IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Е, вече и Мустафа каза, че са редом до нас..... Баси гаврата
    И това ще мине ...

    Коментар


    • В тази критична ситуация, която е и стрес-тест за здравните системи на страните, се видя колко е изостанало и буквално забравено здравеопазването в нашата страна, с изключение на няколко частни болници на ниво.

      И с какво се хвалим - https://www.segabg.com/hot/category-...ushtat-bolnici


      За сравнение Мадрид - https://www.investor.bg/analizi/91/a...kolaps-300870/


      Жалка картинка...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
        Грешката на този лекар е, че сравнява вече отминали епидемии, с епидемия, която все още е в ЕКСПОНЕНЦИАЛНО РАЗВИТИЕ и на която няма никакви признаци за достигане на пика на нейното развитие. Тепърва ще го видим този пик и тепърва ще броим умрелите и оцелелите пилци, цифрите на които могат да изненадат дори и най-големите оптимисти.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

          Аз пък пет пари не давам за мнението на проф.Дидие,който не може да проумее,че 1000 трупа по улиците след земетресение,са по-малко стресираща,травмираща и панираща картина за населението, от трима гърчещите се на улицата от задух,един от симптомите на коронавируса.....Та дори и тия тримата просто да са получили асматичен пристъп и изобщо да не са заразени.....
          Ретро, аз също мисля като Груйчи за ситуацията в света, в момента. И не можем да си съсипем държавата. Радвам се, че блеснаха на преден план проблеми на социалната система, в управление на кризи и т.н. Ама е в наши ръце и воля, това да се промени. Та затова онзи ден казвах на хер Начев, че трябва да се сваля шофьора от жипката.
          Председателят на ЕС, когато го разхожда тук, възкликна: "Какъв прекрасен шофьор!"
          Та на Шарл Мишел бих му казал: За вас прекрасен шофьор, ама на нас ни е премиер, който не сме избрали!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

            Да трябва моментално да почнат да строят нова болница голяма и да затворят всички граници, заводи и да се приберат вкъщи. Ако има една заплаха за човечестото - то това несъмнено са вирусите. В интерес на истината вирусите са удобни за паника, защото са невидими.
            Виждам лобистката ръка на Матееф за отпадането на текста за фалшивите новини и всяването на паника от закона за извънредното положение...
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

              Неам думи! Това е методика ала дедо Матейко.
              https://bulgarianhistory.org/elin-pelin-na-onia-sviat/
              Защо не се върнете в кръчмата и там да си развивате пиянските теории. Тука никой в тази тема не гледа сериозно на вас, на вашите измислици, на вашите кръчмарски приказки и кръчмарски заяждания и обиди към умни хора в щаба и въобще по принцип.

              Мислите се за интересни, но непрекъснато се излагате. Мислите се за "смели", но всъщност сте само едни сноби, избиващи комплекси от типа "вижте ме колко съм безстрашен". Мислите се за "умни", но всеки един ваш постинг издава ограничените ви конингтивни и аналитични способности.

              Както ние не ходим във вашата кръчма, така и вие не идвайте в тази сериозна тема, защото не сте дорасли до нивото, на което текат обсъжданията.
              Last edited by Mateev; 24.03.2020, 12:22.

              Коментар


              • Ретро, да сравняваме кризата от 2008 и настоящата, е меко казано неразумно. Онова тогава беше съвсем различно, но темата тук не е за борсата, а за короната, все пак ще кажа, че ако БХ тогава не беше спрял финансирането на фирмите по уговорени държавни проекти, т.е. едни 2 милиарда не изчезнаха веднага по веригата изпълнители-доставчици-банки, а отделно не беше удължил сроковете за възстановяване на ДДС и т.н., то у нас криза почти нямаше да има и щяхме да последваме примера на Полша, която я мина почти без сътресения. Аз съм последният зашитник на комуноидите и турците в България, но тогава имахме отлични предпоставки да преминем спокойно през кризата, обаче БХ действа мега егоистично, пазейки себе си, вместо да мисли за бизнеса и населението. И това беше разбираемо - тези 2 милиарда бяха за фирми, свързани по един или друг начин с тройната коалиция, т.е. кинти, които щях да се обърнат срещу него, та мислейки за собствения си г@з, Бх го наби на България, обаче пък си осигури вече 10 години във властта и то не само във властта, ами цялата власт, при това еднолично.

