IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Много съдържателно мнение


    Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

    )))

    Оххх...боже боже....

    Коментар


    • Какво “мислене” ако става дума за изпити тип GRE. Там се готвиш за еднотипни задачи и ако не знаеш предварително как се решава няма начин да ти стигне времето да ги измисляш на място.

      Там се тества зубрене на математиката, изпитна стратегия и издържливост (защото изпита е 5 часа и имаш съвсем малко почивка).

      Не знам точно как е с нашите матури. Но всички изпити вървят в посоката, която описах. И това няма много общо с мисленето.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Давам ти лайк, но много силно се съмнявам времето за задачите да идва от Брюксел. Тестовете са си такива и в Западна Европа и според мене това идва от Америка, кадето беше така още в началото на 90-те години. Виж даже в американските филми как се представя стериотипът на някой умен човек - той знае предварително отговора и веднага го "изплюва" като го питат или прави някакви бръзи сметки на ум и т.н.

        Изобщо в днешно време творческото мислене не се насърчава много. В което има логика от една страна - работата в повечето случаи е стрес и бързо вземане на решения без да се навлиза в дълбочина на проблема. Така че, който е stress-resistant е добър работник, който не е, лошо за него. От друго страна няма логика - защото креативното мислене и иновациите движат света напред. Но пък който си е креативен сигурно така или иначе ще намери начин да реализира творческите си инстинкти.

        Лично аз смятам, че младите хора днес, въпреки че имат много качества, като цяло мислят доста по-повърхностно от младите хора през 1990-те, поне тези, с които аз съм общувал тогава. И като казвам повърхонстно имам предвид точно бързото правене на неща без много да се мисли.

        Вероятно в един момент махалото ще тръгне в обратната посока. И изобщо тука, както в много други неща, трябва да се търси баланса.
        )))

        Оххх...боже боже....

        Коментар


        • Нямам предвид, това което казваш, а по-скоро това на което отговаряш. Затова и казах “господата”, което изключва дамите.

          Да, на едно мнение сме, изкуственото помпане на индустриализация е нефективно прахосване на ресурси в дългосрочен план.

          Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

          Ако имаш предвид изречението ми за това, че нещата не тръгват на добре - позволи ми да се поясня. След Освобождението до 1945 нещата следват своят естествен ход. Индустриализацията е в резултат именно на това развито занаятчийство, заради широкия мироглед на хората, произвеждащи стоки и търгуващи из няколко империи.

          Нещата тръгват на зле, когато идва социализма и свободната инициатива бива набутана в ъгъла.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

            Прав, си но само ако се приеме, че обратната връзка не е важна. получава се парадокс. Ако те интересува обратната връзка, би следвало да те интересува достоверността на тази обратна връзка. Ако се приеме, че резултата не е достоверен, то съответно трябва да приемем, че обратната връзка не е важна. Остава да кажеш, каквото мислиш. Ей така, без цел. Просто за кеф. Или пък просто да четеш, с цел лична полза и изгода от прочетеното, каквото аз обикновено правя. Кой ме би през пръстите да пиша не знам
            Виж сега. Обратната връзка е важна. Мнението е важно. Това което някой мисли е важно. Защо го казва също е важно. Обаче дай да не се опитваме да опознаваме някой по това което е написъл в един форум. Човек себе си не познава....кво остава друг да го познава а камо ли аз да си поставям невъзможната задача да опознавам някой от форум. Което не означава че на база на това което пише не можеш да си създадеш мнение или да го характеризираш Но просто не трябва да се залагат пари на това мнение.

            Не можем да говорим даже за достовореност...защото това не е да черпя информация от някой кат на Мишо линковите на които се "дразня" . Аз искам да чуя човека как мисли. А не кво знае за да говорим за достверност.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

              Има един стар виц...дет ален делон и една грозна жена останали сами на един остров. И ален делон хич не поглеждл жената....ма след една седмица му се доебало...и казал айде ела тука ще те чукам кво да прая...и такмо правили работата...и жената казала ...еййй все пак има нещо хубаво в мен... И ален делон казал има...ама след малко ще го извадя)))

              така и ние с теб ....имаме общо ама ....))))

