IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    Измамник, нищо не си личи на размазаните ти картинки.

    Сметките показват, че водата се загрява с 0.3С в най-добрия случай.

    А и друго да питам - каза ли ти някой, че е забранено чиста и мръсна вода да течат едновременно резделени само от една стена ?



    ПП
    И никой не се интересува имаш или нямаш време. Едно е сигурно - пари нямаш, и няма и да имаш.
    Скоро съдия-изпълнителя ще ти каже какво да правиш...
    Да бе. Ти знаеш. Ти си "експерт". Дерзай, киртак.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Свършиха ми ресурсите да се "пудря". Вместо това, насочих останалите, да заявявам IP. Разгледай сайта на www.hteconomizer.com . Най-добре, ела, виж, докосни. Всичко е фиксирано на място.
      ...или слушай "доброжелателя" Импотеций.
      Аз нямам време за "игрички".
      Измамник, нищо не си личи на размазаните ти картинки.

      Сметките показват, че водата се загрява с 0.3С в най-добрия случай.

      А и друго да питам - каза ли ти някой, че е забранено чиста и мръсна вода да течат едновременно резделени само от една стена ?



      ПП
      И никой не се интересува имаш или нямаш време. Едно е сигурно - пари нямаш, и няма и да имаш.
      Скоро съдия-изпълнителя ще ти каже какво да правиш...
      Last edited by Имхотеп; 24.05.2018, 22:42.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

        Супер! Презентацийка!
        Свършиха ми ресурсите да се "пудря". Вместо това, насочих останалите, да заявявам IP. Разгледай сайта на www.hteconomizer.com . Най-добре, ела, виж, докосни. Всичко е фиксирано на място.
        ...или слушай "доброжелателя" Импотеций.
        Аз нямам време за "игрички".

        Коментар


        • https://btvnovinite.bg/bulgaria/vizh...-vii-klas.html

          Без майтап. Пробвайте се. Знания не се искат. Само бързо мислене
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

            Говориш глупости.

            Всички системи IB, A левъл и т.н са с няколко пъти по тежки и сериозни изпити за по кратко време. едва ли има смисъл да се кометриа това което каза
            Мисля, че не си прочел добре или не си раzбрал проблема. Образованието в Англия се счита за завършено средно с полагане изпитите по Certificate of secondary education, избират предметите в 9 клас, а се явят на "матура" по тях през 10ти. т.е.2 г.за изпита. По-скоро това е аналога за матура и държавно оценяване за средно образование. Счита се завършено средно образование и може след това да не се учи. Това не са матури по литература и математика за 7 клас, върху целия материал и то през 1 само ден. За което стана дума, но вероятно не си разбрал., Не си се опитал и да се пробваш на задачите за 7 ми клас, които са доста под нивата на AS, IB и AP. Причината за това е че са предназанчени за 7 клас а цитираните от теб платени подготвителни програми за прием и мост към университети, са предназанчени за възраст над 10 клас, а често и над 12. Въпреки, че ти звучи невероятно прорамите по As могат да покажат задълбочени знания, по причина концентрация в само определни дициплини, и за сметка на други, защото се избира в тясна специализция с предмети - който е настроен за техничекси науки избира по-често математика, физика, и нещо по-блзо до тях, може би икономика, химия. Тези които са по социалните науки си избират само социология, психология, т.н. от сорта. т.е. там резултати могат по-лесно да се покажат. Значи подобни програми и платени бординг училища изобщо не могат да се сравняват с проблематиката по матурите за 7 клас. И имаш много сериозна грешка, за цялата математика, Която уж IB замествала с TU. няма да се впускам в подорбности, за да не става отегчително, Но ти си успешен и смел човек, пробвай задачите от 7 клас, засечи си време. Не за 10 клас gcse или 12ти IB, а само за 7 клас от държавните матури у нас, ето и алонсо го направи, после вече сравнявай с другите. Добре би било да минеше и матурата по литераура от предхоидния ден, за да си в същата изходна позиция като всеки седмокласни, но да не прекаляваме, щото много глупости ще ти дойдат наведнъж))) Как беше, покер + work hard & play hard ))) Едва ли смяташ вероятностите като го играеш. но по важното е че предполагам да си добър и там
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Иска Импотеций "факти" - обещах, че ще кача - ето ги. От началото до края, водата тече, без да спира.
              Червената линия е температурата на студената вода от водопровода ,зелената е температурата на топлата вода, а жълтата линия - температурата на пордгрятата вода. Нагревател - малък бойлер "TESY" със съдържател 5,3 л, мощност 1,5 kW, с биметален терморегулатор. Лесно се забелязва, кога включва и кога изключва. Лесно се пресмята и кпд. Това е БЕЗ оптимизация.
              Резолюцията на термодатчиците е 0,1 градус С.
              Супер! Презентацийка!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                Е, ся, аз нямам предвид кайоти бюти...
                Тук се съгласявам с Ив. Има доста красиви хора, които остават без партньор. И въобще хора без партньор. Защо са "неуспешни"?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  не знам за кво говориш....обаче да ти кажа един принцип при създаването на задачите за интилигентност, сериозен изпит както и при кандидатстване за работа в яка компания.

