IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

хОди се плякай , многониковото бабе ...................

за теб е добре да съм '' момченце '' - макар че ме бегаш с едни 15 години ............

И все с такива '' канари '' да те среща и събира живота ........ като математейко ........... ( където се раздроби на пясък , в 800 страници за 3000 $ бонус ..... )

пп Айде , и дано оцелеете от короновируса ..........

Баси ......... напълни се със .............COVIDиоти .......

По мои сметки съм по млада от теб . По-млада, по-хубава и умна. Мъка а ? Умна жена. Бичът за комплексаря. Слава Богу тук си екзотично изключение.

Айде и дано никога България не достигне до такова ниво на насищане със заразени, болни и мъртви.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

В момента на “шахматната дъска” се разиграва животът ми и този на близките ми. Ще почакаш, мон амур. Да не дава Господ да попаднеш на моето място.

Поведението ти не е мъжко. Коригирай се.

Матеев сравнен с теб е като да сравниш канара с глухарче.

Между другото това е страничен ефект който наблюдавам. Вижда се кой е мъж и кой момченце.
      хОди се плякай , многониковото бабе ...................

за теб е добре да съм '' момченце '' - макар че ме бегаш с едни 15 години ............

И все с такива '' канари '' да те среща и събира живота ........ като математейко ........... ( където се раздроби на пясък , в 800 страници за 3000 $ бонус ..... )

пп Айде , и дано оцелеете от короновируса ..........

Баси ......... напълни се със .............COVIDиоти .......

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

В Щатите имат 50 000 заразени и само 1175 сериозни. Умрелите са наполовина на последните. За една велика държава загубите засега са пренебрежими. Не могат повече да стоят и да блеят защото стопирането на икономиките по света може да е нечия гениална конспирация. При разумните държави извънредното положение ще се състои в това да работят и боледуват едновременно. Особено ако имат вече нужната лекарствена защита.
        Важен урок от Япония: Близо до Китай, но само 1128 заразени с коронавирус

блиц
        Last edited by mibova; 24.03.2020, 21:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
          Дано да остане човешки ресурс, който да ѝ върти педалите на тази икономика!
          Че като гледам динамиката в NY, сметките нещо са му без кръчмар...
          В Щатите имат 50 000 заразени и само 1175 сериозни. Умрелите са наполовина на последните. За една велика държава загубите засега са пренебрежими. Не могат повече да стоят и да блеят защото стопирането на икономиките по света може да е нечия гениална конспирация. При разумните държави извънредното положение ще се състои в това да работят и боледуват едновременно. Особено ако имат вече нужната лекарствена защита.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Виж,няма да се учудя ,ако тоя вирус са си го пуснали китайците....Знаели са ,как да го овладеят,изчислили са някакви приемливи жертви,знаели са ,че той ще плъзне по целия свят и познавайки западните либерални общества,са отчели че ще има забавени мерки и от там тотално сгомнясване....После някой трябва да ми трябва да подскаже ,какви точно са ползите за китайците и какви евентуални загуби ще понесат.....За ползите някой по-надолу написа,ако изобщо е вярно,че изкупуват акции на безценица...Добре ,ама една тотално срутена западна икономика(визирам целия "модерен" свят),дали нама да им донесе помече загуби,отколкото ползи ....Нека някой да се опита да направи един анализ....И пак казвам,това е просто една хипотеза,в която може и нищо да не е вярно....
            Но мога и да предложа и друга хипотеза...Вирусът се е появил от само себе си ....Китайците са му усетили "потенциала",позабавили са малко информацията и от там...... - прочети по-горе какво написах.....
            До утре мога да излагам разни хипотези,но докато някой не ми направи един обоснован анализ - какво печели Китай от срутването на "модерните" икономики,всичко е в сферата - световни заговори и конспирации....
            И дори ,дори и някой да покаже точните и то огромни ползи за Китай от цялата тая "ситуация",пак не е сигурно,че вирусът е "пуснат" умишлено,а не е случайност ,от която Китай се е възползвал по възможно най-добрия начин....
            Но вирусът го има...Факт ....И може би,е по-опасен от един грип....Може би - много по-опасен.....Да перефразирам един руски лаф - Поживьом и ако уживьом - увидим....
            Да се включа все пак и аз в конспиративните теории....Ха-ма-ха....
            Няма да е тотално срутена. Те вече имат ваксина. Ще е икономика доминирана от тях или поне не така силно доминирана от запада. Шах и мат.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Съжалявам, че съм пропуснал началото на инфото, но не се ровя назад в страниците ...Благодаря !
              Наистина ми просветна и пъзела се нареди..
              Кво да ти пиша...? Кът съм пил и не дай се Боже взема да почерпя форумка в тез мрачни, изолирани, снежни и времена, може и други помисли да ми се явят в главата...
              пп Нооо, но като за първа чашка, става !
              Наздраве !
              Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Да, иронията ти в голяма степен може да е права. Но може и да не.