              не съм добър по история но римляните са измислили забавленията за простолюдието...ясно що. Друго не знам.
              А има и други готини лафове аз например кат ме попита някоа колежка как съм отговарям все едно има едно мое нещо в тебе

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                Палец от мен. В други държави при подобни обстоятелства слагат задължителен луфт от 45 дена между два сериозни изпита. Честити празник на всички!
                Що говориш глупости извинявай.

                Дъщеря ми миналата година завърши IB. В рамките на 3 седмици има 16 изпита по 6 предмета като три са хай левъл..като математиката на хай левъл е все едно цялата математика в ТУ само че в 12 клас. 16 изпита...щото някой предмети имат като математика...икономика ...химия..са по 3 изпита на предмет.

                А тука има две шибани елементарни матури...които ако си учил и разбирал през годината кво учиш...не са никакъв проблем а вие оревахте света.

                А времето е много важно че не може да бъде голямо. Щото трябва да отличи хората които мислят прилично бързо.

                Нямаше да отговоря на колегата...ама и ти да кажаеш това...моля те....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  Има един стар виц...дет ален делон и една грозна жена останали сами на един остров. И ален делон хич не поглеждл жената....ма след една седмица му се доебало...и казал айде ела тука ще те чукам кво да прая...и такмо правили работата...и жената казала ...еййй все пак има нещо хубаво в мен... И ален делон казал има...ама след малко ще го извадя)))

                  така и ние с теб ....имаме общо ама ....))))

                  не съм добър по история но римляните са измислили забавленията за простолюдието...ясно що. Друго не знам.
                  Добре де, няма да го вадя засега...

                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Човек който слуша чайковски и после чалга !? Не вярвам, че е фифти-фифти с двете (страни на уравнението) Ако има его до небето, ще е достатъчно, за мнение по всичко и на всяка тема ("всичко е по темата") и т.н., а каква е разликата от чалгата, двата пръста мозък и бабаитлъкът в мъжкия вариант!? Може би колкото е разликата между две и три или пет ракии !? (шегувам се, въпреки че интересен въпрос).
                    Но да не се отклоняваме от темата, да видим, какво правим за успеха на българските деца!? Поводът е 24 май - светъл празник за Българската духовност. Може би най-българският!? По традиция може пак да превали, за да върви по вода на българските деца и тези явили се на вчерашните матури. Само че май ще ги подхлъзват по вода.!? Причината да се включа е, че чрез тези матури се реже успеха и възможностите на децата на България. !!! Какво имам предвид - разгледах спуснатите задачи по математика - появиха се у мен някои съмнения, включително и на чий брюкселски депутат сме се оставили да ни тъпче образованието. !? Абсурдите за мен са няколко. Основните -
                    абсурд 1: На кого са необходими тези матури, като например италианчета и германчета нямат и няма и нужда да имат. Приемат ги по интереси и имат възможност, да сменят ако са се объркали с интереса. Системата сама отсява, кой за какво иска, да учи (забележете "иска", "има влечение" т.н.)
                    абсурд 2: Матура по български език и матура по математика напрaвени през 1 само ден !!! А това е целия материaл преподаван за няколко години!! Този азбурд е несравним , не само като стрес, но и като шкурка за резултата и дори познанието. Изкушавам се, да зададем въпроса на г-дата министри - Защо вие господа, не се пробвате, (бидейки дори много начетени) на същата тази матура, да видим вашия успех !? Дали няма да се червите после пред табличките с независимото оценяване !?
                    абсурд 3: - абсурдното времетраене. Например времето за решаване задачите по математика си граничи с абсурда! Значи не е достатъчен стреса от 1 ден за да включиш мисленето от Литература към Математика. Сякаш някой брюкселски платен чиновник е умувал над въпроса "И как как още да омачкаме резултатите дори на знаещите, можещите!? (недай си Боже, на евентуално успешните!?) - ами ще им се вкара и стреса с времето, защо не!? 20 задачи за 60 мин!? ама чакайте бе олум, Това е шоу-викторина от типа "минута е много" или нещо друго !?!? а за последващите 4 задачи по 20 минути на задача (средно) Ами ако има депутат който да може, да се справи с последните 4 за по 20 минути на парче (дали не смятат вече на парче!?) нека такъв стане президент (и нека се яви само на матурата за 7 клас) Има деца, които мислят по-бавно и стреса с времето ги мачка, а не са по-малко гениални като други нерваци, който ще си счупат химикала за да излязат по-бързо и се махнат от матурата, разчитайки че с вероятност едно към полуфифти ще задраскат правилния отговор (нуждата от покера в системата може би !? )
                    Извод според мен е, че по този начин се режат възможностите, успеха и крилете на децата на България и е добре всеки родител да вземе генерално отношение по този въпрос, като се обърне внимaние и се искат отговори от тези, които налагат модела. Може би на Брюксел не му трябват успешни образовани хора, които да се качат по йерархията в управлението а май им трябва само работна ръка без мисъл за растеж !!? (извинявам се, ако ви се стори, че е непрактично или извън филосoфската същност на темата) Като ще говорим за успеха и в деня на образованието, да видим какво правим понастоящем за бъдещето на успешните!?Целта е да има или да няма !?
                    Говориш глупости.

