IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

    И аз това се питам, но този не е най-тежкият случай. Тук има един друг с три ника, който сам на себе си дава позитивни оценки за негови “прогнози”. Това в психиатрията си има име - шизофрения го наричат.

    Общо взето млади хора, с много високо самочувствие поизкарали малко пари и превъобразили си някои работи. Какво сме правили ние, докато той е ходил прав под масата той си няма хал хабер. Ще разбере когато му дойде времето.

    Подобно поведение изгаря някъде след 40.
    Щом са изкарали пари....значи по някакъв начин са успели...което си е достойно за уважение...цял живот човек избива комплекси но това е в реда на нещата...нарича се развитие.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

      Допускаш основната грешка да мислиш, че казиното, на което играеш е единствена и незаменима форма на инвестиция. Доста ограничено, както всичките ти изказвания извън тясната ти специалност.

      В съвременната психология има едно явление. Нарича се проекция. Проектираме върху останалите всичките си недостатъци. В твоя класически пример: нарцисизъм прикриващ комплекс за малоценност, себеомраза стояща зад репликата срещу всичко българско и мога да продължавам до утре.

      Аз ракия по принцип не употребявам. Но всички видове брокерчета, трейдърчета и прочее са подложени на силен стрес. Някои употребяват известен тип субстанции и това се отразява сериозно на психиката им. Подобно агресивно поведение като модел е много показателно в твоя конкретен случай. Вземи мерки.

      ПП: докога ще досаждаш тук? Нали сме безинтересни алкохолици?
      то вече истински трейдъри от филмите няма...така че и стреса има по друга форма.

      Според мен HY провокира само....няма смисъл да приемаш думите му за чиста монета и да се засягаш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

        Хората които търгуват казват че мнението не е важно, а пазарът, които ще определи накрая дали е било реално важно. Аз съм постнал достатъчно мнения с реални сделки и ако някои тук ги извади бих определил успеваемостта ми към 80%. Та ти какво свърши и помогна за финансовия успех на хората в този форм? Отваряи ракията и си лягаи
        има едно или даже много приложения...дет някакви незнаещи нищо...следват други които пак незнаят нищо но поне имат малко знания...там освен признание ще получиш и допълнителни доходи от тея дет не знаят нищо.....

        Но те разбирам напълно че изпитваш удовлетворение от това че си прав и предполагам по умен от останалите....не съм ти следил сделките с малки изключения навремето ( X ) но съм склонен да приема че е е така.....

        Но да очакваш признание .... хората трудно признават.

        Ти си успешен в това което правиш съм склонен да вярвам към момента...без значение трудностите които изпитваш....
        И имаш грубо но според мен вярно отчасти отношение....

        Сега има два въпроса....първо :

        Какво според теб кара хората да признаят трудно чуждия успех?

        ...и второ...

        Какви качества имаш според теб които са ключови за успеха ти до момента?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Хаде да се опиташ да дефинираш какво сме?

          Вече казах, че е въпрос на лично убеждение това, дали сме успешни. Ако в една произволно взета страна /нека това е България/ - много от хората демонстрират благосъстояние, това е в повече от случаите, защото избиват комплекси. Едва ли такъв човек е успешен!

          Успешният човек е преди всичко - доволен от всяка своя постъпка, от всичко, което прави. Той има желание - отново и отново да се сблъсква с предизвикателствата, които наричаме "работа" в живота ни. Работата, каквато и да е тя - трябва да носи удовлетворение. Тя не трябва да ни товари с отрицателни емоции - в противен случай - за кратко ще сме "довършени". Смятам, че всяка работа може да носи положителни емоции и да намираме винаги в нея стимула да продължаваме. Наистина нещата трябва да са в сферата на добрите емоции, за да сме сигурни, че има смисъл да правим нещо.

          В тоя смисъл - какво сме? Нищо друго - освен наемни работници. Някой работел "за себе си"... Е, как реализира продукцията, която е произвел? Друг задоволявал някакви потребности, предлагал услуги... Какво сме? Наемни работници, които, за да се реализираме някъде - трябва първо да намерим удовлетворението от нещата, които правим. Тогава ще се чувстваме наистина добре. Животът е труден, предвид многото проблеми, които решаваме. Убийство е, ако и работата ни е един голям проблем...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Едно цитатче от тийнеджърските ми години...