                  винаги в изпита се слагат задачи или моменти които съвсем умишленно са прекеленно трудни. Хората не очакват всеки да ги реши и да не ги решиш това не е проблем. Но когато някой ги реши това вече прави впечетление. Трябва да се отсеят хората които имат талант или някакви сериозни възможности по даден предмет. Би било несправедливо да имаш 20 задачи за които да дадеш цял ден да ги решаваш...и които 90 % от хората ще ги решат. В такъв случай по добре въобще да не правиш изпит.

                  В IB ...математика хай левъл да изкараш 7 ца е почти невъзможно. Точно поради тази причина която казах по горе. И точно поради същата причина никой унивесритет не ти прави оферта с изискване 7 ца по матматика. Обаче ако имаш седмица...това определено веднага ще направи впечетление на всички. Т.е ще те открои. Трябва все пак да се намерят тея които са по добри от добрите.

                  Разбира се че всеки изпит има субективен фактор. Може да се разболееш точно преди изпита....може да припаднеш на изпита....може от недоспиване или стрес да направиш грешки.....обаче това са условията за всички. В живота е същото. Има моменти - които са важни. И ти трябва да притежаваш качества да се мобилизираш и да дадеш всичко от себе си. Не може да очакваш някой да те дондурка цял живот и да се грижи ти да нямаш стрес. Това е опит. Да може да има късмет...но и в живота е така. После като кандидатстваш за работа и щото ти се спи...се издъниш на интервюто...кво да отидеш да се оплачеш че искаш пак да те интеревюрират ли? Или ако по натам загубиш пари...да отидеш да се жалваш да ти ги върнат ли? Щото не е честно.
                  Същото е и с нашите матури. Има една задача която не я пише никъде но тя е основната. Притиснат си от времето и не можеш да вземеш всички точки. Така е направено че трябва да си Айнщайн за да се оправиш. Основната ти цел не е да вземеш всички а колкото повече, толкова повече. та задачите, която не пише е да хвърлиш поглед на задачата и да определиш кои са лесните точки и да вземеш първо тях. Най-лесните точки по принцип са първите точки от най-трудната /последната/ задача. Ако караш наред, по принцип губиш, защото се хващаш с най-многото сметки а те вземат много време независимо, че са лесни задачи. Третата задача е от 12 точки. Три етапа по 4 точки. Първия етап са най-лесните задачи от целия модул. Така беше направено че не можеш да решиш трети етап, без да решиш втория етап. На втория етап самия отговор се вижда почти с просто око, но трябва да си Айнщайн за да го докажеш. Затова нацелваш отговора, като вземеш някакви точки за правилен отговор, но губиш точките от самото доказателство. Този начин на мислене ти дава шанс да вземеш още други 4 точки, използвайки решението от втори етап за да решиш трети етап за да вземеш други лесни 4 точки. После се връщаш отново на втория етап и се опитваш да скалъпиш някакво доказателство за да хванеш и последните 3 точки. Там вече е на късмет и ако мине номера Просто казано, дадени са ти 4 задачи а петата трябва да си измислиш сам. Трябва креативност и тактика. Иначе зацикляш, времето не стига и я докарваш до под крушата общо -взето.
                  Last edited by Alonso; 24.05.2018, 22:03.
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                  Коментар


                  • Иска Импотеций "факти" - обещах, че ще кача - ето ги. От началото до края, водата тече, без да спира.
                    Червената линия е температурата на студената вода от водопровода ,зелената е температурата на топлата вода, а жълтата линия - температурата на пордгрятата вода. Нагревател - малък бойлер "TESY" със съдържател 5,3 л, мощност 1,5 kW, с биметален терморегулатор. Лесно се забелязва, кога включва и кога изключва. Лесно се пресмята и кпд. Това е БЕЗ оптимизация.
                    Резолюцията на термодатчиците е 0,1 градус С.
                    Attached Files
                    Last edited by Pyramid; 24.05.2018, 21:59.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      това не е вярно
                      Е, ся, аз нямам предвид кайоти бюти...

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                        Виж сега. Обратната връзка е важна. Мнението е важно. Това което някой мисли е важно. Защо го казва също е важно. Обаче дай да не се опитваме да опознаваме някой по това което е написъл в един форум. Човек себе си не познава....кво остава друг да го познава а камо ли аз да си поставям невъзможната задача да опознавам някой от форум. Което не означава че на база на това което пише не можеш да си създадеш мнение или да го характеризираш Но просто не трябва да се залагат пари на това мнение.