                    Всички системи IB, A левъл и т.н са с няколко пъти по тежки и сериозни изпити за по кратко време. едва ли има смисъл да се кометриа това което каза

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      Изгубеният рай на занаятчийството. Но как точно си го представят господата ние да останем в 18-19 век пък останалият свят да се индустриализира и ние да сме единствената занаятчийска страна на света...




                      Ако имаш предвид изречението ми за това, че нещата не тръгват на добре - позволи ми да се поясня. След Освобождението до 1945 нещата следват своят естествен ход. Индустриализацията е в резултат именно на това развито занаятчийство, заради широкия мироглед на хората, произвеждащи стоки и търгуващи из няколко империи.

                      Нещата тръгват на зле, когато идва социализма и свободната инициатива бива набутана в ъгъла.

                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                        To не може всичките хубости на този свят.Не може хем умен хем работлив красив с хубава добра и кротка жена с хубава и добре платена работа богат разумни и кротки деца.Па и здрав на всичкото отгоре.Не може без проблеми.На един се дава едно на друг друго.Човек трябва да е доволен от това което му е дадено щото може да му го земат и да не гледа в паницата на другия.
                        Това е безкрайно вярно.

                        Коментар


                        • Изгубеният рай на занаятчийството. Но как точно си го представят господата ние да останем в 18-19 век пък останалият свят да се индустриализира и ние да сме единствената занаятчийска страна на света...



                          Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                          Същото се случва с гайтанджийскити, мутафчийските и разни други занаятчийски отрасли. Но по принцип Габрово е било едно от селищата със специален статут. Не случайно в него е имал такъв подем на занаятите и на образованието. За да има продукция, която освен всичко друго трябва да се търгува е било нужно да има грамотни хора.

                          Образованието е струвало пари, а габровци са разполагали с такива, защото да били освободени от голям брой налози и данъци - като дервенджии са полагали обществено полезен труд. Вярно, обирали се от време на време някой керван, но са си плащали за дяволъка. С живота си.

                          Освен, че са имали свободни финанси спестени от данъци, те са имали свободи, които рядко са се давали на раята. В онези мрачни времена на подтисничество, мъжете са имали право да носят оръжие, да яздят кон и да не слизат от него, като срещнат турчин, развявали са черни знамена с пришит на тях бял кръст. Дамите не са носели забрадки, а сокай - специален накит за глава, Направен е така, че жената да държи главата си изправена и очите и да не гледат към земята. Мъжете са били горди с красотата на съпругите си.

                          Този бит и начин на съществуване, това поведение и донякъде уважение от страна на турците, способствали за самоуважението и самочувствието на местните, което според мен е предпоставка за зараждането на предприемаческия дух у хабитата. След Освобождението е имало лек застой, но после нещата потръгват с нова, още по-голяма сила ... По-нататък всичко е продължение на историята, но с не добър край. Старите традиции са забравени, търговския нюх дава фира, хората забравят, че образованието е важно /в повечето случаи/ за успеха.