Спомни си, че всичко започна от втрещяването на света от невижданите досега карантинни мерки в Ухан. Обърни също така внимание на това, че специалистите казват, че ковидът е просто поредният грип. Добави големите несъответствия в статистиката на заразата по света (и Дайъмънт Принцес). Признай, моля, и че сега всички медии играят голям театър с числата и новините по новата зараза, "забравяйки", че същевременно паралелно вървят "познатите" грипове, при които числата са по-големи - и сега, и преди.
                От "свинския" грип 2008—2009 у нас са умрели 4 000 човека, например.
                Виж,няма да се учудя ,ако тоя вирус са си го пуснали китайците....Знаели са ,как да го овладеят,изчислили са някакви приемливи жертви,знаели са ,че той ще плъзне по целия свят и познавайки западните либерални общества,са отчели че ще има забавени мерки и от там тотално сгомнясване....После някой трябва да ми трябва да подскаже ,какви точно са ползите за китайците и какви евентуални загуби ще понесат.....За ползите някой по-надолу написа,ако изобщо е вярно,че изкупуват акции на безценица...Добре ,ама една тотално срутена западна икономика(визирам целия "модерен" свят),дали нама да им донесе помече загуби,отколкото ползи ....Нека някой да се опита да направи един анализ....И пак казвам,това е просто една хипотеза,в която може и нищо да не е вярно....
                Но мога и да предложа и друга хипотеза...Вирусът се е появил от само себе си ....Китайците са му усетили "потенциала",позабавили са малко информацията и от там...... - прочети по-горе какво написах.....
                До утре мога да излагам разни хипотези,но докато някой не ми направи един обоснован анализ - какво печели Китай от срутването на "модерните" икономики,всичко е в сферата - световни заговори и конспирации....
                И дори ,дори и някой да покаже точните и то огромни ползи за Китай от цялата тая "ситуация",пак не е сигурно,че вирусът е "пуснат" умишлено,а не е случайност ,от която Китай се е възползвал по възможно най-добрия начин....
                Но вирусът го има...Факт ....И може би,е по-опасен от един грип....Може би - много по-опасен.....Да перефразирам един руски лаф - Поживьом и ако уживьом - увидим....
                Да се включа все пак и аз в конспиративните теории....Ха-ма-ха....

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                  Сега чух, че Тръмп след седмица може би ще се откаже от крайните мерки, за да тръгне икономиката.
                  Дано да остане човешки ресурс, който да ѝ върти педалите на тази икономика!
                  Че като гледам динамиката в NY, сметките нещо са му без кръчмар...
                  Click image for larger version

Name:	NY.jpg
Views:	1
Size:	20.7 КБ
ID:	3564741

Last edited by Ender; 24.03.2020, 21:18.