            "Онова, което ни ощастливява най-непосредствено е ведрият нрав: защото това добро качество мигом се възнаграждава самò. Който си е просто весел, винаги има основание за това: а именно, че е точно такъв.Нищо не може тъй пълноценно да замести всяко друго благо както тази дарба, докато тя самата е незаменима. Ако човек е млад, хубав, богат и почитан, възниква въпросът дали това го радва, а пък ако e радостен, няма значение дали е млад или стар, строен или гърбав, беден или богат: той е щастлив. ... Ето защо, когато и да се появи веселието, ние трабва широко да отворим врати и прозорци пред него: защото то никога не иде в неподходящ час. А ние често започваме да умуваме дали да го допуснем, дали пък наистина имаме всички основения да сме напълно доволни или пък се опасяваме, че ще ни отвлече от сериозните размисли и важните проблеми. Ала никак не е сигурно, че те ни помагат да оправим нещата, докато веселието си е чиста печалба. Единствено то е всъщност звънката монета на щастието, а всичко останало е само банкнота; защото то единствено ни ощастливява непосредствено на часа; затова е върховно благо за същества, чиято реалност има формата на непрекъснато настояще между две безпределни времена. Следователно ние трябва да предпочетем придобиването и стимулирането на това благо пред всякакви други дейности.

            ...

            Единствено настоящето е истинско и действително: то е реално изживяно време и ние съществуваме само в него. Затова винаги трябва да го удостояваме с ведро отношение, т.е. съзнателно да се наслаждаваме на всеки час, в който не ни спохождат неприятности или болки, ще рече да не го помрачаваме с кисели физиономии за провалени в миналото надежди или грижи за бъдещето. Защото е извънредно глупаво да пропиляваш някой приятен час или умишлено да си го разваляш с ядове за минали работи и тревоги за предстоящото.

            ...

            Всичко зависи от това, какъв е човек и съответно какво му дава собственото му Аз: защото неговата индивидуалност го придружава неизменно навсякъде и обагря всичките му преживявания. Във всичко и при всичко той се наслаждава главно на самия себе си: така е дори при плътските наслади, а в още по-голяма степен при духовните. Затова английският израз “to enjoy one’s self” (да забавляваш самия себе си) е извънредно точен. Ала ако индивидуалността е жалка, всички наслади са като скъпоценни вина в напълнена с жлъч уста. Затова по-важно е не какво ни поднася или стоварва животът, добро или зло, като изключим съкрушителните беди, а как човек го преживява, т.е. какъв е характерът и степента на неговата възприемчивост в разнообразните й проявления."




            Артур Шопенхауер
            Ако не беше цитат щях с удоволствие да го коментирам

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

              Някой си беше казал, да работим това, което ни харесва и така никога няма да ни се налага да работим. Лошото е че не винаги става номера та се налага да се научим да харесваме, това което правим.Иначе става кошмар. Преди 2-3 години създателя на темата написа в този форум че всичко е във вярата. Това ме впечатли доста тогава. Помня бригадите навремето. Бачкане на конвейр. Не мога да ида до тоалета защото печките "мечта" остават без моето болтче а линията върви. И си завивам като Чарли Чаплин и си мисля, как цял живот ще правя това и дали не е по-добре да ида да се хвърля от някой мост. Да ама съм едва на 18. не ми се мре. И си викам, че то няма да имам избор така или иначе и оставам жив и това ще правя. Избора ми е единствено как да се чувствам докато го правя. Мисля че това е някакъв ключов момент от живота и всеки го е преживял. Така, както момента в който осъзнаваш, че няма вече мам и тати и трябва да се грижиш сам за себе си, а после следващият в който ставаш глава на семейство. Току що си преодолял да се грижиш за себе си и хоп, вече трябва да се грижиш и за други хора. Това е живота. Избора е само как да се чувстваме. Дали вярваме, че това което правим е интересно и забавно, или е досадно и неприятно. Слагат двама човека например на скоростно влакче. Единия се кефи а другия изживява възможно най-неприятното чувство. Защо така? Не е ли въпрос на това в какво вярваме че е това влакче. Дали излизането от зоната на комфорт е вълнуващо и полезно или не? Тази зона на комфорт доста често се споменава. Да не би някой да е карал семинари инсайт?
              Карам от зад напред в мненията ви и коментарите и после установявам че някой е казал нещо с което съм съгласен....ако се повтарям до като наваксам с друго мнение е то е поради тези причини.

              А за вярата....безкрайно вярно е че всичко е във вярата. Но след вярата следва действие което коригира вярата и така до като умрем. Вярваш...действаш...резултат...вярваш в друго..пак действие ..пак резултат и т.н...
              Ако остане човек само с вярата рано или късно ще го освидетелстват.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                Благодаря.

                Сега, ако си се докарала до милионерка изведнъж, първото което трябва да направиш е да наемеш адвокат, който да се грижи за ... Как да кажа... Интересите ти.
                Твоята работа е да ходиш на маникюр, педикюр, депилация, епилация... Абе каквото там трябва.
                За инвестиции ако си харесала нещо, викаш адвоката и му казваш да провери. Оттук нататък той ще се свърже с необходимите експерти - финансови, риъл естейт, тези които трябва. Те ще ти изложат това до което са достигнали, и ще вземеш решение (когато намериш време от другите ти задължения разбира се).