                В момента се случва същото, като е изтапанчил Генералгоджи на първа линия (тогава го отнесе Невдянков, който беше развенчан и оплют, а в началото го взехме едва ли не като Нобелов лауреат), който ще бъде пожертван при първа възможност. И сега е разбираемо - пази си задника и толкоз, дреме му за народа, още повече пък за някакви пенсионери, които дори не са му основен електорат. Разликата между тогава и сега у нас е, че сега бизнесът е подчинен на БХ и продължителна карантина ще удари точно герП, затова и продължителна такава няма да има (странне избор да ударим Банско - там случайно изгониха кмета на герП на последните избори - а да не ударим Пампурково, държано от неговата бивша, при положение че случаите в Смолян бяха точно толкова, колкото и в Банско - по три), а в световен мащаб разликите са две - сега има огромно изобилие от кинти, срещу които няма какво да се купи (хеликоптерни пари под път и над път, а банките нямат никакви ликвидни проблеми), за разлика от ликвидния проблем тогава, от една страна, а от друга - тогава бяхме убедени, че идва финансова криза, докато сега си говорим алабализми от общо естество как 10-20-100 000 починали на 8 000 000 000 население били уникална цифра за "чумата на 21 век" и изкуствено панираме хората. Даже се смени мантрата - докато преди го представяхме за чума, която избива всичко и до края на март светът трябваше да престане да съществува, щото всички щяхме да се заразени, сега ми излизат някакви муньовци като онова цръното, дето било шеф на СЗО по политически причини, да ми покаже скоростта на заразата, как от 0-100К било за 2 месеца, пък от 100К до 200К за 2 седмици, а от 200К до 300К за 2 дни - ма тоя за елементарна математика чувал ли е и че има разлика между геометрична и аритметична прогресия?

                И другата мантра - как не знам си коя държава била 10 дни след Италия - е, ще минат 10 дни и съответната държава няма да е като Италия, тогава какво правим? Ми нищо, сменяме мантрата и готово, колко му е, важно е апокалипсиса да идва, че иначе всичките глупости отичат в реката. Личното ми мнение, и то си е лично мое, е, че Италия ползва този вирус с финансови цели - така и така са в криза, барем някое евро да се вземе, затова дайте да пишем, че всички са измрели от короната и да натискаме Тантето да дава кинтата и да маха финансовите ограничения за бюджетния дефицит. Испания и тя приглася (странно, в Португалия няма испанския апокалипсис), а скоро очаквам да се включат и маляките, че те позакъсняха с апокалипсиса, ма келепир никога не са пропускали. И още по-странно - в северните страни, в които следва да има много по-голям взрив на вируса, щото нали ниските температури му действали добре, отделно, една Исландия е със средна продължителност на живота като Италия - ма нъцки бе, няма такава смъртност, Норвегия - също, а Швейцария, дето дори е съсед на най-засегнатите райони в Италия - хептен пък няма такава смъртност. Това са факти, конспиративните теории всеки си ги вади сам за себе си

                С две думи - апокалипсисът пак се отлага, а Генералгоджи е поредното мюре, което ще бъде прелъстено и изоставено от БХ. Колкото до моите действия тогава и сега на борсата - през 2008 продадох всичко още през март 2008 на около 10-15% от върха на Софикс и си купих злато с една част от парите, а с друга - имот през 2010 (почти на дъно). Сега преструктурирах портфейла и все още не съм продал нищо, без да съм купил в същия момент. Да, портфейлът ми е на минус, но доста скромен , на фона на срива на индексите и точно щото е фул с хеликоптерни пари, срещу които няма какво да се купи, затова и ще добавя още някое левче, с което ще купя още нещо в акции, като продах и част от златото и него почти на връх (макар че там ще видим още върхове). Да видим дали ще позная или ще се апокалиптирам.

                успех на теб и бъди здрав - често психическото здраве е по-важно от физическото, поне моето мнение е такова, колкото и да се стремя да следва уж Mens sana in corpore sano И наздраве - ако няма полза, няма и вреда в умерени количества
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  Към днешна дата смъртноста от коронавируса ДОСТИГНА 14% и продължава да нараства

                  https://www.worldometers.info/coronavirus/

                  За да не стават спекулации, ще кажа как се смята това число - взема се сумата на всички доказани с тест случаи, които до момента са или излекувани, или умрели. След това бройката на умрелите се дели на тази сума и този процент го наричаме с термина СМЪРТНОСТ.