Коментар

На Трак можеш да благодариш за превода , а за информацията - на мен. Слез надолу по постингите. И кат си тръгнал да черпиш, налей едно и туканка.
                    Съжалявам, че съм пропуснал началото на инфото, но не се ровя назад в страниците ...Благодаря !
                    Наистина ми просветна и пъзела се нареди..
                    Кво да ти пиша...? Кът съм пил и не дай се Боже взема да почерпя форумка в тез мрачни, изолирани, снежни и времена, може и други помисли да ми се явят в главата...
                    пп Нооо, но като за първа чашка, става !

Наздраве !

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      След днешния ден смъртноста от коронавируса нарастна на 14.57%

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Смъртност в проценти = починали / (излекувани + починали) * 100

Смъртност в проценти = 18 262 / (107 073 + 18 262) * 100 = 14.57%
                      Рекох ти да не въвеждаш хората в заблуждение, че властите ще те погнат за всяване на паника.

Коментар

Много си добра на '' фразите '' и .............. '' сентенциите''..............
                        Добре че ги има Уикипедия и Уикицитет ....

пп Не следваш вече Маматейко , да кимаш одобрително след всеки пост ..... Обикновенно го правиш за '' умника'' във всяка тема , през твоя любителски ( аматьорски ) поглед ........... .
                        До едно време ............... !!!

ппп Едно шахче ?????????
                        Ми, Матейко обърка коефициента за смъртност с някъф коефициент за съотношение на умрели и оздравели, което показва друго съотношение и говори нещо за темпа и пораженията на заразата, но няма как да мине за обща смъртност. Та хората се усетиха, че се е объркал, но лесно пали фитила.

Коментар

пп Не следваш вече Маматейко , да кимаш одобрително след всеки пост ..... Обикновенно го правиш за '' умника'' във всяка тема , през твоя любителски ( аматьорски ) поглед ........... .

ппп Едно шахче ?????????
                          В момента на “шахматната дъска” се разиграва животът ми и този на близките ми. Ще почакаш, мон амур. Да не дава Господ да попаднеш на моето място.

Поведението ти не е мъжко. Коригирай се.

Матеев сравнен с теб е като да сравниш канара с глухарче.

Между другото това е страничен ефект който наблюдавам. Вижда се кой е мъж и кой момченце.

Коментар

• След днешния ден смъртноста от коронавируса нарастна на 14.57%

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Смъртност в проценти = починали / (излекувани + починали) * 100

Смъртност в проценти = 18 262 / (107 073 + 18 262) * 100 = 14.57%

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Уважаеми Тракатрак,
                              От началото на паниката с този вирус твърдях, че има някаква голяма световна далевера и предполагах, че се управлява от американците .....
                              Нещата си дойдоха на мястото и аз съм изумен (* кво да прая, тъпичък съм ...) от логиката на събитията....
                              Като се почне от пророчеството на баба Ванга - Ще има трета световна война !!!
                              Има я, сега се води, битките кипят, войските завладяват територии, ,
                              но тя е с други средства - Китайците я спечелиха, като УНИЩОЖИХА ЗАПАДНАТА ИКОНОМИКА, изкупиха си предприятията в които същите тези западни "акули" инвестираха милиарди и сега ще управляват световната икономика...

пп Благодаря, Тарантул !!!
                              Мога даже да те черпя с 50 гр дюлевица в Кръчмата.....Може, но надали....
                              Уважаемо, Чиче, благодари на Селена, тя пусна тази информация. Сега чух, че Тръмп след седмица може би ще се откаже от крайните мерки, за да тръгне икономиката. Било каквото било, ще им се наложи да произвеждат, за да останат конкурентоспособни в икономиката и в геостратегическото противопоставяне.

Коментар

Благодаря. Доста добър превод. Крайната фраза е ШАХ И МАТ. Аз бих добавила и една латинска сентенция: QUI PRODEST.

ппп Едно шахче ?????????

Коментар

Working...
                                X