                В случая с пирамидата, адвоката ти ще достигне до някой като мен, който ще разнищи в детайли за какво става въпрос, ще разбере че е измама, и ще ти предостави фактите, за да можеш да вземеш информирано решение.
                Такъв като мен неминуемо ще те впечатли, и ще ти се прииска неудържимо да го поканиш на вечеря...
                Има и още, но за сега толкоз...

                Кат не става въпрос за Русия ....и взех даже да те харесвам.

                Това е поредното доказтелство на моята теория че никога не трябва да си вадиш крайно мнение за никой човек.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Хубаво, значи ще е следващият събеседник.

                  Представи си следната ситуация. Утре ме трясва как беше там “националната лотария” и ставам милиардерка. Аз дето от инженерни науки не отбирам, щото се занимавам с друго. И решавам да стана инвеститор щото в първи курс по икономика сме учили, че парите трябва да се движат и капитала да се умножава. Capital development разбираш ли.

                  И ето ти проблем. Кинти има. Воля има. Обаче искам да знам в какво ще си влагам парите. Каква възвръщаемост евентуално да очаквам. И от топлообмен нищо не разбирам.

                  И ти искам основната информация смляна като за ... мене.

                  И съм една превзета пуйка, накичила съм се с брилянтите, качила съм са на кокилите, наконтила съм се с луи вюитон и армани и гледам тъпо снимка на икономайзера.

                  В твойта къща или гараж, посмъртно не идвам - искам видеоклип, който да гледам на плазмата докато си пия шерито на честъра. Видеопрезентация с основните параметри потвърдени от трима признати в областта експерти, красиви кадри, цветнички и елементарни цифри - кат аритметика за шести клас - приход и разход. И хубава динамична музика, ама не много сложна, че самотния неврон в главата ми ще се претовари.

                  Освен това след 15 минути ме чакат маникюристката и масажистката и после отивам на шопинг. Имам 15 минути за теб и още трима като теб.

                  Искам само Две числа. И ако префърцунената ми празна глава под фризурата за двеста долара види и една формула припадам, а кученцето ми за пет стотака, разбирай поне йоркширски териер колабира.

                  Ама имам кинти, мнооооого кинти и искрено желание да инвестирам.

                  Какво правиш? Ти си на ход. Как ще се пребориш със себе си?

                  Там е ключът от тази твоя барака.
                  Много добре. ))

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Съвършено си права. И тук, аз осъзнах, защо Ивелин се преструва: Моите „обувки” му се виждат неудобни. Съответно, не му се „влиза” в тях. И няма загадка. Зона на комфорт, човекът свикнал да е „отгоре”, край. Другото са басни за вярващи.
                    Обикновенно който има по голям зор...той се налга да влиза в обувките на другия. Това е така до като развитието не обърне палачинката.

                    Коментар


                    • Гъвкавост =успех; закостенялост = чупливост, т.е. дефиницията за безумие била да правиш всичко по един и същи начин и да очакваш различен резултат.
                      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                        Връщаме се към темата с малка но, съществена забележка, която, вече съм пускал и друг път:
                        Късметът също е от значение.
                        Какво е късмета според теб?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение



                          Как да променим себе си? Това е невъзможно! Ние сме това, което сме!

                          Успех, успешни хора!
                          Хаде да се опиташ да дефинираш какво сме?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Инвестирах много време (времето е пари), усилия (и те са пари), нерви, мозък, ако щеш... а, някои хора, максимум, поглеждате на това като екзотика. И разговор по същество не се получава. Мине, който „ме удостои”, само пътем, вниманието му разсеяно по жени, деца и битовизми, отдели Макс.15 минути на нещо, в което, аз и партньорът ми сме наляли години, слуша с половин ухо и ми разправя, че аз зле съм обяснявал, или съм правил нещо „не както трябва”.
                            Съжалаявм, Ивелине, ама наистина, ТОВА, ВАШЕТО, Е НЕСЕРИОЗНО ОТНОШЕНИЕ.

                            И НЯМАМ АЗ ВИНА ЗА ВАШИЯ ПОВЕДЕНЧЕСКИ МОДЕЛ.

                            Затова - а имам ли друг избор? - приех, че досега, съм улучвал гредата /или някое друго дърво/ и продължавам играта.
                            Аз да кажем съм вложил бая свободно време + някакъв труд ....и т.н да мисля в посока какво прави човек успешен вече 3-4 години. Представи си сега аз да се чуствам зле ако някой от вас дойде и каже абе с кви глупсоти се занимаваш че и що ни занимаваш и нас с това. Или пък ми каже абе ти си простак нищо не разбираш и т.н... Както и че пиша в тоя форум....да не би да очаквам някой да ми каже браво? Или да ме похвали? И ако евентуално не го строи...аз да се депресирам. Нищо подобно.