                        Не можем да говорим даже за достовореност...защото това не е да черпя информация от някой кат на Мишо линковите на които се "дразня" . Аз искам да чуя човека как мисли. А не кво знае за да говорим за достверност.
                        Нещо зациклихме. По принцип говорим за едно и също. Аз ако забелязваш на се опитвам нито да охарактеризирам участниците, нито да ги опознавам, нито да си съставям мнение. Нали това е идеята на анонимните форуми все пак. И този факт би следвало да означава, че на участниците не им пука, защото не са застрашени от това да се злепоставят или да се изложат в очите на другите. Ако не им пука от това, би следвало да изразят безпристрастно мнението си. Тоест в разговор на маса няма как да си толкова сигурен в обективна обратна връзка, колкото в един анонимен форум. Обратна връзка и да искаш да чуеш човека какво мисли не е ли едно и също? Аз просто изразих съмнение, че някои участници не са искрени в това което твърдят, че мислят. Както и да е. Даже не помня точно в каква връзка го бях писал и дали беше мнение или конкретен въпрос към теб дали смяташ, че това което хората твърдят че мислят, наистина го мислят или само го твърдят. Май беше провокирано от подозрително многото хора, готови да умрат за родината
                        Last edited by Alonso; 24.05.2018, 21:42.
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение


                          Напротив, умните и красивите имат също така умни и красиви партньори.
                          Също така са успешни.

                          това не е вярно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                            Да, тази гледна точка е колкото интересна и изпълнена с логическа мисъл, толкова и бягаща по тъча, сякаш доста удобна и оправдаваща се извинително за това да се надлъгваме сами себе си. Но значи ли това, че е де демотивиращо и лошо да търсим баланса, който преди това е бил дебалансиран и значи ли това, че аз търсейки равновесието се превръщам в шизоид като обобщене от цялата теза?
                            Равновесие е прав. Баланса е добре да го търсим...но екстрема ни дърпа напред.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                              Когато човек го влече на някъде, всичко става лесно и даже не разбира как го постига. Сигурно и с унверситетите е така. Не им вярвам на системата много. Сигурно заради материала от седми клас се е получило при мен. Затова е важно да внимаваме и да възпитаваме, кое ни влече и в какво вярваме С всички последващи негативи и позитиви от избора.
                              колкото е по добър уиверситета толкова повече практика учат...и по малко алабалистики

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                24-та си беше много показателна. Моя е решил трети етап без да реши втори. На втори етап е намерил отговора по интуиция. Дори и невярно доказателство е скалъпил на втори етап. Ето това е начин на мислене. Зацепваш някъде ама все пак не зацепваш съвсем. Сглобяваш някак нещата и вървиш напред вместо да седиш и да се тюхкаш. А иначе самата задача, за да я реши човек се нуждае от късмет. Това са десетина триъгълника . На практика има над 100 възможности да си построиш нещо допълнително с последващи разсъждения на всяка една възможност. Няма как да направиш това за 20 минути. Никой не може. Трябва да е луд, или да има луд късмет, или трябва да знае предварително задачата и решението и.
                                не знам за кво говориш....обаче да ти кажа един принцип при създаването на задачите за интилигентност, сериозен изпит както и при кандидатстване за работа в яка компания.

                                винаги в изпита се слагат задачи или моменти които съвсем умишленно са прекеленно трудни. Хората не очакват всеки да ги реши и да не ги решиш това не е проблем. Но когато някой ги реши това вече прави впечетление. Трябва да се отсеят хората които имат талант или някакви сериозни възможности по даден предмет. Би било несправедливо да имаш 20 задачи за които да дадеш цял ден да ги решаваш...и които 90 % от хората ще ги решат. В такъв случай по добре въобще да не правиш изпит.

                                В IB ...математика хай левъл да изкараш 7 ца е почти невъзможно. Точно поради тази причина която казах по горе. И точно поради същата причина никой унивесритет не ти прави оферта с изискване 7 ца по матматика. Обаче ако имаш седмица...това определено веднага ще направи впечетление на всички. Т.е ще те открои. Трябва все пак да се намерят тея които са по добри от добрите.

                                Разбира се че всеки изпит има субективен фактор. Може да се разболееш точно преди изпита....може да припаднеш на изпита....може от недоспиване или стрес да направиш грешки.....обаче това са условията за всички. В живота е същото. Има моменти - които са важни. И ти трябва да притежаваш качества да се мобилизираш и да дадеш всичко от себе си. Не може да очакваш някой да те дондурка цял живот и да се грижи ти да нямаш стрес. Това е опит. Да може да има късмет...но и в живота е така. После като кандидатстваш за работа и щото ти се спи...се издъниш на интервюто...кво да отидеш да се оплачеш че искаш пак да те интеревюрират ли? Или ако по натам загубиш пари...да отидеш да се жалваш да ти ги върнат ли? Щото не е честно.

                                Коментар

                                Working...
                                X