е връщал на работа в провинция Шандун с автобус в понеделник, предаде БНР. Той е бил тестван позитивно за хантавирус. Останалите 32-ма души в автобуса също са били тествани, но резултатите все още не са известни.

        Какво е хантавирус? Хантавирусите (Hantavirus) са род РНК вируси, които принадлежат към семейство Binyaviridae. Вирусът се разпространява посредством вектор гризачи, което го прави уникален в своето семейство, и може да причини разнообразни болестни синдроми при хората по целия свят."

        Last edited by prectical; 24.03.2020, 11:52.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
          Аз съм на страната на гражданите, които имат отговорности - да отглеждат деца, да плащат сметки, да се грижат образованието да не спира ит.н. Бизнеса трябва да стартира.
          Затово и казах, че меча трябва да сече.

          https://www.youtube.com/watch?v=OyMA84-mowI

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

            Така се прави, до там ниезбежно ще стигнем и ние . Дамоклиевия меч е надвиснал и трябва да сече.
            Хънтър, не знам от коя страна си (реалност или паника), но ето едно доста поучително интервю от вчера.
            Проф. Дидие Раул: Пет пари не давам какво мислят онези, които обработват света по телевизорите - шансът да умрем от друго, вместо от Covid-19, е много по-голям!

            Коментар


            • Към днешна дата смъртноста от коронавируса ДОСТИГНА 14% и продължава да нараства

              https://www.worldometers.info/coronavirus/

              За да не стават спекулации, ще кажа как се смята това число - взема се сумата на всички доказани с тест случаи, които до момента са или излекувани, или умрели. След това бройката на умрелите се дели на тази сума и този процент го наричаме с термина СМЪРТНОСТ.

              Тълкуването на този термин е следното - Досега са умрели 14% от всички заразени хора, на които е направен тест, той е бил положителен, и след това е проследен изхода - излекуване или смърт. От останалите все още болни хора изхода от заболяването все още е неизвестен, но имаме всички основания да смятаме, че при тях процента ще е същия или дори по-висок.

              Лошата новина е тази, че числото 14% нараства с всеки един изминал ден. Добра новина НЯМА.
              Last edited by Mateev; 24.03.2020, 11:30.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Генералгоджи от сутринта, цитирам:


                "Това, че случаите са по-малко от онзи пик, който беше преди 3 дни, когато имаше 30 положителни проби, после 29, не показва тенденция. Общият тренд е покачващ се. Наивно е на толкова малко случаи да се прави анализ"

                Значи хем случаите са малко, за да се прави анализ, хем е ясно, че трендът е покачващ се и всички ще Омрем, щото сме екстраполирали точно тези прекалено малко случаи - логика във военна тиква трудно вирее, щото когато раздавали акъл, те били на учение, господ ги чакал на моста, ама те форсирали реката, както се казваше в един стар виц. Разбирам ги, вкараха ни в матрицата, че за трима умрели трябва да си затворим икономиката, рискувайки поне 30 000 да умрат от глад и псийични разстройства, и сега нямат избор, освен да ръсят захар и мъдрости и да чакаме апокалипсиса, дето така и няма да дойде от вируса, а от убитата икономика. Ма нищо, нищо, на кого ли да му пука за икономиката - е, бързи кредити има навсякъде - и в прекия, и в преносния смисъл. А междувременно, въпреки че 62% от населението се страхува от короната (очаквах процентът да е доста по-висок), то 72% считат мерките за прекомерни, обаче доверието в мерките на генералгоджи е 60/40 (очаквах да е много по-високо, при положение че е медиен герой от нивото на Сузанита, Андреа и Николета, взети заедно поне - нарочно опростачвам нещата, но вече ютията да пуснеш, се явява този в униформата и почва да ме страхува). И те така - нека ръсенето със захар продължи сега
                Груев,пак ще те захапя ,няма как...
                Ейййй,в джигера ти бърка направо тоя Генералгоджи....
                Айде да приеме,че поради някаква невероятна причина се установи,че ние българите сме абсолютно "ваксинирани" срещу тоя вирус...Нямаме нито един заразен,няма щаб,няма Генералгоджи,няма карантина ,всичко е - пей сърце!
                Нима очакваш кризата да ни се размине....Ти,който си бил на пазара 2008-2009 и много добре помниш бодряшките изказвания на Станишев ли бяха?,че ние ще се разминем с кризата,щото едва ли не сме някакъв остров напълно откъснат от всичко....Не помниш ли ,как ние ,на борсата с близо година по-рано я усетихме тая криза,когато някои губеха за дни ,натрупаните с години виртуални печалби,други направо си търпяха реални загуби и т.н.И когато казвахме на другите,че се задава много сериозна криза,те ни гледаха с насмешка....
                Нима очакваш,че дори и при хипотезата която описах по-горе,т.е. българите- напълно резистентни към вируса,ще се оттървем сухи...?!Та ние сме още по-обвързани отпреди 10 години със световната икономика....А надявам се виждаш накъде върви световната икономика....
                Груев,несериозно е,някой имаш нещо общо с борсите ,да обвини щаба и Генералгоджи,че те ще са виновни за бъдещата криза...Несериозно е...
                Да ,ако беше пламнала някаква зараза (втора хипотеза),дето ни мори само нас българите,дискусията щеше да е по-различна...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                  Така се прави, до там ниезбежно ще стигнем и ние . Дамоклиевия меч е надвиснал и трябва да сече.