                  Тълкуването на този термин е следното - Досега са умрели 14% от всички заразени хора, на които е направен тест, той е бил положителен, и след това е проследен изхода - излекуване или смърт. От останалите все още болни хора изхода от заболяването все още е неизвестен, но имаме всички основания да смятаме, че при тях процента ще е същия или дори по-висок.

                  Лошата новина е тази, че числото 14% нараства с всеки един изминал ден. Добра новина НЯМА.
                  Мани тия твои сметки, кажи какво стана с лосионите ?

                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

                    И леглата се задръстват от 90 годишни, които така или иначе ще ги изнесат с краката напред.
                    Това е до един момент после като не почнат да стигат апаратите възрастните ги изключват и почват да вкючват по млади "Коронавирус няма да подмине младите." И те могат да развият тежки симптоми.

                    Досега се смяташе, че коронавирусът засяга предимно възрастните. Но ето, че излизат все повече информации за по-млади хора с тежки симптоми. "Вирусът няма да подмине младите (...) Той може и да ви убие", казват от СЗО.

                    В Германия има все повече случаи на по-млади хора с тежки симптоми на Ковид-19. "Най-младите пациенти, развили симптоми, са 20-годишни. Като цяло както в интензивните, така и в другите отделения са представени всички възрастови групи", казва главният лекар на отделението по инфекциозни заболявания в Мюнхенската клиника "Швабинг" д-р Клеменс Венднер. Той е специалистът, лекувал в края на януари първите болни от Ковид-19 в Германия.

                    https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D...%B8/a-52876674
                    mWPCloud.com

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                      Аз пък пет пари не давам за мнението на проф.Дидие,който не може да проумее,че 1000 трупа по улиците след земетресение,са по-малко стресираща,травмираща и панираща картина за населението, от трима гърчещите се на улицата от задух,един от симптомите на коронавируса.....Та дори и тия тримата просто да са получили асматичен пристъп и изобщо да не са заразени.....
                      Малиии какво сравнение ...
                      Ти виждал ли си "1000 трупа по улиците след земетресение" ?
                      Или разрушени селища след война или размирици ...на живо, не по TV ?
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Към днешна дата смъртноста от коронавируса ДОСТИГНА 14% и продължава да нараства

                        https://www.worldometers.info/coronavirus/

                        За да не стават спекулации, ще кажа как се смята това число - взема се сумата на всички доказани с тест случаи, които до момента са или излекувани, или умрели. След това бройката на умрелите се дели на тази сума и този процент го наричаме с термина СМЪРТНОСТ.

                        Тълкуването на този термин е следното - Досега са умрели 14% от всички заразени хора, на които е направен тест, той е бил положителен, и след това е проследен изхода - излекуване или смърт. От останалите все още болни хора изхода от заболяването все още е неизвестен, но имаме всички основания да смятаме, че при тях процента ще е същия или дори по-висок.

                        Лошата новина е тази, че числото 14% нараства с всеки един изминал ден. Добра новина НЯМА.
                        Неам думи! Това е методика ала дедо Матейко.
                        https://bulgarianhistory.org/elin-pelin-na-onia-sviat/

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

                          https://nova.bg/news/view/2020/03/24...0%D1%83%D1%81/
                          Да трябва моментално да почнат да строят нова болница голяма и да затворят всички граници, заводи и да се приберат вкъщи. Ако има една заплаха за човечестото - то това несъмнено са вирусите. В интерес на истината вирусите са удобни за паника, защото са невидими.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                            Аз пък пет пари не давам за мнението на проф.Дидие,който не може да проумее,че 1000 трупа по улиците след земетресение,са по-малко стресираща,травмираща и панираща картина за населението, от трима гърчещите се на улицата от задух,един от симптомите на коронавируса.....Та дори и тия тримата просто да са получили асматичен пристъп и изобщо да не са заразени.....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              НОВА ЗАРАЗА В КИТАЙ: Един човек е починал от хантавирус

                              https://nova.bg/news/view/2020/03/24...0%D1%83%D1%81/
                              С теб придобихме синхронност. Сега трябва и на моя акъл да дойдеш. За новината любезно те оставих пръв да я съобщиш.

                              Коментар


                              • Айдеее, новият вирус идва! Паниката да почне сега.
                                https://offnews.bg/sviat/kitaetc-poc...us-724779.html

                                Коментар

                                Working...
                                X