                          Ползите от социализма за наследниците на дервенжиите са преди всичко за нежните представителки. В далечните времена на момчетата се подарявали ножове, учели ги да боравят с оръжие и да яздят коне. Момичетата получавали съд, в който да дарят билки и да вземат по късна доба мълчана вода. Сега тази диференциация по полов признак я няма. И дамите можем да се радваме на карабини с оптика и да яздим коне, когато сме на кеф.

                          Честит празник!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Напълно съм съгласен. Покера е най-добрата игра измисляна някога. Курвите - най-доброто забавление.
                            Май много общо имаме с теб.

                            А мога ли да те питам нещо:

                            Кои са трите най-велики изобретения на римляните?

                            Има един стар виц...дет ален делон и една грозна жена останали сами на един остров. И ален делон хич не поглеждл жената....ма след една седмица му се доебало...и казал айде ела тука ще те чукам кво да прая...и такмо правили работата...и жената казала ...еййй все пак има нещо хубаво в мен... И ален делон казал има...ама след малко ще го извадя)))

                            така и ние с теб ....имаме общо ама ....))))

                            не съм добър по история но римляните са измислили забавленията за простолюдието...ясно що. Друго не знам.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Явно не знае по някаква причина?
                              Напротив, умните и красивите имат също така умни и красиви партньори.
                              Също така са успешни.
                              Тук сте изписали сума ти ... щуротии, а нещата са толкова прости - ако се чувстваш успешен, то ти си успешен!

                              ...Ей, похвалил се..
                              Last edited by X_Y; 24.05.2018, 19:04.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                                Малцина са на ясно по въпроса какво е загубила след освобождението през 1878 година българската икономика...........Трябват ни 20 години да стигнем ръста на промишлено производство от преди това.Цели отрасли от занаятчиството изчезват.В Габрово е имало над 100 ножарски работилници с майстори калфи и чираци произвеждащи само ножове ценени и стигащи чак до Египет..........Към 1890 година работилниците са ТРИ.............Освобождението напрактика обогатява малка прослойка от населението за другите нищо не се променя..................Истината е неприятна но е факт.И сега ако имат акъл тези дето ни управляват трябва точно към Турция да обърнем поглед за изгодно коопериране в редица отрасли на промишленоста...............
                                Същото се случва с гайтанджийскити, мутафчийските и разни други занаятчийски отрасли. Но по принцип Габрово е било едно от селищата със специален статут. Не случайно в него е имал такъв подем на занаятите и на образованието. За да има продукция, която освен всичко друго трябва да се търгува е било нужно да има грамотни хора.

                                Образованието е струвало пари, а габровци са разполагали с такива, защото да били освободени от голям брой налози и данъци - като дервенджии са полагали обществено полезен труд. Вярно, обирали се от време на време някой керван, но са си плащали за дяволъка. С живота си.

                                Освен, че са имали свободни финанси спестени от данъци, те са имали свободи, които рядко са се давали на раята. В онези мрачни времена на подтисничество, мъжете са имали право да носят оръжие, да яздят кон и да не слизат от него, като срещнат турчин, развявали са черни знамена с пришит на тях бял кръст. Дамите не са носели забрадки, а сокай - специален накит за глава, Направен е така, че жената да държи главата си изправена и очите и да не гледат към земята. Мъжете са били горди с красотата на съпругите си.

                                Този бит и начин на съществуване, това поведение и донякъде уважение от страна на турците, способствали за самоуважението и самочувствието на местните, което според мен е предпоставка за зараждането на предприемаческия дух у хабитата. След Освобождението е имало лек застой, но после нещата потръгват с нова, още по-голяма сила ... По-нататък всичко е продължение на историята, но с не добър край. Старите традиции са забравени, търговския нюх дава фира, хората забравят, че образованието е важно /в повечето случаи/ за успеха.

                                Ползите от социализма за наследниците на дервенжиите са преди всичко за нежните представителки. В далечните времена на момчетата се подарявали ножове, учели ги да боравят с оръжие и да яздят коне. Момичетата получавали съд, в който да дарят билки и да вземат по късна доба мълчана вода. Сега тази диференциация по полов признак я няма. И дамите можем да се радваме на карабини с оптика и да яздим коне, когато сме на кеф.

                                Честит празник!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

                                Коментар

                                Working...
                                X