                  Коментар


                  • Ей така се прави, а не като наште щрауси - главата у пЕсъка и се оправяйте сами.
                    Републиканец: Предпочитам да умра от коронавируса, но да спася икономиката

                    Страната не трябва да бъде пожертвана заради коронавируса

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                      Христофор Караджов беше топ цурналист в България. Сега е преподавател понеже след инцидент на скипистата е паралезиран от раменете надоло. Това че не е рухнал а се бори да води един достоен живот му прави чест. Това че е БЪЛГаРИН, е повод за гордост у всеки един от нас.
                      При така стеклите се за него трагично обстоятелства този човек показва едно истинско мъжество. Мъжество което Ерих Ремарк казва простичко - "Судбата никога неможе да е по силна от тихото мъжество което и противостои"
                      Първо, защо за коментар на брифинга на НОЩ са избрали професионален журналист, и то чак от Америка? Между другото, не казаха, че е журналист, а само "преподавател от Кал-я ун-т". Така човек остава с впечатлението, че са повикали на телефона специалист по въпроса от именит ун-т, умен и отговорен, а не член на уруспийската гилдия на журналята.

                      Второ, съжалявам за трагичните му обстоятелства, но те не правят думите му по-верни или неверни, само го фаворизират в главния поток на фашизираната политкоректност.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                        36 + някакви който са с висока вероятност да са заразени но имат негативни тестове засега , иначе това е капациете на инфектирани сигурно изолирани от останалата част от болнициата + капациета на екипите който работят и спят в болницата - да не забряваме че и те са хора


                        иначе 36 от 200 точно малко над 15% хоспитализирани като световната статистика и като каквото каза Макрон (болниците се задрътстват не само с критичнитте който има нужда от респиратор => Короната е вирус който задръства болниците за разлика от грипа при който имаме 1% хоспитализирани

                        И леглата се задръстват от 90 годишни, които така или иначе ще ги изнесат с краката напред.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Да, ще ,,предлагат за износ" дари и маски, при условие, че повече от 60% от населението не разполага с НИКАКВИ МАСКИ!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                            Не е спекула, Китай в момента не може да задоволи собствения си пазар. В Китай препоръчват за обикновени хора, хирургически маски за еднократна употреба, за съжаление дори тях ги няма в България.

                            Памучните маски за многократна употреба са най-лошия вариант, от тях има.

                            За съжаление няма спирт, а той е основното ни "оръжие" за дезинфекция. Държавата трябва да направи нещо поне спирт да осигури.