                            Аз правя това което правя без значение дали някой го счита за безмисленно или загуба на време защото ми доставя удоволствие. На мен самия. Като такова ...аз не го считам за работа или за загубено време. Ако някога издам книгата си и срещна критика че аз съм да кажем еди къв си....аз няма да хвана един пистолет и да се застрелям...от мъка че Иван...дрган или там еди кой си не са ме оценили...гениалността ми...а всъщност може и правилно да са ме оценили или неоценили? Кой знае?

                            Защо аз мисля така...а ти се тормозиш че инвеститорите не те разбират или пък не искат да те разберат? Може да си попадал все на пвсевдоинвеститори или пък е възможно до толкова да си алл ин в твоя проект че да не виждаш друга гледна точка.

                            Това което смятам аз едно от нещата които различава успешните от неупешните хора че те са приели дълбоко в себе си разбирането че:

                            "Никой никога не им е длъжен за нищо"

                            Това по натам ако се наложи ще го коментираме...пак...

                            Коментар


                            • Сексът при комунизма е за производство на войници и трудещи се, не за удоволствие

                              Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

                              Забравяш идеологическите основи на строя- класовата борба. Еротиката е буржоазна работа, а горкият пролетариат е подложен на оскотяване и сексуална/и не само/ експлоатация А мненията трябва да са колективни, имаш ли мнение вече не си наш, а враг..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                                Почнах да преглеждам от началото всички постове да не пропусна някой важен. И ще каза само това по твоя "проблем" с инвеститорите.

                                Причините да няма инвеститор в твоя проект са две според мен без да коментирам качествата и реалната ефективност на продукта . Първата е трудната реализация на самата идея в реални специфичини условия при всяко домакинство АКО липсва проточен бойлер или въобще нужда от бойлер например при наличие на централна топла вода. Втората е погрешното ти допускане че фактора ефективност или икономия в такъв поррядък е съществена причина някой да закупи твоето решение.

                                Липсата на широкоразпространение на проточните бойлери въпреки тяхната ефективност и в някой случаи икономия трябва да ти говори че освен икономията има други съществени причини в основата на избора на решение от даден клиент.

                                В резултат потенциалните ти клиенти са силно ограничен на брой домакинства. Това решение ако наистина е ефективно би било екзотично решение при определени специфичини условия.

                                за да има инвеститорски интерес е необходимо или продукта да има потенциал да се превърне в масов или да е толкова иновативен гейм чейнджър че да има възможност да се продавава рядко но много скъпо.
                                Липсата на предпоставки за една от двете възможности в случая води до слаб или никакъв инвеститорски интерес.

                                Имай пред вид че изобретатели не липсват както по света така и в България. Тоя сайт не е критерии за количеството изобретатели в България.
                                Изборетения има милиони които не виждат бял свят или страдат от липса на инвеститорски интерес въпреки че в много случаи дори са гениални.
                                Това не е ок за хора като теб които са вложили доста време и усилия да измислят начин да спестят енергия например ...аз те разбирам напълно....но инвеститора иска да печели пари това не е фондация с благотворителна цел "дай да подкрепим изобретателите" . И ако инвеститорите не виждат ясен начин да спечелят много пари при примерен риск особенно на такъв етап от даден проект....то не можеш да прехвърляш вината на инвеститорите.

                                Инвеститор в начален етап на проект за продукт който още не е произведен и не е ясно как ще се приеме от пазара...трябва да вижда веднага възможност всеки вложен долар да го направи 1000. Защото риска и процеса от прототипа до пазара е много скъп , бавен и труден. Това може да не ти се вижда честно щото ти си го измислил и си дал жвиота си а някой с пари...идва и взема цялата печалба но.....

                                Така работи просто системата при Мишовия капитализъм.

                                Ако имаше държавно финансиране за иновации което да отделя пари за такива изобретатели и разчита от 100 един поне да направи бестселър може би нещата щяха да са по лесни от гледна точка за достъп до финансиране. Но в дивия капитализъм на теория Мишо може да избори 20 начина да се сдобиеш с пари но на практика е много трудно.

                                Финансите са тези които движат света....икономиката и теорията е ентартаймънт на практика.....без значение дали ни харесва.

                                Така работи системата по света. Не мисла че Мишо (който и да е той) го е измислил. И за радост или мъка, за сега е най успешната.

                                По въпроса за това "изобретение", чудесно си засегнал втората и третата част от задачата.
                                Няма такъв който да даде пари просто ей така. Необходима е малка серия, най-вече с рекламна цел, която освен "изобретателя" никой няма да финансира. Причината в случая е същата поради която самия "изобретател" не желае да я финансира.

                                Другата причина е че преди да вземе решение някой да инвестира, ще направи тестове на този "продукт". И ако открие че всичко е шменти-капели, то сбогом инвестиции,
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X