Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
По принцип си мисля. Не съм специалист.
Пробелмите на устройството са че е необходимо да ползваш проточен бойлер иначе инсталацията ще е много трудна ...това го казах вече. Обаче как да си сложиш в банята душ дизайнерски за 1000 лв...и да праснеш проточен бойлер да еба.....или проточен бойлер на всяка мивка ...занам че не всеки го прави това ама бая хора държат на дизайна и нямат място скрито да слагат Х на брой проточни бойлери.Ако си в къща....ок...там по е възможно...ама пак зависи от къщата.
Другото което ме притеснява че устройството поставено на мивка къде миеш чинии ( аз не знам вече кой мие чинии в мивка..щото една съдмиална е 300 лв ама айде ) или си миеш ръцете и то с гореща вода щото аз си ги мия с хладка може да има 100 кпд но съпоставимо с общата консумация на ток това ще е незначителна икономия която даже няма и да я усетиш. Освен ако не бачкаш на строеж и да си миеш ръцете през 10 минути. Колко пъти ще си измиеш ръцете в едно домакинство дето ходи и на работа...незнам. Третото което ме притеснява е че ефективността може да дойде евентуално от къпането. Да кажем двама души се къпят по веднъж на ден за около 5 минути. Това е...квото спестиш спестиш. Обаче как ще върнеш водата от канала в банята нямам идея. Аз например във всичките нас дето имам...т.е 4 места не виждам техническа възможност точно в моя случай да сложа кво да е в банята. Преди няколко години като правих последния ремонт бях ги побъркал да търсят възможно най тънкия дизайнерски сифон да не ми отнемат от височината на душ кабината. Ако някой ми каже....сложи си нешо от долу или отстрани ще го изгоня. Щото тази ефективност във ток не знам колко е...но определено е нищожна част от консумацията . Да не говорим че аз нямам бойлер и в големите градове повечето нямат....щото имат централно топлоснабдяване. Т.е това не е за мен.
Затова съм скептично настроен по отношение на масовостта на продукта без значение колко ефективен е.
Коментар