                            Аз съжалявам, че нямам малко казанче за ракия, иначе бих преварил водка да и вдигна градуса на 75%. Нормалната водка за съжаление е твърде нисък градус и не става.
                            Xman1, благодаря, че взе отношение към зададените от мен въпроси. Не мисля, обаче, че точно в Китайската народна република има недостиг на предпазни маски, с ниво на защита FFP2 и FFP3. Просто КНР са производител. Според мен, в Европа предпазните маски недостигат и защото, масово биват изкупувани/изземвани/конфискувани от държавните власти, за да се обезпечи някаква наличност за медицинския състав, който е на първо линия във войната с коронавируса.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

                              на 12 март:
                              Мeждуврeмeннo oт прaвитeлcтвeнaтa инфoрмaциoннa cлужбa cъoбщихa cлeднoтo:

                              „В Бългaрия бoлничнитe лeглa ca oбщo 53 173 брoя, кaтo oт тях 2063 ca зa интeнзивнo лeчeниe, пoкaзвaт дaннитe нa Миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo към 31 дeкeмври 2018 г. Ocигурeнocттa c бoлнични лeглa в cтрaнaтa ни e нaд cрeднaтa зa Eврoпeйcкия cъюз – у нac тя e 759.6 нa вceки 100 000 души, a в EC - 504.3 нa 100 000 души. Зa cрaвнeниe – пo тoзи пoкaзaтeл Гeрмaния зaeмa първo мяcтo в EC - c 800.2 лeглa нa 100 000 души oт нaceлeниeтo, a в Швeция ocигурeнocттa e нaй-ниcкa - 222.5 нa cтo хил. Бългaрия e нa първo мяcтo в цeлия Eврoпeйcки cъюз пo ocигурeнocт c лeглa зa aктивнo лeчeниe - 616.8 нa вceки cтo хиляди oт нaceлeниeтo, cлeд нac ce нaрeждa Гeрмaния - c 601.5 нa cтo хил., кaтo cрeднaтa cтoйнocт зa EC пo тoзи пoкaзaтeл e 372.2 нa cтo хил.

                              А само 11 дни по-късно:

                              Капацитетът на ВМА и „Пирогов“ вече е изчерпан! И то с настаняването на невероятната бройка от 36 пациенти!
                              36 + някакви който са с висока вероятност да са заразени но имат негативни тестове засега , иначе това е капациете на инфектирани сигурно изолирани от останалата част от болнициата + капациета на екипите който работят и спят в болницата - да не забряваме че и те са хора


                              иначе 36 от 200 точно малко над 15% хоспитализирани като световната статистика и като каквото каза Макрон (болниците се задрътстват не само с критичнитте който има нужда от респиратор => Короната е вирус който задръства болниците за разлика от грипа при който имаме 1% хоспитализирани


                              mWPCloud.com

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Генералгоджи от сутринта, цитирам:


                                "Това, че случаите са по-малко от онзи пик, който беше преди 3 дни, когато имаше 30 положителни проби, после 29, не показва тенденция. Общият тренд е покачващ се. Наивно е на толкова малко случаи да се прави анализ"

                                Значи хем случаите са малко, за да се прави анализ, хем е ясно, че трендът е покачващ се и всички ще Омрем, щото сме екстраполирали точно тези прекалено малко случаи - логика във военна тиква трудно вирее, щото когато раздавали акъл, те били на учение, господ ги чакал на моста, ама те форсирали реката, както се казваше в един стар виц. Разбирам ги, вкараха ни в матрицата, че за трима умрели трябва да си затворим икономиката, рискувайки поне 30 000 да умрат от глад и псийични разстройства, и сега нямат избор, освен да ръсят захар и мъдрости и да чакаме апокалипсиса, дето така и няма да дойде от вируса, а от убитата икономика. Ма нищо, нищо, на кого ли да му пука за икономиката - е, бързи кредити има навсякъде - и в прекия, и в преносния смисъл. А междувременно, въпреки че 62% от населението се страхува от короната (очаквах процентът да е доста по-висок), то 72% считат мерките за прекомерни, обаче доверието в мерките на генералгоджи е 60/40 (очаквах да е много по-високо, при положение че е медиен герой от нивото на Сузанита, Андреа и Николета, взети заедно поне - нарочно опростачвам нещата, но вече ютията да пуснеш, се явява този в униформата и почва да ме страхува). И те така - нека ръсенето със захар продължи сега
                                Питам, ония водопроводчика от Славянска, чий го дири в Перник да ми открива водопровод, а не сяда да направи анализ на евентуалните щети на икономиката и да предвидят буфери?!
                                Да подава на тиквоча данни и да действат, щото се оформя шефчето да фрЪли пешкира.
                                Банско е пред бунт.

                                Коментар

                                Working...
                                X